• 9.175.494 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.648.848)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

First Lieutenant Aldo "The Apache" Raine

Sergeant Hugo Stiglitz

Corporal Wilhelm Wicki

avatar van wilofski

wilofski

Hmmm, een beetje een lastige film vind ik.

Uiteraard is er de prachtige Hans Landa die werkelijk de pannen van het dak speelt en waarlijk te smullen is om naar te kijken. Beter gaat apfelstrudel niet worden!.

Ook fijn is dat voor een keer de talen ook gewoon kloppen, tot op sommige grappige accenten na.

Typisch Tarantino is er uiteraard weer een rits aan prachtige dialogen, en een ruime portie heerlijk onnodig geweld is er ook bij.

En daar stopt het voor mij zo'n beetje, want atypisch Tarantino kan ik de soundtrack bezwaarlijk goed noemen en het verhaal op zich vind ik al helemaal flauwtjes. Niet dat het plot me zozeer boeit, maar het kreeg me gewoon niet mee; bij iedere scène was ik gewoon aan het wachten hoe die volledig in het honderd zou draaien waardoor de film me nergens echt wist te verrassen.

Nu ja, al bij al is dat laatste mss muggenzifterij omdat ik van Tarantino gewoon meer verwacht, ik heb me alvast verdomd goed geamuseerd.

avatar van P8371G

P8371G

Walter S. schreef:

Hoe kan een dieptepunt in de filmgeschiedenis met zoveel stemmen uitkomen op een gemiddelde van bijna 4 uit 5 sterren? Zou het ook gewoon aan jou kunnen liggen ipv an de film?

ja moeilijk he? ik hou bv ook van Metal muziek , terwijl een concert van de 'toppers' ook altijd is uitverkocht..

ieder zijn smaak als deze film bijna 4.0 gemiddelt scoort dan zegt dat iets over diegene dit dit goed vind, ik vind het een draak van een film, ik ben overigens wel fan van Tarantino maar vind dit echt slecht als ook zijn nieuwste Once Upon….Hollywood erg slecht is. de beste man zijn films waren duidelijk uit de beginperiode : Pulp Fiction,Jackie Brown,Kill Bill en Death Proof allemaal prima films , maar dit vind ik bagger, tevereden met de uitleg? en zo niet veel kijkplezier als je hier weer 2 uur en 20 minuten van je leven aan verspilt...

avatar van Walter S.

Walter S.

Tarantino met de toppers vergelijken...

Dan ben je mij kwijt.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Zag fragmenten van deze film van de week. Het begin en de introductie van Bear Jew. Dacht meteen die film heb ik nog steeds niet gezien. Dus zonet bekeken.

Viel me toch wat tegen, enerzijds de dubbele verhaalllijn anderzijds veel minder actie dan ik had verwacht.

Wat het wel weer postiever maakt zoals hierboven al iemand aangaf, de verschillende streektalen, dit is echt goed gedaan en ook over nagedacht.

Maar van mij hadden er nog wel meer strikes mogen komen van bear jew.

avatar van DeFilmRecensent

DeFilmRecensent

Tarantino is een genie! Je moet wel lef hebben om de geschiedenis op zo'n manier te herschrijven, en als je dat doet, doe het dan goed! Dat doet Tarantino ook: de zwarte humor, de actie en de lange scenes; je zit op het puntje van je stoel bij de eerste scene. Waltz acteert heel goed, Pitt ook en de rest van de cast ook. Een van mijn favoriete films van Tarantino.

avatar van Walter S.

Walter S.

Deel 1 van Tarantino Thursday in Pathé, genieten voor de echte fan en dat ben ik. In grote lijnen wist ik het verhaal nog wel maar het was lang genoeg geleden dat ik hem zag om me niet alles te herinneren, ik denk dat dit de in totaal derde keer was dat ik hem zag.

Blijft een geweldige film, erg te gek om hem weer op het grote doek te zien!

