Genre: Horror / Komedie
Alternatieve titel: Dead Snow
Noorwegen
Geregisseerd door: Tommy Wirkola
Met onder meer: Jenny Skavlan, Charlotte Frogner en Ane Dahl Torp
Gesproken taal: Noors
Plot Død Snø
"Eins, Zwei, Die!"
In 1945 werd in Øksfjord de Duitse bezetter door de lokale bevolking afgeslacht. Ze vluchtten hierna de bergen in, waar ze doodvroren. Jaren later is een groepje vrienden op weg naar een huisje in Øksfjord. Met ski's en een ongelofelijk hoeveelheid bier zijn ze voorbereid op een gezellig weekend. Sara is het best bekend in de bergen. Ze heeft een andere route naar het huisje gekozen, maar niemand kijkt op als zij eerder arriveren dan zij. Misschien zat ze vast door het slechte weer. Niemand vermoedt echter dat ze het slachtoffer zou kunnen zijn van het kwaad dat zich al jaren in de bergen verbergt. Dat verandert al snel wanneer de hut omringd wordt door een bataljon bloeddorstige Duitse zombiesoldaten...
Maximilian
Død Snø is een horror/komedie, en volgens mij beeld de huidige poster geen van beiden uit (poster doet eerder voorkomen alsof we hier met 'n serieuze oorlogsfilm te maken hebben). De eerste poster die ik opstuurde, daarentegen, voldeed aan beide genres. De tweede straalt voor mij oorlog en komedie uit, en een beetje horror.
Baldur
Daar ben ik het mee eens.
Raspoetin
Ik zag dat de Finnen in 2011 met een nazi science fiction film op de proppen komen, genaamd Iron Sky. In deze film keren de nazies vanaf de 'dark side of the moon' terug naar de aarde.
YouTube - Iron Sky teaser - Space Nazis attack!
Een nieuwe genre in opkomst?
canciser
Heb ook al stukken gezien, nu moeten ze maar gauw eens geld geven voor 'worst case scenario' en Nederland doet ook mee
Over dead snow, hij was niets aan en de zombies zagen er slecht uit. De moorden waren buitengewoon saai en er zat geen goede blondie bij. 2*
Een nieuwe genre in opkomst?
Haha nazi star wars leuke teaser
Renzzie
Wat een belabberde schijt film zeg. Waar de film nog spannend en leuk begint raakt deze aan het einde kant nog wal. Slaat echt helemaal nergens meer op.
Totale verspilling van mijn tijd.
aesop
leuke cult film, met een grote budget voor de special effects had dit een uitstekende film kunnen opleveren. Nu alleen leuke voor gore fans.
Bottleneck
Best een leuke combi van horror en humor. Eindelijk eens niet alleen maar superknappe hoofdrolspelers, een origineel landschap en goed uitziende Nazi-zombies. De gore-effecten zijn af en toe knullig, maar daar valt mee te leven want er zijn er genoeg. En leuke verwijzingen naar culthorrors.
De omslag van spanning naar het lacherige en vele hakwerk is goed en het is ook aardig om zoiets van Noorse bodem te zien. Is weer eens wat anders. Leukste moment vond ik dat die kerel in z'n been werd gebeten nadat ie z'n arm had afgezaagd.. En nog netjes je gordel om doen, wel zo veilig natuurlijk
Thorak
O ja die was ik al weer vergeten ook!!
Ik kan me toch herinneren dat ik er ooit, jaren geleden, een teaser/trailer van heb gezien. Had verwacht dat die film inmiddels al gemaakt was....
Vanavond Dead Snow bekijken! Ben erg benieuwd, klinkt al een leuke film. Is het te veel als ik iets als Evil Dead 2 verwacht?
-edit- Ik zie net op youtube dat die trailer inderdaad gemaakt was maar met de bedoeling om geldschieters te overtuigen dat deze film gemaakt moet worden. Helaas blijkbaar niet overtuigend genoeeg geweest
Thorak
Geweldige parodie/ode aan de oude jaren 80 horror en met name Evil Dead.
Zeer genoten van deze film! Helaas was Jenny Skavlan (Chris) niet erg veel in beeld en gaat ze als eerste dood, daar had ik toch graag meer van willen zien
Overigens vind ik deze poster 't mooist, ook een beetje retro.
Maar deze is ook wel komisch...
