• 9.374.070 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Ben Affleck, Henry Cavill en Gal Gadot

Releasedatum: 16 november 2017

Plot Justice League

"You can't save the world alone."

Geholpen door zijn hernieuwde geloof in de mensheid en geïnspireerd door de onzelfzuchtige Superman, werft Bruce Wayne (Batman) zijn nieuwe kompaan Diana Prince (Wonder Woman) om een nog grotere vijand onder ogen te komen. Batman en Wonder Woman werken snel samen om meer rekruten te krijgen voor deze strijd. Maar ondanks deze helden (Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en The Flash) is het misschien al te laat om de aarde te redden van een grootse aanval.

Batman / Bruce Wayne

Martha Kent

Queen Hippolyta

avatar van Shinobi

Shinobi

"No protectors here. No Lanterns. No Kryptonian. This world will fall, like all the others."

Met deze film is gelijk het laatste beetje respect dat ik voor DC had, verdwenen.

In ieder geval is de hele opbouw naar deze team-up volledig te verwaarlozen. Als je daar tenminste nog over kan spreken, want met de voorgaande films hebben ze werkelijk van alles zo snel mogelijk in elkaar gepropt om Marvel maar bij te kunnen benen. 'Justice League' - het equivalent van 'The Avengers' - heeft dan ook zo safe mogelijk gespeeld door zowat alle succesvolle elementen van de grote concurrent over te nemen, zelfs het inhuren van Joss Whedon wordt niet geschuwd.

Het resultaat is wederom rommelig te noemen. Steppenwolf, de zoveelste nietszeggende bad guy die de wereld wil vernietigen leidt naar een narratief dat all over the place is, gevuld met een hoop misplaatste humor. De vele plotgaten worden opgevuld met rare komische situaties die je als kijker het incoherente plot moet laten vergeten, met name The Flash wordt hier tevergeefs voor ingezet.

De eigen duistere identiteit die DC ooit had is in één klap weg. Je zou je kapot moeten schamen als je meer bezig bent met het kopiëren van anderen, dan je eigen lijn doortrekken. Het is dat er binnen het team soms nog wat leuke dingen gebeuren. Echter laat de actie veel te wensen over; het merendeel omhelst opvallend ondermaatse CGI die veelal lelijk oogt. Het ontbreken van de nodige spanning en noodzaak om de wereld te redden kan er dan ook nog wel bij. Als geheel rammelt het aan alle kanten.

Al met al de zoveelste mislukte poging van DC, het valt me nog mee dat ze de handdoek nog niet in de ring hebben gegooid. Een geluk bij een ongeluk is dat je niet drie uur lang naar deze onzin hoeft te kijken, mede omdat Warner Brothers een verplichting heeft ingesteld om de speelduur te beperken. Mocht je nog geïnteresseerd zijn, na de eindcredits volgen er nog twee extra scènes.

1,5 Sterren.

avatar van mrklm

mrklm

De wereld dreigt te vergaan, de Justice League voorkomt dat. Typisch IMAX-3D-escapisme met een hoop explosies en aanverwant lawaai, veel visuele effecten die ook lawaai maken en een schurk genaamd Steppenwolf voor wie het credo 'Born To Be Wild' in ieder geval op één manier van toepassing is. Desondanks is deze film heel aardig te pruimen, onder anderen door de aanwezigheid van enige geslaagde humor in de persoon van Ezra Miller als Barry Allen. Gal Gadot komt hier ook beter tot haar recht dan in het campy 'Wonder Woman' en Ciarán Hinds' bijdrage als de stem van Steppenwolf is ook welkom. Jeremy Irons, JK Simmons, Amy Adams en Diane Lane komen ook opdraven voor een paar minuten schermtijd in een film die het maximale haalt uit een uitgekauwde formule. Beter dan verwacht dus, maar is het einde van het actieheldengenre nu nóg niet in zicht?

avatar van Lennert

Lennert

Heerlijk.

Ik had van tevoren gehoopt op een leuke film, verwachtte een film die alleen maar zou tegenvallen en kreeg een film die alle verwachtingen overtrof. Wonder Woman was misschien de betere film, maar ik heb me met Justice League tot nu toe het meeste vermaakt in een jaar van goede superheldenfilms (Logan, Wonder Woman en *kuch* Lego Batman) en een paar enorme teleurstellingen (Spider-Man: Homecoming en Thor: Ragnarok). Het scheelt misschien dat ik Batman VS Superman ook veel beter waardeer dan het gros van de jankende critici, maar met de meer hoopvolle koers die DC heeft ingezet vanaf Wonder Woman heb ik er alle vertrouwen in dat hun films succesvol blijven.

De critici snap ik niet. Een compleet plotloze film als Thor: Ragnarok die aan elkaar hangt van slapstick humor en iedere vorm van diepgang ontbeert wordt compleet geprezen en een film als Justice League waarbij het plot eveneens niet het belangrijkste onderdeel van de film is, wordt wederom matig ontvangen. De zaal waar ik inzat was gelukkig vol en mensen hadden een fantastische tijd. Het zal wel weer een 'voor de fans' zijn, al kan ik me in dit geval slecht voorstellen dat DC fans hier niet van genoten hebben. En met 'fans' bedoel ik hier ook vooral mensen die wel af en toe een comic openslaan, een spel spelen of een animatieserie/film kijken, in plaats van mensen die alleen naar films kijken en op basis daarvan hun liefde voor een bedrijf uitspreken.

De minpunten: de film is te kort. Ja, er was een gebod om de film niet langer dan 2 uur te maken, waardoor er achtergrondinformatie van Aquaman en Cyborg echt gemist wordt. Ik kan dan ook niet wachten op de extended cut (die van Bats vs Supes maakte ook veel goed), maar kan wel zeggen dat de film in ieder geval vlot wegkeek. Over het algemeen oogt de film nog steeds als een Snyder film, al heb ik een vermoeden welke scenes van Whedon waren. De film voelde echter wel consistent als het werk van een enkele regisseur en dat is een positief iets.