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

Na Pulp fiction opnieuw een film van Tarantino die mij niet in opperste vervoering kon brengen. Daarvoor is het verhaal te fragmentarisch. Er is niet echt samenhang tussen de scenes. Elke scene staat in feite op zich. Tarantino wil kunstjes laten zien (kijk eens hoe cool ik een scene kan uitschrijven) maar vergeet de dramatiek. Wanneer tijdens die sequentie in de ondergrondse bar iedereen dood is bij die shoot out, voel ik niet mee met de personages. Dus geen betrokkenheid. Bij Tarantino is het vooral de fun dat telt. Hij is een kei in opbouw (die bar scene zit zeer goed in elkaar) maar voor we echt kunnen voelen wat hier is gebeurd zitten we alweer in een andere scene met alweer een knappe opbouw en een kwinkslag. De film is dus zeker onderhoudend en een plezier om naar te kijken maar meer is het niet voor mij. Visueel mag er hier en daar een meesterlijke scene te bespeuren (bv scene met de David Bowie song, die magistrale 'Leone' opening) zijn maar meestal is het gewoon geinig (appelstruder, Hitler met op de achtergrond het schilderij, alle scenes met Waltz, etc). Het verhaaltje is simpel (plan om Hitler en Co op te blazen, dat is het ongeveer) en de personages zijn niet meer dan een pion in het grote schaakspel van Tarantino. Een beetje zoals Radio Donna indertijd. De fun, de hits en dan poef : weg.

avatar van Swurpstudio

Swurpstudio

P8371G schreef:

''Als jij IB een goede film vind zegt dat wat over jouw slechte smaak'' maar dat jij het 1 ster geeft niet? Want jij bent dé ultieme filmkenner ofzo? Jouw mening is meer waard dan een ander?

On topic: dit is overduidelijk Tarantino's meesterwerk voor mij. Zijn dialogen zijn hier op z'n best. En wat mij betreft ook één van zijn grappigste scenes ooit (de italiaanse scene)

avatar van MisterJames

MisterJames

Toch maar weer opnieuw bekeken, de eerste keer dat ik hem zag vond ik hem een beetje saai, met praatscenes die nog een stuk langer duren dan in andere Tarantino's. Nu bleef ik een stuk meer geboeid, waarschijnlijk hield ik deze keer wat meer mijn aandacht erbij, want sommige praatscenes waren wel erg spannend (met name die in de kelderkroeg!), en er zaten een hoop boeiende karakters in.
Misschien heb ik het fout, maar ik dacht dat dit de film was waar Waltz internationaal mee doorgebroken is, en hoe, want hij speelt zijn rol fantastich, kolonel Landa is misschien wel een van mijn favoriete badguys in een Tarantino-film!
Het verhaal is een samensmelting van 2 verhaallijnen die uiteindelijk samen komen, een interessant (fictief!) verhaal wat op momenten soms iets te lang duurt, want zeker niet alle dialoogscenes waren even boeiend.
Filmstijl en muziek was als vanouds weer dik in orde, had soms het idee dat de muziek wat weg had van westerns, maar op zich sloot dit wel goed aan op de sfeer in de film. Het einde van de film was zeker een van de hoogtepunten, een knotsgekke climax waar Tarantino nog een boodschap aan wist mee te geven; hoe gevaarlijk film wel niet kan zijn. Of het nou licht ontvlambaar is, of als propaganda! Blij dat ik hem nog een keer gekeken hebt. 4,0!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Dit blijft toch veruit Tarantino’s beste film. In de film is zijn handtekening uiteraard enorm duidelijk te herkennen, maar zijn iets te bekende trucjes zijn hier voor de verandering geenszins vervelend. Met Inglourious Bastards maakt Tarantino daarbij zijn meest strakke film. Waar veel van zijn films scènes veel te lang door laten gaan, heeft Inglourious Bastards eigenlijk geen grammetje vet, ondanks de best fikse speelduur. Elke verhaallijn is interessant, komisch, spannend en meestal alle drie tegelijkertijd. Neem alleen al de fenomenale openingsscène met Christoph Waltz. Waar Tarantino’s keuze voor ellenlange dialoogscènes geregeld een tikkeltje vermoeiend wordt, zit je hier bij elke scène op het puntje van je stoel. Ik bedoel, een spannender spelletje ‘Wie Ben Ik’ zie je zelden.

