Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
Carlos Olivera
Ongelooflijk Briljant! Veel lange dialogen, die door de scherpe teksten en het acteerwerk zeer boeiend en vermakelijk zijn! Alles zit in deze film, aktie, humor, oorlog, drama en het gaat zo mooi over in elkaar, meesterlijk! Ik ben een groot fan van oorlog film's, maar Tarantino heeft toch een van de beste, zoniet dé beste oorlog film gemaakt. Geweldig einde ook, want waarom altijd alle oorlog films zo dicht mogelijk bij de realiteit houden zoals het er ook echt in WW2 is toegegaan? Eindelijk word Hitler doodgeschoten, en hoe! Dat zul je maar zelden zien in een WW2 film
the-hague-pride
Zegt iemand die deze film eerst nog een 4 gaf
fout geklikt
eerste keer gaf ik hem een 0,5
toen ik er een 1 van wilde maken ging ik ff te snel met mn muis
JacoBaco
De beste of 1 van de beste oorlogsfilms?
O.a. Platoon, Apocalypse Now, Saving Private Ryan, Schindler list, The Bridge on the River Kwai vind ik al een stuk beter.
Maar Inglourious Basterds als beste fictieve WO II oorlogsfilm. Ja, ik denk het wel.
mwoeb
Stoned, de film op maar 0.67 van z'n normale snelheid, is Brad Pitt erg grappig, zeker zijn eerste speech.
Bart Simpson
De beste of 1 van de beste oorlogsfilms?
Je hebt meer fictieve WO2 films die een stuk beter zijn dan deze film.
Om er een aantal op te noemen:
- Force 10 From Navarone
- The Guns of Navarone
- Where Eagles Dare
- Kelly's Heroes
Stuk voor stuk goede, klassieke oorlogsfilms!
JacoBaco
Ik heb alleen The Guns of Navarone gezien. Ook die is beter ja. Maar Inglourious Basterds is wel extreem fictief omdat Hilter aan puinpoeier wordt geschoten.
Bart Simpson
Oké.. de beste über extreme onzin fictieve WO2 film .
Dat wel
marilynmonroe
echt een slaaaapverwekkende film!
(letterlijk)
ik snap niet wat iedereen hier zo goed aan vind.
wimnoot
Er zijn precies 100 meningen geschreven waarin precies staat wat iedereen zo goed vindt aan deze film.
swivv
De eerste 40 minuten nagelde Tarantino me echt aan m'n stoel inclusief kippevel, maar toen zakte het een beetje in mekaar vond ik.
Er zitten daarna nog een aantal heel spannende momenten in waar je je echt kan in inleven maar uiteindelijk had ik een gevoel van: Jammer...hier zat meer in.
Brad Pitt was redelijk hilarisch met z'n weird accent en z'n smoelentrekkerij. Z'n diepe stemtoon deed me wat denken aan George Clooney.
Misschien had Clooney hier beter in gepast. Die gast heeft gewoon zo'n smoel en Brad Pitt moest er moeite voor doen.
Trouwens iemand op een gegeven moment de muziek uit The Entity opgemerkt? De film uit de jaren 80 waarin een vrouw verkracht wordt door een onzichtbare kracht? De pompende muziek die daarin gebruikt wordt, komt hier ook even exact in terug!
Voor mij was Christoph Waltz DE acteur van de film. Jezus, wat een creepy vertolking was me dat zeg. Briljant gespeeld.
Eindconclusie: Ik had er persoonlijk wat meer van verwacht, naargelang alle heisa die rond de film werd gemaakt. Dit is geen tweede Pulp Fiction (qua kwaliteit dan). Een 3 op 5.
mixmaster
Deze film bewijst maar weer eens wat voor een genie Tarantino kan zijn! Respect!5*
fantastisch verwoord !!!
en Christoph Waltz verdiend een oscar voor zijn rol , wat speelt die vent ongelooflijk goed zeg !!!
tarantino heeft echt een meesterwerk gemaakt , klasse film !!!
