Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
Genre: Actie / Sciencefiction
Bekijk via SkyShowtime
Maandag om 00:06 uur op SBS9
Plot Transformers: Revenge of the Fallen
"Revenge is coming."
De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.
Sam Witwicky
Simmons
Leo Spitz
Ron Witwicky
Najade
2x in de bios gezien, Geweldig!
Vind alleen jammer dat de onderlinge banden zo slecht zijn uitgewerkt.
Leuke humor waar je weer dubbel van ligt!
En wat is die Corvette (sideswipe) toch gaaf!!!!
arshad
Lang niet zo goed als de eerste deel en heb me kapot geërgerd aan die tweeling! Special effects waren natuurlijk perfect en Tony Todd was perfect voor the fallen.
3.5
pink_roosje
Vond het een zeer goede film, ik hoor veel mensen zeggen dat hij niet zo goed is als deel 1 maar ikdaar ben ik het niet mee eens. De scenes in Egypte vond ik geweldig, al kloppen ze geografisch niet helemaal, de piramides, de tempel van karnak en petra liggen niet bepaald naast elkaar. Vond de film alleen een beetje overkomen alsof ze teveel informatie in de film probeerden te proppen.
Al DeNiro
Ik kan maar niet begrijpen, dat er nog hier mensen zijn die de film zo laag waarderen
Hebben jullie zitten slapen tijdens de film?
- Mooie special effects en muziek
- Memorabele gevechten =>nee
- Sexy vrouwen => ja
- Humor => puberlollen, niet lachen
- Drama => wenen van het lachen
Hebben jullie zitten slapen tijdens de film?
- Mooie special effects en muziek
- Overtuigende helden en schurken
- Memorabele gevechten
- Sexy vrouwen
- Humor
- Drama
- Effecten waren inderdaad top.
- Overtuigend? Allemaal nietszeggende rolletjes die vervaagden bij het robotgeweld.
- De gevechten waren mooi maar wel erg rommelig en na een tijdje is het al niet meer zo indrukwekkend.
- Jep, ik moest nog net niet kwijlen bij Megan Fox. Prachtig lichaam!
- Humor? Je bedoeld al die zwaar mislukte pogingen om grappig te zijn? Werkelijk de stomste humor die ik ooit zag.
- Drama? Jep, behoorlijk. Zie mijn kopje over humor.
paul83
- Mooie special effects en muziek => ja/nee
- Overtuigende helden en schurken => lachen
- Memorabele gevechten =>nee
- Sexy vrouwen => ja
- Humor => puberlollen, niet lachen
- Drama => wenen van het lachen
Geen memorabele gevechten? Het gevecht in het bos is toch wel het hoogtepunt van de film. Dit zeggen niet alleen de liefhebbers, maar ook recensenten die de film met de grond gelijk maakten.
Naomi Watts
Nou de agiliteit van Prime maakt het wel een beetje too much.
zoldar
De effecten waren natuurlijk geweldig. Daar valt weinig tegen in te brengen. In de bios is niet alles even duidelijk nee. Maar thuus op blu-ray weet ik dat ik net zoals T1 weer meer details zal zien en meer overzicht. En dus het bekijken weer waard.
De humor.....ja daar heb ik dus van tevoren veel over gelezen. Sterker nog de hele verzamelde pers heeft T2 neergesabelt tot op het bot. chect rottetomaten punt com. Alle ingredienten voor een totale big budget SF flop a la .......(zelf hersenloze flop invullen).
Ik had het min of meer al opgegeven. Ik huur em wel. Totdat nota bene mijn vriendin zei dat ze wilde gaan.
Ik heb met veel plezier zitten kijken naar de battle, over de top muziek en ja ook best veel in een deuk gelegen.
Wat wel opvalt is dat er veel uit de cartoons is gehaald, die platte grappen van de robots is 1 op 1 uit de cartoons. Als je dat toen niet leuk vond begrijp je het nu ook niet. Starscream en Megatron waren altijd aan het bekvechten etc etc. Deze film is eigenlijk voor een veel minder breed publiek. Nog meer voor de geeks dan de achteloze bioscoopgangert die naar een flick over robots gaat.
Conclusio: als de pers iets neersabelt vind ik het waarschijnlijk goed. Iedereen heeft recht op mijn wansmaak
wildcatje
eindelijk gistereavond in de bios gezien. door de kritiek van de pers ging ik er met lage verwachtingen naar toe.
misschien viel het daarom helemaal voor me of heb ik gewoonweg geen smaak. maar ik heb me juist ontzettend vermaakt. de humor in de film vonden m`n vrienden en ik best wel grappig. ok het is dan misschien wel geen film met verhaal die een oscor waardig is en sommige stukjes hadden voor mij wel achterwege mogen blijven, die waren dan net weer iets over the top.
maar ik vond zelf deel 2 leuker en vermakelijker dan deel 1. (misschien ook wel juist omdat het ook wel een stukje jeugdsentiment is voor mij)
Ceeda7
Zegt toch alles over de film.
