• 9.254.107 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Ben Affleck, Henry Cavill en Gal Gadot

Releasedatum: 16 november 2017

Plot Justice League

"You can't save the world alone."

Geholpen door zijn hernieuwde geloof in de mensheid en geïnspireerd door de onzelfzuchtige Superman, werft Bruce Wayne (Batman) zijn nieuwe kompaan Diana Prince (Wonder Woman) om een nog grotere vijand onder ogen te komen. Batman en Wonder Woman werken snel samen om meer rekruten te krijgen voor deze strijd. Maar ondanks deze helden (Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en The Flash) is het misschien al te laat om de aarde te redden van een grootse aanval.

Batman / Bruce Wayne

Martha Kent

Queen Hippolyta

avatar van Basto

Basto

Geen drie ringen, ook geen 6 steentjes, maar ditmaal heeft de bad guy drie kubussen nodig om de wereld te dien vergaan. Hoe komen ze er toch steeds weer op? En ook hier worden overleden superhelden eenvoudig weer tot leven gewekt om als een deux ex machina de bad guy te verslaan. Hier is het een man in rood blauwe outfit en geen vrouw.

Kort onderzoek wijst overigens uit dat deze film een half jaar eerder uit kwam dan e laatste twee Avenger games. Heb overigens geen idee of de set up met die steentjes al in de eerste twee delen van die reeks was neer gezet. Maar de originaliteitsprijs krijgen sowieso niet.

Justice League is gelukkig ook veel korter en bevat wat meer actie. Actie die er overigens enorm kitch uit ziet. Dat vind ik eigenlijk wel een pré. Maar verder is het best een zooitje en de chemie is ver te zoeken. Nee, deze viel me dan toch wat tegen. Het blijft een beetje hit or mis met zowel Snyder als DC.

2,5

Basto schreef:

Het blijft een beetje hit or mis met zowel Snyder als DC.

Dit is eigenlijk de Josh Whedon versie. De Snyder Cut gaan we vermoedelijk nooit zien nadat hij werd ontslagen.

avatar van Xastur

Xastur

Net als het video spel goede film

avatar van umbra

umbra

Ergens wel leuk zo die bende bijeen, maar film an sich stelde me toch wel teleur. Ze zijn hier de weg vd middelmaat ingeslagen. Het is en blijft ergens nog wel leuk om deze te kijken, maar zal deze snel vergeten en hem niemand echt aanraden. Kijk dan maar ne goeie Marvel of de nieuwe Batman.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Geweldige kakofonie.

Ik had er gelukkig niet veel van verwacht, van deze Justice League. Er zou een nieuwe versie van Zack Snyder komen - ik kan me niet inbeelden dat er nog veel te redden valt. De film is één grote soep vol saaie personages - met Ray Fisher en Ben Affleck op kop als saaie vertolkers, dat mag ook gezegd worden -, lelijke designs - Steppenwolf is toch écht een lachertje? -, en een hoop al even lelijke CGI.

Enige originaliteit, laat staan creativiteit, is ver zoek. Het beetje humor slaat de plank behoorlijk mis, maar ook het beetje drama met o.m. Superman werkt niet. Dan maar hopen op de actie, die al even saai en zielloos is als al de rest.

Ik ben verre van 's werelds grootste Marvelfan, die films vind ik al even vaak vermoeiend en lelijk, maar zelfs dan nog komt DC met hun versie van The Avengers amper tot hun enkels.

1,5

Berichten verplaatst naar Zack Snyder's Justice League (2021)

avatar van The Oceanic Six

Dit weekend maar eens deze Justice League film opnieuw gekeken. Niet dat ik er zin in had, want in 2017 heb ik dit een magere 2 sterren gegeven en vond ik er geen reet aan. Dat geldt nog steeds trouwens, maar komende week verschijnt eindelijk de echte versie van Justice League, die van Zach Snyder die overigens ook al los op deze site staat. Daar kijk ik weer wel naar uit, omdat deze versie de film gaat zijn zoals 'ie ooit is bedacht en niet zoals deze, die is verknald door Josh Whedon.

Whedon zijn versie is gewoon doodsaai. Ondanks een speelduur van 120 minuten voelt het als 4 uur. Bad guy Steppenwolf (aka een hele slechte rip-off van Thanos) is slaapverwekkend en ziet er niet uit, beetje als een belabberde CGI vijand uit een oude game uit de jaren 90. Inclusief een lading van die idiote elfjes om hem heen als hulpjes. En zijn jacht op een aantal stenen is ook al te suf voor woorden. Ze worden bestreden door de Justice League, die hier bepaald niet in vorm zijn. Superman is echt zo ontzettend duf, Batman kan niets meer dan grommen, Flash moeten ze sowieso verbannen, Cyborg is niet veel en dan heb je alleen Aquaman en Wonder Woman die ik een beetje leuk vind. Maar alles is gewoon zo slecht. De dialogen, de CGI actie, de afwezige spanning. Het kostte weer grote moeite dit uit te zitten.

