• 9.379.007 stemmen

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Actie / Sciencefiction | 150 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 juni 2009

Plot Transformers: Revenge of the Fallen

"Revenge is coming."

De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.

Sam Witwicky

USAF Chief Master Sergeant Epps

Ron Witwicky

avatar van Djarune

Djarune

Kom ik via de frontpage op Shaun of the dead wat echt een geweldige film is met 'echte' humor. Blijkt die een stuk lagere rating te hebben dan deze. Normaal gesproken vind ik de mm-rating toch wel meer hebben dan de imdb-rating, maar hier wordt de plank grandioos mis geslagen.

Nogmaals dit is echt geen komedie. Ga daar voor naar The Hangover. Dit is gewoon een actiefilm met 2 babes en een slecht verhaal en een paar TE Amerikaanse slechte grappen.

Djarune schreef:

Ja maar daardoor is het nog geen slechte film.

Tevens pretendeert deze film helemaal geen komedie te zijn. Gelukkig niet! Als ik hem alleen daarop moest afrekenen zou ik hem misschien ook 1 ster geven.

avatar van bassie200

bassie200

Wow, wat een knaller was dit zeg.

Fantastische aktie-film zeg!!! Jeetje wat een spektakel!!

Heerlijke vecht scene's, en in tegenstelling tot wat sommige hier zeggen, was dit hartstikke duidelijk door middel van het draaiende camerawerk en de slowmotions.

Stuk beter dan deel 1, heerlijk!!!

avatar van eltorro

eltorro

Deze film hoeft van mij niet zo'n geweldige cast te hebben of verhaal.
Het verhaal is inderdaad bagger, en de cast kon er nog net mee door. Gelukkig kon mij dat niks boeien, als die robots maar tot hun recht komen, en de actie maar vet is. En die robots waren vet, vooral optimus prime heeft een vette rol in deze film. Zijn vetste gevecht is wel die eene in dat bos waar hij letterlijk tot de dood vecht.
Ik snap de mensen wel die deze film een bagger film vinden, maar voor de mensen die graag een hersenloze blockbuster actie film willen zien, is dit zeker een aanrader. 5* van mij voor deze bagger film

leidsehoodie

Oke heel leuk dat jullie (bassie200 en eltorro) de film 4.5 en 5 sterren geven. Maar even een vraagje:

Waar waren jullie tijdens de eerste helft van de film????

Boterhammetjes met kaas aan het eten uit jullie Transformer lunchbox? Aan het fantaseren welk apparaat in jullie eigen keuken best wel eens een stomme decepticon kan zijn? Ik bedoel, het moet een van die twee zijn, want jullie gaan mij niet wijsmaken dat jullie hebben genoten van die belachelijk slechte grappen en dito acteerwerk de eerste 40 minuten.

En de actie kan het ook niet zijn, want die kwam er niet in voor, special effects ook bijna niet, hoewel de moeder van Sam er best wat had kunnen gebruiken. Dus mannen.... Vertel het mij!!

Awake78 schreef:

Nou dat kan ik toch echt onmogelijk met je eens zijn. Of je moet mij kunnen vertellen wat een film anders kan pretenderen te zijn dan een komedie door de volledige eerste helft te wijden aan grappen en grollen waar zelfs Ronaldinho zijn mond van dichtkrijgt. De tweede helft is geen komedie, daar heb je gelijk in. Maar zelfs daar proberen de makers om de haverklap een komische noot ertussen door te proppen, door die verschrikkelijke tweeling robots.

Even ter illustratie: die moeder die haar huis uitrent aan het begin van de film, omdat haar tosti-ijzer decepticonisctische toeren uithaalt, en dan recht tegen een hangende plant rent. Ik vatte dat op als een grap. Ik lachte niet, daar niet van, maar het was een grap. En zo waren er meer (te veel) momenten dat ik het idee had dat ik eigenlijk zou moeten lachen.

avatar van paul83

paul83

Waar waren jullie tijdens de eerste helft van de film????

