Genre: Horror / Komedie
Alternatieve titel: Dead Snow
Noorwegen
Geregisseerd door: Tommy Wirkola
Met onder meer: Jenny Skavlan, Charlotte Frogner en Ane Dahl Torp
Gesproken taal: Noors
Plot Død Snø
"Eins, Zwei, Die!"
In 1945 werd in Øksfjord de Duitse bezetter door de lokale bevolking afgeslacht. Ze vluchtten hierna de bergen in, waar ze doodvroren. Jaren later is een groepje vrienden op weg naar een huisje in Øksfjord. Met ski's en een ongelofelijk hoeveelheid bier zijn ze voorbereid op een gezellig weekend. Sara is het best bekend in de bergen. Ze heeft een andere route naar het huisje gekozen, maar niemand kijkt op als zij eerder arriveren dan zij. Misschien zat ze vast door het slechte weer. Niemand vermoedt echter dat ze het slachtoffer zou kunnen zijn van het kwaad dat zich al jaren in de bergen verbergt. Dat verandert al snel wanneer de hut omringd wordt door een bataljon bloeddorstige Duitse zombiesoldaten...
PsychoTiger
Horror/Komedie? KOM OP ZEG! Dit is GEEN komedie! Haha, grappig hoor! Nazi's...Kunnen we lachen!
Ik vind 'm trouwens dood eng:S Geen komedie.
Spartaan1986
Met de gore zit het wel goed maar daarmee maak je nog geen goede horrorfilm want eng of spannend wordt ie geen moment. Grappig is hij af en toe.
Ik kon Fritt Vilt meer waarderen
brucecampbell
Hilarische film!
De film neemt in het begin rustig zijn tijd, maar na een half uur krijgen we wat we willen zien, over the top gore met een heerlijk humoristisch sausje, dat beter en beter begint te werken naar het einde toe. Voeg daar een erg leuk einde aan toe en je hebt een prima filmpje!
Deze lijkt me echt geweldig. Staat bovenaan mijn To See list vanaf nu
Vascago
Holy shit. Wat een geweldige film is dit. Het begint lekker rustig, verhaaltje wordt mooi uitgebouwd en vanaf ongeveer de helft van de film gaat het helemaal los. De gore is prachtig vooral als die dikke gast door het raam wordt getrokken en zijn hoofd in 2-en wordt getrokken door de ene zombie en de andere zijn ingewanden eruit haalt en die zo lekker op de grond laat vallen. Splash
, de humor is erg fijn (de knipogen naar The Evil Dead en Braindead) zijn niet te missen. En de Nazi-zombies zien er werkelijk fantastisch uit , helemaal tegen de achtergrond van dat overweldigend mooie Noorse landschap.
Schitterend !!
RickZ
Geweldige horrorslasher!
Helaas een niet te verstaan taaltje, de eerste helft van de film is vrij standaard maar deze film blijft legendarisch vanwege zijn 2e helft. Zeer veel bloed, goor en de ontzettend goede humor!
Geniaal.
Het idee van nazie zombies is natuurlijk geweldig, voeg daar een hele berg humor gecombineerd met een gigantisch gore-fest en je hebt een topper te pakken.
De nazi zombies zien er heel netjes uit, vooral in het laatste half uur zie je dat dit idee perfect is voor wat overdreven hack en slash werk.
Ik heb haast de hele film moeten lachen, was het niet om een grap dan was het wel de gore die erg leuk bedacht was en er fantastisch uit zag.
1 van de betere horror films van de laatste tijd. 4.5*
akira124
Ik geef deze film drie sterren omdat de eerste 3 kwartier van de film erg matig en saai waren. Daarentegen vond ik de laatste drie kwartier erg sterk.
Vascago
Eerste 3 kwartier gebeurde er misschien wel niet zo veel maar de beelden die je te zien kreeg waren toch wel te gek en er zat toch leuke humor in. En er werd gewoon goed aan het verhaal gebouwd.
Halcyon
Een teleurstelling toch. Ik heb sowieso niet veel met komische zombiehorror, tenzij de humor en de gore van uitzonderlijk hoog niveau zijn. Dat was hier slechts zelden het geval. Om precies te zijn heb ik slechts één keer hardop gelachen (molotov cocktail) en heb ik slechts één verbluffende gore-scène gezien (hoofd van de filmnerd dat uiteen getrokken wordt). Deze twee scènes buiten beschouwing gelaten was het allemaal een beetje het "been there, done that"-gevoel dat zich van me meester maakte. Veel bloed en ingewanden verder, maar niets dat ik nog niet gezien had.
Het idee rond de nazi-zombies is nog wel apart genoeg om even te boeien, maar al snel gaat het vervelen omdat er totaal geen dreiging van de wezens uitgaat. Spanning creëren was neem ik aan dan ook niet het belangrijkste doel van de makers. Blijft nog het prachtig witte sneeuwlandschap over als locatie voor al het bloedvergieten. Ik geloof niet dat de combinatie sneeuw en zombies al ooit is uitgeprobeerd, dus dat vernieuwend element is zeker de verdienste van de Scandinaviërs. En het werkt wel tot op zekere hoogte. Al mogen ze wel eens wat betere muziek in hun films gaan stoppen, want dat rommelige gejengel van eigen bodem klinkt voor geen meter.
Kortom, een leuk filmpje dat tot het einde toe vermakelijk weet te zijn, maar niets meer (en zeker ook niets minder) is dan een zoveelste dertien in een dozijn zombiefilm.
