menu

Planet Terror (2007)

Alternatieve titels: Grindhouse: Planet Terror | Grindhouse Presents: Robert Rodriguez's Planet Terror

mijn stem
3,50 (2297)
2297 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Horror
91 minuten / 105 minuten (internationale versie)

geregisseerd door Robert Rodriguez
met Freddy Rodríguez, Rose McGowan en Josh Brolin

Het doktersechtpaar William en Dakota Block wordt tijdens hun nachtdienst overspoeld met dorpelingen die onder de rottende zweren zitten en een verdacht lege blik in hun ogen hebben. Onder de gewonden is Cherry Darling, een go-go danseres wier been van haar lichaam werd gescheurd tijdens een gewelddadige aanranding. El Wray, haar voormalige wederhelft, staat aan haar zijde en waakt over haar als een havik. Cherry is dan wel gehavend, ze is nog lang niet uitgedanst. Wanneer de gewonden transformeren in bloeddorstige psychopaten, leiden Cherry en El Wray een team van toevallige strijders de nacht in. Onvermijdelijk stormen ze af op het noodlot waarbij miljoenen mensen besmet zullen worden, talloze doden zullen vallen en een kleine groep overlevenden zich een weg moet vechten naar de laatste veilige plek in Planet Terror.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=KaWPHLZAZbg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van lars-pixar
4,0
Waanzinnige over de top film, van ingewanden tot zombies en van zombies tot best bbq in Texas!
Alles is letterlijk aanwezig en wordt in deze Rodriquez slash Tarantino productie verwerkt tot video band beeld uit de jaren tachtig wat een goeie toepassing had aan de sfeer.
Ondanks dat ik me goed heb vermaakt kon de film mij helaas niet in de greep houden, net als de spanning wat ik miste op de meeste momenten waar het had kunnen zitten!
Maar de film wist me verder wel te boeien en had genoeg te bieden, om ook niet het gore te vergeten!

4,0*

avatar van Katharina
4,0
Ik ben geen horror fan en al helemaal geen zombiehorror fan, maar ik kwam bij deze film via Grindhouse (Deathproof vond ik geweldig) en ik ben heel blij dat ik deze toch gezien heb, hij is echt fantastisch. Hartstikke fout, heerlijk acteerwerk, enerzijds onverwachts einde, echt een topper!

djordy von trier
dwid schreef:
Ik schrok me het apezuur toen ik hier de beoordeling zag !!
Een 3,53 as we speak....mijn god, daar snap ik werkelijk de rambam van...
Wat een waardeloze prutfilm, lijkt echt nergens op, de manier van acteren, het verhaal, enz...
Ik hou wel van over the top, maar niet bij dit soort films !
Je moet er waarschijnlijk van houden en dat doen de meeste stemmers hier wel waarschijnlijk....ik niet iig !
Als je deze film als zombiefilm aanziet heb je de essentie van de film niet echt gezien.

0,5
djordy von trier schreef:
(quote)
Als je deze film als zombiefilm aanziet heb je de essentie van de film niet echt gezien.

Het kan aan mij liggen, maar ik zeg nergens dat dit een zombiefilm is, maar daarnaast kun je wel gelijk hebben. Heb de film gewoon een keer gekeken en zag dat het shit was...

djordy von trier
dwid schreef:
(quote)

Het kan aan mij liggen, maar ik zeg nergens dat dit een zombiefilm is, maar daarnaast kun je wel gelijk hebben. Heb de film gewoon een keer gekeken en zag dat het shit was...
Dit was een parodie op alle pulp zombiefilms en voor mij was deze film best wel geslaagd.

avatar van housemoviewatch
3,5
Apparte film style. Het weet mij wel te boeien dus naar mijn idee geslaagd

avatar van Woland
3,5
Het heeft even geduurd, maar vandaag was het voor mij tijd voor Planet Terror en Death Proof. Planet Terror was best vermakelijk - natuurlijk is het ontzettend over the top en rammelt het verhaal aan alle kanten, maar als tribute aan de jaren 70 lekker foute grindhousefilms is het bijzonder geslaagd. Zonder problemen me prima mee vermaakt, 3.5 ster.

Kan ik trouwens niet zeggen van Death Proof, wat een verschrikking is dat.

4,0
love it!

+ gore
+ oud effect over de film.
+ de over de top actie.

