• 9.375.048 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.755.717)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

CPL. Wilhelm Wicki

avatar van Halcyon

Halcyon

Brad Pitt in langverwacht oorlogsepos van Tarantino

Regisseur Quentin Tarantino praat met acteur Brad Pitt over een hoofdrol in zijn nieuwe speelfilm Inglorious Bastards. Dat meldt het Britse filmblad Empire woensdag op zijn website.

Geheime missie

De filmmaker zegt eindelijk klaar te zijn met het scenario van zijn langverwachte epos over een heldhaftige, geheime missie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Twee delen

Tarantino heeft de scenario's naar een paar geïnteresseerde filmstudio's gestuurd, die vermoedelijk binnenkort een bod zullen doen op het project. De regisseur beoogt een film in twee delen te maken, zoals hij eerder ook al deed met Kill Bill en Grindhouse. (anp/mvl)

Bron: http://www.demorgen.be

Pastichio Rocker

Kan hij niet gewoon een film van 3 uur maken? Dat gesplit de hele tijd.

neon66

Wat ik vandaag in de Metro las (o.a. bevestiging van het bovenstaande, uiteraard) is dat de shoot in oktober zou moeten starten omdat Quentin het voor Cannes 2009 af wil hebben. Ben benieuwd.

neon66

Oeh, moeilijk zeg... zit nu naar m'n desktop te kijken, beide bestanden voor m'n neus...

Lezen/niet lezen...

avatar van Zavo

Zavo

Niet lezen natuurlijk.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

neon66

De eerste 15 pagina's beginnen alweer goed.

Fucking hell, laat de film maar komen.

avatar van The Last

The Last

neon66

QT already told the audience at Cannes he'd have it there in 2009, but now comes the process of actually making it. The Weinstein Co., whose pockets are apparently not quite as deep after GRINDHOUSE, are seeking a party to co-finance the film (hence the studio circulation), while Tarantino is snooping around for potential stars.

He's already got some big ones in mind -- aside from the previously rumored Brad Pitt (who would reportedly play the "key role" of Aldo Raine), QT supposedly wants Leonardo DiCaprio as his Jew-hunting Nazi villain (he'd play SS Col. Hans Landa). Both actors have yet to commit, and while neither has appeared in a WWII movie before, Pitt did fight the entire Trojan army and DiCaprio... killed some Critters.

Bron: http://www.joblo.com

P.S.: Lees het script; Pitt zou zeker niet misstaan voor die rol.

avatar van v1ce

v1ce

Als ie dan toch bezig is... might as well add Matt Damon to it.

avatar van Zavo

Zavo

Eerst Pitt en nu ook Di Caprio

Hoewel Tarantino wel heeft bewezen middelmatige acteurs boven zichzelf uit te kunnen laten stijgen, dus er is nog hoop.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

Eerst Pitt en nu ook Di Caprio

wederom:

neon66

Volgens JoBlo lijkt het erop dat Universal de partner gaat worden van de Weinstein Company voor deze film.

avatar van Quentin

Quentin

Meest interessante aan de film vind ik misschien wel dat Castellari hierdoor een budget zou kunnen krijgen voor zijn nieuwe Western.

neon66

DiCaprio valt af, echter Eli Roth lijkt Sgt. Donnie Donowitz, de 'baseball swinging bastard', te gaan spelen.

Bron: Variety

avatar van TwoFace

TwoFace

August 7, 2008 - Brad Pitt has been officially cast in writer-director Quentin Tarantino's forthcoming World War II film Inglorious Bastards. He will play the lead role of hillbilly soldier Aldo Raine, who leads a group of Jewish-American G.I.'s on a mission against the Nazis.

"You'll see something different with the two of them," producer Lawrence Bender told The Hollywood Reporter. "They're going to push each other and really help make something special."

Also joining the cast is The Office's B.J. Novak as PFC Utivich, described by THR "as a soldier of slight build who comes from New York."

Variety says filming begins on the Weinstein-Universal production Oct. 13 in Germany.

Bron: www.ign.com

neon66

Yep, Pitt is bevestigd. Tevens is BJ Novak, de schrijver/producer van The Office US (hij speelt daarin ook nog eens die stagiar Ryan) gecast voor de film, en doet het gerucht de ronde dat Simon Pegg (jawel, SHAUN dames en heren) een Britse luitenant gaat spelen.

Wordt een aparte cast, zo onderhand. Voor meer details, check de bronlink.

Bron: Joblo.com

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Enter Mike Myers...

Het verhaal kende ik nog niet, maar het lijkt me weer zeer de moeite waard. ''Death Proof'' was in mijn ogen ook een sterke comeback voor Tarantino na het wat mindere ''Kill Bill'' 1 en 2.

avatar van The Last

The Last

Het moet niet gekker worden inderdaad. Mike Myers komt erbij.

Klik

Pastichio Rocker

Nou, dat was me een lange zit zeg. Slecht geacteerd, raar verhaal en de film duurt veel te lang (220 minuten!). Zo rond de 90 minuten slaat het helemaal om naar filosofisch geneuzel a la Magnolia waar de honden geen brood van lusten. Vergeleken bij dit pretentieuze wanproduct is Death Proof een klassieker! Bah, dit is pulp zonder vette knipoog. 1,0* voor Harvey Keitel in een hilarische cameo.

Over welke film heb je het?

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Alle films op moviemeter met 220 minuten speeltijd:

Ashenden (1991)

Bourgeois Gentilhomme, Le (2005)

D'Artanyan i Tri Mushketyora (1978)

Alternatieve titel: D'Artagnan and Three Musketeers

Far from the Madding Crowd (1998)

Ferrari (2003)

Alternatieve titel: Enzo Ferrari

Flash Gordon Conquers the Universe (1940)

Alternatieve titel: Perils from the Planet Mongo

Madame Bovary (1975)

Maman et la Putain, La (1973)

Alternatieve titel: The Mother and the Whore

Mystery Squadron, The (1933)

Project, The (2002)

Alternatieve titel: Les Années Tony Blair

Summer's Lease (1989)

Ten Commandments, The (1956)

Ik heb geen idee...

Pastichio Rocker

Zeg, is dit trouwens geen remake van deze film? Op de special edition staat wel een interview met Kwinten Tarantino.

avatar van dutchtuga

Reservoir Dogs

Pastichio Rocker schreef:

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Toen deze film vorig jaar nog de status ''announced'' had op IMDb stonden mannen als Michael Madsen nog aangegeven als hoofdrolspelers. Intussen hebben we Brad Pitt, één van mijn favoriete acteurs, dus ik ben erg blij met de keuze van Tarantino. Vond het toen wat vreemd; Tarantino en een oorlogsfilm, oké die wil ik zien, maar dit is wel even wat anders. Ondertussen na lang informatie te hebben gezocht over deze film, is dit één van de films waar ik het meest naar uitkijk, maar het duurt nog lang. Verhaal klinkt goed en het schijnt dat Quentin tien jaar bezig is geweest met dit project, dus dan mogen wel wel wat verwachten. Het is nog steeds de bedoeling van Tarantino dat de film zijn opwachting gaat maken in Cannes volgend jaar.

avatar van rokkenjager

rokkenjager