En dus blijven de 2 sterren staan, ben ik nog gul mee.

avatar van The Oceanic Six

Ik zie dat er ook hier flink is gestemd de afgelopen dagen. Hoop wel dat dit op de oude versie is, want voor de nieuwe versie is er een apart los topic: Zack Snyder's Justice League (2021)

avatar van clubsport

clubsport

ik heb deze versie dus nooit gezien maar de 4 uur durende snyder cut vond ik best onderhoudend .

avatar van GothamCity

GothamCity

Niet om aan te zien zo slecht.

The Oceanic Six schreef:

En dus blijven de 2 sterren staan, ben ik nog gul mee.

What are you're superpowers? (Flash tegen Bruce Wayne), Bruce Wayne antwoordt "I'm rich"..

avatar van woeler82

woeler82

Justice League was gisteren op Veronica

Ik vond het best een aardige film, ging soms te snel ,maar dat merk ik de laatste tijd wel bij DC Comics en

Marvel films

Over de actie niks te klagen , aanrader

avatar van des1

des1

Af en toe flitste ik voorbij bij het zender zappen. Soms kun je niet meer na zware gedane arbeid. Zijn er mensen die dit nou écht leuk vinden?

avatar van DragQueen

DragQueen

Heb mijn beoordeling naar beneden bijgesteld. De reden? Heb de Zack Snyder cut van Justice League gezien. Vergeleken met die, valt deze ineens toch wel behoorlijk tegen. Kleine 3 Sterren.

avatar van teigertje

teigertje

Na deze herzien te hebben.

Is deze versie, een grote tegenvaller, in vergelijking met de meesterwerk verfilming van Zack Snyder daarbij is deze versie.

Een middelmatige film.

Deze versie, is wel een redelijke en entertainende film.

Maar zitten teveel mankementen in ,zoals hoe het Superhelden team veel minder spectaculair uit de verf komt, en teveel zichtbare miniatuur en teveel overmatige en minder sterke Cgi.

En zoveel minder spectaculair in beeld gebracht.

Alsook de film muziek is veel minder als ook minder powerful.

Wel weer prima mee vermaakt.

Maar eigenlijk is deze film, na de Zack Snyder cut overbodig geworden.

Van 4* naar 3*

avatar van JessicaD

JessicaD

Justice League

De films in het DC universum hebben nogal veel shit over zich heen gehad de laatste jaren. Critici maaiden de films neer, en ook de filmbloggers waren vaak niet enthousiast. Vooral Batman v Superman: Dawn of Justice heeft het te verduren gehad, maar ook Suicide Squad werd niet bejubeld. Wonder Woman daarentegen kreeg betere reacties. Ikzelf vond eerder genoemde films hartstikke leuk. Je kunt dus wel zeggen dat ik misschien de uitzondering ben. Ikzelf keek dan ook met smart uit naar Justice League. Het probleem was dat ik geen tijd had om naar de bioscoop te gaan. En toen kwamen de negatieve recensies online… Inmiddels heb ik Justice League gezien.

Vol enthousiasme erin

Vol enthousiasme stapte ik de film in, al had ik de negatieve recensies wel in mijn achterhoofd (al zijn er ook wel enkele positieve). Helaas kan ik mij er dit keer ook in vinden. Wat een epische film had kunnen worden, zoals wel het geval is met de Avengers-films in het Marvel universum, is Justice League zeker geen topper te noemen. De andere films zal ik vast nog wel een keer kijken, maar ik twijfel of ik Justice League een tweede keer zal bekijken. Ik weet trouwens dat veel recensenten Batman v Superman slechter vonden dan Justice League; ik ben het daar grondig niet mee eens, haha.

Dat snorretje hè…

Een vaak genoemd dingetje was het digitaal wegwerken van de snor die Henry Cavill voor een andere film verplicht moest laten staan, maar de makers niet geschikt vonden voor Superman. Dit levert nogal rare beelden op van de mond van Henry Cavill. Het is gewoon echt lelijk en ik stoorde mij er ook echt aan. Maar eigenlijk special effects en het green screen gebruik in het algemeen zijn punten van aandacht. De special effects zijn bar en bar slecht te noemen in Justice League. Dit doet echt af aan het kijkplezier en de geloofwaardigheid. Er zitten best goede stukken in hoor, maar helaas meer slechte. De slechterik is ook zo slecht “gemaakt” dat het lijkt alsof je een video game aan het kijken bent. Überhaupt maakt hij eigenlijk ook geen indruk. Je vraagt je af of de schurk wel echt nut had in Justice League.

