Dunkirk (2017)
Gisteren om 01:15 uur op Sat 1
Vandaag om 02:10 uur op Sat 1
Plot Dunkirk
"Survival is Victory"
De film vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Tijdens de Slag om Frankrijk werden Belgische, Britse en Franse soldaten door het Duitse leger vastgehouden op het strand en in de haven.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Dunkirk (MusicMeter)
Gibson
French Soldier
Grenadier
IH88
Wow. Dit schept wel extreme verwachtingen.
Arri
Metacritic op Twitter: With 19 reviews in, it's easily the best-reviewed movie of the year so far. THR: ''Masterpiece''
Momenteel 97% met 9.1/10.
A - Playlist
4.5/5 - Vox
8.5 - Yahoo Movies
9.5 - IGN
(verwijderd)
Zieke, heerlijke cijfers. Men, ik heb hier zo veel zin in.
Seam
Goh wat verrassend de media die laaiend enthousiast zijn over een Nolan film. Eerst maar eens zien dan geloven.
Uier
- 2006 berichten
Dan nog blijft het een saaie trailer.
True, maar liever dit dan een spetterende trailer en een saaie film, zoals meestal het geval is.
YouDrunkGoHome
Dat zijn films over het algemeen positief worden ontvangen klopt maar laaiend enthousiast is wat overdreven. Bij Interstellar, Batman Begins en The Prestige was lang niet iedereen lovend. En zo positief als bij deze zijn ze zelfs nog nooit geweest, ook niet bij Memento en The Dark Knight. Jammer dat een aantal mensen insinueert dat omdat het Nolan is, de film toch wel een hoog cijfer krijgt. Wat denk ik meer voor de hand ligt is dat veel mensen Nolan's films daadwerkelijk gewoon uitstekend vinden, of je het hier nou mee eens bent of niet.
*Maddie*
Denk dat dit wel in mijn mooie blueray rijtje naast Band of Brothers, Saving private ryen past. Maar eerst kijken in de bioscoop met opa.
Kondoro
Erg veel zin in deze film! Tot nu toe al een 9.7 op IMDB, de topper van het jaar?
AmazingPP
Ik vind alle film van Nolan vreselijk. Totaal overschat naar mijn mening. Als je alle slow motion beelden op normale snelheid zou draaien zou elke film drie kwartier minder lang duren. En deze ga ik waarschijnlijk dan ook overslaan. Na "Inception" kan de man bij mij geen goed meer doen. En wat de media schrijft of hoe de mening van een ander is: prima, maar dit is mijn mening.
Rvdz
Zoveel slo-mo heeft Nolan niet toch? Wat je beschrijft klinkt eerder als Zack Snyder.
Nuijtmans
Tom Hardy als Spitfire piloot met zuurstof masker, ben benieuwd of ie z'n Bane voice weer van stal haalt
Zoals hierboven aangehaald zijn de eerste reviews bovengemiddeld positief en ligt de lat dus erg hoog en aangezien het de eerste keer is dat hij een historisch (non-fictie) onderwerp verfilmt ben ik benieuwd hoe hij het er vanaf brengt. Het wordt in ieder geval geen klassiek oorlogs epos a la The Longest Day, maar meer een intense beleving vanuit het perspectief van de omsingelde Britse troepen, hetgeen de relatief korte runtime verklaart.
Ik kreeg in ieder geval wel kippevel van de trailer dus we gaan het donderdag in 70mm beleven.....
nummer2
Er is geen enkel shot in de trailer waar ik de neiging voelde om even op pauze te drukken, maar de soundtrack maakt het misschien toch de moeite waard om 'm in de bios te gaan zien. Zou zowaar de eerste Nolan zijn die me naar de bios weet te lokken.
Arri
Is er al een Franse review beschikbaar?
Wat reacties van Franse bioscoopbezoekers: DUNKERQUE - L'avis des spectateurs sur le nouveau Christopher Nolan - YouTube
Kan jij het verstaan?
Alathir
Kan jij het verstaan?
Voor zover ik het allemaal versta heb ik niet direct iets negatiefs gehoord. Allemaal heel positief, intense ervaring, geniale film, meeslepend, te gek, zo goed als perfect, de kracht van de film zit in de beelden, als ik het goed heb begrepen niet al te veel dialoog, opzwepende muziek, goed acteerwerk ook ondanks dat er veel onbekende namen in de film meespelen. Iemand sprak over de beste oorlogsfilm die hij gezien had (dat zegt toch wel wat want er zijn er een heleboel goede).
Nuijtmans
NRC geeft 2 sterren. Nu alleen nog een 2 sterren recensie van de Volkskrant en dan weten we zeker dat het een meesterwerk is.
LOL! jammer dat ze geen een(1)-ster review hadden dan....
Ik zag trouwens op de website van Eye filmmuseum dat de 70 mm versie pas vanaf 16 augustus draait -> voorlopig moeten we het doen met de reguliere (IMAX) versie.
TornadoEF5
zij kennen tenminste echt iets van film. Het is weer een Nolan hoor. Het woord "slecht" is verboden.
horizons
Denk nu ook niet dat we de uitersten moeten opzoeken. Nolan zal z'n status wel ergens aan verdiend hebben. Scott ging bijvoorbeeld er bij de critici ook niet helemaal goed vanaf bij Alien Covenant. The Dark Knight Rises van Nolan was ook niet overal top ontvangen.
En ik ben benieuwd naar Franse reviews omdat de Fransen die aktie van de Engelsen bij Duinkerken maar een steek in de rug vonden.
Arri
Zij (hij) wel en de grote internationale filmrecensenten niet? Bijzondere reactie.
Ik krijg het idee dat sommige hier geloven dat Nolan op handen wordt gedragen door filmrecensenten. Over de hele linie is dat gewoon feitelijk niet waar.
(verwijderd)
Waar een Tarkovsky of Lynch goed vinden populair lijkt, lijkt Nolan slecht vinden je ook een superieure smaak te geven. Waarom kraken mensen een film af zonder hem gezien te hebben, op basis van een (belangrijk, dat wel) crewlid. Blijf hier dan weg, daar zijn volgens mij van die regisseur pagina's voor waar niemand op kijkt.
Arri
Ben benieuwd waar in dit rijtje van de recente volle 100 MetaCritic scores deze film gaat eindigen.
Boyhood (41)
12 Years A Slave - Moonlight (39)
The Social Network (28)
Zero Dark Thirty - Gravity (26)
Carol - Spotlight (24)
Fury Road (21)
Momenteel staat Dunkirk op 18 uit pas 26(!) critics. Dat is erg hoog.
Positieve review van de kritische Peter Travers (4/4):
'Dunkirk' Review: Christopher Nolan's WWII Epic May Be the Greatest War Film Ever - Rolling Stone. En deze is ook goed, Chris Nashawaty, Entertainment Weekly: Hands down, the best motion picture of the year so far.

WOII-film 'Dunkirk' van Christopher Nolan verdwijnt binnenkort van Netflix

Kijktip: WOII-film 'Dunkirk' van Christopher Nolan vandaag te zien op tv