4,5 sterren.

avatar van Jynxter

Jynxter

Geweldige film van Tarantino. Heerlijke mengelmoes van actie, comedy, thriller, absurdisme en wat niet meer. Met voldoende typische scenes die alleen van Tarantino kunnen komen en lange dialogen met geen woord te veel. En natuurlijk mag Quintin in zijn handjes knijpen dat op het allerlaatste moment Christoph Waltz de auditie ruimte kwam binnen lopen. Want hoe geweldig Pitt de dommige Aldo Raine ook neer zet, Hans Landa steelt natuurlijk de show.

Het nadeel van dit soort Tararntino films, is dat sommige van de sterkere scenes na een eerste kijkbeurt hun dreiging kwijt zijn. Ik weet nog dat ik jaren geleden op het puntje van mijn stoel zat terwijl "Wie ben ik" werd gespeeld in het kelder-café. Als je eenmaal weet wat er gebeuren gaat, wordt dat uiteraard een stuk minder. Maar dat kan je een film natuurlijk niet kwalijk nemen. De scene blijft alsnog vermakelijk en er zijn nog meer dan genoeg andere ijzersterke scenes om van te genieten.

Het is een beetje jammer dat niet alle acteurs even overtuigend zijn, maar dat drukt de pret maar amper. Want verder doet Inglourious Basterds bijna alle goed.

avatar van schram101

schram101

Wel opvallend dat je dat zegt. Ik heb juist bij deze film dat ik die spannende scenes (de wie-ben-ik inderdaad maar zeker ook de openingsscene) iedere kijkbeurt steeds weer ongekend spannend blijf vinden. Maar dat is persoonlijk uiteraard. Krijg wel direct zin de film weer eens te zien!

avatar van The Oceanic Six

schram101 schreef:

Doen. Heb de film ook een tijdje geleden nog opnieuw gezien en sluit me geheel bij je aan. Die spannende momenten blijven heerlijk ongemakkelijk en boeiend.

En ik vraag me ook af wie er volgens hem dan minder acteren. Ik vond het niveau enorm hoog.

avatar van Waverick

Waverick

Die barcsene... Ik vind het nog steeds een van de beste scenes op filmgebied ooit. Spanning erop, spanning eraf, spanning erop, en uiteindelijk die korte uitbarsting waardoor er opeens een geheel andere situatie ontstaat, waarin uiteindelijk de kersverse vader er toch aan moet geloven. Echt meesterlijk gedaan.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Wat een kanjer deze man.

Tarantino is hier helemaal zichzelf en doet wat hij altijd doet;

-Fantastische zenuwslopende dialogen

-Karakters die overlopen van eigendunk en allure en 'over the top' in hun rol uitgelicht worden

-Heerlijke close-ups van de mimiek in ijzersterke acteerprestaties door een top cast

Niet vernieuwend, behalve het script zelf...maar dat hoeft ook niet!

Als je iets heel goed doet, sterker nog je bent hier meester in? Vooral niet proberen telkens te vernieuwen.

Rooduiteenspattende wreedheden van het ontaardse, onontkomelijk eruptie van zoete wraak, intieme close-ups en een komische zweem over het geheel uitgesmeerd als een zoetje voor bij het bitter.

Elk jaar zo'n film? Komt bij mij elk jaar in de top 3 beste film! Wauw.

Geweldig om zo een eigen draai te geven aan de geschiedenis in een oorlogs-epos a la Tarantino..

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Jynxter schreef:

G

Wel grappig want dat heb ik ook vaak. Ik had de film een behoorlijke poos geleden gezien maar de scenes werkte voor mij toch nog steeds!

Overigens kijk ik n=bijna nooit films tweemaal behalve die van Tarantino. Dus ondanks dat ik je goed snap kan ik bij hem toch twee keer genieten van dezelfde scenes.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Ik stond aanvankelijk een beetje sceptisch tegenover een nieuwe Tarantino-film, na het floppen van zijn 'Death Proof', die ik trouwens ook zelf niet zo'n succes vond.

Maar met deze prent is de echte Tarantino weer helemaal terug.

Ik ben een liefhebber van oorlogsfilms, vooral dan diegenen die gebaseerd zijn op ware feiten, en dit dan zal je zeggen... nu ja, dit is zo over de top en zo onwaar dat de film er alleen maar beter door wordt.