Nieuwe personages

Ook de introductie van Cyborg had duizend keer beter gekund. Ik zit minder goed in de DC wereld dan de MARVEL wereld en heb mij echt een groot deel van de film afgevraagd wie dit moest voorstellen. Heel Cyborg hadden ze trouwens wel uit de film mogen knippen. Ik denk dat ze er sowieso niet verstandig aan hebben gedaan zoveel nieuwe personages te introduceren, en allemaal een soort van origin story proberen te geven. Daar is de film veel te kort voor. Het scheelt dat ik al wat basiskennis heb van The Flash en Aquaman, maar zonder deze kennis zit je ongetwijfeld met een mond vol tanden (bevestigd door mijn vriend die eigenlijk alleen The Flash een beetje kent van de tv-serie).

Oké, een paar positieve dingetjes

Er zijn ook wel wat goede punten aan deze film hoor. Ik heb veel grappen gemaakt tijdens het kijken, maar ik vond hem nou ook weer niet zo verschrikkelijk. Mijn aandacht was continu present, en The Flash was een leuke toevoeging met zijn grapjes (ik had wel liever Grant Gustin in deze rol gezien). Al voelt hij soms wat misplaatst in deze film. De komische momenten in de film deden het goed en dan zie je toch dat dat wel echt een sterk punt is in de MARVEL films; misschien moeten ze daar bij DC toch wat vaker aandacht aan besteden. De mid-credits scène vond ik overigens ook een erg leuke toevoeging. Er is trouwens nog een tweede! Die mijn vriend en ik hebben gemist door de film te vroeg uit te zetten… Oeps!

Conclusie

Justice League weet zeker niet het niveau vast te houden dat het in mijn ogen had in voorgaande gereleasde films in het DC universum. Waar ik echt genoten heb van Batman v Superman, Suicide Squad en Wonder Woman (maar ook voorgangers zoals Man of Steel), was Justice League geen topper te noemen. De special effects en green screen momenten waren méér dan teleurstellend, en deden echt af aan de kwaliteit van de film. Waar ik normaal gesproken kan genieten van het kijken naar Henry Cavill, vond ik hem nu lachwekkend met die digitaal weggepoetste snor. Ook lukte het slecht om connectie te krijgen met de personages. Er zitten leuke momenten in de film, waaronder enkele met humor. En hier en daar wist de film wel te vermaken. Helaas wisten die scènes de film niet te redden. Ik ben geen groot fan van Jason Momoa en kijk nu eigenlijk wel een beetje tegen Aquaman op, welke in 2018 zijn release beleefd.

Overige pluspuntjes: liedjes zoals Everybody Knows en Come Together

avatar van Decec

Decec

Prima verhaal...

Prachtig enige 3D HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond muziek...

Prima camerabeweging...

Niet slecht, voor mij gewoon top!

Heerlijk genoten...

Zou later toekomst nogmaals kijken...

avatar van Kondoro

Kondoro

"Barry Allen! Bruce Wayne."

"You said that like it explains why there's a total stranger sitting in the dark in my second favorite chair."

Nee, dit was al direct niet meer zo bijzonder hoor. Justice League staat nu al een paar jaar in mijn kijk lijst, maar het was best duidelijk waarom ik deze film zo lang heb geskipt. Allemaal niet zo bijzonder dus, hoewel ik het script nog wel kon waarderen. Maar als je dit kijkt na alle voorgangers waaronder die van Marvel, dan is het ook nog eens herkauwde meuk. Dit keer niet een verschillende hoeveelheid kristallen voor in een handschoen, maar vierkante dozen die de tegenstander 'Steppenwolf' moest vergaren om heel krachtig te worden.

En DC loopt wederom twee stappen achter zijn concurrenten, waardoor men toch niet geheel weet te overtuigen. Steppenwolf en zijn leger zijn een serieus leuke toevoeging, maar daar is dan ook alles wel mee gezegd eigenlijk. Het ziet er soms best komisch uit, al vond ik juist deze duistere setting van Arkham juist wel heel nice! Wat ik zei, het verhaal omtrent Steppenwolf is leuk maar die dozen waren gewoon zo onnodig.

CGI was soms ook echt wel heel slecht, die kwaliteit ben ik niet gewend van DC. 'Cyborg' is gewoon een lelijke Iron Man rip-off, die totaal niks toevoegt aan deze groep superhelden. Zoals gewend bij DC is het allemaal net niet, en dit keer dus ook gewoon net geen hit. Jammer, kent veel potentieel, daarom dat ik de Zack Snyder variant binnenkort ook nog even aanknal!