• 9.379.431 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.757.654)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

CPL. Wilhelm Wicki

avatar van 124Markie

124Markie

Theunissen schreef:

Net een uurtje gekeken en dan toch stemmen

De film duurt ruim 2,5 uur !

Ja, idd na een uurtje kijken en dan toch stemmen. Precies zoals het daar staat! Duidelijker kan ik toch niet zijn?

avatar van Nega

Nega

Goede film, met een prachtige openingsscene. Vond alleen Pitt niet zo goed acteren. Waltz speelde wel erg goed.

avatar van xangadix

xangadix

chevy93 schreef:

maar als iemand destijds Hitler had willen vermoorden, had dat echt wel gelukt.

Zeg dat maar tegen Claus von Stauffenberg...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

En hadden Maurice Bavaud en Georg Elser erin geslaagd om Hitler te vermoorden, dan hadden er in een periode van 5 a 6 jaar minimaal 50 miljoen mensen in leven gebleven.

avatar van Reinbo

124Markie schreef:

Dommer ook niet... Blijk ook maar weer duidelijk dat downloaden het filmplezier van de bioscoop bij lange na niet haalt.

avatar van Herisson

Herisson

Tarantino blijft geweldig met zijn unieke stijl!

En wat speelt Kristoph Waltz geweldig als Landa, nooit van gehoord tot nu toe!

avatar van wimnoot

wimnoot

Hitler maakte aan't eind van de oorlog zoveel fouten, dat het maar goed is dat hij niet vermoordt werd.Dan had misschien een veel betere generaal opgestaan.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

wimnoot schreef:

Maar Maurice Bavaud en Georg Elser probeerde het al nog voor 1940.

avatar van noknoke

noknoke

Hier heeft iemand geschiedenis geleerd.

Maar inderdaad die H. was moeilijk te killen gezien al die aanslagen.

Maar daar waren ook bepaalde reden voor, theologisch gezien.

avatar van wimnoot

wimnoot

JacoBaco schreef:

Maar Maurice Bavaud en Georg Elser probeerde het al nog voor 1940.

Dat had inderdaad historisch wel wat uitgemaakt ja.

avatar van Justinw

Justinw

Heb de poster gekocht bij de Expo is precies de poster die hier staat

avatar van QuidQuoPro

QuidQuoPro

Boring .....

paul83

De mensen naast Adolf waren vele malen gevaarlijker dan Hitler himself. Daarom zijn een heleboel acties niet eens ingezet. De Duitsers waren daar zelf ook al achter....

avatar van Prrrauline

Prrrauline

Die is gaaf!

avatar van Cyber60

Cyber60

Ik vond het tegenvallen kwa het verhaal actie vond ik wel te pruimen !!

paul83

Wordt ook een beetje moe van die opmerkingen.....

avatar van Ramon K

Ramon K

Welke? Dat het verhaal tegenviel?

avatar van Cyber60

Cyber60

Iedereen heeft een eigen mening als dat even mag mensen.!!

paul83

Nee, de post van degene waar ik op doelde is weggehaald.

Maar ik wordt moe van de mensen die gaan schreeuwen dat hij een hoog cijfer door de regiseur krijgt.

avatar van Herisson

Herisson

Je hebt gelijk, films krijgen geen hoog cijfer door de regisseursnaam, maar door de film. Als het niet naar je zin is, waardeer je hem niet hoog.

Spielberg heeft ook films genoeg onder de 3 bijvoorbeeld...

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Ondanks de lange speelduur van de film heb ik mij geen moment verveeld is dan ook weer de gewoonlijke tarantino sfeer waar ik van hou en goede acteerprestaties vooral van pitt

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Gaa ik vanavond kijken Ben echt benieuwd!!

avatar van eka

eka

Ik was heel benieuwd na alles wat ik er over had gehoord en als ik daar vanuit ga vond ik hem tegenvallen. Hij was heel vermakelijk en niet slecht, maar meer vond ik het ook niet. Ik hoor al van mensen dat ze het de aller beste film ooit vinden maar dat kan ik echt niet zeggen.

Ik vond Pulp fiction vele malen beter bv.

Die SS-er is wel heeeeeeel erg

avatar van dragonmaster

dragonmaster

goede film in de bekende stijl van Tarantino. oftewel lange discussies, waarbij echt van alles erbij gehaald wordt wat niet eens relevant is, waarna de scene ineens explodeerd in een orgie van geweld, waarbij harde beelden totaal niet geschuwd worden. helaas vond ik de verhouding actie tot dialogen in het nadeel uitvallen voor de actie, oftewel er had wel wat meer actie in gemogen. harde humor zit er wel voldoende in. Pitt acteert weer eens goed en zijn poging tot spreken van de Italiaanse taal komt erg in de buurt van zijn spreekstijl in Snatch, oftewel moeilijk verstaanbaar. maar de verrassing van de film vond ik wel de SS-er : die man heeft een grote talenknobbel (Frans, Duits, Engels en Italiaans) en acteert zeer goed. al met al een goede Tarantino film, maar zeker niet zijn beste (Reservoir Dogs blijft veruit mijn favoriet). toch zeker de moeite van het kijken waard.

avatar van miesmol

miesmol

vond hem niet geweldig.Vooral ook omdat het niet staaft met de feiten.Heb veel beeld materiaal gezien van de 2e wereldoorlog,waarschijnlijk ook de reden dat ik hier weinig mee heb. zaten wel een paar goede acteurs bij.

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

miesmol schreef:

vond hem niet geweldig.Vooral ook omdat het niet staaft met de feiten..

Was dat dan de bedoeling Als je ziet dat het een mengeling van komedie en oorlog is moet je eigenlijk al genoeg weten + de regisseur.

avatar van yeyo

yeyo

miesmol schreef:

Vooral ook omdat het niet staaft met de feiten.

Facts are stupid things - Ronald Reagan

avatar van stinissen

Ik vond hem vreselijk, veel te veel humor in de film ( oorlogsfilms moeten voor mijn bloedserieus zijn) erg foute soundtrack foute karakters de film is gewoon niet mijn smaak. Geef mijn maar bv Schindler's List , Pianist, The, Das Boot , Holocaust Defiance of Untergang, Der .

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Hoewel je daar een aantal prachtfilms opsomt, vind ik de humor die deze film conbineert met WOII verfrissend. Ik zie deze film dan ook meer als een 'komedie in oorlogssetting' dan een echte oorlogsfilm.