Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss en Michael Sheen
Gesproken taal: Engels, Hongaars en Oekraïens
Releasedatum: 8 juli 2010
Plot Unthinkable
"Right and Wrong no longer exist"
Een terrorist, die kennis heeft over nucleaire bommen die ergens in Amerika zullen afgaan, wordt ondervraagd door een FBI-agent en een 'black-ops'-ondervrager. Ze worden hierbij geconfronteerd met het dilemma welke methodes nog geoorloofd zijn en welke niet.
Henry Harold 'H' Humphries
Agent Vincent
Agent Leandro
Agent D.J Jackson
Agent Phillips
Had je dan nog een grote explosie en miljoenen dode mensen willen zien? Daar gaat de film helemaal niet over.
Inderdaad, die jongen is niet veel gewend. "The Power of Suggestion" vind ik in dit geval veel mooier dan dat je daadwerkelijk een explosie zou zien. Daarbij komt ook nog dat de 4e bom nog 14 seconden te gaan had ongeveer. Dus tel maar uit wat er is gebeurd...
JSPR_G
Toch wel 1 van de beste films die ik onlangs gezien heb. Prachtig verhaal waar zoveel inzit, echt ongelofelijk. Wat deze film in mijn ogen zo speciaal maakt is dat hoewel de meesten onder ons dergelijke ondervragingstechnieken afkeuren, we toch sympathie voelen voor H.
Zeer goed acteerwerk van Samuel L. Jackson. Hij past perfect voor deze rol en speelt het vol overtuiging! Ook Michael Sheen speelt zijn rol uitstekend.
De vele overheidsmensen hebben volgens mij als enige doel: Dezelfde emoties, twijfels,... weergeven zoals wij, de kijker, ze in dergelijke situaties waarschijnlijk zouden ervaren.
Topfilm, aanrader! 4,5* !
Al DeNiro
Best goede film met veel realisme, paar afschuwelijke scenes en overtuigende rollen van Jackson, Sheen en Moss.
De grote vraag is natuurlijk: hoe ver mag je gaan met martelen van een terrorist om miljoenen mensen te redden?
Vooral in het slot is het een echte dilemma als paar uur voordat de bom ontploft, behalve de vrouw ook de kinderen van de terrorist ondervraagd en desnoods gemarteld moeten worden, om de terrorist te laten praten
selfhealing
Hoe komt het dat deze film best een lage waardering heeft? Vond het een prima film hoewel de dame van matrix volledig werd overklasst door S.jackson en de extremist.dat de vrouw werd vermoord door S.jackson vond ik ook over the top Oja die goodcop-badcop verhoormethode vond ik in het begin ook vrij cliché.
Maar van begin tot einde heb ik geboeid gekeken. Heel spannend en zoals velen hier zeggen genoeg stof om over na te denken. Leukste film van de afgelopen tijden.
4 Ster
Naomi Watts
Toffe actiefilm met een geweldige rol van Samuel L. Jackson. Wat een heerlijke ondervrager zet hij hier neer. Film durft gelukkig ook best bruut te zijn, het spelen met de ethische principes van de kijker. Jackson speelt met afstand de beste ondervrager die ik ooit zag, en heb toch aardig van dit soort rollen gezien. Vergeleken bij 'H' is Jack Bauer een mietje. Sheen speelt ook een geweldige rol, en ook Root vind ik weer erg sterk spelen. Jammer van Moss, niet de actrice maar dat vervelende personage. Zo'n hekel aan mensen met een vertroebelde perceptie en die een beetje de 'mens' gaan lopen uithangen. Gelukkig geeft het personage van Jackson zoveel tegenstand dat die irritante personages niet eens meer op valt. Einde maakte me dus ook wel erg tevreden. Een heerlijke actiefilm, die ethische grenzen opzoekt en ze overschrijdt.
the new guy
Hoezo scoort 'ie hier zo hoog. Ben nu wel beniewd. Verder wordt deze film overal afgeschilderd als 'eenvoudig scoren'.
Kristeeel
Wat een geweldige schokkende film!
Had hem wat anders verwacht, maar hij was echt geweldig.
willemmov
ECht enorm slechte specialeffects, door dit vind ik heel de film minder ''geloofwaardig''
lordmars
wat een geweldige film, ik had er al veel over gehoord maar nu ik hem zelf gezien heb kan ik maar 1 ding zeggen, hulde!
Samuel L. Jackson is echt weer in topvorm (ondanks hij dikker leek
) ook zitten er verassende dingen in, zoals dat de keel van die hoofddoek doorgesnede word.
dus wil je een pakkende film zien om over na te denken ga hem dan zeker zien!
