• 9.377.963 stemmen

Met onder meer: Jack Nicholson, Hope Davis en Kathy Bates

Releasedatum: 12 december 2002

Plot About Schmidt

"Schmidt Happens."

Het leven van Warren Schmidt verandert ingrijpend na de dood van zijn vrouw Helen, met wie hij 42 jaar getrouwd was. Wanneer hij met pensioen gaat, komt er bovendien een einde aan zijn job als adviseur bij een verzekeringsmaatschappij. Alsof dat nog niet genoeg is, staat zijn enige dochter Jeannie op het punt te trouwen met Randall. Warren besluit te gaan reizen en tegelijk op zoek te gaan naar zichzelf. Hij gaat ook op visite bij zijn dochter om zo de kloof tussen hen beiden te dichten. Tegelijkertijd probeert hij haar huwelijk tegen te houden, want hij vindt zijn toekomstige schoonzoon veel te min voor zijn oogappel.

Warren R. Schmidt

Vintage

hij komt om 21:15 schijnt

avatar van dulcinea

dulcinea

Mijn video is geprogrammeerd!

avatar van newG

newG

Voor deze begon had ik het gevoel dat ik hem snel weer zou afzetten, maar nee hoor. De film bleef boeiend (niet dat er zoveel wereldschokkende dingen gebeuren in deze film, in tegendeel), de intressante vertelstijl houd je aandacht, in combinatie met de leuke droge humor. Het acteren was weer uitstekend en de muziek (of beter gezegd, de stiltes bij sommige scene's) is perfect gekozen.
3,25* sterren

avatar van Prince-Remy

Prince-Remy

Een prachtige film die mij zeer aansprak. Bij deze film had ik het 'deze wil ik op dvd' gevoel. Prachtig acteerwerk en een mooi verhaal die mij de complete film lang heeft kunnen boeien.

avatar van Lennert

Lennert

Een prachtige film die alle existentiele vraagstukken aan bod laat komen. Grappig hoe veel Jack Nicholson films blijven boeien ondanks dat er vrij weinig in gebeurd. Ik heb hem in ieder geval met tranen in mijn ogen uitgezeten en vond het einde helemaal niet teleurstellend. 4,5*

avatar van lukske00

lukske00

leuk filmpje. Alleen werd ik er wel wat depri van. Het gevoel van leegte, verveling en eenzaamheid word perfect weergegeven door een wederom schitterende Nicholson.

3.5 *

Movie_fan#

Ik vind dit zo'n prachtige film echt! De ontroerende gebeurtenissen in zijn leven werden goed gemixt door de humor en het verhaal is zeer mooi uitgewerkt. Het laatst dat hij die tekening van die gast ontvangt vond ik erg ontroerend. En ik vind het heel zielig hoe hij zo'n reis maakt en niet bij zijn dochter mag komen en hoe hij de familie van zijn kant maar moet accepteren. De ontroerende gebeurtenissen zijn zo mooi en kloppen zo goed dat dit een van mij favorite is geworden!

Je ziet elke dag hoe hij met zijn leven omgaat en het hem niks meer uitmaakt allemaal, hij wil er het beste maar van maken nog de rest van zijn leven. Mijn ogen kon ik nog net droog houden door de soms grappige stukken in de film. Ik vind het zo zielig hoe die man over zichzelf denkt en over anderen dat dit de perfecte film is voor mij ''

5,0* (What else?)

Movie_fan#

Erg mooi trouwens hoe hij met zijn emoties omgaat en dat niet deelt met zijn dochter, maar met dnuga uit het ontwikelingsland. Hij moet een soort afreageer maar tegelijkertijd een emotiebalans weten te vinden, anders zou het al helemaal niet goed komen met hem, en dat regelt die door die brieven met ngugu.

