• 9.377.559 stemmen

Met onder meer: Jack Nicholson, Hope Davis en Kathy Bates

Releasedatum: 12 december 2002

Plot About Schmidt

"Schmidt Happens."

Het leven van Warren Schmidt verandert ingrijpend na de dood van zijn vrouw Helen, met wie hij 42 jaar getrouwd was. Wanneer hij met pensioen gaat, komt er bovendien een einde aan zijn job als adviseur bij een verzekeringsmaatschappij. Alsof dat nog niet genoeg is, staat zijn enige dochter Jeannie op het punt te trouwen met Randall. Warren besluit te gaan reizen en tegelijk op zoek te gaan naar zichzelf. Hij gaat ook op visite bij zijn dochter om zo de kloof tussen hen beiden te dichten. Tegelijkertijd probeert hij haar huwelijk tegen te houden, want hij vindt zijn toekomstige schoonzoon veel te min voor zijn oogappel.

Warren R. Schmidt

Vicki Rusk

Gary Nordin

avatar van Chrisjuh

Chrisjuh

Door het prachtige spel van Jack Nicholson, gecombineerd met enkele grappige scènes, bleef deze film mij tot het einde boeien, ook al gebeuren er geen spectaculaire of spannende dingen om je aandacht vast te houden. Prachtig ook hoe hij zijn gemoedstoestand over weet te brengen... 3,5*

avatar van Ghola

Ghola

Net als Sideways een film die zowel een lach als een traan op je gezicht tovert. Een soort regenboogeffect. Nu moet ik wel zeggen dat het in deze film meer moeite kostte om mee te leven... misschien vanwege de meer karikaturale karakters, misschien vanwege de te bekende Nicholson, misschien omdat ik omdat nou eenmaal moeilijk overweg kan met mensen als Schmidt. Het stond in ieder geval iets verder van me af dan ik zou willen. Maar verder wel helemaal geweldig.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Aardige Film van Jack Nicholson wel vind ik het op sommige momenten wat saai maar ook erg Grappig een mooi Verhaal en het wordt prachtig uitgevoert dus kortom : Geen Topper naar mijn mening maar wel érg Leuk.

avatar van Dirigent

Dirigent

Geweldige film van Jack Nicholson (mijn favoriet) hij doet weer eens een meesterrol neerzetten de film voor mij extra boeiend maakt want ik had in het begin zoiets van : wat hebben wij voor een film gehuurd.

* * * *

avatar van paulo31

paulo31

tsjonge jonge wat een zwaar overgewaardeerde film is dit.

er gebeurt werkelijks niks byzonders in deze film

de rol die Jack Nickelson speelt zou door iedereen gespeelt kunnen worden aangezien hij niks toevoegt aan het karakter.

het is alsof een cameraman de alledaagse dingen van een saaie man volgt

wie wil dat nu zien ?

de paar schaarse grappige momenten zijn ook niet goed uitgewerkt vond ik.

En wat is er nu zo byzonder aan het eind?

Dat is wat elke persoon in zijn positie zou zeggen toch?

wat nietszeggende complimenten aan de aangetrouwde familie wat geblaat en op het eind: wij wensen het bruidspaar veel geluk

niks grappgis of ontroerends aan, is gewoon een standaard praatje.

avatar van Gerritj

Gerritj

Hieronder schrijft een deskundige !

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Jack Nicholson die zijn typische maniërismen achterwege laat, het is een uiterst belangwekkend feit en een voorname reden waarom het toch eens tijd werd dat ik 'About Schmidt' aan een kijkbeurt ging onderwerpen. En nu ook dat een feit is, valt op hoezeer Alexander Payne afhankelijk is van Nicholsons ingetogen spel en schlemielige houding. 'About Schmidt' vangt aan als een sober vormgegeven, droogkomisch (Schmidt die zijn frustraties kwijtschrijft aan een 6-jarig fosterkind) en existentialistisch portret over de sleur van het leven en het begrip 'ouderdom', maar ontaardt daarna echter onherroepelijk in een sappige voordracht wanneer Schmidt kennismaakt met diens schoonfamilie. De Schmidt die we tot dan toe uitgebreid hebben leren kennen is niet meer, en wat overblijft is enkel een laf, oud ventje...

avatar van SalsaLover

SalsaLover

Gerritj schreef:

Weer zo'n film waar je gefascineerd naar zit te kijken.

Het verhaal is zo levensecht en wordt zo verschrikkelijk goed gespeeld.

Heel veel gepensioneerden hebben deze moeilijkeden te kampen. Van baasje terug naar niets.

En als je dan geen hobbies hebt en niet voor jezelf kunt zorgen en ook jezelf niet kunt verwennen dan slaat het noodlot toe.

Noodlot in de vorm van verveling en verslonsing.

Ik ben 74 jaar en sta nog middenin het leven gelukkig.

Geniet overal nog van.

En dat moet je al heel jong gaan voorbereiden.

Interesse in alles wat het leven je kan bieden.

Voor mij 4.5 (Eerst 5.0 maar dat is toch wel wat overdreven)

Dit vind ik er ook van.Een zeer goede nicholson in een levensecht verhaal.

Het zou iedereen kunnen overkomen.

Dingen die stelselmatig verdwijnen uit je leven naarmate je ouder word.Op een zekere dag heb jij eigenlijk niets meer om voor te leven.

Als mij dit maar niet overkomt.Hout vast houden!

avatar van A-neet

A-neet

Film die gaat over de harde soms saaie werkelijkheid en op zo'n bittere manier is neergezet dat het af en toe gewoon grappig is. Alle credits gaan in dit geval naar Nicholson, mijn mening.....