Momoa steelt de show in iedere scene, ik kan dan ook niet wachten op Aquaman. Cyborg is veel beter dan de recensies hem tot nu toe deden lijken en ik hoop ook echt dat er meer extended scenes zijn die Victor's achtergrond verder uitweiden. Flash is absoluut een ongelooflijk leuk character. Hij zorgt voor een komische noot zonder dat het schijtlollig wordt zoals het geval was bij Spider-Man: Homecoming en vooral Thor: Ragnarok. Ja, het hoeft niet allemaal serieus te zijn, maar ik wil nog steeds dat ik dingen kan voelen en dat ik kan meeleven. Dat kon hier! Het intro is onmiskenbaar Snyder en deed aan Watchmen denken, in combinatie met een middelvinger naar Trump's Amerika waar kwaad (racisme) harder opkomt dan ooit tevoren. Lois en Clark die na zijn herrijzenis bij de boerderij van zijn moeder herinneringen ophalen, was ijzersterk en ik houd doorgaans helemaal niet van Superman. Deze film had eindelijk door hoe hij wel neergezet met worden! Van zijn fantastische introductie tot de na de credits scene met Barry Allen/Flash: alles klopte!

Zeuren dat er teveel CGI inzit is vandaag de dag bij dit soort films compleet onnodig. Zolang de film geen Logan heet dan. En ik heb genoten van de actie. De flashback met Steppenwolf, de Amazones, Atlanteans en zelfs een Green Lantern was fantastisch. De Speed Force zag er fantastisch uit. Bat-tank. Superman vs de League. Awesome.. Het belangrijkste: er is weer een sprankje hoop. Batman VS Superman was erg gritty en hopeloos. Het ergerde me persoonlijk niet, maar de combinatie van verschillende personages en de gedachte dat de Justice League er is om voor de mensheid te strijden, voelt uiteindelijk toch iets fijner dan dat de hele wereld een troosteloos Gotham is. Verdomd, wat heb ik me vermaakt.

avatar van rep_robert

DC kijkt de laatste jaren voornamelijk naar Marvel, met als voorlopig eindresultaat deze Justice League.
Nadat Marvel jarenlang met verscheidene films en after credit scenes een fatsoenlijke opbouw heeft gekend, waar ze het publiek lekker maakten voor het bijeenkomen van de assemble, kwam daar na lang voorspel in 2012 eindelijk the Avengers.
De opbouw naar deze Justice League kan je eigenlijk totaal niet vergelijken en uiteindelijk ook niet meer dan matig noemen. We hebben wat Batman films gehad (waar geen DC Universe werd opgezet), een Superman film, Suicide Squad, Wonder Woman en uiteraard Batman vs. Superman, waar opeens heel geforceerd een opzet werd gemaakt naar de Justice League. Het voelt gewoon niet goed (voorbereid) aan.
In de bioscoop hebben we alleen kennis gemaakt met Batman, Superman en Wonder Woman (beste DC film in dit universum). The Flash moeten we uit een serie kennen (die ik nog nooit gezien heb), Aquaman en Cyborg worden eigenlijk pas in deze film geïntroduceerd.

Dit resulteert nogal in een geforceerd begin van de film, waarin alle personages even aan bod moeten komen ter kennismaking. Je kan dus niet spreken van echt een diepgaande achtergrond bij deze personages. In de schamele 2 uur die ze hebben gekregen moet ik wel zeggen dat ze alles eruit hebben gehaald om elk personage uitgelicht te krijgen. Het is niet top en je hebt geen band met ze, maar het is voldoende om de onderlinge conversaties te accepteren en af te toe gaat het gepaard met een leuke grap.

Vervolgens komen we aan bij de daadwerkelijke rode draad van de film. Het redden van de aarde van een bad guy. Steppenwolf heeft alles om in potentie een bad ass motherfucker eindbaas te zijn, maar in deze film is het gewoon een extreem flauw bad guy waar totaal geen goed gebruik van gemaakt wordt. De CGI is matig, hij duikt her en der in de film op om een moederdoos te pakken en hij komt in het behoorlijk suffe eindgevecht voor. De achtergrond van Steppenwolf had beter gekund.
Het grootste probleem is dat het compleet ontbreekt aan een spanningsboog. De gevechten zijn niet spannend en het eindgevecht is niet meer dan 1 grote sof. Je voelt geen enkel moment dat de helden uit de Justice League het onderspit delven tegenover deze bad guy. Daarom faalt de terugkeer van Superman in de film ook gigantisch. Hij wordt tot leven gebracht omdat ze zonder hem Steppenwolf waarschijnlijk niet kunnen verslaan, maar het moment dat hij als Deus Ex Machina ingezet wordt is gewoon niet goed. Ik had liever een soort van Gandalf momentje gehad. Een moment waarop alle hoop verloren is en waar opeens het licht weer gaat schijnen en Superman de redder in nood is. Wellicht clichématig, maar zo hoort een deus ex machina wel uitgevoerd te worden.
Nu komt hij midden in het gevecht met Steppenwolf erin en kickt hij zijn ass compleet. Je verwacht dat Steppenwolf nog lang niet uitgeschakeld is en dat dit slechts het begin was. Maar niets blijkt minder waar. Om de film spanning mee te geven hadden die moederdozen samengevoegd moeten worden en dan was het een totale mayhem geweest. Dan had de film een grotere spanningsboog gehad en zat ik deze review waarschijnlijk met een ander gevoel te schrijven.

Nog even iets over Batman dan. Ben Affleck doet het goed, maar zijn pak vind ik maar niks. Hij lijkt wel Batman on steroids. Of een Batman die een paar zakken Dorito's teveel heeft gehad. Het pak is veel te opgeblazen en dat ziet er gewoon echt belachelijk uit.

Kijk, ik heb me echt wel vermaakt met de film hoor. Justice League is een behoorlijk onschuldige wegkijker die door de enorme (gedwongen) vaart geen minuut verveeld. DC heeft een risico genomen door van de franchise gewoon iets luchtigs te maken. Maar het boet nu enorm in op inhoud, unique selling points en uiteindelijk weten ze zelfs van een stoere bad guy gewoon een inwisselbaar personage te maken.

Justice League hoort het magnum opus van het DCU te zijn. Maar zo voelt het gewoon niet. Het is uiteindelijk gewoon 1 van de zovele superhelden films. En daarom moet deze film hier wel op afgerekend worden.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Deze film maakt definitief duidelijk dat DC Comics in combinatie met Zack Snyder niet werkt. Man of Steel was aardig, Batman vs. Superman beroerd en Justice Leage is mogelijk nog beroerder. De humor is waardeloos, de makers hebben waarschijnlijk naar de Marvelfilms gekeken en gedacht: wij willen ook een beetje lichtvoetige humor tussen al het actiegeweld. The Flash, gespeeld door een puberale Ezra Miller, mag de rol vervullen die de nieuwe Spider-Man heeft in de Marvelfilms.

Veel te veel CGI in de actiescènes, een en al vonkjes, flitsjes, en neppe explosies, maar een echt goede actiescène, ho maar. Sowieso gaat het allemaal van de hak op de tak (net als Batman vs. Superman). In dit genre zie ik graag films die toewerken naar een grote climax/finale, maar dat gebeurt hier nauwelijks.