- sommige dialogen waren gewoon te cheesy ( ook al hoort dit toch wel bij grindhouse ).

heb me erg vermaakt.

avatar van TomPSV
3,0
Redelijk vermakelijke film, al is het voor mij zeker geen topper. Ik ben een liefhebber van over the top actie, zo kan ik onder meer Desperado en Machete van Rodriguez erg waarderen, maar in Planet Terror ging het zo nu en dan wel erg ver. Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik heel weinig heb met zombiefilms, dat speelt dus ook duidelijk een rol in mijn beleving. Gelukkig is de film een soort parodie op de oude horrorfilms, waardoor er voldoende humor aanwezig is en ze het allemaal niet zo serieus nemen. Pluspuntje ook dat Bruce Willis nog een klein rolletje heeft. Altijd leuk om hem aan het werk te zien.

3* voor Planet Terror. Ik vond Death Proof, die ik drie jaar geleden gezien heb, wat beter.

avatar van Roger Thornhill
3,5
Mooi konsekwent volgehouden pulp, ik kon er wel om lachen, ook al is anderhalf uur dan wel èrg lang voor zoiets, zodat mijn belangstelling na een uur wel tanende werd. Vooral veel respect voor de enorme variatie aan manieren waarop Rodriguez Cherry's machinegeweerprothese weet te benutten (hoewel ik het dan wel weer een gemiste kans vind dat op het einde haar baby'tje niet ook meteen zo'n handig hulpstuk aangemeten heeft gekregen). Een liefdevol eerbetoon, en als zodanig zeker geslaagd, hoewel ik zelf niet echt naar die dagen terugverlang.

avatar van blurp194
4,0
Grindhouse.

En waar Tarantino's Death Proof me behoorlijk hard tegenviel, zo goed valt deze Planet Terror. Eigenlijk het enige dat me echt verkeerd schiet in deze film is de wat overbodige gimmicks met de missing reel en de te erg mislukte edit. Je kan het er ook te nadrukkelijk in willen wrijven.

Verder klopt het allemaal heel erg goed. Het concept van de grindhouse parodie is prima gelukt, en de film zelf is ook nog eens een prima film op zich - ongegeneerd over the top, met veel erg onsmakelijke gore, een volstrekt halfgaar verhaal, absurde types en een heleboel idioterie. En natuurlijk Cherry Darling aka Palomina, de ultieme power chick met haar handige beentje.

En helemaal in het concept nog de trailer voor Machete - die vervolgens zo veelbelovend is dat die film achteraf nog gemaakt is ook, hoe mooi wil je het hebben. Al viel die film in vergelijking met de briljante trailer dan net een heel klein beetje tegen. Knap stukkie werk.

4,5
geweldige tarantino film.de beste tarantino film.samen met pulp fiction en kill bill.in mijn ogen.en de regiseur is rodriguez maar tarantino heeft wel meegewerkt.en ook nog een rol zelfs.maar vermaak me altijd super.

avatar van Wataru
4,0
Supernatural schreef:
geweldige tarantino film.de beste tarantino film.samen met pulp fiction en kill bill.in mijn ogen.en de regiseur is rodriguez maar tarantino heeft wel meegewerkt.en ook nog een rol zelfs.maar vermaak me altijd super.


Supernatural, Planet Terror is geen film van Qintin Tarantino.

4,5
[quote]Wataru schreef:
(quote)


Supernatural, Planet Terror is geen film van Qintin Tarantino.[/

ik meende dat ie er aan had meegewerkt.hij speelt er alleen in zie ik nu op imdb.

avatar van horizons
4,0
Supernatural schreef:
geweldige tarantino film.de beste tarantino film.samen met pulp fiction en kill bill.in mijn ogen.en de regiseur is rodriguez maar tarantino heeft wel meegewerkt.en ook nog een rol zelfs.maar vermaak me altijd super.

Buiten het regisseurs gebeuren: wil je nog even op hoofdletters en interpunctie letten.

4,5
dus ik zet het er even opnieuw op.een geweldige film van rodriguez.en een leuke rol van tarantino.en de rest van de cast speelt het ook super.

avatar van Wataru
4,0
Goed dat je je fout hebt hersteld, Supernatural. Je bent misschien in de war geweest met Death Proof, een film wel geregisseerd door Tarantino.