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

aardige film, maar blijft slecht hangen, m.n. het nihilisme stoort me dan te erg, get a life.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ik had een heel andere film verwacht moet ik eerlijk zeggen. Heb de film vanavond gezien en jammergenoeg voldeed ie niet aan mijn verwachtingen. Jack Nicholson zet een sublieme rol neer als Warren Schmidt. Vooral de laatste scene is erg sterk. Vond de film eigenlijk niet veel komische elementen bevatten. Oké, ik heb een paar keer gelachen, maar de toon ligt wat mij betreft toch echt op het genre drama. Toch heb ik me zeker vermaakt bij deze film die toch het nodige vermaak levert.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Leland Palmer schreef:

de toon ligt wat mij betreft toch echt op het genre drama.

Daarom staat er ook als genre eerst drama en daarna pas komedie .

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

chiel schreef:

Daarom staat er ook als genre eerst drama en daarna pas komedie .

Ah, dan is het duidelijk

avatar van one point

one point

Het aftakelen humoristisch verpakt.

avatar van boeliebab

boeliebab

supergoede film. alleen die cover raakt me al.

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1993 stemmen

Wat een geweldige film! Alle credits op het conto van Nicholson en Payne! Je hebt steeds precies door wat er door zijn hoofd gaat en beleeft dezelfde ergernissen...Geniaal!

avatar van gauke

gauke

Uitmuntende rol van een egoïstische oude man.

avatar van kanjertje

kanjertje

Zeker geen slechte film, maar ik had er meer van verwacht.

Drie sterren in het TV boekje, oscarnominatie voor Jack voor deze rol en bijna allemaal uitmuntende beoordelingen op deze site.

Ik vond Nicholson wel prima acteren (al heb ik hem reeds meermaals soortgelijke rollen zien neerzetten en hou ik niet zo van de uitgesponnen gezichtmimiek en de vrij lange pauzes voor en na dat hij praatte.

Maar de film bevatte naar mijn inzicht te weinig verhaal om meer dan 2 uur te vullen zodat hij af en toe saai en langdradig werd.

Tegen het einde toe wel komischer en meer vaart erin zodat het toch een vrij aardige film is geworden.

avatar van jkbb

jkbb

About Schmidt, komedie staat bij de genres en niemand minder Jack Nicholson in de hoofdrol. Je ziet 'm van tevoren alweer met de brede grijns iedereen in pakken...

Maar niets is minder waar. In deze film is hij totaal het tegenovergestelde: een zielige oude man met een nogal pessimistische kijk op zichzelf en zijn omgeving. En, tot overmaat van ramp, trouwt ook nog eens met een grote mislukking. Om dit tegen te houden gaat hij, met de nieuwe camper op reis. Uit verveling en eenzaamheid, omdat z'n vrouw net is overleden, om zijn dochter te kunnen redden van de ondergang en om tot rust te komen.

Gaat dat allemaal uiteindelijk goed? Niet bepaald, de reis zit vol sombere maar ook veel komische momenten. About Schmidt is een sobere en eenvoudige film, die echter niet de meest Hollywodiaanse paden bewandelt. Of de lage score daaraan te wijten is weet ik niet. Maar algemeen goed gewaardeerd of niet, dit is een van de beste films die ik ken.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtige rol van Jack Nicholson, hij is de geknipte kerel voor dit soort rollen, en dus bijwijlen hilarisch, daarvoor hoeft hij niet eens een dialoog te voeren, alleen al een gezichtsuitdrukking spreekt boekdelen.

Ook een zeer goede rol van Kathy Bates, eigenaardig dat je haar de laatste tijd toch nog zo weinig ziet in grote rollen, zonde eigenlijk.

Verder is deze film goed tot matig met oog voor dramatiek en humor.

Ik heb me toch niet verveeld met deze 2 uur durende prent.

avatar van Kijzer

Kijzer

Wat kan die man toch goed acteren!

Prachtige film

4,5

avatar van missl

missl

het verhaal van een man die een tripje gaat maken en al zijn gedachten op schrijft. de film word gedragen door nicholson die het vooral moet hebben van zijn mimiek.

het kon mij niet echt bekoren.

avatar van thebeequeen

thebeequeen

Jack Nickolson, Katy Bathes, allebei geniaal.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Van oude menschen en de dingen die voorbijgaan. Met in de hoofdrol een heerlijk neerslachtige doch immer cynische Jack Nicholson. Deze melancholische vertelling wist mij voor een tweede maal op de goede punten te ontroeren. Je moet wel bestand zijn tegen bittere oudemannetjeshumor.

avatar van thebeequeen

thebeequeen

Naast Sideways, kent iemand nog meer films die hierop lijken?

avatar van dulcinea

dulcinea

thebeequeen schreef:

Naast Sideways, kent iemand nog meer films die hierop lijken?

Niet zo geweldig als deze maar Broken Flowers met Bill Murray doet me er wel een beetje aan denken.

avatar van Jeewee

Jeewee

het idee achter de film is wel mooi, maar hij was te traag.

de zich herhalende stijl van humor was op een gegeven moment niet grappig meer.

Daardoor vond ik het geen sterke film, hoewel de boodschap een mooie was.

Jack Nicholson acteert overigens natuurlijk wel weer goed, wat ook te verwachten viel.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Lijkt me een grappige en mooie film. Komt vrijdag op tv! Ik ben ben benieuwd.

avatar van Respekked

Respekked

Weer een fijne van Payne. Mooi om die verwrongen kop van Nicholson te zien tussen al die tergende mensen. Toch beetje jammer van het einde. Ik had het wel kunnen waarderen als Ndugu uiteindelijk dood bleek te zijn. Dat had het hele lijden van Nicholson nog een stukje verergerd. . Maar al met al zeer aardig.

avatar van Branieman

Branieman

Lijkt me een geweldige film ga hem vanavond zeker kijken!