Daarnaast te veel personages die bovendien nauwelijks uitgediept worden. Gal Gadot als Wonder Woman steekt er overduidelijk bovenuit, maar Ben Affleck is weer net zo'n charismaloze zak hooi als in Batman vs. Superman. Superman is trouwens ook weer terug, en de manier waarop laat mij vrij koud.

Wat mij betreft stopt DC Comics met deze troep (met uitzondering van Wonder Woman en eventuele vervolgen) en gaan ze nadenken hoe ze zelf een eigen weg kunnen inslaan in plaats van deze halfbakken Marvel-immitatietroep. 1 ster.

avatar van The Oceanic Six

- What did you do this weekend, Diana?

- Me? Nothing very interesting.

Daar was 'ie dan eindelijk, de langverwachte DC versie van The Avengers. Echt naar uitgekeken heb ik niet, wat vooral kwam door de soms beroerde kwaliteit van de eerdere DC films. Vooral Men of Steel was slecht en Suicide Squad en Batman vs Superman stelden ook flink teleur. Slechts Wonder Woman vond ik echt goed, die film was fris, prettig geschreven en had in Gal Gadot een erg goede, charismatische en sympathieke hoofdrolspeelster. Daar leek even of DC dichtbij het Marvel-niveau, toch al jaren de heilige graal van de superheldenfilms, zou komen. Maar dat alles hebben ze met Justice League weer verpest.

Ondanks alles zat ik vrijdagavond toch wel geïnteresseerd in de bioscoop, want het concept dat een reeks superhelden in 1 film wordt gepropt is natuurlijk gewoon leuk. The Avengers was 5 jaar geleden echt een hele leuke film, vooral door de onderlinge chemie van de groep. Zo te zien heeft DC flink leentjebuur willen spelen, want deze Justice League lijkt er inhoudelijk behoorlijk op, maar dan gewoon veel slechter uitgewerkt qua script, onderlinge chemie en humor. Sowieso is de aanloop naar deze Justice League al matig gedaan, want Marvel trok eerst jaren uit om de hoofdrolspelers goed te introduceren met een eigen film (of meerdere titels zelfs) om daarna alles samen te voegen tot The Avengers, maar DC kwam al meteen met bijvoorbeeld Batman vs Superman, een clash die lang niet zo episch was omdat de achtergronden gewoon niet eerder waren getoond. Bij Justice League kennen we uiteraard Batman, Superman en Wonder Woman al, maar Cyborg, Aquaman en The Flash worden hier pas echt getoond aan het publiek, op wat eerdere cameo's na. Daardoor moet je in die 2 uur speeltijd (da's wel fijn, ben die superheldenfilms van 2,5 uur en langer beu) wel heel veel tonen aan de kijker. Want eigenlijk moet dit draaien om een episch samenzijn van een paar van de grootste superhelden die we kennen, maar zo voelt het gewoon totaal niet.

Bad guy Steppenwolf is vreselijk treurig en zijn zoektocht naar de 3 dozen is ongeveer het meest suffe wat je als script kon verzinnen. Het levert een paar confrontaties met de Justice League op, zonder dat het ooit maar 1 keer boeiend wist te worden. Voorspelbare, flauwe gevechten en ook de CGI zuigt bij vlagen behoorlijk. Dan hoop je nog dat de samengevoegde superhelden nog echt uit kunnen blinken, maar dat valt ook vies tegen. Alleen Gadot als Wonder Woman is wederom erg goed (en wat is ze mooi, maar dat terzijde), maar Batman blijft onder Ben Affleck saai (en hij lijkt er nu ook niet zo heel veel zin in te hebben), Cavill als Superman is al helemaal het voorbeeld van een absolute miscast qua epicness en van de ''nieuwe'' helden is alleen Aquaman leuk. Die had meer tijd verdiend en had ook sowieso voordat Justice League in de bios kwam al een eigen film moeten hebben. De humor valt ook erg tegen, zeker bij The Flash is geen enkele poging zo ongeveer leuk. Alleen het gekibbel tussen Batman en Aquaman en wat cynisme van Wonder Woman werkte een beetje, maar als je dit niveau vergelijkt met Marvel, waar ik dit jaar echt heb gelachen bij Spiderman Homecoming en Thor: Ragnarok dan is het echt een gigantisch verschil. Daarnaast werken de epische momenten ook slecht. Superman komt wel heel lame terug en zijn weerzien met Lois Lane en met zijn moeder Martha (ik blijf gniffelen bij die naam als ik aan die vreselijke scène uit B vs S denk, haha) maakte ook niks bij me los. En hij wordt ook niet als de grote redder in nood geïntroduceerd in het eindgevecht met Steppenwolf. Dat had echt heel wat beter gemoeten.

Kortom, het is een hele karige film geworden en DC is weer terug bij af. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het nog goed gaat komen met het DC filmuniversum, ook al verdienen de films nog flink wat geld, dus snel stoppen zal DC vast niet doen. Tijd dat ze eens na gaan denken wat ze echt willen en neem daar dan eens goed de tijd voor. Er zullen toch wel een paar scenarioschrijvers zijn die van epische figuren als Batman, Superman en de rest goede films kunnen maken? Ik twijfel tussen 2* en 2,5*, maar rond voorlopig omlaag af. Gewoon uit irritatie.

avatar van brawljeff

brawljeff

Had zeer lage verwachtingen na het zien van de trailers, zelfs voor iemand die opgegroeid is met de wereld van DC. Uiteindelijk ben ik positief verrast. De juiste toon lijkt eindelijk gevonden te zijn en de personages vullen elkaar leuk aan. Batman en Wonder Woman springen er voor mij uit, waarschijnlijk omdat die wat beter uitgewerkt zijn.

Ik stoorde me af en toe aan de cgi locaties, maar ik vond het in Gotham City juist positief. Het had veel meer de Gotham sfeer dan de Nolan films. Van tevoren wist ik niet dat Cavill zijn snor weggephotoshopt zou worden, maar dat viel behoorlijk op. Vooral in de openingsscène, die in VVS is opgenomen.

Prima film: 3,5*

Bij Marvel blijf ik nooit meer bij de post credits scènes zitten, omdat die vrij kansloos zijn. Hier was het wel de moeite waard, met een ontmoeting tussen Lex Luthor en Deathstroke.

avatar van thunderball

thunderball

Deze gistermiddag in Antwerpen gaan zien.

Eerlijk gezegd waren mijn verwachtingen niet al te groot, maar viel het eigenlijk ontzettend mee.