Yeps, dat is het moment dat Shosanna Dreyfus aan tafel (discussie over de bioscoop) zit met o.a. Joseph Goebbels en Fredrick Zoller en dan opeens Hans Landa naast haar staat.
Ramon K
Komt schijnbaar gewoon uit een (nu cult) propagandafilm van de Amerikanen gedurende WOII. Er moet ook een scene in zitten waarin drie Amerikaanse gasten een galapremiere of iets binnen moeten dringen en derhalve een andere nationaliteit aan nemen.
Er is een dvd. Ik ga er achter aan.

Ramon K
Hey, dat wist ik niet. (nu wel)
Dvd is voor zo'n $4 te krijgen en ik ben er eigenlijk wel benieuwd naar. Er is heel weinig info over die film te vinden. En dan nog is het de vraag of Tarantino 'm uberhaupt zag, maar ergens verwacht ik van wel.
scorepio
Vond de film geweldig tot aan het laatste uur. Dan gebeuren voor mij "onlogische" beslissingen die de geloofwaardigheid volledig naar beneden halen. ( vooral het overlopen en meewerken aan de aanslag van die SS-officier . Het lijkt me echt onwaarschijnlijk dat net zo iemand
180 graden zou draaien. (ook al is het maar om zijn eigen te redden )
Ook zou het geweldig geweest zijn , moest die Gestapo een kaartje met de naam "Stiglitz" op zijn voorhoofd hebben gekregen .
Film is typisch Tarantino. Hij vertelt een dun verhaal heel gestyleerd . Hij gebruikt daarvoor interessante personages , uitstekend gekozen muziek en sappige dialogen.
Een aanrader maar er had nog meer in gezeten volgens mij.
Colombo
Chapter 1 was goed, daarna werd het onrealistisch, einde was ook heel matig. maar toch 4*
sHone
wat een volkomen prut film was dit zeg. onwerkelijk vanaf hoofdstuk 2. bwegh! Ik hoef niet perse een film belicht van één kant van een oorlog. waarbij 'de goeie' altijd de hoofdrol heeft. Het hoeft van mij ook niet echt gebeurd te zijn of alleen maar 'science fiction' te zijn. Maar het moet in ieder geval een goed verhaal hebben. Iets waardoor je geraakt wordt. (begrip voor een tegenpartij, weerzin tegen een dader, de kracht van [zelf]opoffering...you name it) En hier? hier gaat het om knallen, verminken en de...lol ervan... Ik zit niet zozeer met het bloed vloeien, maar met de nutteloosheid ervan, hoe het in beeld gebracht wordt. Apocalypto bevat bloederigere scenes, maar stuit me veel minder tegen de borst. Behalve hoofdstuk 1 en de allerlaatste minuten van de film zeg maar vanaf Shosanna schiet scene , die overigens wel mooi is. en de laatste bos scene, waarbij alles eindelijk doordringt bij Hans Landa . mede daardoor en door het boven gemiddeld acteerwerk van Christoph Waltz, krijgt deze 2 sterretjes van mij.
Multivitamine
Er is één ding wat ik niet zo goed begrijp, wat ik graag helder wil hebben voordat ik de film waardeer. Aan het einde van de film wordt Aldo Raine gearresteerd en in de truck gezet hier zit echter Utivich al in. Wat ik nu niet begrijp hoe komt hij daar? Of speelt zich dit buiten beeld af of nog erger ik heb niet goed opgelet?
Justinw
Super film van tarantino, Iedereen spreekt zijn eigen taal, al kunnen veel mensen ook andere talen. Het is niet echt gebeurd(niet alle oorlogsfilms hoeven waarheidsgetrouw te zijn). Alle basterds spelen goed al hebben ze niet echt grote rollen in de film. Stiglitz is een leuk type, en ook Donowitz, Aldo en de andere mogen er wezen. Hier kom ik gelijk op mijn enige minpunt. Ik vind dat er te weinig scenes zijn waarin de Basterds Duitsers overvallen etc. De muziek was goed, niet perfect. Lange dialogen stoor ik me nog al eens aan, maar hier waren ze bijna allemaal geweldig.
