• 9.378.158 stemmen

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Actie / Sciencefiction | 150 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 juni 2009

Plot Transformers: Revenge of the Fallen

"Revenge is coming."

De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.

Sam Witwicky

USAF Chief Master Sergeant Epps

Ron Witwicky

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Wel een erg lange film. Weinig vernieuwends ten opzichte van het eerste deel, wat mij eigenlijk vrij positief heeft verrast.

Dit deel is niet onvermakelijk maar haalt net niet het oude niveau.

Hopen dat ze in deel 3 gaan vlammen! De trailer die ik heb gezien zag er veel belovend uit!

avatar van Strike0ut

Strike0ut

deel 1 vond ik ook een verrassing dat die zo goed was. verwachte daarom ook wat bij deel 2. wel een leuke film om een keer te zien, maar deel 1 is toch leuker, omdat de "mensen" dan voor het eerst te maken krijgen met autobots.

avatar van dennis013

dennis013

Flutverhaal. Erg erg slecht

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

- Megan Fox een lekker wijf is

- de film een groot succes werd met 200 miljoen dollar kosten en 402 miljoen dollar opbrengst (rest van de wereld niet eens meegerekend)

Ik denk daarom dat Michael Bay totaal niet wakker ligt van de negatieve recensies + waarderingen, hij maakt gewoon een derde

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Vandaar ook mijn 3*

Dit soort films is niet helemaal mijn ding, maar mede door boven genoemde ingredienten is een filmpje als deze nog prima vol te houden. Kijk inmiddels zelfs stiekem uit naar deel 3.

JacoBaco

En Al DeNiro kan niet ontkennen dat sommige dingen best vervelend zijn.

- De film bevat een overdosis aan zeldzaam slechte humor.

- De meeste Transformers worden ter plekke gewoon belachelijk gemaakt.

- Het verhaal had echt beter gemoeten.

- De film duurt te lang.

- Shia LaBeouf

- popcorn vermaak, verstand op nul.

JacoBaco schreef:

- popcorn vermaak, verstand op nul.

Deel 3 wordt als het goed is beter... Ik bedoel minder slecht?

Daar draait het bij deze film voor mij om. Waarom zou je een thriller of drama er van maken? Dit moeten popcorn films worden en het kan ook niet anders. Robots die in auto's veranderen.....ik bedoel komop.

JacoBaco

Ik heb sowieso een antipathie tegen die uitspraken. Alsof het dan maar meteen gerechtvaardigd is. Dit is popcorn vermaak in een hele extreme vorm en daar kan ik niet zo goed tegen. Ze proberen met deze film iedere doelgroep te behagen, behalve de echte fans.

Vooral de uitdrukking, ''je verstand op nul zetten'' moet toch wel het dieptepunt van de mensheid zijn.

JacoBaco schreef:

Misschien moet je de uitdrukking wat minder serieus nemen. Ik ben het overigens eens dat het een extreme vorm is, maar deel 2 was nou eenmaal minder goed door het verhaal en de humor.

JacoBaco

In een interview belooft regisseur Michael Bay dat Transformers 3 een betere film zal worden dan het tweede deel: "We wilden niet dat de derde film slecht zou worden, dus hebben we er extra hard aan gewerkt."

De problemen met de tweede film, Transformers: Revenge of the Fallen, schuift Bay af op de schrijversstaking in Hollywood enkele jaren geleden: "Bij de tweede film hadden we wat moeilijkheden door de schrijversstaking. Die heeft heel wat aangericht in Hollywood."

Waarom de derde film dan beter wordt? Bay: "Ik denk dat we gewoon een beter scenario hebben. Het is een episch verhaal dat zich afspeelt in de stad. Het is toegankelijker omdat het herkenbaar wordt. We zitten niet in de woestijn. Je kan het enigszins vergelijken met Black Hawk Down, met onze kleine groep helden in een stad."

Michael Bay Admits Failure on 'Transformers 2'; Says 'Transformers 3' Will End His Franchise - The Moviefone Blog - blog.moviefone.com

Tja, in dat geval... Michael Bay

avatar van finalman

finalman

amai, de film heeft hier een hoge score. Brrrrr, ik zou hem niet meer willen zien, wat een slechte film zeg.

