• 9.472.359 stemmen

Gesproken taal: Mandarijn, Engels en Russisch

Releasedatum: 10 november 2016

Plot Arrival

"Why are they here?"

Nadat buitenaardse wezens op de aarde landen, wordt een taalkundige gerekruteerd door de Amerikaanse overheid om de bedoelingen van de wezens te ontcijferen. Terwijl ze de taal van de wezens begint te begrijpen, komen er bij haar telkens beelden naar boven uit haar eigen leven. Deze blijken de sleutel tot het ontraadselen van een groter mysterie rondom het buitenaards bezoek.

Dr. Louise Banks

Hannah (6 yrs. old)

Hannah (4 yrs. old)

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

Prachtige film, goed acteerwerk en machtige sfeer

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 2023 stemmen

Net als MindlessAssassin had ik deze film al een hele tijd op mijn lijstje staan, omdat het een film is waarvoor je je moet kunnen concentreren en alles even moet opzij voor kunnen zetten, en het juiste moment is daarvoor belangrijk. En gelukkig ben ik niet teleurgesteld! Arrival is een erg sterke film. De sfeer is drukkend en intens, de acteerpretaties zijn allemaal goed, vooral van Amy Adams dan. En Arrival heeft een interessante boodschap: taal beïnvloedt ons denken. En als nevenboodschap: de mens moet leren samenwerken. Het enige minpuntje is dat zoals gewoonlijk Amerika als de goedzakken wordt voorgesteld, terwijl China en Rusland natuurlijk weer de agressors zijn. In werkelijkheid is het wel even anders! Het is overigens leuk gevonden om de toekomstbeelden in de geest van Louise voor te stellen als herinneringen uit het verleden. Maar het was wel erg voorspelbaar dat Ian de vader van haar dochter is.

avatar van redfish71

redfish71

Eerste keer in het buitenland in de bios gezien. Ging allemaal goed totdat er alien taal kwam met ondertiteling die ik niet goed snapte. Daarna nog een keertje thuis gekeken toen hij uit was en nu nogmaals.

Ondanks dat ik wist hoe de vork in de steel zit was het wel mooi al is het einde wel wat te zoetsappig. Het alien gedeelte voelt minder interessant. Dit was een grote interesse als je deze film nog niet gezien hebt, en dan is het eerst uur interessant, maar nu voelde het weinig boeiend. Ook het hele militaire gedoe eromheen, zo van wij bepalen hoe we het doen, en andere landen die weer clichématig reageren: laten we de boel opblazen als het niks wordt was nogal irritant. Het zou leuk zijn als de mensheid eens een goed voorbeeld kreeg hoe te reageren in dit soort scenarios.

De film komt uiteindelijk wel rond op een slimme manier, maar laat toch na herhaalde viewing geen bevredigende indruk achter. Het ziet er leuk uit, Villeneuve doet zijn ding, maar de shots zoals we die van Dune kennen zijn hier ver te zoeken. Ook lijkt het verhaal geschreven door een linguiste die wat leuks over taal wilde vertellen en zelf iets verzonnen heeft in de vrije tijd. Of was het op een boek gebaseerd. zal wel.

Renner speelt erg vlak en voegt niet veel toe aan de film en vervult alleen op het eind zijn doel. Amy Adams levert een prima prestatie, maar uitzonderlijk vond ik het niet al raakt het me wel vaker, maar de vraag is of dat het verhaal en de gebeurtenissen waren of het acteerwerk. We zien van de andere karakters ook enkel de eenzijdige kant: militair: doen wat je opgedragen wordt door hogeraf, maar als jij daar zit met aliens in een grasveld achter je, laat je je dan nog steeds de wet zo voorschrijven?

Dus zeker kijken als je hem nog nooit gezien hebt, 2e keer kan ook wel, maar verwacht geen hoogstandje.

6/10.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

"Arrival" van Denis Villeneuve is een behoorlijk sciencefictiondrama dat verrassend menselijk en hoopvol is. In plaats van de gebruikelijke invasiepaniek kiest de film voor dialoog, begrip en verbinding.

Linguïste Louise Banks leidt de poging om contact te maken met de heptapoden, alienbezoekers wier circulaire taal onze lineaire tijdwaarneming doorbreekt. Wat begint als een wereldwijde crisis mondt uit in een universeel inzicht: communicatie is de sleutel tot vrede en eenheid.

De film draait om verdriet, keuzes en de moed om het leven te omarmen, zelfs met kennis van de pijn die komen gaat. Met zijn kalme tempo, subtiele spanning en positieve kernboodschap — dat begrip en empathie ons redden — blijft "Arrival" voor mij de moeite waard om te bekijken, hoewel de meeste SF-films (met uitzondering van bvb Alien en The Thing) mij minder liggen. 3/5

Gezien op Apple TV in 4K, matige transfer maar schitterend geluid.