Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
Don MN
Die snap ik niet helemaal, zo'n beetje het enige waar LotR geen Oscars voor heeft ontvangen zijn titelrollen.
eppy
meesterwerk, niet politiek correct, maar dat ben ik ook niet, maar gewoon meesterlijk!!!
Flex-74
Op en top typisch Tarantino! Geweldig coole rol van Pitt. Waltz speelt met volle overtuiging de irritante Nazi-kolonel. Lekker over-the-top verhaal!
W.M.J.M
Weet je wel hoe irritant het is als er ongevraagd mensen je huis binnen komen en alles overhoop knallen? Behoorlijk asociaal die Landa als je het mij vraagt.
JDSsmetje
Het zet gewoon een irritant personage neer op krachtige wijze, daar lijkt me haast geen discussie over mogelijk. Het etentje alleen al...
JacoBaco
Ja ok, hij is irritant. Met name voor mensen zoals de Franse boer en Shosanna natuurlijk. Voor hun is hij buitengewoon irritant. Maar ik bekijk het even vanuit het ''ik als kijker perspectief'' en dan ervaar ik hem niet als irritant. Ik ken genoeg personages die iemand moeten spelen die irritant is, maar dan irriteer ik me er zelf ook aan. Bij Landa had ik dat niet.
Leland Palmer
Yes! De dvd-rip is er. Hier ga ik z.s.m. weer voor zitten.
Heb nu al zin om 'm (na 2 keer in de bios) weer te zien. Eens kijken hoe dit enorme meesterwerk thuis bevalt.
TheNelizz
Yes! De dvd-rip is er. Hier ga ik z.s.m. weer voor zitten.
haha groot nieuws of ftd
JacoBaco
Inderdaad.. Ik heb de poster al 20 Nazi Scalps (kudos) gegeven.
(nu kom ik er nog 80 tekort..)
Yeps inderdaad lekker Pindakazen deze film. Wil hem graag nog eens zien. Ook de Blu-ray versie (720OP) valt al te pindakazen.
Zo te zien hebben een aantal personen al een versie gepindakaasd want het aantal stemmen is de laatste dagen opeens flink gestegen. Ben benieuwd of hij het hoge gemiddelde weet vast te houden want hij schommelt nu tussen de 4,21 en 4,22.
BS
Van mij gaat het gemiddelde iets naar onderen ( een klein beetje )
Wat ik verwacht had van de film ( veel actie en een hoop gore )komt helemaal niks van. Ja oke, links en rechts een beetje maar op een Tarantino film van 2,5 uur is het niet echt vernoemnaar. Dat is natuurlijk eerder mijn fout dus dat zullen we overslaan.
Wat is het dan wel? Voornamelijk een praat-film.
En praatfilms zuigen !
Zo, nu we dat gezegd hebben gaan we even kijken wat er zo goed is aan de film. Kijk, het is Tarantino voor een reden natuurlijk.
De rol-verdeling vond ik best aardig gedaan. 1 stoorfactor voor mij is
Brad Pitt. Nee, hij acteerd wel oke maar dat accent en die kop die hij erbij trekt ... iritant gewoon !
Voor de rest zitten er zeker een paar erg mooie rollen in die ook erg mooi zijn gevult. Ook de rollen die juist bedoelt zijn om iritant over te komen zijn mooi gedaan.
Het draait om het verhaal, of beter gezegd om de gesprekken en de spannings-opbouw die daaruit voorkomt. Ik denk dat Tarantino hiermee een vervelend voelend onderbuik-gevoel wil crieren en dat is hem aardig gelukt.
Waarom moet je de film dan gaan kijken? Interesante vraag want die vind ik moeilijk te beantwoorden. Als je fan bent vanTarantino's werk is het een must ; en ik zal hem ook zeker aanraden aan vrienden van me. Maar het waarom .. ik zou het zo niet kunnen vertellen.
Misschien het gebrek hieraan weerhoud mij om een beter oordeel te geven. Ik weet eigenlijk wel zeker dat ik hem later nog eens ga kijken, dus dat is het punt ook niet.
