• 9.374.811 stemmen

Død Snø (2009)

Horror / Komedie | 90 minuten

Genre: Horror / Komedie

Alternatieve titel: Dead Snow

Oorsprong: Noorwegen

Geregisseerd door: Tommy Wirkola

Met onder meer: Jenny Skavlan, Charlotte Frogner en Ane Dahl Torp

Gesproken taal: Noors

Plot Død Snø

"Eins, Zwei, Die!"

In 1945 werd in Øksfjord de Duitse bezetter door de lokale bevolking afgeslacht. Ze vluchtten hierna de bergen in, waar ze doodvroren. Jaren later is een groepje vrienden op weg naar een huisje in Øksfjord. Met ski's en een ongelofelijk hoeveelheid bier zijn ze voorbereid op een gezellig weekend. Sara is het best bekend in de bergen. Ze heeft een andere route naar het huisje gekozen, maar niemand kijkt op als zij eerder arriveren dan zij. Misschien zat ze vast door het slechte weer. Niemand vermoedt echter dat ze het slachtoffer zou kunnen zijn van het kwaad dat zich al jaren in de bergen verbergt. Dat verandert al snel wanneer de hut omringd wordt door een bataljon bloeddorstige Duitse zombiesoldaten...

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Leuk een Noorse zombiefilm

Halcyon

Tof ja, een tijdje geleden nog de eerste Zweedse vampierfilm gezien. Die Scandinaven begin stilaan hun weg te vinden naar de genrefilm .

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

^was dat Let the Right One In? Daar ben ik erg benieuwd naar.

De titel van deze had overigens zo uit Monty Python kunnen komen.

Poisonthewell schreef:

^was dat Let the Right One In?

Nee, Frostbite, verkrijgbaar op het label van Mr. Horror.

avatar van Knisper

Knisper

avatar van Lui

Lui (crew films)

Iemand enig idee wanneer deze op DVD uitkomt?

avatar van WB

WB

Krijg hier een een Nederlands gevoel van a la Worst Case Scenario...

Ben daarentegen wel benieuwd naar deze film.

avatar van Montorsi

Montorsi

Halcyon schreef:

Scandinaven

avatar van gotti

Jammer dat het zich jaren later afspeelt. Had liever Nazi zombies gezien...

avatar van lykathea

lykathea

Nazi zombies. Geweldig!

Verhaal klinkt raar, het lijkt me logischer als destijds de bevolking die nazi's had afgeslacht in plaats van andersom. Anders snap ik niet waarom die zombies nazi's zouden zijn.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Ze (de nazi's) vluchtten hierna de bergen in, waar ze doodvroren.

Blijkbaar maak je meer kans zombie te worden als je doodvriest ipv afgeslacht wordt.

AC/DC

Deze lijkt me echt geweldig! Zal naar deze uitkijken!

EIN! ZWEI! DIE!!

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Goede kritieken op imdb, dus ik ben benieuwd!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Nazi zombies in de sneeuw, haha geweldig!

avatar van aburefan

aburefan

vond het concept van nazizombies wel geinig. maar vind em toch een beetje teleurstellend. vrij standaard in het slashergenre, en nergens spannend of vernieuwend. vond alleen die nazicommandant wel cool maar dat is dan ook alles. 2*

AC/DC

Waar heb je deze gezien? Ik wil hem ook kijken

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ik ben ook wel benieuwd waar je hem vandaan hebt geplukt

Wel hem erg graag zien !

AC/DC

Ik heb hem al gevonden, binnenkort maar eens kijken

AC/DC

Haha, echt geweldig. Een aantal kleine foutjes maar toch wel geslaagd. Ondanks het Noorse gebrabbel toch wel vermakelijk. De muziek paste er wel goed bij. Heb erg gelachen om het stukje dat ze recht op de zombies afrennen met een kettingzaag en die moker , die muziek eronder maakte het stukje echt geniaal

avatar van Rabbitto

Rabbitto

Lijkt me een lache film ! ik wacht ff tot een betere versie dan de 2.0DD geluidsversie die er nu rondzweeft. maar ik weet zeker dat dit een vermakelijk uurtje wordt met een niet al te diepgaande slasher

Al ergens te verkrijgen?

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Halcyon schreef:

Al ergens te verkrijgen?

Op het internet

avatar van brave71

brave71

Leuke film, lekker veel gore

Lekkere combinatie van 'het overdreven' , dus komisch en het in het rond vliegen van lichaamsdelen en bloed.

Niet verkeerd .

avatar van vale46

vale46

Net ff gekeken, voor een niet uit de gebruikelijke Amerikaanse pot komende slasher: Goed gemaakt!! Lekker gore!! Prima entertainment....

Het Noorse "gebrabbel" geeft er een extra leuk accent aan, maar ja, niet iedereen verstaat /praat de Skandinavische talen, dat geluk moet je net ff hebben, en toevallig heb ik dat

P.S.

En het verhaal te moeten doorgronden over het hoe,wat, waar en waarom, vind ik verspilde moeite, deze films worden daar niet voor gemaakt. Daar zul je toch een ander soort film voor moeten kijken en geen prima slasher als deze.............. RTL4 Waargebeurde Verhalen is daar uitermate geschikt voor

avatar van Draconian

Draconian

Lekker ranzig en nog goed ook.

avatar van balosa

balosa

kos schreef:

dat klopt ook, de Duitsers dreigden de oorlog te gaan verliezen en gingen het dorp plunderen, de dorpsbewoners namen wraak en de Duitsers die ontkwamen vluchtten de bergen in, alwaar ze dus zombies werden blijkbaar

avatar van ethrellik

ethrellik

vergeet elke film die ik gezien heb, dit is dus mijn nummer 1 allertijden!

Topertje.. Geniaal! Super!

Zeker het einde!

hahahahaha

een dikke 5+*

avatar van scorepio

scorepio

Van vele films iets gepikt , maar toch voelt alles heel fris en origineel aan. Leuke film waar veel Hollywoodfilms niet aan kunnen tippen.

4 sterren.

avatar van 606

Na een goeie Rovdyr is Noorwegen goed op weg met bloederige horror films te maken.

Gelukkig overheersde de komedie niet en kwam de horror goed na voren.

Erg fijne film en zeer veel spanning

4,5 ster