Hoewel het nog altijd stukken beter kan, was dit beslist niet een slechte film, daarvoor was de amusement waarde toch te hoog en viel er genoeg te genieten.

Sowieso een actiespektakel met een groep superhelden, die een team moeten vormen om een gevaarlijke tegenstander te verslaan, gaat er in als koek.

Ik ben - in tegenstelling tot velen- persoonlijk niet zo'n Marvel fan en vind de superhelden van DC Comics stukken gaver, want laten we wel wezen: Superman en Batman zijn gewoon de prototypes voor het superhelden genre en de meest anderen zijn hiervan afgeleid en/of afgekeken. Voeg daar bij de geweldige Wonder Woman en voor mij kan het dan al niet meer echt een flop worden.

De film zelf heeft wel te lijden onder het feit dat de studiobemoeienis er voor heeft gezorgd dat er zo'n veertig minuten voor de bioscooprelease uit zijn gehaald, met als resultaat dat de film vooral in het eerste uur zeer fragmentarisch en soms wat rommelig overkomt. Tijdens het kijken heb je echt regelmatig het idee dat je stukken mist. Hopelijk wordt dit met een director's cut op een toekomstige blu ray goed gemaakt. Superman VS Batman werd daardoor ook al een stuk beter, dus wie weet?

Affleck weet als Batman weer te imponeren, dus hopelijk zijn de geruchten niet waar dat hij met de rol al weer wil stoppen. Dat zou ik persoonlijk zonde vinden, daar ik hem één van de beste Batman vertolkers vind.

Gadot als Wonder Woman is wederom een pareltje en steelt regelmatig de show. Wat is ze goed in de rol en wat is ze mooi!

Cavill vond ik voor de zoveelste keer vrij matig als Superman en zeker in vergelijking met Affleck en Gadot is hij gewoon de mindere. Hij lijkt er ook steeds minder goed uit te gaan zien als Superman, wat tot nu toe eigenlijk zijn enige verdienste voor deze rol was.

Jason Momoa als Aquaman is verassend goed en Ezra Miller weet met zijn sympathieke, onbevangen vertolking als The Flash regelmatig de lachers op zijn hand te krijgen, al lijkt zijn personage wel erg veel op een gelijksoortige rol, namelijk die van Quicksilver, uit de laatste twee X-Men films.

De hoofdschurk, Steppenwolf, is een redelijk goed bedachte tegenstander, al had ik liever Ciarán Hinds -die nu alleen de stem vertolkt- gewoon zelf als schurk in de film gezien, daar hij in het verleden vaak genoeg bewezen heeft er genoeg charisma voor te hebben.

Verder uiteraard veel spektakel, behoorlijke SFX en de score van Danny Elfman weet een aantal keer de klassieke tunes van zowel Superman the Movie als zijn eigen maintheme van Batman (1989) er handig aan toe te voegen.

Geen absolute topper, maar wel erg vermakelijk!

Een dikke zeven/magere acht, nou vooruit: vier sterren.

avatar van TheArrow17

TheArrow17

Waarom vergelijkt altijd iedereen DC films met Marvel? Natuurlijk allebei superhero comics maar ieder doet zn eigen ding. Ik heb me gewoon vermaakt met Justice League en ik ga niet als 1 of andere sukkeltje zoeken naar foutjes in de film zodat ik ff lekker een film kan afzeiken. Als DC je niet bevalt kijk het gewoon niet.

Film was gewoon voor mij vermakelijk, heb me geen minuut verveeld. Ik vond toch dat de lengte van de film toch wel kort was zeker voor een film met de titel Justice League. Ja ik geef ook toe het verhaal was wel dumnetjes. Wat me ook opviel dat er vel scenes eruit zijn geknipt. Dat vond ik ook wel vaag. Zou Joss Whedon het eruit geknipt hebben? Toch vraag ik me wel af hoe de film geweest zou zijn als Snyder er niet was uitgestapt. Ik hoop nog op een Director’s Cut. Wie weet!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Niet zo slecht als Batman vs. Superman, die enorm te lijden had onder Snyder's stijl. Daar is hier veel minder van te herkennen met minder slow-motion en een lichtere toon, maar eigenlijk is deze film die het epos binnen het DC Universe had moeten worden, niets meer dan een heel matig tussendoortje.

De film is enorm afgeraffeld waarin snel iedereen geïntroduceerd wordt met de verplichte ruzies halverwege (al valt het mee) en dan al de enorm overdreven maar ook enorm makke slotscène gedrenkt in veelal matige cgi. De film had zo'n drie uur moeten duren gingen de geruchten, en dat zou maar goed kunnen ook want die twee uur zijn echt te weinig. Wat vooral dan echt steekt is dat de film en die hele wereld nooit gaan leven. Anders dan Nolan's films waarin die wereld juist zo belangrijk was en het hele leven van Wayne erbij.

De film biedt ook niets bijzonders als een kruising tussen een duistere Avengers en Lord of the Rings. Schurk Sauron, met flashback waarin door een verbond van elfen en mensen (of ja, geen elfen) wordt gevochten tegen Steppenwolf. Een enorm flauwe boef van dienst ook, die wat zwaar mag lopen grommen en met een bijl mag zwaaien. Ook andere acteurs lopen er wat verloren bij, zelfs Adams in voor zo'n actrice een enorm ondankbare rol. Maar de cheque zal wonderen doen. Alleen Ezra Miller onttrekt zich aan kleurloosheid, maar die is dan gewoon weer strontirritant als mislukte Quicksilver.

Blijven enkele momentjes met aardige muziek over die wel werken (het begin, Aquaman met Icky Thump), Affleck die al een heel veel betere Batman dan de afgelopen films, Gadot is gewoon mooi en Simmons speelt iedereen in zijn minuut screen time naar huis. 1,5*.

avatar van scorsese

Matige film waarin een aantal superhelden hun krachten bundelen om een gezamenlijke vijand te verslaan. Een nogal een dun verhaal over goed vs kwaad dat niet echt weet te boeien (iets wat helemaal geldt voor de 'bad-guy'). Door de vele verschillende personages komt het soms wat fragmentarisch over. Hier en daar wel vermakelijk, maar meer dan 2.5 sterren zit er niet in.

avatar van voskat

voskat

Zowaar een lichte verbetering. Deze film kijkt al een stuk gemakkelijker weg dan de meeste van z'n voorgangers.

Hoewel het door heel trieste omstandigheden gebeurde, was deze film duidelijk beter af zonder Zach Snyder aan het roer. Joss Whedon heeft er daardoor deels zijn stempel op kunnen drukken, waardoor de film gelijk een stuk beter te verteren is, en ook wat grappiger.