Het eerste deel was top!

avatar van noke

noke

Lijkt te veel op deel 1. Zelfde probleem met bijna dezelfde robots. Het enige verschil is dat die megatron blijkbaar niet de baas is...

Toch nog 3 sterren omdat:

- Shia Leboeuf

- De tweelingrobots

avatar van erwku

erwku

Wat een Waanzin!

avatar van Xtrickz

Xtrickz

Wederom vette actie! Verhaal was wel minder.. en irriteerde me aan die commerciele 'funny bots'.

Die verpestte het beetje voor mij.

Vandaar 1* minder.

Kzou zeggen ben benieuwd naar de belofte van Bay.

Deel 3 zou weer back on track goed verhaal en actie moeten zijn!

Comonnn!

avatar van skidzo

skidzo

Was wel oke, deel 1 was veel beter. Slechte verhaal lijn.

avatar van gillie24

gillie24

Nadat ik zeer te spreken was over deel 1, deel2 (deze dus) ook maar meteen gekeken en wat een teleurstelling. Deze film is zo veel minder dan het eerste, geniale deel. Nou weet je dat een vervolgfilm de originaliteit mist en dus moet je meer doen met het verhaal, maar dat komt er totaal niet uit. Nee, zelfs Megan Fox was niet voldoende om hier een voldoende voor te geven. De film duurt ook veels te lang, bijna twee en een half uur.

- er veel actie is

Nee. Ontken ik ook niet, dat is 't probleem ook juist; teveel actie, te weinig plot.

- de special effects en robots er weer geweldig uitzien.

SFX en VFX waren inderdaad best in orde maar dan moet het me wel wat doen.

- de locaties prachtig zijn

Ja, Egypte lijkt me best mooi, wat de film ook bewijst. Andere specifiek mooie locaties kan ik me niet zo herinneren, wel dat ik me aan de film zelf kapot ergerde.

- Megan Fox een lekker wijf is

Politiek correct: 'mooie vrouw'. Ik heb zelf ook ergens gezegd dat ze met die sexy poses nogal de slet uithing maar dat klopt niet, dat zijn denk ik vooral de seksuele frustraties van Bay zelf. Sterker nog, zij was met terugwerkende kracht het enige personage in de hele film dat me niet irriteerde en dat had niet eens zozeer met haar uiterlijk te maken, dat was meer een leuke bonus.
Al DeNiro schreef:

Box Office succes doet mij niet beslissen hoe goed ik een film vind. Integendeel.
Al DeNiro schreef:

Daar heeft ie ook een contract voor.

JacoBaco schreef:

En Al DeNiro kan niet ontkennen dat sommige dingen best vervelend zijn.

- De film bevat een overdosis aan zeldzaam slechte humor.

- De meeste Transformers worden ter plekke gewoon belachelijk gemaakt.

- Het verhaal had echt beter gemoeten.

- De film duurt te lang.

- Shia LaBeouf

- Popcorn vermaak, verstand op nul.

Deel 3 wordt als het goed is beter... Ik bedoel minder slecht?

Bovenstaande wilde ik nog toevoegen maar was dus al gedaan .

avatar van FransBosch

FransBosch

Een prima special effects film dat vermakelijk is. Heerlijk weer in de Transformers sfeer. Het moge echter wel duidelijk zijn dat deze film niet kan tippen aan deel 1.

De klacht dat de film te lang zou duren deel ik totaal niet. Opzich is de duur lang genoeg, maar ik heb me zeker niet verveeld tijdens de film. Het was een vermakelijke zit.

Toch zie ik deze film als een fantasie vervolg op deel 1. Persoonlijk vond ik deel 1 een echt verhaal hebben en realistisch neergezet (ook al is het gehele verhaal SF natuurlijk) en werd het goed afgesloten. Deze film (deel 2) is alles zo overdone en extreem. Omdat het verhaal al goed was afgesloten moet alles ver gezocht worden. Daarbij is Simmons helemaal doorgeslagen tezamen met de humor van Sam's moeder. Daarbij heb ik me ongelooflijk gestoord aan die ene robot dame. Ze wordt veel te erotisch neergezet en blijkt vervolgens een eng monster te zijn. Al die erotiek van haar vond ik verschrikkelijk. Mikaela (Megan Fox) is verder prima. Het is een mooie dame, menselijk, maar gedraagt zich netjes. Daarbij is Mikaela in de film gewoon mens en dat maakt ze prima om naar te kijken.

