Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss en Michael Sheen
Gesproken taal: Engels, Hongaars en Oekraïens
Releasedatum: 8 juli 2010
Plot Unthinkable
"Right and Wrong no longer exist"
Een terrorist, die kennis heeft over nucleaire bommen die ergens in Amerika zullen afgaan, wordt ondervraagd door een FBI-agent en een 'black-ops'-ondervrager. Ze worden hierbij geconfronteerd met het dilemma welke methodes nog geoorloofd zijn en welke niet.
Henry Harold 'H' Humphries
Agent Leandro
Agent D.J Jackson
Agent Phillips
multatuli
Aldus iemand die zich op 18 okt inschrijft en vandaag zijn bovenstaande commentaar als eerste bericht op MM slingert.
Het is een account voor het huis
jordkaka
Prima film, heeft het niet in zich om een topper te worden, maar kijkt lekker weg, prima verhaal
Ik vond het wel raar dat die vrouw vermoord werd. Een 7.
sobel
Tja wat moet ik er van zeggen. De film gaf in iedergeval niet wat ik er van had verwacht.Ik vond sommige momenten wel erg vreem vrouw die word vermoord, picknicken ect. Dan nog maar te zwijgen voer de gigantisch slechte explosie in de film, je zou toch verwachten dat een dergelijke productie iets beter special effects zou hebben. verder was hij wel vermakelijk. de spanning tussen de ondervragers was eigenlijk het enige wat me wel boeide bij de film, maar dat was dan waarschijnlijk ook de voornamelijke rode draad.
jeroen079
is wel redelijk alleen ergerde me aan somige personage`s
zoals carrie ann moss
jeroen079
een waarom is het raar als die vrouw vermoord word??
jordkaka
als je dat niet raar vind is er toch iets niet helemaal goed met jou
die vrouw werd plotseling vermoord, had ik niet verwacht, en daarbij is het niet helemaal normaal als iemand die voor de FBI werkzaam is die vrouw vermoord
als je dat niet raar vind is er toch iets niet helemaal goed met jou
ja maar ze wilden weten waar die bommen waren dus of die vrouw en evt die kinderen of een paar miljoen burgers lijkt mijn een makelijke keus?
Serj
Maar als die vrouw eenmaal dood is, hebben ze niets meer aan haar. Ze hadden haar beter kunnen martelen voor zijn ogen..
Kiros
Martelen, daar was niet zo veel tijd meer voor. Het ging H erom, dat hij liet zien geen rem te hebben in zijn daden.
Het Kiros-tribunaal keurt dit overigens in het geheel goed.
slash
Ik heb me prima vermaakt met deze film.
Zo zie je maar weer dat ook een film dat op een paar vierkante,
meter opgenomen is een goede film kan zijn.
De FBI agente had wel wat minder mogen zeiken.
Kij zowiezo al graag naar Samuel L. Jackson en ook deze rol,
paste goed bij hem.
Ik denk dat er achter gesloten deuren dit soort praktijken,
nog wel plaats vinden in Amerika om informatie los te krijgen.
Misschien niet in dit soort formaat maar wel iemand tot het einde,
drijven voor Informatie.
verhulsdonck
Film niet fantastisch, maar de denkwijze en het gevoel dat ze neerzetten is vier sterren waardig.
moviefanatic
Het is niet ´ondenkbaar´ dat films met dit thema gemaakt worden in deze tijd waarin de angst voor terreur en extremisme erg leeft.
Ik was benieuwd hoe het in deze film was uitgewerkt en met deze redelijk sterke cast had ik vrij hoge verwachtingen.
Het bleek een film te zijn die vooral leunt op de ´shock factor´. Laten we eerlijk zijn, zonder de schokkende scenes blijft er weinig over. Het verhaal is zwak uitgewerkt en heeft gewoon niet genoeg ´pit´ om de film echt naar een hoger niveau te tillen. Wel blijft de spanning er goed in tot aan het einde (wat redelijk voorspelbaar was maar toch niet onaardig).
Het acteerwerk is van hoog niveau, de personages worden zeer overtuigend neergezet.
Al met al een spannende film, die vooral leunt op sterk acteerwerk en veel schokkende scenes die je nog een tijd bij zullen blijven.
3.5 sterren
crimedevil
Mooie film, Jammer van het open einde.. laat veel vragen open helaas
vanzelfsprekend
Ik vond het verhaal te makkelijk uitgekozen, en te makkelijk in elkaar gezet.
De laatste 20 minuten kwam er wel spanning in.
Doet Samuel L. Jackson het wel, of niet!
Voor de rest spanningloos.
1 ster voor Samuel L. Jackson.
Amercianpie
Deze film laat maar weer eens zien wat voor wezens mensen kunnen zijn.
djinnieboy
crazy film zeer spannend ... alleen het eind is dan weer jammer...
3,5
Apster
Waarom komt er nog een stukje film na de aftiteling?? Erg vreemd. Ik had hem al uit gezet en was ontevreden over het einde van deze film, totdat ik hier las dat er ná de ondertiteling nog iets komt. Vreemd; maar wel een iets bevredigender einde..
Ik heb het ook niet gezien, maar ik las dit op Wikipedia:
Maakt het einde meer belachelijk.
Minotaures
Na films te hebben gezien waarin jacht op terroristen wordt gemaakt, is het nu tijd om een film die een andere manier met omgang van terroristen heeft: martelpraktijken.
