Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 16 november 2017
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot Justice League
"You can't save the world alone."
Geholpen door zijn hernieuwde geloof in de mensheid en geïnspireerd door de onzelfzuchtige Superman, werft Bruce Wayne (Batman) zijn nieuwe kompaan Diana Prince (Wonder Woman) om een nog grotere vijand onder ogen te komen. Batman en Wonder Woman werken snel samen om meer rekruten te krijgen voor deze strijd. Maar ondanks deze helden (Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en The Flash) is het misschien al te laat om de aarde te redden van een grootse aanval.
- IMDb (6,0 / 501903)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Justice League (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Alfred
Martha Kent
Queen Hippolyta
mjk87 (moderator films)
Nepnieuws, kan me niet voorstellen dat dat soort mensen bestaan ?
Justice is served?
Het verloop van het DCEU verloopt tot nu toe helemaal niet vlekkeloos. Waarom lukt het maar niet om de succesformule van Marvel te evenaren. De DC comics bevatten net zoveel interessante personages en verhalen als de Marvel Comics. Ik denk dat het vooral komt door de manier waarop de verhalen worden verteld en/of hoe personages worden geïntroduceerd, of beter gezegd niet worden geïntroduceerd. Nu waren Suicide Squad en Man of Steel zeker geen meesterwerken, maar hadden wel die hoge fun factor die totaal afwezig was in Batman v. Superman. Het enige wat daar memorabel in positieve zin was, waren Affleck als Batman en Gal Gadot als Wonder Woman. Verder laat de film vooral een nare nasmaak achter.
Het wordt niet veel beter in Justice League. De film is een stuk lichter in toon dan Snyder's BvS. Iets wat welkom was, maar hier totaal niet werkt. Op een of andere manier zie ik het hier toch liever stukken donkerder in toon. DC onderscheid zich vooral door die toon van de Marvel films. Misschien de invloed van Whedon, maar vooral de invloed van de studio wat toch ook begrijpelijk is. Een studio is een bedrijf en bedrijven willen ook een keer winst maken. Ook al gaat dat ten koste van de creatieve vrijheid van de regisseur. Want je moet toch toegeven dat Snyder, hoewel hij films heeft gemaakt die winst opleverden, niet echt een financiële klapper op zijn naam heeft staan. Met Batman v. Superman verloor hij al veel credit, met dit misbaksel maakt hij niet veel goed. Dus Justice is not really served hier.
Het verhaal zit gewoon te vol met plot, personages en gebeurtenissen die je totaal koud laten. Je geeft geen ene moer om wat er gaat gebeuren. En nog erger, je leeft totaal niet mee met de personages. De enige waar je dan nog wat om geeft, krijgt in deze eerste JL film maar weinig screen time. Jammer, want dit zorgt wel voor de beste momenten in de film. De personages die hier hun debuut maken, hebben totaal geen achtergrond verhaal meegekregen en er nauwelijks gebruik wordt gemaakt van hun abilities. Ook de bad guy is erg pover geschreven. En als de bad guy niet werkt, zullen je helden ook niet werken. De film investeert gelukkig wel tijd in Wonder Woman, hoewel die film ook niet best is, is het personage gewoon erg cool. Je wordt gewoon in een simpel verhaaltje gegooid waarbij een flashback als enige wat backstory weergeeft over hetgeen wat er nu gaande is. Jammer dat de film verder lijkt te bestaan uit een aantal bij elkaar geraapte scenes die niets met elkaar te maken lijken te hebben om zo tot de volle 2 uur te komen. Ook stellen de actie scenes behoorlijk teleur en is de CGI van een erbarmelijk niveau. Er lijkt totaal geen moeite te zijn gedaan om het publiek ook maar iets van fun te geven met Justice League. Dat Snyder, Whedon en vooral een studio een film zo durven uit te brengen vandaag de dag.
Het acteerwerk is niet veel soeps. Of het lijkt alsof het niet veel soeps is door de prut editing. Ik weet het niet. Behalve Gal Gadot, lijkt echt niemand hier zin in te hebben en/of zijn-haar best te doen. Misschien niet helemaal de schuld van de acteurs, aangezien niemand iets krijgt om wat mee te doen. Simmons is een erg goed acteur, maar krijgt in totaal misschien maar een minuut screen time. Dat hij zich hiervoor heeft laten strikken. Momoa doet het nog best aardig, maar krijgt in de climax een aantal regels tekst die het personage niet ten goede komt. Affleck is dan nog wel het ergste. In Snyder's vorige film verraste hij vriend en vijand met een bad-ass performance als Batman en Bruce Wayne. Hier is zijn spel echt om te janken zo slecht. Cavill is nog steeds de beste Kent/Superman en in zijn kleine rol hier, is hij duidelijk de beste van het superhelden team. Ook laten Adams en Lane zien hoeveel ze nog kunnen met zo weinig.