Ik vond deze (foute) geschiedenis wel goed gevonden en bovendien ook goed geacteerd, door iedereen, maar vooral Mélanie Laurent en Christoph Waltz zijn uitstekend.

En het is een typische Tarnatino-film, dat merk je zeker aan het einde, iedereen verwacht dat de hoofdrolspelers het er altijd goed vanaf brengen in een oorlogsverhaal, zeker als het ficte is.... niet dus... maar meer verklap ik niet...

Ik heb me prima geamuseerd met deze prent, 2,5 uur, zonder een minuut verveling.. Topprent !!!

Deze keer heb ik opnieuw genoten van deze fantastische film.

Blijft een topper deze prent.

avatar van KKOPPI

KKOPPI

Ik had hoge verwachtingen maar deze film viel zwaar tegen. Natuurlijk ben ik topfan van de vertolking van Hans Landa, en de film begint veelbelovend. Maar uiteindelijk is de film voor mij een verzameling verhaallijnen zonder diepgang. Ik snap het idee om de verhaallijnen te combineren, maar de regisseur is daar mijns inziens niet in geslaagd. Het totaal ongeloofwaardige duitse accent van Kruger (de scène waarin haar been open ligt en Aldo zijn vinger in de wond steekt is van haar kant misschien wel het slechtste acteerwerk wat ik ooit gezien heb in een film van dit kaliber) en Pitt's irritante typetje Aldo hielpen daar niet bij.

Wat mij betreft had de focus veel meer mogen liggen op Shosanna, wat een prachtige spookachtige vertolking was dat. Maar voor mijn gevoel was dat maar 20% van de film.

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

Lastig te beoordelen film..

Ik ben persoonlijk niet echt een ‘komedie-fanaat’. Sterker nog, ik vermijd dat genre als de pest. Zelden dat ik grinnik om een komedie film nog sporadischer dat ik lach.

Nou is dit geen pure komedie film en aangezien het Tarantino is zit er altijd wel het heerlijke geweld in en extreem scherpe dialogen, waardoor de film mij beter is bevallen dan verwacht. Met name Christoph Waltz als Hans Lada steelt hier de show. Ook Brad Pitt speelt hier leuk, als ‘Aldo de Apache’.

Ook moet je wel ballen hebben om dit verhaal zo te vertellen. Aangezien SW hier snel over kunnen vallen, dus dat is al één plus punt waard.

Ik vind de film oprecht moeilijk te beoordelen, vanwege mijn minachting naar komedie. En ook wederom is deze film er niet in geslaagd dat om te draaien, dus daar is de film bij mij niet geslaagd. Waar de film wel slaagt, zijn de spannende dialogen en de sterke acteerprestaties.

7.5/10

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

Lastig te beoordelen film..

Nou is dit geen pure komedie film en aangezien het Tarantino is, zit er altijd wel het heerlijke geweld in en extreem scherpe dialogen. Waardoor de film mij beter is bevallen dan verwacht. Met name Christoph Waltz als Hans Lada steelt hier de show. Ook Brad Pitt speelt hier leuk, als ‘Aldo de Apache’.

7.5/10

avatar van JacoBaco

JacoBaco

MindlessAssassin schreef:

Hier op MM staat inderdaad Oorlog / Komedie. Echter, op IMDb is het een Adventure, Drama, War. Ik zie de film persoonlijk absoluut niet als vooral een komedie. Misschien moeten we het aan QT zelf vragen, maar dan verwacht ik een antwoord dat we dat lekker zelf mogen bepalen.

In principe kan je dan zo'n beetje alle QT films zien als komedie. Het is vooral zwarte humor en zwarte komedie is geen genre. Het valt dan onder komedie of komedie wordt gewoon helemaal achterwege gelaten zoals op IMDb bij IG. Zwarte humor lijkt (soms?) een beetje grijs gebied te zijn.

Op MM wordt bij Trainspotting ook komedie vermeld. En ja, ik vind veel dingen verdomd grappig in die film. Maar zie ik het als een Drama / Komedie ? Nee. Komedies zijn voor mij films als Dumb & Dumber. En een film met zowel drama als komedie... Hmm, als het zwarte humor is dan laat ik het komedie genre achterwege.

