• 9.374.990 stemmen

Død Snø (2009)

Horror / Komedie | 90 minuten

Genre: Horror / Komedie

Alternatieve titel: Dead Snow

Oorsprong: Noorwegen

Geregisseerd door: Tommy Wirkola

Met onder meer: Jenny Skavlan, Charlotte Frogner en Ane Dahl Torp

Gesproken taal: Noors

Plot Død Snø

"Eins, Zwei, Die!"

In 1945 werd in Øksfjord de Duitse bezetter door de lokale bevolking afgeslacht. Ze vluchtten hierna de bergen in, waar ze doodvroren. Jaren later is een groepje vrienden op weg naar een huisje in Øksfjord. Met ski's en een ongelofelijk hoeveelheid bier zijn ze voorbereid op een gezellig weekend. Sara is het best bekend in de bergen. Ze heeft een andere route naar het huisje gekozen, maar niemand kijkt op als zij eerder arriveren dan zij. Misschien zat ze vast door het slechte weer. Niemand vermoedt echter dat ze het slachtoffer zou kunnen zijn van het kwaad dat zich al jaren in de bergen verbergt. Dat verandert al snel wanneer de hut omringd wordt door een bataljon bloeddorstige Duitse zombiesoldaten...

jumpstylemovie

Komt deze nog op DVD uit. (Met Eng. Sub?)

Ik kan hem namelijk onmogelijk vinden.

avatar van fredericrousseau

fredericrousseau

Ik keek enorm uit naar "Worst Case Scenario". Zonde dat hij niet afgewerkt zal worden...

avatar van erik1677

erik1677

zat eerst te denken, wat is dit voor een slappe hap.

maar ineens halverwege wordt ie toch nog donders vet.

geen klasieker op slasher/horrorgebied maar zekers niet slecht.

avatar van as

as

fredericrousseau schreef:

WCS SHELVED

It's official: because we have run out of financing possibilities WORST CASE SCENARIO is 'on hold'. Having tried to raise our Nazi zombies for six years, we have to be realistic (yech!) and admit that there's not much of a chance of that happening anywhere soon. WCS is dead in the water. On the other hand, zombies have a strange way of resurfacing when you least expect them. Keep watching the beaches. May 27, 2009

Jammer idd

avatar van aerts007

aerts007

De eerste helft is een lange zit, om dan te eindigen in een over the top b film gehalte gore festijn.

Nee, niet mijn ding.

avatar van Truth Movement

Truth Movement

Als je van spannende horrorfilms houdt hoef je deze film niet te zien.

Als je van horrors houdt met veel ingewanden en bloed dan is het een leuke film.

avatar van Leno

Leno

Hilarische horrorfilm waarin de beginscene al de toon aardig zet. Richting het einde gaat de film helemaal over de top. Er zitten leuke gore scenes in en visueel ziet het er uitstekend uit. De locatie is ook prima. Dat het verhaal niets voorstelt en de karakters leeg zijn en niet zo boeiend. Pretentieloos vermaak.

avatar van snuiter5

snuiter5

leuke Horror film die inderdaad het thema komedie ook mag bijschrijven. Er zaten natuurlijk ook in deze film standaard horrorscenes.

Deze film is in ieder geval niet te zuinig met het bloed en de ingewanden, daardoor is het toch een aardige film om naar te kijken.

Wat wel is: Dat de zombies op ten duur zo hard in elkaar werden gerost en geslashed, dat de magie van de zombies er toch al snel uit was. Dat was echt jammer, want het maakt een horror film echt spannend. En de spanning ontbrak in deze film toch wel een beetje.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Bwhahaha wat een film

avatar van jmvd

jmvd

Eerste klas zombiefilm, we hebben echt genoten en met vlagen stevig gelachen

avatar van darkcity

darkcity

Heerlijke pulp met o.a knipogen naar natuurlijk de Evil Dead films. Het gaat natuurlijk nergens over en het is allemaal ontzettend belachelijk en enorm over de top maar de slachtingen en de gore zijn gelukkig ruimschoots aanwezig en als je de film dan ook nog 's niet serieus neemt dan is de film een feest om naar te kijken. 3.5 ster.

avatar van notsub

notsub

Ik vond het vooral verrassend dat die zombies zo snel zijn. Dat is echt niet gebruikelijk voor deze uit de dood herrezen creaturen. Natuurlijk was het heerlijk te kijken naar de uitbundige ranzigheden. Verder heeft deze film ook niets te bieden, dus laat het bloed maar over het scherm stromen en geniet van die afgezaagde ledematen........

avatar van Derekbou

Derekbou

Wanneer de Nazi Zombies ten tonele verschijnen is het volop genieten met Dead Snow. Kettingzagen doen hun werk, ledematen en ingewanden vliegen in het rond en het bloed contrasteert mooi met de witte sneeuw. Kortom, wat je van een film als deze kan en mag verwachten. Helaas bouwt de film, met alle genreclichés die je maar kunt bedenken, wat te lang op naar het hoogtepunt . Het hoort er natuurlijk een beetje bij bij dit soort films, maar als je besluit de eerste drie kwartier te skippen mis je niet veel.

avatar van tonycabanna

tonycabanna

Tja .... het einde priceless

na al dat geploeter en tough luck komtie er goed mee weg .....