Maximilian
In 1945 werd in Øksfjord de lokale bevolking door de Duitsers afgeslacht.
Øksfjord, klinkt als Oxford?
RedLine
een geniale film om met je vrienden te kijken haha echt lache dan:d
jammer dat er geen geld was voor Worst Case Senario want die trailer was al geniaal
Polsini
grappige low budget horror, ouderwets hack&slash. Zo nu en dan flink moeten lachen.
the new guy
Topper van de week. Echt lachen, met in de eerste scenes nog serieuze enge spanning. Een ontzettende meevaller.
Respekked
Begint als een serieuze horror maar eindigt in een geweldig, bloederig en bij vlagen erg grappig killing zombie nazi's spektakel! Leuk.
Jesu
Toch wel een leuke horror hoor.. Spannend in het begin maar daarna erg goor en bloederig.
Metalfist
Ein! Zwei! Die!
Gisteravond een Halloweenfeestje bij een maat die een aantal films had gehuurd. Wat voor soort films kun je dan beter kijken? Juist ja, horror. Voor de eerste film waren we te laat en de derde hebben we niet kunnen uitzien maar daartussen in zat deze vermakelijke Noorse Sam Raimi.
Ik wist op voorhand niet dat de film zich ging opsplitsen in twee soorten films, de eerste helft horror en de tweede helft meer naar de grappige kant. Als ik het had geweten had ik er vrij sceptisch tegenover gestaan maar dat is helemaal niet nodig want zowel het horror gedeelte als de humor wordt goed uitgewerkt. Met de gore zit het vrij goed. Een paar sterke momenten die zich vooral in het begin van de film afspelen zoals die dikke filmnerd die door het raam wordt gesleurd en dat zijn hersenen met een lekker dikke splatsch op de grond vallen. Qua humor is Død Snø werkelijk hilarisch. Je kon me bijna van de grond oprapen wanneer één van die kerels een Molotov cocktail maakt en die na eindeloos gezaag van zijn maat naar buiten wilt smijten en zodoende de chalet in brand steekt. De kop van zijn maat was trouwens ook goud waard. Ook de vele verwijzingen naar de voorlopers van dit soort films is zeer leuk om te zien. Braindead, Evil Dead, ... Het komt er allemaal in voor. Eindelijk is er ook nog eens een film waar de personages niet wat gaan liggen snotteren in een hoekje of alleen door het bos gaan struinen maar gewoon een groep die het heft in eigen handen nemen. Resultaat: een lekker episch eindgevecht tussen honderden zombies en drie gasten die gewapend zijn met een kettingzaag, een sneeuwscooter en een bijl. Geweldig!
Over de Nazi's zelf ben ik minder te spreken. Bij vlagen zien de zombies er echt fantastisch uit maar je hebt ook momenten dat het precies lijkt alsof iemand een goedkoop Halloweenmasker op zijn kop heeft gezet. Qua cast was Død Snø ook wel een serieuze verademing. Deze keer eens geen all-time pretty teenagers maar gewoon realistische personages die van vlees en bloed zijn. Er zit dan ook geen echte acteur of actrice bij die slecht overkomt, al kwam die filmnerd er redelijk dicht bij.
Nazi's en zombies vind ik sowieso al een leuke combinatie (Outpost!) maar wanneer dit dan ook nog eens wordt gecombineerd met goede gore en leuke humor dan heb je een zeer vermakelijke film. Het is dan alleen jammer dat de aankleding van de zombies niet altijd even goed is en dat de film een aantal serieuze plotholes bevat.
Respekked
Overigens zijn de vrouwtjes wel iets te lekker voor de mannetjes.
j3ss
ik vind het een interessant verhaal, maar de gore ziet er echt heel nep uit. dat maakt dat ik em toch een lage waardering geef... jammer
Karl van H.