Humor is goed toepasbaar. Net als humor in het echte leven. Maar dat maakt het echte leven nog geen komedie. Logisch toch?

avatar van jope390

jope390

Waverick schreef:

Ik heb net deze scene weer voor de 8e keer bekeken met een goeie maat van mij (over een tijdspanne van een paar jaar). Het verbaast me keer op keer weer hoe deze scene in staat is mij in m'n scherm te zuigen. Na 8 keer zou ik toch denken dat de lol er van af is. Ben er nu van overtuigd (al eerder eigenlijk ) dat dit een scene is die je jaar op jaar weer kan herkijken.

avatar van tk.movies

tk.movies

Natuurlijk niet de meest serieuze en realistische oorlogsfilm die er is, maar dat stoort totaal niet bij deze film.

Er zitten wat nare/zielige stukken in, maar voor de rest een echte comedie!

Acteerwerk is goed, vooral Christoph Waltz springt er wat mij betreft heel hoog uit, de oscar die hij heeft gekregen voor zijn rol in deze film is dan ook meer dan verdiend en zeer terecht.

Kortom: leuke film, kijkt goed weg. (Niet de beste optie als je op zoek bent naar een serieuze, realistische oorlogsfilm)

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

Spannende film, maar fantasie, terwijl de echte gruwelijkheden van ww2 al erg genoeg zijn. Tarantino houdt van bloed en gruwelijk.... Ik niet.... Het ligt er te dik bovenop..... Het einde is raar dat Landa zo naïef is .....

avatar van GothamCity

GothamCity

Fantastische film.
Zou zomaar zijn beste film kunnen zijn ben ik van mening.
Alles klopt acteerwerk,camerawerk,muziek,humor

De laatste zin ook 'i think i Just made my masterpiece' is ontzettend geinig en het kan nog wellis kloppen ook.

avatar van blackwolves

blackwolves

deze van Tarantino is dus een remake uit 1978 want deze is reeds al eerder gemaakt geweest maar ik heb hem nu pas gezien. en ook deze van Tarantino en die was niet mijn ding de 1978 was zeker niet slecht actie zoals in de oude tijd all lijkt hij wel wat op de ook al oude oorlog film 1967 behalve dat deze geen vrije mensen zijn maar gevangen en boeven en lijkt bijna op de wel te verstaan de oude inglorious bastards want net als deze moeten ze ook een opdracht uitvoeren maar zijn zijn dus geen gevangen. maar ook keren er hier niet veel van terug en daarom vergelijk ik hem wat met de Dirty dozen. maar de 1978 de originele dus vond ik een goede actie film ga hier verder niets over zegen want het kan dat mensen deze nog niet hebben gezien en dan verpest je het voor hun. maar hou je van actie oude oorlog films met goede actie en spanning lijk de Dirty dozen dan moet deze kijken ik vond hem goed.

avatar van Kondoro

Kondoro

Kondoro schreef:
Inglourious Basterds

Een heerlijke tweede wereld oorlog film die van mijn kant erg geaccepteerd werd. De film is niet alleen prima, de film bevat ook heerlijke acteurs die naar mijn weten een heerlijk staaltje werk hier neergezet hebben. De film bevat ook heerlijke lugubere scenes (zoals het scalperen van de Duitsers, oeh wat zag dat er heerlijk uit. Die Duitser die neer geknuppeld werd, en ga zo maar door.). Het verhaal van Inglourious Basterds was erg fijn om te volgen en ik vond Christoph Waltz ook een heerlijke rol hebben, hij speelde het overigens ook fantastisch! Heerlijke film met een fijn verhaal, goed concept en goeie acteurs komt er op neer dat ik weer een prima dagje vermaakt had met deze film!

Ook dit meesterwerk weer eens herzien , dat was wel weer eens nodig zeker omdat ik de film meermaals tegen kwam op de ‘Netflix’ hoofdscherm waardoor mijn nieuwsgierigheid enorm was gewekt. Ik kon me echter niet héél veel meer herinneren van deze film, buiten de bekendere scenes om natuurlijk en ik was wel weer even benieuwd wat nou deze film zo goed maakte.