Snyder zal wel weer terugkeren voor het tweede deel, lijkt me. Maar als DC/Warner verstandig is, dan laten ze Whedon het helemaal overnemen.

Voor de rest is het verhaal volslagen fantasieloos. Bijna alsof je kijkt naar één van die low budget imitaties van blockbusters, waarbij ze zelfs het lettertype van het logo 1-op-1 overnemen om zo onwetende kijkers in de val te lokken.

Maar omdat dit eindelijk, voor één keertje, een DC film is die gewoon vrij lekker wegkijkt, moet je daar eigenlijk gewoon lak aan hebben. Als je kat eindelijk voor de eerste keer binnen de bak schijt, dan verdient die ook een complimentje.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Vorig jaar zagen we nog hoe Batman en Superman op de vuist gingen en daarna vriendjes werden omdat hun moeke dezelfde naam had. Een propvolle – en ronduit belabberde - film, die maar weinig hoop gaf dat de Avengers van DC iets zou gaan worden. Want DC wil heel graag zo’n universum als Marvel. En terwijl die partij nu na twintig films zo’n 65 personages optrommelt voor Infinity War, daar weet DC nu zes helden te verzamelen, met daarvan drie personages die we enkel zagen in geforceerde cameos in Batman v Superman. Deze moeten we eerst nog leren kennen, dus hoppen we de gehele eerste akte van Justice League heen en weer.

Maar ondanks dat gezigzag is Justice League alsnog meer gestroomlijnd dan zijn voorganger. En de film is met zijn 120 minuten zelfs kort voor hedendaagse superheldenfilms. Dit komt de flow ten goede (stel je eens voor dat dit bijna 3 uur duurde, zeg), maar sommige personages komen er bekaaid vanaf; J.K. Simmons heeft bijvoorbeeld niets meer dan een veredelde cameo. De andere nieuwe gezichten laten ook niet echt indruk achter. Flash is irritant, want hij is degene die tussen alle ernst door steeds grappig moet doen, maar dat absoluut niet is. Cyborg is een zuurpruim. En Aquaman krijgt niets te doen. En bij alles wat hij wel doet vraag je je enkel af; wat is nu in hemelsnaam zijn superkracht?

Traditiegetrouw voor een film uit de DC Extended Universe gaat hij volledig van het padje af tijdens de derde akte. Een hoop poeha met werkelijk de meest inwisselbare schurk, een hoop vliegende hulpjes, Cyborg en drie magische kubussen en één of ander goedje dat achter bewoners aangaat. Justice League mag dan 120 minuten duren, maar gevoelsmatig duurt alleen dat bombastische geneuzel aan het slot al drie uur. Jeremy Irons als Alfred vat de film mooi samen: ‘Ik mis de tijd waarin onze grootste zorg exploderende neppinguïns waren’. Hij is niet de enige.

2 sterren.

Volledige recensie: Justice League - schokkendnieuws.nl

avatar van wwelover

wwelover

Ik ben zelf een liefhebber van de DC films van Snyder, dus de slechte recensies doen me niet zoveel. Ook Justice League vond ik erg vermakelijk. Had wat mij betreft wel een stuk langer gemogen. Hoop ook wel op een ultimate cut zoals bij Batman vs Superman. Want nu gingen ze soms wel wat te snel er doorheen. De nieuwe karakters zijn in ieder geval goed geslaagd en erg sterk gecast. En Cavill, Gadot en Affleck vond ik sowieso al erg goed in hun rol. Verder weet ik niet of het door de aanwezigheid van Whedon komt, maar vond dat ze wel iets te veel grapjes erin hebben gestopt. Af en toe is het leuk en werkt het. Maar ik persoonlijk heb liever een iets donkerdere sfeer bij deze films.

Verder zag het er weer goed uit, misschien niet iedereens smaak, maar op Cavill's weggepoetste snor na heb ik me nergens aan gestoord. Wel vind ik het jammer dat Junkie XL de muziek niet deed.

Ga vast nog wel een keertje. Maar voor nu een 4*

avatar van DVD-T

DVD-T

Justice is served?

Het verloop van het DCEU verloopt tot nu toe helemaal niet vlekkeloos. Waarom lukt het maar niet om de succesformule van Marvel te evenaren. De DC comics bevatten net zoveel interessante personages en verhalen als de Marvel Comics. Ik denk dat het vooral komt door de manier waarop de verhalen worden verteld en/of hoe personages worden geïntroduceerd, of beter gezegd niet worden geïntroduceerd. Nu waren Suicide Squad en Man of Steel zeker geen meesterwerken, maar hadden wel die hoge fun factor die totaal afwezig was in Batman v. Superman. Het enige wat daar memorabel in positieve zin was, waren Affleck als Batman en Gal Gadot als Wonder Woman. Verder laat de film vooral een nare nasmaak achter.

Het wordt niet veel beter in Justice League. De film is een stuk lichter in toon dan Snyder's BvS. Iets wat welkom was, maar hier totaal niet werkt. Op een of andere manier zie ik het hier toch liever stukken donkerder in toon. DC onderscheid zich vooral door die toon van de Marvel films. Misschien de invloed van Whedon, maar vooral de invloed van de studio wat toch ook begrijpelijk is. Een studio is een bedrijf en bedrijven willen ook een keer winst maken. Ook al gaat dat ten koste van de creatieve vrijheid van de regisseur. Want je moet toch toegeven dat Snyder, hoewel hij films heeft gemaakt die winst opleverden, niet echt een financiële klapper op zijn naam heeft staan. Met Batman v. Superman verloor hij al veel credit, met dit misbaksel maakt hij niet veel goed. Dus Justice is not really served hier.

Het verhaal zit gewoon te vol met plot, personages en gebeurtenissen die je totaal koud laten. Je geeft geen ene moer om wat er gaat gebeuren. En nog erger, je leeft totaal niet mee met de personages. De enige waar je dan nog wat om geeft, krijgt in deze eerste JL film maar weinig screen time. Jammer, want dit zorgt wel voor de beste momenten in de film. De personages die hier hun debuut maken, hebben totaal geen achtergrond verhaal meegekregen en er nauwelijks gebruik wordt gemaakt van hun abilities. Ook de bad guy is erg pover geschreven. En als de bad guy niet werkt, zullen je helden ook niet werken. De film investeert gelukkig wel tijd in Wonder Woman, hoewel die film ook niet best is, is het personage gewoon erg cool. Je wordt gewoon in een simpel verhaaltje gegooid waarbij een flashback als enige wat backstory weergeeft over hetgeen wat er nu gaande is. Jammer dat de film verder lijkt te bestaan uit een aantal bij elkaar geraapte scenes die niets met elkaar te maken lijken te hebben om zo tot de volle 2 uur te komen. Ook stellen de actie scenes behoorlijk teleur en is de CGI van een erbarmelijk niveau. Er lijkt totaal geen moeite te zijn gedaan om het publiek ook maar iets van fun te geven met Justice League. Dat Snyder, Whedon en vooral een studio een film zo durven uit te brengen vandaag de dag.

