• 9.376.805 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.756.405)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

N811

Wow, Morricone en QT

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Inmiddels is de stelligheid waarmee het als waar werd aangekondigt weer teruggetrokken. Het is wachten of het uiteindelijk echt zo wordt dus...

Zavo

Het spreekt me allemaal helemaal niet aan dit, het verhaal, de acteurs... Ik denk dat dit de eerste slechte Tarantino gaat worden.

Leland Palmer

Wat is er mis met het verhaal? En acteurs? We hebben toch Brad Pitt en daarnaast is de casting voor Duitse acteurs wat mij betreft ook meer dan goed. Ik verwacht dat dit een geweldige film word. Er is al veel lof gesproken over het script - waar QT tien jaar mee bezig is geweest - en de rol van Brad Pitt die daarin verwerkt is zou meesterlijk moeten zijn. Als oorlog je genre niet is kan ik me misschien enige twijfel voorstellen, maar dit kan imo toch bijna niet mis gaan.

Het is gewoon een remake van een nogal lomp Castellari-exploit filmpje, dus lijkt me sterk dat hij 10 jaar met het script bezig is geweest.

Toch is het zo.

avatar van Quentin

Quentin

Het verhaal heeft anders bijzonder weinig overeenkomsten met Castellari's film ...

Dat is inderdaad een goed punt. Snap niet waarom de vergelijking dan zo gelegd wordt.

Leland Palmer

Je vergelijkt ze zelf toch?

Wat dacht je van de titel, de gastrol van Castellari, de talloze berichten op internet zoals dit etc.

Zavo

Het feit dat hij er zo lang mee bezig is geweest vind ik juist geen goed teken. Verder heb ik een bloedhekel aan Brad Pitt en van Eli Roth en Mike Myers word ik ook niet blij.

kos schreef:

Tuurlijk, is ook zo, maar in je eerdere bericht leek het net of je overtuigd was dat dit echt een soort remake zou worden. De gastrol van Castellari was ik nog niet eens van op de hoogte, geinig. Misschien zal deze film één en ander te maken hebben met die van Castellari, maar Tarantino zal er ongetwijfeld zijn eigen feestje van maken.

Zavo schreef:

Het feit dat hij er zo lang mee bezig is geweest vind ik juist geen goed teken.

Waarom niet? Zegt niks...

Zavo

Hij wou deze film al veel eerder afmaken, maar zat vast en is toen eerst andere films gaan maken, daar spreekt veel twijfel uit. Het zegt inderdaad niet zo veel natuurlijk, maar alles bij elkaar heb ik gewoon lage verwachtingen van deze film. Ik hoop op een verrassing.

kos schreef:

Dergelijke terreur is immer rond Tarantino. Vaak worden er referenties aan zijn films gelinkt die nimmer waar zijn.

Zavo schreef:

Tarantino had enkel problemen met het einde. Begrijp verder niet waarom dat voor weifeling zou zorgen. Toont toch eerder ´n vorm van perfectionisme dat hij zo lang met de script bezig is geweest.

rokkenjager schreef:

Omdat hij dat zelf ook doet...

rokkenjager

Hoe bedoel je? Ik heb nergens gelezen dat Tarantino daadwerkelijk hier een band legt met Quel maledetto treno blindato.

rokkenjager

The first big thing we learn is that Quentin has been writing almost non-stop on INGLORIOUS BASTARDS - and that the premise is the basic jumping off point from Enzo's original

Hier was ik dus niet bewust van. In mijn must-see lijst-films-die-tarantino-hebben-beïnvloedt- wb inglourious Basterds heb ik enkel Cross of Iron, The Guns of Navarone en Where Eagles Dare staan. Quel maledetto treno blindato ook maar eens toevoegen dan.

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Zou Tarantino hier ook een niet-chronologische volgorde gebruiken of flashbacks? Zal bij een Oorlogsfilm toch al moeilijker zijn maar het is natuurlijk perfect mogelijk.

Zavo schreef:

Het spreekt me ook niet aan.

avatar van Reinbo

Het concept (Soort Saving Private Ryan) spreekt me ook niet aan, maar verwacht dat QT er wel de juiste draai aan weet te geven.....

Reinbo schreef:

(Soort Saving Private Ryan)

Huh, vanwaar deze vergelijking?

avatar van Reinbo

Ik lees over een groepje militairen die door het franse landschap wandelt....

Leland Palmer

En dan is het direct een soort Saving Private Ryan?

avatar van Reinbo

Ik hoop het niet, maar dat gevoel heb ik er een beetje bij omdat ze bij QT ook vaak eindeloos ouwehoeren.....

Leland Palmer

Ik hoop in ieder geval dat het een heerlijk over the top oorlogsfilmpje word. Denk dat we dit QT wel kunnen toevertrouwen. Kijk in ieder geval erg uit naar de rol van Pitt, die geweldig schijnt te zijn.

avatar van Reinbo

Ik verwacht ook dat QT er wel wat weet te maken.

under/the/sea

Dat dachten we van Death Proof ook.....

Leland Palmer

...en die was ook geweldig! Totaal niet te vergelijken overigens.

under/the/sea

Wie heeft het over vergelijken.