Laten we het voor nu maar op een 3,5* houden want een beter gevoel kan hij mij nu nog niet geven.
namingway24
Als ik het zo bekijk zou deze film over 2 jaar en met deze score op aantal stemmen net de top 10 missen. Maar een hoge notering is zeer op zijn plaats, en die komt er ook wel.
De Blu-ray staat in de pre-order.
tilburg_city
meesterlijke film dit....meer hoef ik er niet over te vertellen denk ik.
top en nog eens top!!!!!!! ..:)
Tarantino houdt van films.
En dat zullen we weten ook. Of ik daar bij deze film op zat te wachten is een tweede.
Laat ik beginnen met te zeggen dat e.e.a. wèl werkt. Maar helaas niet altijd. Het intro werkt gelukkig, leuk geacteerd ook. Pitt vind ik iets minder sterk acteren maar het is nergens echt storend. Waltz steelt i.i.g. de show.
De soundtrack viel me vies tegen en bewijst in mijn ogen, pardon oren, dat Tarantino iets te geforceerd aan ons wil duidelijk maken dat hij van films houd. Werkt al een stuk minder. Ook de totaal misplaatste Bowie, klinkt goed maar past dus minder. Vind ik wel jammer want doorgaans kan ik zijn soundtracks wel hebben. In raadspelletjes had ik helaas minder zin.
Het verhaal, althans deze vrije interpretatie op vele voorgangers, is vermakelijk maar de vaart zit er niet altijd even goed in. Suspense in de kelder, met als afsluiter nog even de schuinhangende camera is leuk bedacht, maar werkt bovenal. Spannend én leuk. Het einde is een flauwe finale, met als dieptepunt het kerven van de swastika. Wel weer leuk bedacht dat alles anders liep dan bedacht. Weinig voorspelbaarheid op dit gebied.
Maar het geneuzel met de naambordjes, het geflirt met verschillende genres en de filmgrapperij kon mij dus niet altijd bekoren. Er doemt soms de gedachte op dat Tarantino nooit meer een meesterwerk gaat maken. Al moet gezegd dat dit beter is dan zijn laatste films.
Wat mij het meest betreurde waren de dialogen die zwalkten tussen redelijk en sterk. En helaas kwam die eerste categorie, mijns inziens, vaker voor. Soms waren de gesprekken ronduit flauwtjes.
Al met al een vermakelijke maar lange zit. Want ondanks dat ik bijna alleen maar minpuntjes opnoem, ben ik voldoende vermaakt. Met dank aan een aantal sterke scenes en een prettige dosis humor. En daarvoor had Keitel echt niet aan de andere kant van de verbindingsradio hoeven hangen..
Goed.
sportfan27
Gisteren dan eindelijk gezien in HD nog wel , super film !!
Ik had er een hoop van verwacht en dat bleek voor de verandering ook nog is waargemaakt te worden.
Tarantino is het nog niet verleerd , super goed geacteerd door Pitt en die ''Jodenjager''.
Vooral om die smoel van Pitt heb ik de hele film plat gelegen van het lachen, wat zal hij een pijn in zijn onderkaak hebben gehad na een dag draaien.
De hele film was eigenlijk erg leuk en met een vette knipoog gemaakt zoals we van Tarantino gewend zijn.
Muziek was top (grotendeels) en de dialogen om te smullen.
Wie echter een actiefilm verwacht komt bedrogen uit .
Echt weer een meesterwerkje.
5 *****
david bohm
Aardige film, geinig maar zeker geen meesterwerk.
Tweede helft zelfs een beetje saai.
martijnk
Ik vind dit één van de minst goede films van Tarantino. Lange, saaie oninteressante dialogen (in tegenstelling tot films als Kill Bill, Reservoir Dogs en Pulp Fiction waar je tijdens de dialogen één en al oor was).
Gevolg daarvan is ook te weinig aktie en gore, waar ik wel een beetje meer van had verwacht.
Verder ongeloofwaardig verhaal, acteerprestaties vond ik minimaal.
Heel de film is eigenlijk nog een beetje gered door die Kolonel die wel een geweldige rol wegzet om zich dan vervolgens aan het einde zo makkelijk te laten pakken terwijl hij heel de film zo slim was
Ik zou tegen Q willen zeggen schoenmaker blijf bij je leest en maak gewoon weer amerikaanse gangsterfilms.