Het acteerwerk is niet veel soeps. Of het lijkt alsof het niet veel soeps is door de prut editing. Ik weet het niet. Behalve Gal Gadot, lijkt echt niemand hier zin in te hebben en/of zijn-haar best te doen. Misschien niet helemaal de schuld van de acteurs, aangezien niemand iets krijgt om wat mee te doen. Simmons is een erg goed acteur, maar krijgt in totaal misschien maar een minuut screen time. Dat hij zich hiervoor heeft laten strikken. Momoa doet het nog best aardig, maar krijgt in de climax een aantal regels tekst die het personage niet ten goede komt. Affleck is dan nog wel het ergste. In Snyder's vorige film verraste hij vriend en vijand met een bad-ass performance als Batman en Bruce Wayne. Hier is zijn spel echt om te janken zo slecht. Cavill is nog steeds de beste Kent/Superman en in zijn kleine rol hier, is hij duidelijk de beste van het superhelden team. Ook laten Adams en Lane zien hoeveel ze nog kunnen met zo weinig.

De actie scenes zijn saai. De green screen finale is echt overduidelijk green screen. De overdaad aan CGI ziet er echt slecht uit. Maakt de film nog ongeloofwaardiger dan hij al is. Elfman weet zijn stempel ook niet op de film te drukken. Vooral erg anoniem. De film haalt zelfs het thema uit de jaren 80 Batman films even terug. Het voelt gewoon erg misplaatst. De editing is echt een zooitje en vooral de actie is totaal kapot geknipt. Je bent het overzicht meteen kwijt.Bijna het enige positieve op technisch vlak, is de geweldige sound design. Een feestje voor een audiofielen.

Een film die is mislukt op bijna alle vlakken. Nu waren de verwachtingen al niet te hoog, maar hier laten de studio's en de regisseurs het publiek behoorlijk in de steek. En qua entertainment value? Zelfs daar weet de film niet te scoren.

avatar van Theunissen

Deze Actie / Avontuur (beter gezegd superheldenfilm) film heb ik gisteravond in de bioscoop (in een beweegbare D-Box stoel, wat opzicht wel geinig is) gezien en t.o.v. de vorige film, oftewel "Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)", is deze film vermakelijker (vooral door de humor en de heerlijke actie) en vooral ook minder langdradig (duurt ook 30 minuten korter). Een echt goede film vond ik het echter ook weer niet, want het verhaal is zeker niet hoogstaand of diepgaand en de manier hoe men met de slechterik, te weten de geanimeerde "Steppenwolf", omgaat, is gewoon beneden niveau.

In dit verhaal draait het om Bruce Wayne / Batman (Ben Affleck), die de hulp inroept van nieuw gevonden bondgenoten, te weten Wonder Woman (Gal Gadot), The Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) en Cyborg (Ray Fisher), om een nog grotere vijand, te weten "Steppenwolf" te verslaan. Hij wordt daarbij voortgedreven door zijn herstelde vertrouwen in de mensheid en tevens is hij geïnspireerd door de zelfopoffering van Superman (Henry Cavill).

Het dertien in een dozijn verhaal stelt opzicht niet veel voor en is eigenlijk ook best flauw. Ook is het een wat rommelige film, maar tegelijk is hij ook erg onderhoudend en dat mede door de personages. Verder gebeurt er genoeg om de aandacht erbij te houden, maar daarvoor moet regisseur Zack Snyder wel alles uit de kast halen. Zo springen we van de ene naar de andere wereld om de achtergronden van de nieuwe superhelden beter te leren kennen en ondertussen probeert de vijand "Steppenwolf" er alles aan te doen om terug te keren naar de tijd waarin hij oppermachtig was. De achtergrond van "Steppenwolf" als als de secondant van superschurk "Darkseid" en zijn rol als militair leider van de planeet "Apokolips" worden nauwelijks uitgelegd en bovendien val er bij hem geen sprankeltje charisma of persoonlijkheid te bespeuren. Kortom, gewoon een oninteressante vijand.

De vaart in het verhaal is opzicht best hoog en ook gebeurt er meer dan voldoende en met de actie zit het ook wel goed. Ook zijn een aantal nieuwe superhelden een leuke toevoeging in het verhaal en vooral de supersnelle "The Flash", gespeeld door Ezra Miller, die heerlijk op een kinderachtige manier (waarbij hij ook soms bang is) de fanboy speelt en zijn humor vond ik ook best geslaagd. De scène waarbij hij op Wonder Woman valt (met zijn gezicht op haar borsten), was best leuk en vooral omdat hij daar beschaamd over was. Na het actievolle maar toch ook teleurstellende einde (met name de manier waarop de climax van de film voor een einde zorgt, is behoorlijk slecht) van het verhaal, volgt nog een leuke scène met hem en superman, waarbij ze in een duel gaan uitmaken wie nu de snelste is.

De brommerige Aquaman, gespeeld door Jason Momoa, was ook wel een leuke toevoeging en natuurlijk is het ook heerlijk om de mooie Gal Gadot weer terug te zien als Wonder Woman in haar strakke outfit, waarbij met name haar billen regelmatig fraai in beeld werden gebracht. Hoofdrolspeler Ben Affleck als Bruce Wayne / Batman deed het best verdienstelijk en verder zien we een aantal oude bekende weer terug zoals Jeremy Irons (als Alfred die het hulpje is van Batman), J.K. Simmons (als Commissioner Gordon), Amy Adams (als Lois Lane) en Diane Lane (als Martha Kent die de moeder is van Superman). Alle vier hebben ze overigens wel maar een kleine rol in het verhaal en dat geldt eigenlijk ook min of meer voor Superman, die in deze film weer tot leven wordt gewekt en eigenlijk alleen te zien is tijdens de tweede helft van het verhaal.

Al met al is dit vooral een leuke en vermakelijke superheldenfilm die zich wel lekker wegkijkt (zeker in de bioscoop) en met circa 120 minuten ook niet te lang duurt, maar tevens is het ook een behoorlijke dertien in een dozijn film met een flauw verhaal en een uitermate oninteressante vijand.

avatar van Noodless

Noodless

Mwah...niet slecht, maar goed is iets anders.