NERD
Mooie computer effecten maakt nog geen goede film, laat staan een film met een correct script. In een actiefilm zitten wel vaker vaagheden in het verhaal, maar bij deze Transformers film zijn er gewoonweg te veel voor mij om in de film te kunnen blijven. Krijg een beetje een gevoel bij deze film dat ik ook krijg als ik een of andere veel te grote gast in een club zie met veel te veel goud om zijn arm, nek en vingers, in een veel te strak shirt... beetje patserig.
Moeten die Decepticons er nou ook allemaal hetzelfde uitzien? Maakt het er niet veel duidelijker op.
2 sterren voor (nog steeds) het jeugdsentiment (alhoewel dit bijna niets meer met het originele verhaal of "look" te maken heeft) en soms goede actie.
Soedek
Het 1e deel heb ik met open mond en op het puntje van mijn stoel zitten kijken, maar dit deel boeide me totaal niet..
Ik had graag gewild dat de setting in de big city was geweest net als in het vorige deel maar begrijpelijk dat ze nu voor een andere locatie hebben gekozen, maakt het er voor mij persoonlijk niet beter op.
De humor was zieltergend, echt.. wat een belachelijke puberhumor (topppunt van belachelijkheid waren toch wel de ballen van die decepticon op de piramide....)
Ik had Megan Fox nu wel gezien en dat andere vrouwtje was toch 10 x mooier.. of niet soms?
De actie was af en toe wat chaotisch maar met vlagen wel heel cool en SF was natuurlijk spectaculair en dat maakte wel wat goed..
Oh en het acteerwerk was ook niet echt om over naar huis te schrijven maar dat had ik al wel verwacht.
Al met al 2.5 sterren
The_Chosen_One
Hmm.... Tja ik heb hem gister gezien en ik moet zeggen dat ik er van heb genoten.
Humor was op zijn plaats, je begon meteen te kijken naar een non-stop actie film en Megan was hotter than ever of niet mannen?!.
Wat ik wel jammer vond is dat Optimus Prime vaag in de film was bedrukt. Hij vecht gaat dood en komt aan het einde terug.
En dat over Megan fox: ik heb gelzen dat ze op sommige plaatsen nep was!! Ja, met nep bedoel ik: dat Shia soms met niets liep te praten. Dat wou Michael Bay om haar ultieme sexy kant naar voren te brengen, best raar.
Toch een mooie film en ik wacht al op deel 3 die ook uitkomt op 4 juni 2012. *4
The_Chosen_One
Ooo je bedoelt die robot vrouw? Als je het aan mij vraagt is Megan mooier maar ook niet weer heel veel mooier.
deTuinman
beide zijn alleen mooi, door make-up en geil te doen
met andere woorden, ze waren voor pubers leuk om naar te kijken
superfly84
Ik geef deze 4,5 ster omdat het 1e deel net iets beter in elkaar zat. En ik miste dat mooi australische blondje ook wel een beetje.
Maar goed deze film was hoe dan ook een juweeltje! Ik heb deze in een digitale zaal zitten kijken, eigenlijk zou een film als deze alleen maar digitaal mogen worden gedraaid.
Hij duurde 2,5 uur maar het leek veel korter. Echt geweldige effects en het geluid was ook helemaal top. De verhaallijn was alleen op sommige punten een beetje ver gezocht. Ik vond die oude decepticon met z'n wandelstokje net iets té.
Verder vond ik de humor in de film wel prima, ik heb me rot gelachen om dat kleine geile autotje.
Deze film is echt een aanrader die ik zeker op dvd ga kopen en ik kijk al uit naar een vervolg.
Manifest
Wat een bagger film, maar zo te lezen aan de reactie is het heel verschillend hoe mensen deze film bekijken... Ik ben er gister naar toe geweest in de bios... Ik vond de prestatie niet goed, ook Megan Fox, ik vind haar btw helemaal niet zo knap.. Voor de rest heb ik nog iets goeds te zeggen over deze film? Nee hoor,, zo dramatisch is het ook weer niet, maar ik had hoge verwachtingen omdat er van te voren werd gezegd dat hij vetter zou zijn. Maar dat vond ik in tegendeel. Vooral de ´intro´ van de film, ik dacht is dit nou een trailer van een andere film? Want die auto ding ziet er niet heel mooi uit, ook niet qua graphics. Voor de rest vond ik de graphics wel mooi, ook die tweeling vond ik prachtig. Voor de rest hebben ze een heleboel dingen laten zitten, die het erg boeiend en beter hadden kunnen maken, maar ja dat is altijd achteraf en hun zijn profs.
benq
Een criticus van het filmblad Empire vatte het treffend samen. Hij schreef dat in dit vervolg de elementen uitvergroot werden die in deel 1 zaten. Dus nog meer en grotere actiescenes, nog meer Bay,s fascinatie voor het leger met hun wapentuig, nog meer Megan Fox en helaas nog meer puberlol. Een McDonaldsmaaltijd dus dat even vult maar daarna heb je gewoon weer trek.