Movie_fan#

Weet iemand nog zo'n soort film met dit genre (zo'n man die heel zielig is en niet weet wat hij moet doen...) ?

alvast bedankt

avatar van basketballerke

basketballerke

Wat een prachtige film was dit zeg. Ongelooflijk sterk geacteerd de Nicholson en de film wordt erg mooi verteld. De film begint wat langzaam. Leuk was wel die eerste brief aan Ndungu. Maar de film neemt dan een hele vreemde maar goede wending wanneer zijn vrouw overlijdt. Opeens is Warren helemaal alleen en eenzaam. De enige die dan overblijft is zijn dochter, maar die heeft veel andere dingen aan haar hoofd, maar lijkt hem ook wel een beetje op een zijspoor te zetten. Dus blijft hij helemaal alleen in dat grote huis over. Dan besluit hij op reis te gaan. Ik vond die reis zelf het beste van de hele fim. Hij heeft iets waarmee hij zich bezig kan houden, hij brengt oude herinneringen op, ontmoet nieuwe mensen en kan alles een beetje op een rijtje zetten en erover nadenken. Echt heel mooi gedaan. Ondanks blijft hij toch eenzaam en alleen. De familie van Randall blijkt ook niet echt bij hem te passen en zijn dochter lijkt hem nog meer in de steek te gaan laten. Bij de bruiloft zit alles bij Warren wel echt op een dieptepunt. Hij is echt helemaal leeg en niks maakt meer uit. Dat stuk daarna over de pioniers en zijn eigen leven, wat het heeft uitgemaakt, hoe onsignificand hij het vond is een erg ontroerend stuk net als het einde wat ontzettend mooi is en vat de film eigenlijk heel mooi samen.

Ik twijfel tussen 4,5* en 5*, nu een 4,5. Misschien een keer herzien om te kijken of hij de 5 verdient.

avatar van newG

newG

Die 1ste brief aan ndugu gaf me trouwens een beetje een amelie Poulin gevoel...

avatar van Norma

Norma

Zonder Nicholson zou ik deze film mogelijk als langdradig en mistroostig hebben omschreven...maar wat kan die man toch acteren en wat spreekt die karakteristieke kop toch boekdelen! Trage maar emotionele film die me raakt! ****

avatar van alexis

alexis

hele mooi film, waarin Nicholson een glansrol speelt, de film ontroerde en gaf had ook veel komische elementen.

****1/2

avatar van dulcinea

dulcinea

Ik was héél aangenaam verrast door deze, het klonk allemaal als een zware en depressieve film en dat is het eigenlijk ook wel, maar toch zit er genoeg luchtigheid in en is de prestatie van Nicholson zo sterk dat de film niet zo zwaar overkomt. Wel weet de film door de kleinste dingen te raken, gewoon al de eerste scène waarin hij in z'n lege kantoor zit en de klok ziet aftellen naar 5u, er gebeurt eigenlijk niks en toch voel je al precies hoe het hoofdpersonage zich voelt. En de film zit boordevol zulke scènes, nooit sentimenteel of melig maar heel vaak aangrijpend en herkenbaar.

Geen film die ik meerdere keren zou bekijken maar zeker eentje dat je 1 keer moet gezien hebben

avatar van guulbert

guulbert

Wow!!

Wat was ik onder de indruk van deze.

Nicholson acteert hier prachtig. Heeft hij daar nooit een oscar voor gekregen??

Enigste minpunt vind ik dat de film wat te lang duurt, waardoor ik dacht dat ik ging afhaken, maar maakte alles dan weer goed met die laatste scène!!

Vind dit echt een pareltje en verdient een top 10 positie!

*4.5

avatar van Bandit

Bandit

Ben zeker geen Nicholson-fan, maar in deze rol was hij voor mij goed te verteren. Schitterende markante kop.

avatar van annenas

annenas

Het is al weer een tijdje geleden dat ik deze film gezien heb.

maaar.. in deze film speelt jack nicholson natuurlijk weer top! Wat een acteur is dat!!

een aanrader!

we hebben hem op dvd

ik moet hem nog eens een keer kijken maar daar komt telkens niet van

trouwens , ik denk ook niet dat ik hem nog een keer wil zien..Hij was goed, leuk, grappig, maar ik zou hem gewoon maar1 kee rwillen zien

avatar van iGeO

iGeO

Deze film wordt echt gemaakt door Nicholson.