De melige scène ergens in het midden van de film, waarin er met een kettingzaag op een legertje zombies wordt ingerend (inclusief de absurde amputatie van de arm) was best grappig en toont goed de potentie van het idee zombie-Nazi's. Dat maakt het ook des te jammer dat de rest van de film weinig aan is. Mocht er een Dead Snow 2 komen, laat het verhaal dan voor het gemak achterwege aan ga over op anderhalf uur non-stop brute manieren om zombies af te slachten
Thorak
Die amputatie scène was natuurlijk een héle grote verwijzing naar Ash! Zelfs de kleur van zijn kleding was Ash! Voor een Død Snø 2 ben ik zeer zeker te vinden! Zeker als het inderdaad 90 minuten hersenloos zombies slachten is zoals het eind in deze film!
namingway24
Een vermakelijke film die helaas wel te veel cliché's uit de kast trekt. Evil Dead, Braindead, Shaun of the Dead; allemaal passeren ze de revue. Qua sfeer deed het me ook erg denken aan Evil Aliens. Zelfs bepaalde gags zijn regelrecht gekopieerd, waardoor de film ooit echt een eigen identiteit krijgt: je kan ook teveel te koop lopen met je kennis van horrorfilms.
Pas de laatste 3 kwartier gaat de film helemaal los met het bloederige vuurwerk en wordt het genieten. Verder waren de shots van de prachtige omgeving erg fraai en de Nazi-zombies waren zeker goede creaties.
Dead Snow 2? De film laat de optie van een sequel natuurlijk wagenwijd open, en dan kunnen ze zich volledig richten op het zombie-killen, in plaats van het opeenstapelen van cliché's.
Trouwens, deze film is een goede combinatie met Braindead, die ik hierna maar weer eens bekeken heb. Dan kan je pas zien hoe het echt moet en waar de makers van Dead Snow veel van hun ideeën vandaan gehaald hebben.
Nephilim
mwoa... veel van verwacht maar hij was best wel middelmatig.
De film probeert VEEEEEEL te hard om grappig te zijn en dan met name om de volgende Braindead, Evil Dead of The Descent(echt als je die verwijzing niet zag heb je te weinig horror gezien) te zijn. Bovendien zijn slimme en rennende zombies gewoon NIET ENG.
Nazi Zombies zijn altijd een goed idee. Jammer alleen dat het zo belabberd is uitgewerkt in deze film.
Okay het was aardig maar niet meer dan dat.
Ze hadden dit DOODserieus moeten maken. Dan had je pas een cult classic gehad.
TriplaR
Dit is een goeie vermakelijke film.
Het is geen hoogvlieger, een oscar zal er ook niet in zitten, maar de combinatie van spanning (met name in het begin), actie en humor pakt erg goed uit in deze film. Ondanks het hoge gehalte aan bloed en gruwelijkheid zit je toch soms te grinniken om bepaalde situaties.
Het verhaal zelf, tja, het is wat cliché (groep jongeren dat in the middle of nowhere moet zien te overleven tegen 'iets'), maar het gegeven is dat wel weer behoorlijk uniek (ergens hoog in de bergen, ondode nazi's?). Naar mijn mening een geweldige setting!
Niet iedereen zal deze film kunnen waarderen, maar voor wie wel tegen wat bloed kan, en houd van een spannende half-horror half-actie/comedie heeft aan deze film een waardevolle avondvuller!
dualcia
Zijn been
? Dat was toch duidelijk zijn zak waar hij werd gebeten of niet
? Vond dat juist wel vet, omdat ie daarna ook nog stond te denken of ie dat er ook af zou zagen haha
Mijn vriend werd gek toen ie dat stuk zag en kreeg al meteen pijn tussen zijn benen hahaha
Pestiis
Deze film is GAAF!!
de effecten zijn erg nice gedaan, de zombies zijn SNEL in tegenstelling tot de 'oude generatie' zombies...
de humor is goed en eigenlijk vindt ik het verhaal ook wel gaaf!
alleen heb ik op sommige (kleine) stukjes het idee dat men hier een green screen heeft gebruikt (maar dat terzijde)
het einde is onverwacht en daar hou ik van... vooral op de manier HOE het afloopt, maakt het een anti-cliche
ik zeg 4 sterren...
ook met name omdat men nogal creatief is geweest met het bedenken van nieuwe manieren hoe je iemand (mens of zombie) aan zn eind kan laten komen
GESLAAGD zou ik zeggen!
Geinig filmpje. Slaat een aantal plakken net mis, en het had allemaal nog wat meer humor en virtuositeit mogen hebben, maar Nazie zombies in de sneeuw zijn gewoon erg cool. Vooral de laatste 20 minuten. En als je dit zo ziet dan is het extra jammer dan Worst Case Scenario nooit van de grond is gekomen...
Kleine 3,5*

Død Snø 2