In het begin denk je nog te maken te hebben met een serieuze horror film maar halverwege wordt het een ordinaire slasher met veel goor effecten. De zombies vallen me overigens wel tegen want echt veel tegenstand deden ze niet bieden. Het verhaal stelt natuurlijk ook niet veel voor maar voor Noorse begrippen is dit zeker een goede horror film. Het sneeuwlandschap vond ik overigens best mooi. Ook leuk zijn de vele verwijzingen naar Evil Dead maar vooral naar Braindead. Qua humor en goor had die ook de meeste overeenkomsten met de laatst genoemde film.
Het idee van nazie zombies is natuurlijk geweldig
Niet bepaald origineel toch?
Tonypulp
Nee het is niet erg origineel, maar dat maakt voor mij niet echt uit.
De enige andere film die nazi zombies heeft en die ik heb gezien is Outpost en die was erg slecht.
Volgens mij in de jaren '50 al.
En Shock Waves (1977) was volgens mij vroeger de bekendste.
Jaegelsch
Qua humor wel aardig, ik heb af en toe behoorlijk gelachen. Verder zagen de zombies er goed uit en heb ik genoten van een paar stevige slachtpartijen. Maar eerlijk gezegd had ik er toch iets meer van verwacht, gezien de rating hier en op imdb. Het zal wel niet echt mijn type film zijn.
vcrrr
De special effects in deze film zijn niet bepaald up-to-date, de humor in deze film maakt dat echter van minder belang.
Geen hoogstaande horror film, maar voor een horror-comedy best vermakelijk!
Tonypulp
De special effects in deze film zijn niet bepaald up-to-date
Wat een onzin, de gore was van uitstekend niveau..
Apster
De film heeft best een aantal grappige scenes, maar vaak zijn de grappen slecht getimed. Echt goor wil het niet worden en ik vond die nazi zombies er ook behoorlijk suf uitzien. Toch redelijk leuke nonsens, maar hier had meer ingezeten.
vcrrr
Wat een onzin, de gore was van uitstekend niveau..
Dat is jouw mening, geen feit.
Ik vond de boel lekker bloederig, maar de ingewanden, zombies en bijvoorbeeld 'de dode in het tentje' zagen er naar mijn idee niet bepaald '2009' uit....
100 Cliché's in een kopje.
Maar dat geeft geen kont, zo blijkt. Want deze horror-komedie weet te onderhouden ondanks de hoge mate van leentje-buur en voorspelbaarheid. Ook een leuke soundtrack overigens.
Geen originaliteitsprijs, maar wel goed.
sander.h
Leuke film. Niet creepy of eng, maar vooral met een knipoog gebracht en juist die kon ik wel waarderen. Die sneeuw zorgt toch weer eens voor een ietwat andere omgeving voor een zombiefilm dan de gebruikelijke bosrijke of post-apocalyptische setting.
Wel gelachen toen die ene vent in zijn arm werd gebeten, deze amputeerde en vervolgens in zijn jongeheer werd gebeten
Vermakelijke horrorkomedie.
Wel jammer dat de leukste personages het eerst dood gaan.
Nazi-zombies, dat is natuurlijk altijd leuk, zeker in het sneeuwlandschap van Noorwegen. Horror met een dikke knipoog, voorzien van over-de-top bloederige toestanden en een vrij belachelijk uitgangspunt. Vlot gemaakt evenwel, met een aantal geslaagde visuele grappen. Geen uitblinker binnen het genre, maar best vermakelijk.
stuff4all
De film pakte beter uit dan ik had verwacht!
Vooral die humor is van goed niveau, al had het wel wat meer gekund.
Vooral het moment dat hij(weet de naam van het personage ff niet meer) in zijn arm werd gebeten, eraf zaagt en iets later in zijn geslachtsdeel wordt gebeten..
Ik kwam niet meer bij!
Ook het 'gore' was een aangename verassing, met een zombie hangen aan darmen van een andere zombie! Geweldig! Of met die sneeuwscooter op een zombie plaatsen! Geniaal!
4 **** is deze film zeker waard!
Vermakelijke film, die nergens echt weet uit te blinken, maar die op een leuke manier horror en komedie weet te combineren. Echt heel spannend wordt het nooit, maar de lekkere vaart, de lekkere gore en de aangename humor zorgen ervoor dat deze voorspelbare film eigenlijk van begin tot einde wel weet te vermaken. Ideale film in ieder geval voor een leuke avond met wat vrienden, zo bleek gisteren wel. Toevallig is het ook nog een paasfilm, want ze zijn er op paasvakantie, dus dat kwam helemaal mooi uit!
Redelijk lollig.
Eerste 45 minuten zijn alleen nogal saai. Amerikaanse tieners en Noorse tieners verschillen blijkbaar niet zoveel van elkaar. Daarbij vond ik de filmnerd een al te makkelijk middeltje om wat nerdy filmtalk en verwijzingen in de film te stoppen.
Eens de zombies gearriveerd wordt het allemaal wat plezanter. Wat grappige gore, paar leuke momenten en een paar goed gelukte grapjes. Zombies zelf zagen er soms wat duf uit (duidelijke maskertjes op) maar de meesterzombie had dan wel weer uitstraling.
Muziek is zwaar kut maar op momenten gelukkig ook erg grappig gebruikt, visueel is het ietwat pover, daar kunnen de sneeuwlandschappen weinig aan veranderen, maar de funfactor ligt hoog genoeg in de laatste 45 minuten.
Kleine 3.5*, geen hoogvlieger, maar vermakelijk op een paasmaandagavond.

Død Snø 2
2014

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Pusher 3
Drama / Misdaad, 2005