Indrukwekkend acteerwerk in een vrij treurig en misschien wat langdradig verhaal. Wat trouwens niet echt vervelend is.

Vooral de eindscene van Nicholson wa zeer ontroerend.

Kon me er zeker goed mee vermaken

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Deze film heeft toch geen enkele link naar Annie m.g. Schmidt???

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

...

Nee.

avatar van JJ_D

JJ_D

Vrij logische film die te traag vordert, een onvergefelijk element aangezien Alexander Payne de kijker nergens weet te verbazen - op enkele grappige situaties na...

Bovendien had ik ook zo mijn twijfels bij Nicholson: velen beschouwen het als een goeie zaak dat hij elke rol volledig naar zij hand zet, maar het resultaat is dat alle personages die hij "vertolkt" steeds weer dat typische Nicholson-karakter gemeen hebben - een aanmerking die zeker ook geldt voor 'As Good As It Gets'...

'About Schmidt' liet me dus op mijn honger...

avatar van FL88

FL88

Erg leuke film, met een fantastische Nicholson.

Helaas zijn er te veel personages die een typetje spelen, waardoor deze film niet het niveau haalt van Payne's opvolger Sideways.

Desalniettemin, deze film is een flink stuk beter dan de gemiddelde komedie nowadays.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Nicholson steel weer eens de show, dit keer niet als psychopatische moordenaar, maar als oude, norse, dikkere, eenzame man.

Verder is dit gewoon een sterke road-movie waar de nodige dramatische momenten inzitten, maar ook momenten waar je als kijker om moet lachen.

3,5.

avatar van DragQueen

DragQueen

Goede tragikomedie, met een altijd goed acterende nicholson. die hier sterk zijn karakter uitbeeldt. het leuke verhaal zit vol met droge dialogen, wat af en toe best amusant is. de nodige dramatiek is daarbij ook aanwezig. en de bijrollen zijn ook goed verzorgd. leuk dat de film zich op een punt een beetje ontwikkeld als een roadmovie. 3,5 sterren.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Film blijft eigenlijk niet echt goed bij. Wel aardig, maar niet super.

avatar van Couch Potato

Couch Potato

DragQueen schreef:

Vind ik ook, maar van mij : 4 sterren hoor!

* * * *

avatar van Gerritj

Gerritj

Weer zo'n film waar je gefascineerd naar zit te kijken.

Het verhaal is zo levensecht en wordt zo verschrikkelijk goed gespeeld.

Heel veel gepensioneerden hebben deze moeilijkeden te kampen. Van baasje terug naar niets.

En als je dan geen hobbies hebt en niet voor jezelf kunt zorgen en ook jezelf niet kunt verwennen dan slaat het noodlot toe.

Noodlot in de vorm van verveling en verslonsing.

Ik ben 74 jaar en sta nog middenin het leven gelukkig.

Geniet overal nog van.

En dat moet je al heel jong gaan voorbereiden.

Interesse in alles wat het leven je kan bieden.

Voor mij 4.5 (Eerst 5.0 maar dat is toch wel wat overdreven)

avatar van Gerritj

Gerritj

Nog even toevoegen:

Die koe die hem aankijkt in zijn campertje.

Prachtig.

avatar van soom

soom

Wat een mooie film. Mooie plaatjes van het landschap waar Warren doorheen rijd, enkele grappige scenes, afgewisseld met dramatische scenes. About Schmidt heeft alles voor een fijne film, sterk spel onder andere. En ojee, is de Dermot Mulroney van hier werkelijk degene die in the Family Stone en Griffin and Phoenix van die heerlijke rollen afleverde? Hoe hij eruit ziet... Zal wel nodig geweest zijn voor de rol die hij hier neerzet, hij is niet voor niets een acteur. Onherkenbaar.. 4 verdiende sterren.

avatar van knots

knots