De actie scenes zijn saai. De green screen finale is echt overduidelijk green screen. De overdaad aan CGI ziet er echt slecht uit. Maakt de film nog ongeloofwaardiger dan hij al is. Elfman weet zijn stempel ook niet op de film te drukken. Vooral erg anoniem. De film haalt zelfs het thema uit de jaren 80 Batman films even terug. Het voelt gewoon erg misplaatst. De editing is echt een zooitje en vooral de actie is totaal kapot geknipt. Je bent het overzicht meteen kwijt.Bijna het enige positieve op technisch vlak, is de geweldige sound design. Een feestje voor een audiofielen.
Een film die is mislukt op bijna alle vlakken. Nu waren de verwachtingen al niet te hoog, maar hier laten de studio's en de regisseurs het publiek behoorlijk in de steek. En qua entertainment value? Zelfs daar weet de film niet te scoren.
Sound design, Gal Gadot, Jason Mamoa vind ik toch al wel 3 punten waarom de film geen halve, maar eerder een hele ster zou verdienen
Je haalt het zelf al aan, de film is mislukt op bijna alle vlakken. Bijna... Of je moet dat weghalen, dat rechtvaardigt de halve ster dan wel wat meer
eltorro
Probleem is een beetje dat een winst van 50 miljoen voor Warner Bros niet genoeg is. Zij verwachten dat DC films klappers zijn (en dan bedoel ik Star Wars klappers) omdat ze met andere films ook geen echte winst maken (Dunkirk, Blade Runnner kuch kuch). Dus DC films moeten echte money makers zijn, en dat zijn ze nou ook weer niet (op WW na). Dat is niet eerlijk tegenover deze films, maar het is het grotere plaatje.
En Warner Bros heeft natuurlijk een prima jaar achter de rug.
Als een film me zo enorm irriteert, dan hoeven bepaalde pluspunten niet altijd meer punten op te leveren. Heb ook films de laagste score gegeven waar best ook wel een paar pluspuntjes te vinden waren.
DVD-T
Ja, dat zou kunnen, maar dat gaat dan tegen mijn gevoel in dat deze film echt niet meer verdient dan een halve ster. Kleine pluspunten of niet. Ik laat de score en de tekst gewoon staan
Ik geef eigenlijk zelden halve of 5 sterren films. 50 shades irriteert me ook aan alle kanten, maar ik ben niet zo'n zwart/wit denker dat ik dan maar ga strooien met halve sterretjes. Hoe slecht het ook is, de positieve punten verdienen ook een beoordeling.
Ik gaf er 41 de laagste score op ruim 2400 stemmen (en nog veel minder de maximale score). Dat valt mee. Als ik me kapot erger aan een film en het verspilling van tijd en moeite vind, dan gewoon 0,5*. Maar het komt zelden voor. Het is bij mij ook geen optelsom van aspecten, maar een gevoel wat ik bij de film heb. Zoals dat ook mijn 5 sterrenfilms niet perfect zijn, maar wel voor mij zo voelen.
voskat
Verder weet ik niet of het door de aanwezigheid van Whedon komt, maar vond dat ze wel iets te veel grapjes erin hebben gestopt. Af en toe is het leuk en werkt het. Maar ik persoonlijk heb liever een iets donkerdere sfeer bij deze films.
Ik hou ook wel van een beetje donker. Maar het donker in de DC films is altijd zo gladjes opgepoetst dat het juist een barrière opwerpt i.p.v. dat je er echt in wordt gezogen.
Een voorbeeld van hoe het anders kan: Logan speelt zich voor het overgrote deel af in het daglicht, zonder geforceerde kleurfilters om alles letterlijk grauw te maken. Toch raakt die film je emotioneel stukken harder, en hangt er echt een pijnlijk gevoel van hopeloosheid aan.
DC moet eens wat beter naar hun eigen comics gaan kijken. En dan met name de klusjes van Alan Moore en Frank Miller.
IH88
Snyder zelf heeft eigenlijk de beste Justice League film al gemaakt. Die film heette alleen Watchmen en er is geen hond heengegaan jammer genoeg. Het heeft nu wel een cultstatus, maar de studio zal zo’n eigenzinnige film nooit toestaan. Maar als Snyder dat niveau weer weet te halen en de vrijheid krijgt, mag hij best een nieuwe DC film regisseren. Met Gadot, wat wil je nog meer
Snyder heeft zelf de beste Justice League film gemaakt. Die film heette alleen Watchmen en er is geen hond heengegaan jammer genoeg.
