Genre: Actie / Horror
Speelduur: 91 minuten / 105 minuten (internationale versie)
Alternatieve titels: Grindhouse: Planet Terror / Grindhouse Presents: Robert Rodriguez's Planet Terror
Geregisseerd door: Robert Rodriguez
Met onder meer: Freddy Rodríguez, Rose McGowan en Josh Brolin
Releasedatum: 16 augustus 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Planet Terror
"Humanity's last hope… rests on a high power machine gun!"
Het doktersechtpaar William en Dakota Block wordt tijdens hun nachtdienst overspoeld met dorpelingen die onder de rottende zweren zitten en een verdacht lege blik in hun ogen hebben. Onder de gewonden is Cherry Darling, een go-go danseres wier been van haar lichaam werd gescheurd tijdens een gewelddadige aanranding. El Wray, haar voormalige wederhelft, staat aan haar zijde en waakt over haar als een havik. Cherry is dan wel gehavend, ze is nog lang niet uitgedanst. Wanneer de gewonden transformeren in bloeddorstige psychopaten, leiden Cherry en El Wray een team van toevallige strijders de nacht in. Onvermijdelijk stormen ze af op het noodlot waarbij miljoenen mensen besmet zullen worden, talloze doden zullen vallen en een kleine groep overlevenden zich een weg moet vechten naar de laatste veilige plek in Planet Terror.
Cherry Darling
Abby
Tony Block
Romey
Knisper
Ik neem aan dat hier alleen op de opnieuw geknipte versie wordt gestemd en volgens mij is die nog helemaal niet uit.
as
Poisonthewell
Ik stem, gebaseerd op de hele Grindhouse versie zolang toch maar 5*. Aangezien de langere versie van Death Proof ook geen invloed had op mijn aanvankelijke 5*, waag ik het er bij Planet Terror ook maar op. Zo gauw de nieuwe cut in de bios komt ga ik m echter zeker nog eens zien. Maar als mn stem hier weggehaald wordt snap ik dat uiteraard.
feanaro surion
Ik stel voor alle stemmen hier te verwijderen, alle stemmen bij Grindhouse waar de berichten specifiek over Death Proof gaan te verplaatsen naar Death Proof en Grindhouse slechts voor ´Grindhouse´ bestemd te laten zijn.
Het gaat hier inderdaad om de langere bioscoopversie. Ik heb alle stemmen verwijderd.
dutchtuga
Wel vreemd dat Death proof al draait maar deze pas in augustus uitkomt terwijl met Grindhouse beide films te zien zijn. Vaag. Ben nu achteraf wel blij trouwens dat beide films apart uigebracht worden. Ik wist niet dat de originele films meer scenes bevatten. Krijg je zo toch de film te zien die de regisseur uiteindelijk ook wou hebben.De optie om ze apart te zien of samen in Grindhouse is toch wel ok.
Knisper
Dat is juist niet het geval. Grindhouse was het concept dat Rodriguez en Tarantino bedacht hadden en wilden uitvoeren en in heel het proces van het maken van de film is het nooit de bedoeling geweest om ze op te splitsen. De aparte versies zijn dus niet de films die ze uiteindelijk wilde hebben.
jasha
Heb mijn eigen stem maar verwijderd want ik zie dat het niet telt als het hele Grindhouse verhaal werd gezien... Helaas. De geknipte versie geef ik alvast een 3
TOR
Waarom wordt Grindhouse opgedeelt in Planet Terror & Deathproof, want dat snap ik niet helemaal.
IceTigerGhost
Omdat het pakket van de twee films samen redelijk flopte in de VS. En twee films brengen nu eenmaal meer op dan één.
Metalfist
Eigenlijk werd het splitten al beslist voor de film zelfs was uitgebracht ... Weinstein broertjes willen veel geld verdienen
Max en Joep
en juist door deze hetze komen er nog meer duiten in he tlaatje.
want UITERAARD komen er diverse DVD versies:
Death Proof (en later Death Proof Special Edition)
Planet Terror (en iook hier vats weer een nog mooiere versie van na enkele maanden)
Grindhouse ("Nu samen te koop!! Zoals de bedoeling Was!! Blabla!)
is Planet Terror nou trouwens een onvervalste zombiefilm, begreep ik dat nu goed?
feanaro surion
Ja, het is een 100 procent zombie-actiefilm die de stijl van Carpenter(met succes) probeert te imiteren.
Quentin
De muzikale begeleiding kan inderdaad zo van Carpenter afkomstig zijn, maar visueel lijkt het toch meer op een Italiaanse genrefilm uit de jaren '80.
feanaro surion
Vond een aantal van de duistere buitenscènes erg carpenter-achtig. Andere dingen misschien wat minder dan weer..
Quentin
Maar die typische zooms en montagestijl zoals bijvoorbeeld Lucio Fulci die veelvuldig gebruikte, deden me toch eerder aan een Europese horrorfilm denken.
Max en Joep
Fulci, Carpenter, Zombies...
hoe dan ook:
DIT WORDT GEWELDIG!!!!!!!!!!!!

Stuntman_Jasper
De machete trailer zit er in! Je ziet een stukje in de trailer! Yes! Yes!
IcU
Weet iemand hoe dat nummer heet in de trailer, of is dat speciaal geschreven voor de film? Tijdens het gedeelte met die motor en die chick achterop.
IcU
Laat maar, ik wet het al...
Ik heb net de ost binnen van deze film en hij klinkt echt geweldig. De muziek zit tot nu toe wel goed
sonyjh
4 *, gisteren in persvisie gezien te kinepolis brussel. (15 u werd hij vertoond, voor de mensen die het niet geloven, bel kinepolis brussel zou ik zeggen)
En ik moet zeggen dat ik aangenaamd verast was. De film blijft constant op het zelfde niveau, geen ups en dawns zoals in Death proof.
+ dit is echt wat je van een grindhouse film verwacht, wel een goede grindhouse film dan
De personages zijn fantastisch, eveneens de dialogen.
sju
Raar trouwens dat deze film nog niet op IMDb apart staat, maar Death Proof al wel...
Voor diegenen die Planet Terror al gezien hebben en ook de geknipte versie in Grindhouse als geheel: wat is beter...?

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

True Romance