De American Pie-achtige humor vond ik dus niet op z,n plaats en de ellenlange actiescenes gingen mij vreemd genoeg bijna vervelen. Diepgang en karakters zijn hier nul maar dat weet je bij een film van Bay. Maar door de vele actie en tempo raasde de film zo voorbij en de effecten zijn weer waanzinnig. Gelukkig mag Turturro de boel wat opvrolijken en Megan Fox komt vaak en wulps voorbij huppelen.
Een krappe ***
T.S.S.A.
Wat een overweldiggend spektakel!!!
Dit is een actiefilm die perfect is. De humor en actie wisselen elkaar in hoog tempo af. De ene scene nog heftiger dan de ander aangevuld met grappen waar ik soms bijna van uit m'n stoel rolde.
De animaties zijn een lust voor het oog. Het verhaal is naar behoren en de acteurs acteren echt ontzettend goed.
En natuurlijk kun je niet alles vergelijken met een willekeurig gekozen film uit de top 100, maar dat hoeft ook niet. Deze film gaf mij precies dat gevoel waar ik bij actie films op hoop.
Ik kan dus ook geen reden verzinnen waarom ik deze film geen 5* ga geven.
5* Hij overtreft zijn bijna perfecte voorganger. Echt een aanrader!!!
huVILEub
Prachtige film met zeer goede special effects. Goede actie, mooi verhaal, goeide acteurs, leuke grappen. Alleen moet bij een Michael Bay film wel altijd alles kapot. Ook is het: actie gevolgd op actie gevold op actie gevolgd op een grap gevolg op actie gevolg op romantiek gevolgd op actie etc. etc. Maar voor de liefhebbers van deze films (zoals ik) is dit weer een verbluffende film.
Awake78
Ja maar toch vond ik, met 2 jaar meer ervaring en 2 jaar betere technologie, dat toch wel meevallen. Dat bewijst eens te meer hoe goed deel 1 was, of ze hebben liggen slapen.
Dianaa`
Geweldige film! Veel mooie special effects en ik zat vanaf het begin tot eind op mijn puntje van mijn stoel. Verder zitten er hilarische grappen bij! Ik heb me kapotgelachen. Mooi verhaal en goed acteerwerk! Het is een film dat zeker de moeite waard is om te zien.
diedier
Actie voor 8 jarige...
Transformers 2, het zou de grote opvolger moeten worden van de eerste film. De eerst film was geweldig maar de 2de.... Hmm helaas niet. Ze zijn het al allemaal al een beetje uit aan het melken. Transformers 1 had nog een klein klein beetje realiteit, maar 2 helemaal niet. Het verhaal is matig en de actie is echt voor 8 jarige en is ook niet zo groots gelijk 1. Hilariteit maakt de film toch wat beter, want er zitten echt een paar goei grappen in. En de muziek is perfect !
Conclusie: Een echte film voor de DIE HARD fans, maar mensen die niet voor het genre zijn, laat de film beter links liggen. Op hoop van zegen dat de 3de transformers film zal zijn gelijk de eerst !
Een 2,5*
poepman
Super goede en lekkere film is dit
goede actie
lekker muziek
dodelijk mooie special effects
en een lekker wijf
Idoo
Niet zo goed als de eerste, maar toch een super film. Raar dat Optimus Prime opeens zo'n super grote rol speelt in deze film, wat in de eerste niet zo was. ook wat filmfoutjes maar voor de rest super geanimeerd en gelukkig meer actie dan in de eerste!
Karl van H.
Dit is een actiefilm die perfect is.
Daarvoor miste deze film toch iets teveel Arnold Schwarzenegger, als je het mij vraagt
jefmeisterNL
van de eerste film was ik nogal onder de indruk, maar bij deze had ik dat nog veel meer. er is naar mijn mening maar één woord geschikt voor deze film namelijk: MEESTERWERK

Bumblebee

Das Verschwinden des Josef Mengele
Historisch / Drama, 2025

Rise of the Planet of the Apes
Actie / Avontuur, 2011
egyptesunchaossymbolwraakartifactbuitenaards wezenbased on toytransformerstankrobotimaxduringcreditsstingertransformers