Deze hond
is er gelukkig destijds wel heengegaan en heeft er ook van genoten.
Deze film ga ik overigens a.s. vrijdag bekijken in de bioscoop.
DVD-T
Mijn laatste 0.5 dateert uit 2012. Dus het is zeker niet zo dat ik strooi met halve sterren. Het is een weloverwogen beslissing. Ik heb geprobeerd om een ster te geven op basis van de positieve punten. Maar de negatieve punten en de ergernis van het kijken naar Justice League overheersen gewoon te veel om op een hoger cijfer te komen. Gadot is goed als WW. Maar krijgt hier weinig ruimte om echt iets te laten zien. Momoa is in het begin lekker mysterieus, maar krijgt later teksten als "my man", verschrikkelijk. Voor elk positief punt staan er voor mij wel 1 of 2 negatieve punten tegenover. Dit gaat meer nu meer richting de discussie van hoe beoordeel jij een film, dus back on topic maar weer
Ik vraag me ook af wat Aquaman zijn krachten nou zijn, buiten het gooien van een "hooivork", zoals Batman het omschrijft. Buiten het water om is ie best nutteloos. Achteraf, als je de film uitkleedt hebben the Flash en Cyborg en Batman ook geen enkele rol van betekenis gehad in het verslaan van Steppenwolf. Enkel Wonder Woman en Superman zijn nuttige helden geweest in deze film. Batman is er enkel geweest voor het verzamelen.
JacoBaco
En wat zijn de krachten van Captain America? Hij is wat sterker dan de gemiddelde mens en meer niet. Aquaman kan praten met de vissen. Hij kan heel erg snel zwemmen. 10x sneller dan Kyle Stolk. En het valt mee hoe nutteloos hij op land is. Hij heeft net als CA bovenmenselijke kracht en uithoudingsvermogen. Alleen i.p.v. een schield heeft Aquaman een hooivork. Oja, en hij kan ook nog is extreem goed horen en zien!
Conclusie: Captain America is nog kanslozer dan Aquaman.
Thunder Road
Het is eigenlijk jammer dat Snyder 'het' niet meer zo in de vingers heeft. Mijn gevoel zegt me dat hij waarschijnlijk geen filmpjes meer voor DC mag maken. Zonde.......want in de US-comics heeft Batman een smiley met bloedspetters gevonden en stevent hij samen met Flash naar verluidt af op een clash met.......de Watchmen!
Het had zo mooi kunnen worden..........
JacoBaco
Thunder Road Snyder heeft de film sowieso niet helemaal af kunnen maken i.v.m. de zelfmoord van zijn dochter. En met BvS heeft de studio zich er misschien te veel mee bemoeid. Met Thor: Ragnarok heeft Taika Waititi flink wat vrijheid gekregen, want mensen die zijn films gezien hebben, herkennen dus Taika Waititi in Thor: Ragnarok. Dat kan echt het verschil maken.
En de Ultimate Edition van BvS is sowieso al een stuk beter dan de bioscoopversie. Ik denk dat Zack Snyder nog prima in staat is om hele goede films te maken.
Suicide Squad heeft bijvoorbeeld veel deleted scènes met de Joker. Ook deze film zou beter zijn als David Ayer de film kon maken die hij wilde maken.
En Wonder Woman... Dat ging toevallig goed denk ik
JacoBaco
Ja we gaan het zien. Volgend jaar Aquaman met regisseur James Wan. Van Wonder Woman hadden de meeste mensen denk ik het minst verwacht en voor Aquaman zullen de verwachtingen ook niet al te hoog zijn, maar ik denk dat we nog wel weer positief verrast gaan worden. Zoals bij Wonder Woman.
Marvel heeft trouwens ook slechte films. Captain America en Iron Man 2 bijvoorbeeld.
Corran
Er zijn weinig regisseurs die zoveel CGI in hun films steken als Snyder, weinigen die daar dermate veel geld aan durven besteden. Het is bijna obsceen dat die kerel dan zo'n ontiegelijk lelijke films maakt. Kwalitatief blijft het ook tegenvaller na tegenvaller. Hoe blijft die kerel daarmee wegkomen?
Niemand heeft betere basiselementen dan hij. Hij heeft Batman en Superman. Die zijn groter dan Spider-Man, dan de X-Men en dan de Avengers. Deze films zouden bedolven moeten worden onder het geld. Hij maakte Justice League, dat zou de best bezochte comic book film aller tijden moeten zijn. Met gemak. Met een straatlengte voorsprong. Dat zou dat brakke groepje van Iron Man, Thor en Captain America moeten verpletteren.