Wat mij betreft stopt het Transformers verhaal gewoon aan het einde van deel 1. Deze film is gewoon leuk om erover door te fantaseren, maar het doet gewoon afbreuk om als realistisch vervolg te zien. Deel 3 ga ik ook zeker bekijken, ik hoop dat die beter is, maar ik weet niet of ik die ook als een echt vervolg ga ervaren.

Het camerawerk van de film vond ik veel te druk. Het acteerwerk zat wat mij betreft wel in orde, alhoewel genoeg films beter zijn.

Al met al een aardige film. 3 sterren moet wat mij betreft wel genoeg zijn. Ik vind het echter overdreven dat sommigen deze film maar 1 ster (of minder) geven. Als dit je genre niet is, moet je gewoon de film niet bekijken.

avatar van FransBosch

FransBosch

Toch zie ik deze film als een fantasie vervolg op deel 1. Persoonlijk vond ik deel 1 een echt verhaal hebben en realistisch neergezet (ook al is het gehele verhaal SF natuurlijk). Deze film (deel 2) is alles zo overdone en extreem. Daarbij is Simmons helemaal doorgeslagen tezamen met de humor van Sam's moeder. Daarbij heb ik me ongelooflijk gestoord aan die ene robot dame. Ze wordt veel te erotisch neergezet en blijkt vervolgens een eng monster te zijn. Al die erotiek van haar vond ik verschrikkelijk. Daarbij is dit ook niet in de stijl van Transformers om echte mensen te gebruiken als robot. Mikaela (Megan Fox) is verder prima. Het is een mooie dame, menselijk, maar gedraagt zich netjes. Daarbij is Mikaela gewoon mens en dat is ook een pré.

Wat mij betreft stopt het Transformers verhaal gewoon aan het einde van deel 1. Deze film is gewoon leuk om erover door te fantaseren, maar het doet gewoon afbreuk op de eerste film om als realistisch vervolg te zien. Deel 3 ga ik ook zeker bekijken, ik hoop dat die beter is, maar ik weet niet of ik die ook als een echt vervolg ga ervaren.

FransBosch schreef:

Een prima special effects film dat vermakelijk is.

Zit een verschil tussen SPECIAL en VISUAL effects. Special effects zijn de effecten die tijdens de opnamen worden gecreëerd en visual effects zijn de animaties die in de nabewerking worden toegevoegd. Ik denk dat je daar met name op doelt.
FransBosch schreef:

Oh nee? Ik gaf deze film gewoon een kans. En ik ging destijds mee voor de gezelligheid en dacht dat het toch niet slechter kon worden dan het eerste deel. 'k Had 't mis. Maar als iets mijn genre niet is, is het juist goed dat ik zo'n prent juist wel aanschouw. Ik heb liever een open geest.

Flipman schreef:

Je neigt aardig naar een Trol. Als het de eerste keer je genre al niet is, waarom dan nog een keer naar deel 2? Je geeft deel 1 hetzelfde cijfer terwijl iedereen het wel over eens is dat deel 1 beter is dan deel 2. Daarnaast blijf je wel akelig lang in dit topic hangen.

Als ik een genre al niet trek, dan ga ik met pijn en moeite naar een film. Dat kan goed of slecht uitpakken. Ik stoot mij echter geen 2e keer aan de dezelfde steen. Dat doen alleen..... (je kent het spreekwoord vast wel).

Flipman

Werkwijze van een Trol [Bron: Wikipedia]: De trol zaait onrust door mensen waar mogelijk tegen de haren in te strijken. Nou, opmerkingen van mensen waaruit blijkt dat ik een bepaalde film niet zou moeten/mogen kijken strijken mij tegen de haren in. Dat bepaal ik nog altijd lekker zelf.

paul83 schreef:

Daarnaast blijf je wel akelig lang in dit topic hangen.