En zoals horizons al aangaf, probeer ook even op je interpunctie en hoofdletters te letten.

avatar van Tarkus
4,0
Tarkus schreef:
2de Deel van de Grindhouse produktie, en deze is in tegenstelling tot het eerste deel van Tarantino, wel zeer goed.
Robert Rodriguez heeft van deze film een meesterwerkje gemaakt.
Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een krankzinnige film van te maken, veel bloed, overdreven veel zelfs, veel actie en explosies.
Ook de soundtrack zit helemaal goed en maakt dat de film vaart krijgt zodat je je geen seconde verveelt.
Was het eerste deel 'Death Proof' bij momenten zeer vervelend (het eindeloze geraas van de meisjes was zeer irriterend), dan is dit een verademing en mag Rodriguez voor mijn part met de eer gaan lopen met de beste regie van de 2 filmen.
Zelden zoveel plezier gehad met bloederige scènes zoals ze in deze film overkomen.
En natuurlijk is de prothese van Rose McGowan zeer goed gevonden, wie bedenkt het toch allemaal... juist ja, ook Rodriguez, vermits het scenario ook van zijn hand is.
Let op de gastrol van Bruce Willis en ook Tarantino.


Deze film eens opnieuw bekeken, en blijf bij m'n mening. Puike film die met de beste mee kan van wat Rodriguez tot nu toe heeft gemaakt.

avatar van danuz
Ik snap het niet helemaal. Op papier zou Planet Terror een film naar m'n hart zijn: gorey pulp van weleer in een gestileerd modern jasje. Maar ergens ligt het er zo dik bovenop dat het me vrij snel begint te vervelen. Het kan ook zo zijn dat in een goede bui (toegegeven, ik had niet perse zin in een horror/pulpfilm) hij precies the spot hit en veel hoger uitvalt.

avatar van Shadowed
3,5
Naar mijn mening de betere Grindhouse.

Death Proof was op sommige delen erg vermakelijk maar toch ook wel weer saai. Planet Terror was in dezelfde stijl gefilmd als Death Proof maar deze vond ik veel leuker. Er gebeurd meer in, geen saai dialoog. Lekker goor op sommige momenten.

Rose McGowan steelt de show als stripper die na de helft van de film helemaal over de top gaat met een Machine geweer aan der been. Hele leuke scenes! Overal gaat het lekker over de top, met verstand op 0.

De Zombies zien er leuk uit en als ze eenmaal gaan muteren zelfs nog beter. Ik heb wel genoten van deze lekker actie-horror. Een aanrader voor mensen die van films houden waarbij je verstand eventjes op 0 moet

avatar van Keutul
3,0
Jeetje wat een film... Ik ben niet helemaal thuis in dit genre en houd er eigenlijk niet van, maar dit was zo over de top dat het grappig was. Eigenlijk 2 sterren maar voor de humor, de muziek en het stuk been van Cherry Darling dat afbrak in Quentin Tarantino's oog een punt er bovenop

avatar van PEN15
3,5
Heeft die Bruce Willis toch gewoon hoofdhaar? Dat had hij mogen houden voor Superman Retur.. ik bedoel Die Hard 4 van hetzelfde jaar. John McClane bestaat niet zonder zijn karakteristieke plukje haar en sigaret.

avatar van Vidi well
4,0
Ik me zelden zo vermaakt in de bioscoop als bij deze film destijds: een prachtig gemaakt eerbetoon aan oude horror, compleet met ranzige effecten en dreigende synthesizers.

De combinatie van horror met humor en actie is goed gevonden en treffend doorgevoerd. Nergens had ik het gevoel dat het te smerig werd (op echt ranzige momenten bleek de film ook regelmatig aan plots kwaliteitsverlies te lijden, slim bedacht!) en de humor is vaak zo droog dat dit lekker afwisselt met de knal en schietpartijen.

Sympathieke personages ook, toch niet onbelangrijk in een film vol vleeseters. Je merkt dat deze film met veel plezier gemaakt is, de cameo's van Tarantino en Fergie onderstrepen dat nog eens extra.

Oh, en wat een vette soundtrack! Check de trailer en je weet wat ik bedoel.

avatar van FlorisV
3,5
Lekker groezelig, fout en smerig allemaal en veel beter dan Death Proof, vooral doordat het technisch veel beter in elkaar zit (consequent krassen in het beeld, typische 80s synth soundtrack en knappe special effects). Voor de dialogen of het verhaal hoef je hem niet te kijken maar wel voor het lekker bizarre, soms hilarische gorefest en het aparte sfeertje. Leuke cast en Mc Gowan is ook met slechts 1 been nog heter dan een rode peper. Naast de goede effecten zie je hier en daar juist grappige persiflages op slechte special effects, dat je eerst een normaal gezicht ziet met heftig etterende zweren en daarna, na een cut, opeens een monsterlijk gedrocht, zonder overgang. Moest gieren om de geinfecteerde Tarantino die een erectie met lekkageproblemen kreeg!