WildRover
Hahaha er zitten haast geen special effects in deze film, op de explosie in het winkelcentrum na dan Dus de film is juist geloofwaardig neergezet. Het draait hier om het verhaal en de ethische aspecten ipv special effects. Ik neem aan dat jij the A-team een uiterst 'geloofwaardige' film vindt, want daar zitten wel genoeg special effects in
Mescalino
Hele sterke film!
Jackson is hier inderdaad in topvorm maar vond Moss ook goed spelen er bestond een goede chemie tussen de twee.
De film loopt op een heel dun lijntje van wat goed is en wat slecht en wie de slechterik nu is.
Goed script en sterk spel en een film die voor het grootste gedeelte op 1 locatie afspeelt maken dit een aanrader.
GGG
Je moet ervan houden. Keiharde film. Wel aardig als je van het genre houdt...
daantje81
Vond het een hele goede harde film. Kan me altijd wel bekoren dit soort films. En ergens denk ik dat er in amerika echt wel zulke praktijken plaats vinden. Als het om terrorisme gaat slaan die amerikanen helemaal door.
Jesse93
Ik snap niet dat je enige sympathie voor zo'n persoon kan voelen. Dit omdat jij twijfelt over wie de slechterik is. De keuze is al snel gemaakt als hij van plan is mensen te vermoorden, als zijn familie hier ook voor moet opdraaien is dat zijn eigen schuld.
the new guy
Goede film. Vond het einde erg tegenvallen. De discussie is er in mijn ogen niet.
the new guy
Klopt, maar in deze situatie geheel niet aan de orde. Afhakken die handel.
Geer1
Mindfucker pur sang. Je hele geloofsstelsel gaat zo'n beetje overboord. Het loont dus niet om menselijk te zijn?
Sjoerdow
Precies, dat had ik dus ook!
plopjuhh
inderdaad, het einde vond ik ook heel zwak. Ik had het idee dat de film nog niet af was. maar verder was het een prima film, 4*
vrossi
Geweldige film jammer van het einde, ik ben meer van de good endings.(dwz het goede wint van het kwade)
en de terrorist lijkt mij hier toch zeker wel het kwade
en de pogingen die worden genomen om info te krijgen kan mij niet hard genoeg zijn zijn kinderen hadden ze van mij mogen pakken altans als die terrorist het zover zou laten komen want dankzij de kernbom gaan ze zowiezo allemaal de lucht in dus wat maakt het nog uit krijg de info dan worden alle bommen ontmanteld end of story miljoenen mensen blij, nu miljoenen dood beetje jammer
JSPR_G
en de terrorist lijkt mij hier toch zeker wel het kwade
Als elke film een happy ending zou hebben, zou ik het echt de moeite niet meer waard vinden om nog naar films te kijken..
vrossi
je hebt wel een punt daar, ik kijk waarschijnlijk teveel rambo films
Partyboooi
Goeie film, alleen het einde valt weer tegen (zoals zo vaak helaas). Maar zeker de moeite waard om in de bios te bekijken!
louisvf
en de terrorist lijkt mij hier toch zeker wel het kwade
Pff, spoiler anders gans je tekst... Je bent liever voor de good endings (en dan nog eens uitleggen wat dat betekent
). Film voor mij denk ik nu wel mooi verpest!
vrossi
ik had het ook tussen de spoiler tekens geplaatst weet nie hoe het dan wel had gemoeten,hadden ze het maar makkelijker moeten maken.
louisvf
Nee je hebt duidelijk bepaalde stukken tussen spoilers gezet, je dacht waarschijnlijk dat wat je in het begin zei geen spoiler was. En het spoiler systeem krijg je wel onder de knie.
Bon maakt niet uit, let er gewoon op int vervolg.
Bedankt.
SaNDuTjE
Een sterke film die goed de verschillende moralen weergeeft (vooral hoe snel deze veranderen) en waar de grens ligt om tot een bepaald doel te komen.
Jackson en Sheen zetten samen een schitterende rol als ondervragen en 'terrorist'. Moss speelt haar rol zonder overtuiging en diepgang. Wellicht dat het komt doordat het personage erg saai en voorspelbaar is.
Het eind daar kun je over discussiëren of dat nu goed is of niet, ik vind het passen in het geheel en daarom geslaagd. Het had afbreuk aan de film gedaan wanneer het een typisch hollywood-einde was geweest.
Mede door het verhaal en het prachtige acteerwerk, is dit zeker een aanrader.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'