En dan krijg je dit.....men moet nu al hopen dat ze later met video-on-demand misschien toch uit de kosten raken.
Dick Starbuck
Tja ...weet eigenlijk niet wat ik er van moet vinden. Heb me vermaakt maar toch een teleurstelling. Zitten paar toffe scènes in maar helaas duidelijk te zien dat er in geknipt is. Film is naar m'n mening te licht. Had liever dat grauwe van BvS. Die film vond ik persoonlijk beter. CGI ook van een discutabel niveau. Vooral een cgi bovenlip van een bepaald persoon. Mijn god ...slecht gedaan. 2,5 ster
Conclusie: Captain America is nog kanslozer dan Aquaman.
Raar dat je dit aanhaalt en er in een andere post op verder gaat. De eerste Captain America film staat hier ook slechts op 2,85* en ik heb die zelf ook op 2,5* staan. Die film was ook gewoon niet top. Maar Cap America is wel gegroeid in het MCU.
Daarnaast gaat het mij bij Aquaman er vooral om dat zijn vaardigheden verder totaal niet van belang zijn en niet tot uiting komen in deze film. Het lijkt mij verder wel een tof personage voor een film, maar dan moet het zich wel in en rondom water afspelen. Anders heet hij gewoon "man"
Maar ik beoordeel de film op wat ik nu zie, niet wat er in de toekomst nog misschien kan komen.
Perfect_Cell
Vermakelijke popcornfilm, met een goede pacing. Er waren best wat verwijzingen/easter eggs naar de comics. De interactie tussen de helden is ook genieten. Villain begint sterk maar op het einde stelt ie niks voor.
Helaas viel de soundtrack tegen. Ze moesten Junkie Xl houden. Zo was de Mos track het sterkste uit de film.
JacoBaco
Valt mee hoe raar het is. Je vroeg je af wat de krachten/skills van Aquaman zijn. Dus ben ik hem effe gaan vergelijken met Captain America, want hij is namelijk ook niet echt speciaal qua krachten/skills. Alleen daar hoor ik bijna nooit iemand over. Kortom, Aquaman kan op het droge ongeveer hetzelfde als Captain America, maar in het water is hij natuurlijk nog veel beter ja.
Ja, maar waarom vergelijk je hem... Hij heeft er niets mee te maken en Cap America wordt wel nuttig gemaakt in de films waarin hij meespeelt. Aquaman heeft 0,0 te zoeken in deze film en zijn bijdrage aan het verslaan van Steppenwolf is nihil. Er is 1 scene in het riool waarin zijn krachten van pas komen. Voor de rest is het niet meer dan nutteloze beeldopvulling. Er wordt gewoon geen goed gebruik gemaakt van hem. De film is daarin slecht geschreven. Hetzelfde geldt ook voor the Flash trouwens. De komische noot in de film, maar uiteindelijk is zijn aandeel erg klein.
En eigenlijk heeft dit weer te maken met het slecht schrijven van Steppenwolf. Er zit geen spanning in het eindgevecht en de makers weten niet hoe ze de personages moeten gebruiken om Steppenwolf te verslaan. Enkel Superman was al voldoende in de film.
schumacher
Degelijke film, leuke effecten, acteurs oke, aktie scenes die er dan waren vond ik wel goed gedaan, verhaal aan de magere kant maar dat kan me iets minder schelen maar de reden wrm de film geen hogere score krijgt van mij is omdat ik de film niet goed vond samenvloeien en door de meerdere dode punten in de film.
Conclusie; goede film maar geen toptop film, vermakelijke popcorn film dat wel ondanks z'n minpuntjes maar ik heb al beter gezien dan dit. Toch geen spijt dat ik deze in de cinema heb gezien.
JacoBaco
Waarom vergelijk ik hem met Captain America?
1. CA is ook een superheld
2. Hij is slechts erg sterk.
Jij zegt letterlijk: Ik vraag me ook af wat Aquaman zijn krachten nou zijn, buiten het gooien van een "hooivork", zoals Batman het omschrijft. Nou, daar hebben we het inmiddels over gehad. Dus ook op het land is hij erg sterk.