Vergeleken deze film vind ik bijv. death proof zwaar underrated en deze zwaar overrated.
Jawaddedadde
Verder ongeloofwaardig verhaal, acteerprestaties vond ik minimaal
Geloofwaardig in al z'n irrealisme bedoel je eerder.
Martijnnn
Hij heeft eigenlijk maar 3 gangster films gemaakt, is het dan meteen zijn 'leest'?
basta225
heerlijke film
en wat een fantastische rol van Cristoph Watz als hans Landa, in een scheur gelegen om deze personage subliem
vond de hele film geen hol aan
Zegt iemand die deze film eerst nog een 4 gaf
$pecial
Denk dat 'ie mis had geklikt
Maar maakt niet uit want het is verder een uitstekend onderbouwde mening. Denk dat iemand dit amper zou kunnen weerleggen!
wu-tang
denk toch iets teveel wanhopige Tarantino fans hier , die al iets te lang op een goed vervolg wachten !!
lang geen slechte film maar ook zeker niet geweldig !!!
meesterlijke landa !!
einde was dikke bagger !!!
ICE1907
Een tegenvaller , je hebt momenten waar je bijna in slaap valt maar over het algemeen is het geen flop maar zeker ook geen meesterwerk.
Movielicious
Ondanks dat ik geen Tarantino-fan ben, heb ik absoluut genoten van IB. De dialogen, het scenario, de muziek, erg sterk allemaal en het verveelt geen moment. Ik vond het ook zeker een pre dat er Frans, Duits en Engels wordt gesproken door de personages uit verschillende landen.
Het acteerwerk is ook naar behoren maar wat mij betreft steekt Christoph Waltz er met kop en schouders boven uit. Een geweldige rol zet hij neer! Ook Brad Pitt doet het weer erg goed, ik heb vaak om hem moeten lachen.
Toch deel ik de mening van al die Tarantino fans hier niet. Ik vind IB namelijk geen meesterwerk. Het einde vind ik bijvoorbeeld zeer zwak (de ommezwaai van Landa oa). Verder kun je Tarantino geweldig vinden door zijn verrassende plotwendingen en creativiteit, maar de geschiedenis "wijzigen" vond ik toch niet zo geslaagd (hoe mooi het ook was geweest!). Een film als deze hoeft helemaal niet voor 100% geloofwaardig te zijn maar dit aspect van het verhaal vond ik afbreuk doen aan de film. Wel 4*.
jeanke37
heb deze gisteren gezien en wie zegt dat deze niet goed is wel die kent er niets van!
Leland Palmer
Zonet voor de derde keer gezien. Voor de eerste keer thuis, na twee bioscoopbezoekjes. Wederom zitten genieten vanaf de opening met 'The Green Leaves of Summer' na het magistrale eerste hoofdstuk, waar Tarantino ons vervolgens trakteert op de één na de andere geniale scéne, shot, quote, vondst en wat dan ook maar die allemaal op een mooie manier verantwoordelijk zijn voor de machtige spanningsopbouw wat resulteert in een onvergetelijk einde. Ik blijf die koppen van Raine en Utivich echt geniaal vinden bij het allerlaatste shot, heerlijk. Sowieso een prachtig einde, vind 'm steeds beter.
Het blijft een geniaal en tegelijkertijd hilarisch, verbijsterend en walgelijk (maar prachtig) gezicht hoe Adolf Hitler afgeschoten wordt en Tarantino zijn eigen prachtig mooie 'sprookjesverhaal' en z'n eigen einde van de 2e Wereldoorlog op het witte doek tovert. Visueel het beste van Tarantino, de eindscéne in de bioscoop van Shosanna. Ongelovelijk mooi, wederom érg veel kippenvelmomenten en eindelijk lekker hardop kunnen lachen om de hilarische scénes van o.a. Waltz, Schweiger en Pitt. In de bioscoop hou je je toch wat in. De ultieme mix tussen oorlog, komedie en drama. Respect voor Tarantino en een vaste top 10 notering, maar die was er na de eerste kijkbeurt ook al. Damn, wat is dit geniaal.

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino-klassieker 'Inglourious Basterds' komt zeer binnenkort naar Netflix

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

The Godfather
Misdaad, 1972