Hoe weet jij dat nou als je dat ook niet zelf doet ? Beetje hypocriet als je 't mij vraagt.

Flipman schreef:

Iemand die herhaaldelijk aangeeft hoe slecht de film wel niet is is een aandachttrekker. Een normaal mens verspilt geen energie aan het veelvuldig plaatsen van berichten bij een film die hij helemaal niet wilde zien. Kortom: je bent een trol.

Volgens mij ben jij al vanaf dag één dat de film uitkwam hier op het topic bezig om elk postief argument te ontkrachten. Ik zie het per toeval weer dus reageer ik.

Flipman

Een 'normaal mens' gaat ook geen politie spelen over een 'trol' tenzij hij een mod of een admin is. Bovendien zijn mijn berichten bij deze film meestal een reactie op mensen die iets te melden hebben over anderen die de film laag beoordelen, wat naar mijn mening dan niet klopt.

En bekijk je eigen berichten ook eens, want ook als ik geen aanleiding gaf tot reactie, zag jij in elke post die iemand plaatste kans om mij en/of andere teleurgestelden in deze film af te branden. 'Luister niet naar het gezeik van Flipman en die en die bla bla bla want in tegenstelling tot hen heb ik wel het recht om hoog van de toren te blazen!'

En... 'per toeval'? Jaaaaaaaa...

avatar van zyntex

zyntex

Slechte film. Heel de film lang zie je wel mooie beelden en actie maar zonder duidelijke reden. De acteurs lijken maar een beetje door het beeld heen te lopen en brabbelen maar wat. Echt een film voor 12 jarige jochies

avatar van leopard888

leopard888

Het is gewoon een goede film,

snap niet waarom sommigen van dat onzin commentaar zitten te geven en

20 keer de film gaan afkraken.

De film zit vol actie, meer als in deel 1,

het verhaal is niks mis mee. Deel 1 heeft een beter verhaal dat wel, maar los daarvan is dit verhaal ook gewoon goed en is een prima vervolg op deel 1. Snap ook niet wat mensen zitten te zeuren over "de slechte humor" Goede of slechte humor is onzin. Humor betekend dat het grappig is. De film heeft wel humor of niet, slechte humor kan niet. iets kan niet slecht grappig zijn. dan is het niet grappig. dus opmerkingen over de slechte humor slaan nergens op.

Shia is een goede acteur en heeft zijn rol zeker goed gespeeld.

Megan speelt haar rol ook goed. niet als verwaand wijf dat alles denkt te zijn maar gewoon een normaal mens dat gewoon ****** lekker is.

Special effects en Visual effects zijn heel mooi gemaakt. beter als in deel 1.

laatst allebij nog gezien en deel 2 is zeker niet slechter.

gewoon een goeie film om even lekker op een zaterdag avond te kijken.

In de bios is de film helemaal top.

ik heb bijde delen in de bios gezien en dat is zeker een heel verschil met thuis.

_________________________________________________

als je niet van het Genre houd, plaats dab geen domme reacties

leopard888 schreef:

als je niet van het Genre houd, plaats geen domme reacties

Beter milieu begint bij jezelf. Wie zegt dat het genre mij niet ligt en sinds wanneer is wat één iemand zegt absoluut? Mijn mening is ook maar subjectief.

avatar van leopard888

leopard888

Flipman schreef:

ik heb jouw naam volgens mij niet genoemt, hoezo voel je je meteen aangesproken?

Flipman

Ach sorry, ik ontvang van een zeker persoon hier zoveel kritiek dat als men over 'domme reacties' van anderen spreekt, ik me meteen 'aangevallen' voel .

Ik bedoelde overigens niet meteen dat jouw reactie 'dom' is met mijn respons op jouw post. Ik kan me alleen niet vinden in jouw argumenten. Maar daar is dit ook een forum voor .

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Inmiddels al paar keer gezien en moet mijn mening toch flink bijstellen.

Actie en robots zijn heel goed, maar verhaal + sfeer + acteerwerk + humor is echt veel minder dan deel één.