Mooiste oneliner is van Michael Parks (geweldige kop en performance heeft die vent ook, check zijn dubbelrol in Kill Bill, ik had het niet eens door) en RIP hij is vorig jaar heengegaan:

he was about as useless as a pecker on a pope

Enne...dat Fergie geen hersenen heeft dat wisten we toch al?

avatar van Lovelyboy
4,0
God, dammit! Ramona, you've been fartin' like a goddamned pack mule.

Een film die ik steeds meer ga waarderen, en wat vond ik het een verschrikkelijke film de eerste keer dat ik hem zag samen met Deathproof. De gehele stijl en het 'grindhouse' idee ging aan me voorbij...

Inmiddels kan ik de film meer dan prima uitzitten in al zijn goorheid, ranzigheid, bloederigheid en andere over the top toestanden en vind ik de film hoogst vermakelijk en ondanks het ontbreken van het nodige verhaal, toch bijzonder stijlvol, de oude look en de algehele aankleding met bijzondere personages. Ik bedoel, laten we eerlijk zijn, het verhaal en de aanleiding van alle toestanden is wel bijzonder mager, maar eigenlijk is dat bij een dergelijke film als deze van ondergeschikt belang. Het draait om de aangedikte personages en de vele kills natuurlijk. De pistoolheld, de stripper met een machinegeweer als been en een bijzonder aantrekkelijke dokter. Niet de vergeten de smerigste kok die ik ken, die maar met zijn recept bezig is maar wel in een diner die hoofdzakelijk leeg is. Ik persoonlijk loop niet echt warm voor Rose McGowan, geef mij maar Marley Shelton of anders Emmy Robbin, de hot female deputy. Verder Brolin en Tarantino zelf als bad guys, Jeff Fahey geweldig als smerige kok en Michael Parks vind ik ook altijd geweldig.

Tot slot de sleazy soundtrack zelf door Rodriguez geschreven past heerlijk, kortom, verstand op nul en een lust voor oor en vooral oog in al zijn stijl, detail en smerigheid. Ge-wel-dig!!!

avatar van scorsese
4,0
Uitstekende film waarin een dorpje tijdens een nacht te maken krijgt met een zombie-uitbraak. Ongetwijfeld met liefde voor de b-film en plezier gemaakt, en dat is terug te zien op het scherm. Heerlijk over de top met geen gebrek aan bloed, gore en actie (hier en daar ook leuk verzonnen). De versleten film-print maakt het geheel af. Van de double feature samen met Death Proof, is deze de betere van de twee.

avatar van gi30171
0,5
Uitstekend ??? Ik heb een andere film gezien denk ik, 1/2 uur blijven geloven in een verbetering, waste of time

avatar van Fisico
1,5
Fisico (moderator)
Niet zo geweldig. In het geval van Robert Rodriguez kan er al eens een mishit tussen zitten. Totaal over the top en zo moet je hem ook opvatten. Niet te serieus nemen of je ergert je dood. De filmposter alleen al verraadt al veel voor wat je voorgeschoteld zal krijgen. Veel meer dan een goedkope B-film wordt het niet.

Veel shootings die gepaard gaan met liters bloed en veel gore. Bij momenten eerder een action game. De film bevat ook wat humor en inside jokes, maar deze vond ik erg flauw. Niet dat het allemaal zo slecht was, maar na halfweg had ik het wel gezien en ging het alleen maar naar beneden. Niets voor mij, in tegenstelling tot de meesten hier.

avatar van Filmkriebel
3,5
Wel een hele goeie, ook bij herziening. Planet Terror is in de eerste plaats een stijloefening, geïnspireerd door allerhande amateur-filmmakerij en "grindhouse cinema". Het moet absoluut als goedkope exploitation overkomen en dat doet het ook. The look is half the fun. Bovendien zit de film boordevol humor. Personages stellen niks voor en zijn pionnen die stuk voor stuk ingezet worden in deze erg gewelddadige zombie splatter. Het was vooral lachen toen Tarantino voorbij kwam. "You gave me some wood, now i'm gonna give YOU some fucking wood!" waarna zijn geslachtsdelen als een slijmerige rotzooi naar beneden druipen. Toegegeven, je moet ervan houden, maar het is echt een vermakelijke film vol actie, humor en horror.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:52 uur

geplaatst: vandaag om 04:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.