In de bioscoop zijn zulke films toch nog wel tof op gebied van entertainment. Ik heb me niet verveeld, er komen heel wat actiescènes voorbij...maar achteraf zijn ze ook snel vergeten. Er blijft weinig hangen.

Het verhaal zelf is erg matig en wat de bad guy betreft blijf je toch wat op je honger zitten. Gal Gadot en Ben Affleck als Batman zijn eigenlijk de interessantste helden hier. De rest vond ik weinig boeiend of opvallend. Neen, geef mij maar WW of Batman vs Superman. 6/10

avatar van IH88

IH88

“People said the Age of Heroes would never come again.”

Vermakelijk. Justice League heeft heel veel problemen, maar het entertainment gehalte ligt hoog. De film voelt soms aan als een Greatest Hits album waarin weinig samenhang zit. Een heerlijke actiescene, een oneliner, een kort set up verhaaltje voor een nieuwe superheld, grote actiescene en weer een coole oneliner of een oppeppraatje van Wonder Woman. Het zit er allemaal in, maar Justice League voelt nergens als één geheel en meer als een samenraapsel van meerdere ideeën. De beste actiescènes zitten in het begin, met Wonder Woman die een terroristische aanslag voorkomt en de Amazones die op hun eiland vechten tegen Steppenwolf.

Na zo’n sterk begin ging ik er even goed voor zitten. Met Wonder Woman (en later Superman) heb ik ook gelijk de grootste kracht van Justice League genoemd, en Gal Gadot zit weer perfect in haar rol. Krachtig, ontwapenend, energiek en charismatisch, Gadot is zo goed dat ze de andere vier superhelden overvleugeld. Wat ook gelijk het grootste probleem weergeeft, want alleen Momoa kan haar een beetje bijbenen. Maar Affleck kijkt vooral chagrijnig en Fisher maakt als Cyborg ook geen onuitwisbare indruk. Miller probeert het wel als the Flash, maar vooral zijn humoristisch bedoelde oneliners werken niet echt. Hinds is redelijk als Steppenwolf, maar als villain ben je hem waarschijnlijk een seconde na de film alweer vergeten. Een andere grote kracht van Justice League is de terugkeer laat in de film van Superman, en Cavill mag na twee films eindelijk wat plezier uitstralen. Grapjes maken, een scherpe oneliner hier en daar, wat romantiek met Amy Adams etc. Cavill mag eindelijk een andere kant van Superman laten zien. En de drie-eenheid Cavill, Adams en Lane vormt ook het hart van de film, en ik kijk zelfs uit naar een nieuwe standalone Superman film. Cyborg, The Flash, Batman en in mindere mate Aquaman… ambivalentie is het goede woord. Gadot en Cavill mogen blijven, maar voor de andere vier superhelden moeten de makers en acteurs terug naar de tekentafel. Er is hoop…

avatar van TheManInBlack

TheManInBlack

Ik ben een liefhebber van de DC films, op Suicide Squad (2016) na. De film bevat een goede cast met sterk acteerwerk. Jammer dat de film maar 121 minuten duurde, mocht van mij wel wat langer duren. Ik hoop dat er gewoon weer een Ultimate Edition wordt uitgebracht net als bij Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), aangezien ik een aantal stukken van de trailer niet voorbij zag komen. De introductie van Aquaman, Cyborg en The Flash mocht wel wat uitgebreider. De gevechten waren ook om van te genieten, aan actie in ieder geval geen gebrek! Na de film komen er nog 2 scènes waarbij 1 scène Lex Luthor en Deathstroke te zien zijn, mogelijk heeft dat te maken met Injustice League! Ik kan niet wachten op het vervolg!

avatar van Guines

Guines

Had geen sterk acteerwerk of geweldige screenplay verwacht, maar wel meer en betere actie dan zijn voorgangers. Niets was minder waar. Platte actie en zelfs de automatische piloot werd zo nu en dan niet ingeschakeld.

Vooral bij de scene dat superman terug uit de dood word gehaald. Zoals verwacht is het Louis die hem weer de oude superman maakt, geestelijk gezien dan, maar dat het zo makkelijk zou gaan was wel heel erg. Louis komt in beeld en binnen een paar seconden is alles weer normaal, haha. Zelfs Cyborg stribbelde nog meer tegen om zich aan te sluiten.

Met weinig verwachtingen ingegaan en alsnog een zware teleurstelling, dan doe je iets niet goed. 3D brilletje die geen reet toevoegde hielp ook niet echt mee. Draai dan de rollen maar om, Snyder als producent and Nolan die aan de touwtjes mag trekken.

avatar van Film Pegasus

Marvel is over het algemeen dan wel braaf en niet bijster creatief, ze zijn wel consistent en entertainend. DC kon oa met de Nolan-Batman films goed scoren en ook hun series doen het niet slecht. Op filmgebied zijn ze het stuur compleet kwijt. Met Wonder Woman was er even het licht en hoop voor de franchise (als je het al zo mag noemen), Justice League is gewoon een rommeltje. Zoekend naar de juiste toon met verschillende stuurlui. Wat duisternis met Batman, flauwe humor met The Flash, terend op het succes van Wonder Woman en met de blik op Marvel.

De film verdrinkt in de (slechte) CGI met een belachelijke vijand. Het plot is om te schreeuwen en het verhaal werkt langs geen kanten. Batman, Aquaman en Wonder Woman werken nog wel. Superman komt amper aan bod en Cyborg is de vreemde eend. The Flash is soms irritant. Als je de Barry Allen uit de serie The Flash gewoon bent, is Grant Gustin een veel betere Flash dan Ezra Miller. Het personage in de film lijkt wel een domme kerel. The Flash van Miller heeft dan wel kwaliteiten, het maakt hem nog geen held.

De film is met momenten lelijk, saai, onsamenhangend en weinig creatief. Marvel moet zelfs geen moeite doen om DC te verslaan in de filmwereld. DC kon beter op de series bouwen om er eventueel met wat groter budget en extra invulling daar een film van te maken. Met een eigen invulling, eigen toon en geen Marvel-wannabe.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige superheldenfilm. Het verhaal stelt weinig voor en komt wat uit de lucht vallen. De opbouw had daar wat aan kunnen doen, maar Snyder verzaakt met name in het begin van de film. Het lijkt als of er behoorlijk in geknipt is. Buiten dat is het redelijk popcorn vermaak. De actiescenes zien er goed uit hoewel de special effects niet altijd even sterk zijn. Gadot steelt wel de show van het stel. Jammer dat Steppenwolf uit de computer getoverd is en niet een echte acteur de rol vervult. 3.0/3.5

avatar van Shadowed

Shadowed

Prima.