Ach en verder intro heb je in elke film nodig ff kennis maken , situatie uitleggen en woppa

Nazi zombies ftw!

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Redelijke komedie film, met geen schrikmomenten. Het is opgenomen in de stijl van Shaun of the Dead/Hot Fuzz. Dus als je die leuk vond en het niet erg vindt om naar Noors te luisterren is dit de film voor jou.

De zombies hier zijn wat anders dan dat meesten gewend zijn;

- Ze kunnen praten
- Zijn sneller/sterker dan de gewone mens
- Ze zijn georganiseerd

Dit is wel een frisse verandering, maar het voelde daardoor minder aan als een Zombie film. Los daarvan heb ik zeker genoten van de vele knipoogjes naar andere films; oa. Evil Dead en heb ik me redelijk vermaakt met deze Komedie. Het probeert niks nieuws, alle verhaal elementen zijn eerder gebruikt. Behalve dan dat de zombies nazi’s zijn, dat heb ik zelf niet eerder gezien.

Een vervolg zou wel leuk zijn, misschien met een Zombie Hitler cameo?!

2* een kijkje waard en daarna kan deze stof vangen in de kast.

jumpstylemovie

Net gezien, beetje een tegenvaller.

Van te voren verwachtte ik een super grappige slayer met fantasierijke trekjes. Qua Zombie Nazi's is dit wel uitgekomen maar er zaten teveel onnodige stukjes in. Vermakelijk was ie wel. Vooral het eindgevecht is epic.

AchmedATM schreef:

De zombies hier zijn wat anders dan dat meesten gewend zijn;

- Ze kunnen praten

Nietes?

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Rond het eind van de film schreeuwt die Standartenführer Herzog ; RISE (op z'n Duits volgens mij) en dan komen al die zombies te voorschijn

jumpstylemovie

Ja, als je dat onder 'praten' verstaat.

avatar van robinb

robinb

Heb de film net gekeken. Toch altijd even wennen als de voertaal anders is dan engels en helemaal deze abracadabra waar ik op 10 woorden na echt helemaal niets van versta.

Het is een erg simpele en standaard horror, waar de acteurs heel vreemd en amateuristisch acteren, maar dat vond ik op de een of andere manier juist wel weer goed voor de film, het was ook meer humor dan horror in mijn ogen, wat een stel klungels.

De eerste 70 minuten (die je als ik heel eerlijk ben eigenlijk over kan slaan) komt het over als een standaard tiener-horror maar ineens krijgt het een wel heel aparte wending zoals je in het plot al kunt lezen en dan ineens verandert de film in een over de top slash movie.

Maar ik moet zeggen dat ik dat laatste gedeelte toch best amusant vond. Totaal ongeloofwaardig, en weinig enge momenten, maar wel wat leuke humor.

Al met al 2.5 ster.

gr

avatar van renalpha

renalpha

grappige film, kijken waard.

Heb erg moeten lachen.

Vol verwachting keek ik uit naar deze film. Jawel NAZI Zombies on the loose!!! en wat viel de film tegen zeg. Het verhaal is al in meerdere horrorfilms verteld. Dus origineel is ie niet. Af en toe schrik je nog wel eens, en daar houdt het dan bij op!!!

avatar van domkey

domkey

Toffe jongens die Noren.

Nu de films nog.

avatar van PEN15

PEN15

Het is weer eens wat anders, al moet ik toegeven dat men snel kiest voor iets als Nazis en Sovjets, want dan heb je het al gauw over een groep waarbij een afslachtpartij haast wordt aangemoedigd. Op bepaalde punten verfrissend, niet slecht geprobeerd en door de vele sneeuw en grijstinten van de uniformen een heel andere sfeer. Klopt inderdaad dat de film 70 minuten kan worden doorgespoeld, maar de slachtpartij effecten en zombieschmink waren mij betreft wel 10x beter dan dat van diary of the dead. Ik blijf het toch vooral leuk geprobeerd vinden. PS. wel raar dat iedereen tot aan de helft van de film, bontmutsen en sneeuwbrillen nodig heeft om de kou te doorstaan, maar daarna kun je gerust zonder handschoenen en gezichtsprotectie. Ik denk dat ik daar meteen was bevroren.

avatar van LGamer95

LGamer95

HEERLIJKE FILM! (Figuurlijk bedoeld)

Er zitten heus wel een paar schrikmomentjes in, als je het mij vraagt. De film slaat -zoals gezegt- helemaal nergens op slaat.

Het lijkt een beetje op de Nazi-Zombie minigame van CoD WaW...

avatar van Corcicus

Corcicus

Zeer geslaagde film.

Echt het soort film waarvoor Braindead de poort geopend heeft. Geen ziekelijke taferelen zoals bij Saw maar sappige, gore en grappige scenes, voor de oldskool horror liefhebber.

+ Het is een compleet ander soort zombies. Deze bende lijkt in feite meer op een stel neonazi's aan de crack.

avatar van maxomaniak

maxomaniak

JUIST! Dit keer echte NAZI ZOMBIES!!! Ben benieuwd of het even vet is als zombie schieten in CoD 5

avatar van Jules15

Jules15

Nog steeds niet echt mijn ding over the top horror/komdies met zombies!

avatar van Baldur

Baldur

De huidige is mooier vind ik.