Als eerst is het een ijzersterke thriller die je op een bijzonder manier weet te overhalen om tot op het punt te laten zitten. Prima onderhoudend verhaal, acteurs zetten hun personages goed neer (vooral Sheen). En natuurlijk de creepy en harde methodes van Jackson voelden smerig en ijskoud aan.
Als eindclimax was het erg knijpen. Vertrouw je Jackson's personage toe aan onschuldige kinderen, nadat die toch belooft heeft ze niets aan te doen? Hoever wil je gaan om de bommen te vinden? Ben je bereid om de kinderen van de dader op te offeren en zo honderdduizend andere kinderen te redden? En zijn theorie over een 4de bom zag ik niet aankomen en toch was het waar.
Het is dus op vele punten niet te voorspellen. Het was weer een tijdje geleden dat ik zo'n film die zijn genre op goud waard is heb gezien.
wwwwww
Ijzersterke steengoeie film en samuel jackson in deze film vind ik echt steengoed.
Geen saai gedoe, maar keihard
Een behoorlijk lekker filmpje dit. Samuel L. Jackson is een acteur die erg veel rollen speelt en helaas in 75% van zijn films vaak op de automatisch piloot acteert. Gelukkig is dit een film waarin hij die piloot eens lekker ouderwets uitzet en een uistekende rol speelt als geweldig brute ondervrager.
Regisseur Jordan pakt het goed aan, door je als kijker mee te laten denken of alles nu wel of niet geoorloofd is. De film blijft contant een goed niveau houden, met prima dialogen en een interessant ""gevecht" tussen Carrie-Anne Moss en Jackson.
Het einde van de film is wel erg sterk en zet je als kijker nogmaals aan het denken. Leuk gedaan moet ik zeggen.
johannesberg740
Redelijke film.
Personage H word goed neergezet, echter komen er veel details naar voren van het martelen. Dit verwacht je niet direct als je de cover/begin ziet.
Indien je niet goed tegen bloed c.q. details van martelen kan is deze film geen aanrader. Ik kan me wel voorstellen dat deze methode nog steeds word toegepast in Amerika.
Mindere sterren mede door het vreemde einde. Je weet niet of H gelijk heeft gehad in zijn bevindingen over een eventuele 4e bom.
ehvlange
Spannende film over een altijd wel hot item. Althans in het groepje waar ik hem mee keek was er zo af en toe wel discussie over zou dit echt zo gebeuren, en oh oh oh, wat kunnen extremisten toch gestoord zijn.Samuel L Jackson speelt een hele goede rol, wat me qua personage eeen beetje deed denken aan de film Lakeview Terrace, waarin hij een soort overspannen/gestressde (ex)politieman speelt die zijn buurt iets te veel in de gaten houdt. ook daar draaft hij seeds verder door zoals hij het hier ook doet.
Goeie wegkijker alleen inderdaad een beetje jammer van het eind.
notsub
De cover laat het woord THINK in het rood zien, en dat is niet voor niets. Het is vooral voer om over na te denken. De film laat heel goed verschillende standpunten zien. het verhaal biedt daarvoor een goede kapstok en is zo uit de actualiteit gehaald, al is het aardig aangedikt.
RaouL#1
Damn wat vind ik dit een sterke film. Jackson speelt in mijn ogen fenominaal. De mensen die niet snappen waarom hij die vrouw vermoord moeten de film nog maar eens kijken met een bakje koffie. Hij vermoord die vrouw omdat Yusuf dan denkt dat hij tot alles in staat is, zelfs tot het vermoorden van zijn twee kinderen. Er is niks ergers voor iemand dan het vermoorden van zijn kinderen recht voor zijn ogen.
@ Vanzelfsprekend: Simpel in elkaar gezet? fail!
RaouL#1
Redelijke film.
Over dat einde:
Je ziet toch heel duidelijk dat naast die bom die ontmanteld wordt er nog een andere , 4e bom, verstopt staat.
mnrk
Helemaal mee eens...voeg hier alleen nog bij de geweldige rol van Sheen !!
the.real.deal
fu*king hell wat is die Jackson toch goed! ik vind hem toch wel 1 van de meest overtuigende acteurs ter wereld. Helaas voor mij en een paar vrienden liep de film op 90% vast. dus ik wacht nog met een eind ordeel. Maar wat ik tot nu toe gezien heb beviel me wel.
jorkie
had hem al een tijdje liggen maar vandaag pas gekeken.
erg goede film wat ik eigenlijk niet verwacht had!
erg jammer van wederom zon schijt einde...
usr14112
Ik vond dit een zware tegenvaller. Op zich is het verhaal prima. De morele discussie die als rode draad door de film loopt is interessant en zet je zelf ook aan het denken. Maar de uitvoering aan dit verhaal vond ik gewoon slecht. Het begint al direkt met dat overdreven gedoe van wie heeft nou de grootste en mag de baas spelen. Vervolgens wordt Jackson ingevlogen. Ook zijn karakter wordt weer zwaar aangedikt. Super cool figuur die lekker op een deken met zijn vrouw ligt te picknicken tussen de martelingen door. Die het persoonlijke dossier van Moss voor haar op zit te lezen. Allemaal zwaar overtrokken en totaal overbodig. En dan dat einde waarbij we lekker met elkaar gaan discuseren in het bijzijn van de terrorist (gebeurde trouwens de hele film door, ook lekker realistisch) en hem in de gelegenheid stellen een pistool af te pakken van de grootste baas. Sterk verhaal maar slecht uitgewerkt.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'