Genre: Actie / Horror
Speelduur: 91 minuten / 105 minuten (internationale versie)
Alternatieve titels: Grindhouse: Planet Terror / Grindhouse Presents: Robert Rodriguez's Planet Terror
Geregisseerd door: Robert Rodriguez
Met onder meer: Freddy Rodríguez, Rose McGowan en Josh Brolin
IMDb beoordeling: 7,0 (225.312)
Releasedatum: 16 augustus 2007
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Planet Terror
"Humanity's last hope… rests on a high power machine gun!"
Het doktersechtpaar William en Dakota Block wordt tijdens hun nachtdienst overspoeld met dorpelingen die onder de rottende zweren zitten en een verdacht lege blik in hun ogen hebben. Onder de gewonden is Cherry Darling, een go-go danseres wier been van haar lichaam werd gescheurd tijdens een gewelddadige aanranding. El Wray, haar voormalige wederhelft, staat aan haar zijde en waakt over haar als een havik. Cherry is dan wel gehavend, ze is nog lang niet uitgedanst. Wanneer de gewonden transformeren in bloeddorstige psychopaten, leiden Cherry en El Wray een team van toevallige strijders de nacht in. Onvermijdelijk stormen ze af op het noodlot waarbij miljoenen mensen besmet zullen worden, talloze doden zullen vallen en een kleine groep overlevenden zich een weg moet vechten naar de laatste veilige plek in Planet Terror.
Cherry Darling
Abby
Tony Block
Romey
SmackItUp
Nog steeds erg leuk, maar gezien alles wat hierna is uitgekomen toch net wat te mak geworden.
Voorbeelden aub! Dit is topvermaak maar voor alles wat nog gekker en lomper is houd ik mij graag aanbevolen.
Tokyo Gore Police lijkt mij dan de meest logische plek om te starten.
Neder0001
Aardig overschat. Typische dertien in een dozijn zombiefilm met de bijbehorende clichés. Kon mij weinig boeien en had daarom moeite de aandacht erbij te houden.
Phantasm
Geweldige horror met genoeg actie, geen moment mee verveelt. Prima vermaak, als je ervan houdt.
cantforgetyou
Heerlijke film. Precies waar ik van hou. Lekker grof, veel uit elkaar spattende lichamen. Liters bloed als er iemand wordt neergeknald. Vele gore scènes met vieze blaren en bulten die uit elkaar spatten en op gezichten terecht komen, etc. Vele zombies die er lekker goor uit zien, uit elkaar klappende hoofden, armen en benen. Lekker grof taalgebruik. Wat wil je nog meer? Ooh ja, weinig diepgang en weinig verhaal. Past hier prima bij. In dit genre een dikke vette 10!!!!
Shadowed
Heerlijke herziening.
Het is lang geleden dat ik Planet Terror heb gezien, en ik dacht al dat ik de film beter zou gaan waarderen mocht ik de film herzien. Dat is dan recentelijk gebeurd, en mijn vermoedens bleken kloppend te zijn. Ik vond deze film werkelijk geweldig, en tot op de dag van vandaag is dit de beste film waar Rodriguez mee is gekomen, naar mijn mening.
De film probeert een Grindhousefilm te zijn, maar buiten de filters en een hele hoop verwijzingen is dit uiteraard te duur, groots en goed gemaakt om dat kader binnen te treden. Het is een erg gladde film geworden, die het concept van vermaak voorrang geeft aan de rest, en het werkt bijna verfrissend. Het is een film die volop voor de fun gaat en veel hooi op z'n vork neemt, maar hier nooit prekerig over doet.
Het bloed mag erg vloeien in deze film, maar het is de regie zelf die de film gewoon maakt. De effecten zijn geweldig, de cinematografie vloeiend en het tempo is van een soort waar je u tegen zegt. Het acteerwerk is ook aardig en de personages slagen er keer op keer in om memorabel te zijn. McGowan die bijvoorbeeld een groot wapen als been heeft, ik denk dat niemand het ooit meer gaat vergeten.
Ik blijf dit soort films gewoon geweldig vinden en kan het uit alle macht waarderen. Het is een film die nooit saai wordt en zijn vermaak niet uit mooie beelden krijgt, maar gewoon uit de inhoudelijke fun die het presenteert aan de kijker. Het budget is niet heel hoog en dat valt soms te merken aan het gebrek van variatie in locaties, maar daar waar Rodriguez zijn camera wel plant gaat het lekker los.
Geweldige cinema, verveelt nooit en kent veel meerwaarde qua regie. Goed camerawerk, grappige dialogen, ideale personages en horror om je vingers bij af te likken. Je moet van dit soort overdreven horror houden uiteraard, maar ik heb er geen enkel probleem mee. Een heerlijke film die zijn concurrentie of collega Death Proof met gemak weet te overklassen.