Eigenlijk vertel ik in het al eerder geplaatste bericht precies hoe ik er nu ook over denk, al verhoog ik het wel met een halve punt. Ik kwam nu toch wel weer tot de realisatie hoe sterk ‘Christoph Waltz’ in zijn rol zat en heb met een hele grote glimlach (en soms ook hardop gelachen) gezeten tijdens zijn momenten, ik vond persoonlijk dat hij er alleen veelte weinig in te zien was, had hem wel meer willen zien.

De gore scenes zijn juist erg vermakelijk, en was lekker over de top maar wel giga vet. Hoe bijvoorbeeld dat hoofd van de Duitse soldaat in werd geslagen door ‘the Bear Jew’ ook wel ‘Donowitz’ was heel gaaf en luguber, I Liked It! Ook Pitt speelt een hele leuke rol als ‘Aldo Raine’, met een gigantisch zwaar Amerikaans accent. Vooral mooi wanneer hij Italiaans probeerde te praten, geweldig.

De enige waar ik wat minder fan van was, was de rol van ‘Hitler’ die gespeeld werd door ‘Martin Wuttke’. Het beroemde stukje was enigszins nog wel leuk maar ik vond het erg slecht gecast, het zag er niet uit. En zeker met dit kaliber (aangezien ‘Waltz’ echt heel goed lijkt juist) vond ik dat een minpunt waard, dat is eigenlijk het enige wat mij in de weg heeft gezeten met deze film en waardoor hij in mijn ogen niet de vijf volle sterren krijgt.

Toch wel één van Tarantino’s beste films die hij naar buiten heeft gebracht, waanzinnig lekkere zit met een heerlijke cast, prima verhaal en geinig (erg Amerikaans) concept.

4.0* wordt 4.5*

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Gouden Tarantino film met meesterlijke acteurs, spannende dialogen en een heerlijke dosis humor zoals altijd. Een van zijn betere verfilmingen vind ik zelf op Django na.

De film begint met naar mijn mening een zeer sterke opening die gelijk enorm spannend is en de aandacht trekt . De. Verdere film bestaat uit hoofdstukken zoals eigenlijk alle films van Tarantino en elk hoofdstuk is erg goed uit gewerkt .

Christoph Waltz haalt deze film enorm omhoog ( net zoals in django, vind ik) met zijn meesterlijke rol en acteur kunsten . Ook Brad pitt doet het goed als nazi jager met de rest .

Er zijn enorm veel goede scènes in de film die samen met de muziek en de acteer prestaties de spanning behouden en laten op bouwen. Hierbij een voorbeeld met de Duitser ( die het ook erg goed speelt ) in het café met het kaarten .

Uiteindelijk is de wraak die erbij komt kijken natuurlijk ook er bevredigend . Kortom een topper van Tarantino .

avatar van Boneka

Boneka

Inglorious Bastards moest natuurlijk ook op een een 4K transfer komen. Helaas is dat alleen niet zo'n fraai exemplaar geworden. Was eigenlijk best wel wat teleurgesteld in de kleuren. Wat heet de 'oude" blu ray versie vind ik persoonlijk mooier ogen. De 4k is niks anders dan een opgepompte versie geworden. Opgenomen in 2K uitgerekt naar 4K. Vindt vooral de kleuren te verzadigd. Niet strak mooi zoals je vaak ziet op een 4K. Op internet zijn de reacties ook al niet mals. Gewoon jammer van zo'n film. Pluspunt is het geluid. Weliswaar ook geen Dolby Atmos, maar hij klinkt gewoon erg goed en ruimtelelijk En wat moet ik nog over de film zeggen. Gewoon een topper in het rijtje van Tarantino al is dit ook weer niet zijn beste werk. En om met de film mee te gaan. Nein nein nein kein 4K. Schade!!!

Film 4,0

Beeld 3.5 (4K) 4,0 (2K)

Geluid 4.5

avatar van atropine

atropine

Tarantino maakt gehakt van het WO2-fim genre wat al jaar en dag over ons kijkertjes wordt uitgestort. Door Adolf atypisch en veel te oud neer te zetten wordt je als kijker ook al niet serieus genomen, het is me allemaal wat. WO2 is hier het excuus voor 140 minuten entertainment van de bovenste plank. Dit is een bijzondere kijkervaring met spannende scene's met als hoogtepunt de zorgvuldig opgebouwde spanningsboog tussen de personages in de kelder van de kroeg. 5 sterren.