Ik kan mij niet herinneren wat voor geweldige en nuttige dingen Captain America in The Avengers 1 doet. Nogmaals, Captain America is erg sterk, meer niet. Aquaman is op het land erg sterk, meer niet. En ook al vind jij dat Captain America wel onmisbaar is in The Avengers 1, dan ligt dat gewoon aan het script en zoiets hadden ze ook voor Aquaman kunnen doen in Justice League. En dat heeft niets te maken dat hij op het droge maar weinig vaardigheden heeft, want dat heeft Captain America ook niet.
jpbosch
Saaie stukken en een slap eindgevecht. In Batman vs Superman was het eindgevecht met Doomfist veel epischer.
Ik vergelijk deze film toch een beetje met The Avengers (samenkomen van een aantal helden die vechten tegen 1 sterke eindbaas) en dan steekt deze er tegen af imo.
Sfeer is cool, grimmig en donker. Dan past echter de humor hier weer niet bij.
Ik vind ook de helden van DC minder in balans tov Marvel. Superman is te sterk en de rest te zwak als het echt menens wordt.
Waarom vergelijk ik hem met Captain America?
1. CA is ook een superheld
2. Hij is slechts erg sterk.
Dan alsnog. Ik beoordeel deze film. Niet Captain America of the Avengers? Het gaat er ook vooral om of het opvalt in een film of niet. In the Avengers irriteert het blijkbaar niet
Plus dat het zes jaar geleden is dat ik die heb gezien, dus kan de exacte rol van Captain America niet echt heugen. Maar je vergeleek het oa met de eerste film van hem. Die was ook gewoon matig, dus het is raar om dan als argumentatie in deze film te gebruiken.
In deze film valt mede door het extreem zwakke eindgevecht op dat iedereen behalve Superman en Wonder Woman er behoorlijk verdwaald rondloopt. Dan heeft zelfs de Flash nog een grotere rol, omdat hij onschuldige burgers redt.
Daarnaast over de krachten. Volgens mij kan America ook snel helen, niet gewond raken. Is hij supersterk en supersnel. Geef nou gewoon toe. Aquaman was nu nuttiger geweest als hij wat in en rondom water te doen had gehad met Steppenwolf in het eindgevecht. Ja hij is sterk. Maar meer heb ik er eerlijk gezegd niet uit gehaald. Ik heb gewoon geen enkel probleem met Aquaman zelf, alleen dat hij niet goed gebruikt wordt in deze film. En dat lijkt me gewoon een eerlijke kritiek.
JacoBaco
- Jij zegt zelf dat Captain America wel nuttig gemaakt wordt in de films waarin hij meespeelt. Maar vervolgens zeg je ook dat je het niet meer precies weet. Wat The Avengers betreft dan. Is overigens geen verwijt.
En je zegt dat ik het/hem vergelijk met de eerste film. Ja? Waar doe ik dat dan? Maar logisch dat hetgeen wat Captain America kan en doet in zijn eigen films beter tot zijn recht komt, maar in The Avengers dus niet. (Bij deze) Aquaman heeft dus een beetje hetzelfde probleem, dat geeft ik heus wel toe. En hij heeft bovendien zn eigen film nog niet.
Ja je beoordeeld Justice League en niet Captain America of The Avengers, maar je snapt inmiddels toch wel dat ik puur inga op wat jij zei. En dat is dat jij je afvraagt wat de krachten van Aquaman nou eigenlijk zijn. Dus ik leg uit wat zijn krachten/vaardigheden zijn en ik geef alleen maar aan dat ik het eigenlijk een beetje gek vind waarom je dan geen kritiek hebt op Captain America in The Avengers 1. Waar hij dus ook maar een beetje het derde wiel is. Dus dan begrijp je ook meteen waarom ik die ventjes met elkaar vergelijk. 1. Op het droge hebben ze vergelijkbare krachten. Sterk en snel. 2. Ze zitten beide in een film waarin heel veel superhelden samenkomen. En 3. Ze maken zichzelf daarin niet heel erg nuttig.
Dus jij vroeg je af wat zijn nou de krachten van Aquaman en dat was je enige vraag waar het mee begon en daar heb je inmiddels al antwoord op gekregen. Maar als je is goed nadenkt (en dat bedoel ik niet vervelend) dan kun je diezelfde kritiek dus ook voor Captain America gebruiken in The Avengers, want hij is daar nou niet bepaald onmisbaar. Het zijn o.a. juist de Hulk en Iron Man die het verschil maken.
En kunnen we er dan nu over ophouden?
Ik geloof dat we het niet eens worden.
Maar idd. We houden het erover op. Ik heb gelijk, jij geeft mijn gelijk toe. Discussie afgelopen

Ben Affleck greep door 'Justice League' naar de fles: 'Slechtste ervaring met een bedrijf ooit'

28 Years Later: The Bone Temple
Horror, 2026