Christoph Waltz speelde de "Jodenjager" geweldig, zoals hij in de scene met Aldo en Utivich bingo zegt is geweldig, echt z'n Tarantino moment.. Brad pitt vond ik wel leuk acteren maar niet super vond hem in Snatch beter m.b.t. accenten.
Veel mensen zeggen dat ze bij het onrealistische afhaken, dat is hun mening en die respecteer ik. Maar ik vind dat het wel weer een keertje wat anders mag aflopen zoals in de geschiedenis boeken staat geschreven. Ik heb tientallen oorlogsfilms gezien die kwa afloop en verloop de geschiedenis boeken verfilmen, en imo vond ik het leuk om eens wat anders te zien.
Tarantino's sfeertje zat er wel in, de oude lettertypes, de dialogen, en scenes zoals wanneer Donowitz en Omar(volgens mij omar) de 2 duitsers neerschieten met van die handschoenpistolen..
Kortom om een superfilm, ik had er heel veel van verwacht en dit zou voor mij de film van het jaar worden, of dat zo is weet ik nog niet. Ik vond alleen het jammer dat we zou weinig van de Bastards zagen m.b.t. terreur daden tegen duitse soldaten.
AchmedATM
Niet veel op aan te merken, alleen dat Brad Pitt z'n accent tijdens de speech (Chapter 2) een beetje storend was rond het eind. Verder een fantastische film, maar niet perfect.
tal1b
helemaal mee eens.
Wat ik eraan wil toevoegen is dat Christoph Waltz met de rol als Col. Hans Landa subliem heeft neergezet.
Heb genoten vd film
Justinw
@scorepio
idd hier dacht ik ook meteen aan toen ze dat kaartjes spel gingen doen, het was zelfs een verrassing voorme dat niemand stiglitz op z'n voorhoofd had staan.
Kiros
Viel me ietwat tegen. Komt misschien door de constante switch tussen flauwe slapstick en spannende-puntje van je stoel momenten die elkaar afwisselden. Het gebeurde mij net te vaak om mijn volle aandacht erbij te houden.
Jammer, had hier veel van verwacht, zeker na de ijzersterke openingsscène, die een heel uiterst strak en beladen sfeertje had.
De contrasten tussen feit en fictie, kan ik nog wel aan. Maar oorlogsdrama en zeer flauwe komedie past mijn inziens totaal niet bij elkaar.
De overgave op het einde van personage Hans Landa, doet ook totaal afbreuk aan de rol die hij zo subliem speelde als kille en enge "jewhunter"
Een zeer krappe 3.0
chevy93
Eindelijk heb ik deze dan ook gezien! En het is weer een echte Tarantino-film! Alleen dit keer met actie
. Ik was vooral verrast van de lange speelduur. De tijd vloog voorbij.
Het begint natuurlijk met die beginscène. Die man.. ik mocht hem op de één of andere manier wel.
De dialogen zijn uiteraard schittend (zoals je wel verwacht bij Tarantino) en ik ga daar daarom ook niet teveel woorden aan vuil maken.
Af en toe had ik wel het gevoel dat sommige scènes (dialogen) beter weggelaten kunnen worden, maar dat zou de film op de een of andere manier toch hebben gemaakt.
Wel wil ik even zeggen dat ik me aan het begin ergerde aan het accent van Aldo.
Was ik de enige die een déjà vu moment had (Forrest Gump)?
Hierdoor kon ik hem in het begin simpelweg niet serieus nemen.
Het zijn een kleine minpuntjes, maar dat is voor mij wel de reden geen 5,0 te geven.
Met een 4,5 doe ik deze film tekort, maar een 5,0 is toch echt te veel!
(misschien een account op iMDB aanmaken?
'Arriverderci'

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino-klassieker 'Inglourious Basterds' komt zeer binnenkort naar Netflix

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

The Godfather
Misdaad, 1972