Snyder lijkt veel commentaar te krijgen op zijn superheldenfilms. En dit is de eerste superhelden film die ik van hem zie (Watchmen gaat wel over superhelden, maar niet Avenger achtig). En ik moet zeggen dat ik me er prima mee heb vermaakt.

De kritiek snap ik ook niet helemaal, voor mij ziet het er gewoon allemaal prima en vermakelijk uit. Kan iemand me dat nog uitleggen, ik heb Man of Steel of Batman v Superman nog niet gezien en daar kan het dan ook aan liggen.

Het verhaal zelf is niet al te veel aandacht aan besteed en eigenlijk is de film gewoon een groot SF effect. Ik kan dit dan wel waarderen, maar ik hou ook wel van een beetje aandacht naar verhaal dat dan ook de rede was dat deze film niet zo hoog bij mij weet te scoren.

Toch wel een prima filmpje. Snyder mag van mij wel meer in dit thema maken. Maar dat is mijn mening

avatar van james_cameron

Een kitscherig rommeltje, alhoewel best vermakelijk en gelukkig wat luchtiger van toon dan voorganger Batman V Superman. Ben Affleck als Batman komt hier ook wat beter uit de verf. Verder genoeg aktie en spektakel en de nieuwe personages zijn, hoewel onderontwikkeld, best oké, maar nergens wil het echt spannend of bijzonder worden. En Gal Gadot, die toch erg leuk was in haar eigen film, is hier erg vervelend als Wonder Woman.

avatar van coumi

coumi

Viel toch weet tegen, geen film die ik kan aanbevelen. Je had al argwanend kunnen zijn als je ziet dat Snyder weer de regie voerde: Sucker Punch, Batman v Superman en nu dit weer......waarom hem toch?

Justice league is meer van hetzelfde, een hoop actie en een overvloed aan heldenpersonages, aangevuld met een obligate nieuwe schurk...verrassend wordt het nergens. Van de drie nieuwe helden is er niemand die echt kan bekoren, de status van een eigen film zullen ze niet halen hoop ik. Affleck ziet er oud uit met zijn grijze slapen, en oogt ook behoorlijk corpulent in dat pak.....tijd voor weer een nieuwe vleermuisridder.

Cavill heeft weinig te doen en dan blijft dus alleen Gadot over als geslaagde trekpleister..... beetje weinig. Al met al erg vermoeiend en forgettable deze film, op deze manier hoeft dat superheldenspektakel voor mij niet meer.

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuke wegkijker maar helaas niet zo tof als ik gehoopt had.

Stiekem had ik net zo'n leuke film verwacht als Wonderwoman etc maar helaas werd dat hem niet.

Het verhaal is opzich wel prima en is vermakelijk om naar te kijken maar het is vooral de slechte CGI wat de film de das om doet,met zulke budgetten kan er veel meer en veel mooier.

Verder vind ik de superheroes en de acteurs die ze vertolken wel prima....Mamoa is ook een goede aanwinst en speelt erg leuk.

Flash heb ik zelf geen moer mee en vind ik niet zoveel aan.

Verder kijkt deze film leuk weg.

avatar van Zinema

Kitscherig knokken.

Deze superheldenfilm is de zoveelste de afgelopen jaren. Het lijkt wel of er elke maand een nieuwe superheld bij komt. In navolging van die andere stripboekenreeks, moeten ook hier de helden samenwerken om de schurk het hoofd te bieden. DC volgt Marvel en volgende week is het weer andersom. Want er valt veel geld te verdienen met het genre. Heel veel.

Regisseur Zack Snyder die eerder al eens eigenzinnig het genre te lijf ging met het sterke Watchmen, verslikte zich hopeloos in Sucker Punch maar komt verder eigenlijk altijd met iets leuks op de proppen. Protserige pulp lijkt zijn handelsmerk te zijn. Zo ook hier als Batman en zijn nieuwe vrienden de inmiddels dode Superman opnieuw tot leven brengen, in de hoop dat hij zich bij hen aansluit.

Verdere verhaallijn is er niet, want Justice League is popcornvermaak van de bovenste plank. Hier dient niet te worden nagedacht en draait alles om de overweldigende actie. De beeldschone Gadot geeft wederom acte de présence als Wonder Woman en Ezra Miller zorgt als The Flash voor een komische noot. Aquaman en Cyborg weten minder indruk te maken. Om van CGI-boef Steppenwolf nog maar te zwijgen.

Tóch is Justice League voldoende entertainend om te aanschouwen. In 3D is zelfs goed te zien dat ondanks alle computeranimaties het oog voor detail niet ontbreekt. Het ziet er veelal prachtig uit. Kitscherig, zoals de filmmaker beoogt. De knok-scènes zijn niet verrassend maar wel lekker over de top en het tempo ligt hoog. Je krijgt wat je verwacht. Niets meer, niets minder.

***

Met dank aan Warner Brothers voor het recensie-exemplaar.

avatar van Leno

Leno

De superhelden zijn niet meer te tellen en de films vliegen je om de oren. Sommige zijn vermakelijk maar de meesten zijn erg matig, zeker als ze van DC Comics afkomen. Snyder heeft eerder bewezen niet echt te juiste man de zijn aan het roer, maar mag het toch weer proberen. Ook Affleck is weer matig als Batman en de CGI slechterik is waardeloos. .

De film is gelukkig wel wat beter dan de vorige, bijzonder matige, Batman VS Superman. Dit komt met name omdat de vaart er aardig in zit en het verhaal iets minder bespottelijk is.

avatar van Hellboy!

Hellboy!

Gisteravond gekeken, het begint gelijk rommelig, ineens is er steppenwolf? Geen inleiding niks.

Actie was hier en daar ok, maar voor de rest totaal niet boeiend.

avatar van thoyouknow1980

thoyouknow1980

Fantastische superhelden film

Dit vervolg op het meesterlijke Batman v Superman doet zoveel goed,hier zijn wat sterke punten.

- logisch te volgen en boeiend verhaal,alles komt mooi samen.

- geweldig mooie cgi beelden met veel actie.

- toffe helden zoals batman (Ben Afleck) en Wonder Woman (Gal Gadot)

Al met al ben ik dus zeer tevreden met deze film,en ik verheug mij op de volgende.

Tot die tijd start ik de game Injustice 2 nog maar eens op,kan ik zelf de bats uithangen