Petina
Ik ben niet zo van dat horrorgedoe behalve dan zombieland, die is nog wel grappig.
Maar deze meuk is niet aan mij besteed.
Bobbejaantje
- 1943 berichten
Van Robert Rodriguez heb ik in de jaren ‘90 goeie films gezien dacht ik en ook Tarantino kon ik meestal smaken dus ik hoopte op iets vet toen ik deze film enkele jaren geleden in huis haalde. En nu vond ik dan eindelijk een moment om het te bekijken. Dat viel echter tegen. Een erg uitgebreide stijloefening maar meer dan dat is het jammer genoeg niet. Bij gebrek aan boeiende personages bevat deze film echt geen spatje spanning (gaap) en dat voor een (semi-)horror. De gimmick staat voorop. Zo gaat de aandacht in your face naar het filteren van het beeld tot een semi seventies porno toestand waarover ze dan bij momenten een laagje typerende eighties electro soundtrack gieten. En dan passeert er af en toe een hoop acteurs met bijzonder veel make-up door het beeld. Laten we ze zombies noemen.
Het beste moment vond ik dan nog de passage van Tarantino. Verder is deze film als een ritje op de kermis: veel blingbling maar 2 minuten later is ‘t alweer uit je gedachten. Knap gemaakte troep is het. Slecht maar helaas niet grappig slecht al doen ze er duidelijk nog zo hun stinkende best voor. Eender welke pulpfilm van de seventies heeft 10 keer meer ziel dan dit hier. Wansmaak en ‘erover gaan’ kan je namelijk niet faken.
Een parodie/ode aan de exploitation films. Zowel qua stijl, inhoud en diverse knipogen. Met kleurrijke namen als Cherry Darling en El Wrey, voorafgegaan door de fake trailer van Machete met Danny Trejo dat later een echte film zou worden. Het is vooral de visuele aanpak waardoor de film oogt als een oude VHS versie, dat van Planet Terror meer dan enkel een ode maakt. Want het verhaal zelf is gewoon een zombiefilm, maar alles is zo over de top met de nodige humor dat het best leuk is.
stratmans
Dit is wel een erg goed meevallende zombieachtige film, goede sound
Beun de Haas BV
Planet Terror is een heerlijke hommage aan de jaren '70 exploitation films. Het taalgebruik is grof, het geweld is goor en de erotiek is heet. Smerigheid voelde zelden zo fris aan. Om over het heerlijk ridicule verhaal en idem dito over de top acteerwerk nog maar te zwijgen. Robert Rodriguez gaat in alle Grindhouse-facetten vol op de orgel en dat pakt bijzonder goed uit. Een ware triple A B-film.
4,5 * Hoogkwalitatieve troep
Amberke2016
Totaal mijn genre niet. Ik heb dit met moeite 38 min volgehouden. Dat sommige acteurs daar willen aan mee doen is voor mij een vraagteken. Courage voor wie wil kijken.
Sergio Leone
Tof.
Niet echt mijn genre, daarvoor is het na een tijdje toch echte flauw. Robert Rodriguez weet heel goed wat voor film hij wil en laat er geen gras over groeien. Al snel breekt de hel los en dan wordt het gaspedaal niet meer gelost. De absurde situaties volgen zich in sneltempo op. Visueel zeer prettig met die industriële filters. Onnozele typetjes met onnozele namen (El Wray) maken het af. Leuk voor 'n keertje.
Dentheman
Review Moviemeter horror challenge 2023: Wat een film. Soort B film, maar van A kwaliteit, bewussie natuurlijk. Ik had wel over deze film gehoord, mijn broertje was er toentertijd lyrisch over, maar zelf eigenlijk nooit toe gekomen deze te zien. Tot gisterenavond dus, maar heb even een nachtje laten bezinken wat ik gezien heb en er van vond. Ik kon smakelijk lachen om de cheesy oneliners en over the top actie. Wat een intro overigens met de "go-go dans" van Rose McGowan, alleen daarvoor al een dikke voldoende! Ik merk dat ik niet meer zo hard ga als de 1e maand, heeft mogelijk te maken met het feit dat ik de "challenge" al gehaald heb, maar probeer er hier en daar toch nog een filmpje tussen te proppen om een beetje mee te blijven komen en puntjes te sprokkelen in het themaklassement. Heb nog een hele stapel klaar liggen, benieuwd of ik dat ga halen, met de dingen die ik tussendoor ook nog wil doen...
Dit zijn momenteel de populairste films die je via Apple TV+ kunt streamen
Kijkers raken nauw betrokken bij dramafilm 'Ouistreham': 'Uitstekend gemaakt en boeiend'
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Deze Amazon Prime Video-series worden momenteel het meest gestreamd
True Romance