Ga jij nou twijfelen aan een mening van iemand anders?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

leidsehoodie schreef:

-Boterhammetjes met kaas aan het eten uit jullie Transformer lunchbox?

-Aan het fantaseren welk apparaat in jullie eigen keuken best wel eens een stomme decepticon kan zijn?

-want die kwam er niet in voor, special effects ook bijna niet, hoewel de moeder van Sam er best wat had kunnen gebruiken.

-grappen en grollen waar zelfs Ronaldinho zijn mond van dichtkrijgt

avatar van eltorro

eltorro

Waar waren jullie tijdens de eerste helft van de film????

Ik heb de eerste helft met een zak maltezers en een blikje cola bekeken. Die moeder van sam was best wel irritant, maar dat was ook het enigste wat ik irritant vond. De rest aan humor zoals die tweeling vond ik eigenlijk wel grappig.

De actie zou voor jou wel allemaal te snel zijn gegaan, maar ik vond de actie en special effects toch echt wel vet.

avatar van tijn79

tijn79

Bij deze film heb ik hetzelfde gevoel als bij de eerste:

"Als klein ventje was ook ik verslaafd aan Transformers en was uiteraard ook erg benieuwd naar de live action verfilming hiervan.

Deze hoop op een geweldig stuk jeugdsentiment werd naar mijn mening vrijwel niet bevredigd...helaas.

Wat ik zag was een geweldig lekkere actie film, met als basis die lekker oude serie.

Maar ik had zeker geen gevoel van nostalgie, want het leek er gewoon allemaal niet op.

Al met al wel een zeer vermakelijke film "

Met als toevoeging dan dat dat deze film in niks minder is dan zijn voorganger, of het zou het chaotischere aspect moeten zijn

avatar van Elminius

Elminius

Waar waren jullie tijdens de eerste helft van de film????

Kom op, je moet op voorhand toch wat flauwe grappen verwacht hebben als je de eerste Transformers ook hebt gezien. Daar was het niet extreem, maar bijvoorbeeld dat klein grijs botje dat zo onopvallend uit dat vliegtuig probeert te klimmen en daarna nog een middenvinger opsteekt.

Vanaf de eerste scène was al duidelijk dat deze prent zichzelf niet al te serieus ging nemen, en bon, daar kon ik mij in vinden. Onderbroekenhumor kan ook lollig zijn, en in combinatie met spectaculaire actie resulteerde dat voor mij toch in een goede film.

@ Elminius.

Flauwe grappen kunnen zeker leuk zijn. En films die zichzelf niet serieus nemen ook. Maar ik vond dat er slecht geacteerd werd, dat het verhaal oninteressant was en dat de grappen niet leuk waren. Pas toen de actie begon, werd het een redelijke film. Ik bedoel, die spectaculaire actie waar jij het over hebt, daar ging ik voor naar deze film. En dan moet ik er potverdorie drie kwartier op wachten....

@eltorro

eltorro schreef:

Oke. Smaken verschillen blijkbaar echt . Maar voor mij is dit echt alsof jij poep lust (niks te nadele van jou hoor overigens!). Ik vond het dra-ma-tisch tot aan de pauze.

eltorro schreef:

Nee, nee, dat vond ik ook. Toen ik zei dat ik de actie miste, had ik het over de eerste helft van de film. In de tweede helft zit voldoende actie, goede actie ook. Bijvoorbeeld in het bos, mooi gemaakt allemaal. Dus dat ben ik met je eens. Maar omdat jij zo van actie houdt, kon ik me niet voorstellen dat je de eerste helft van de film niet de hele tijd hebt zitten wachten met het idee: "Wanneer begint de film nou echt". Zo zat ik namelijk.

avatar van MP92

MP92

Gil -Galad schreef:
Wat een tegenvaller. 2 sterren voor de special effects. Voor mijn gevoel een beetje wannabe Dark Knight, sequel die lang is en enorm episch. Waar The Dark Knight hier al niet helemaal in slaagde IHMO vind ik dit gewoon vreselijk. De film is veel te lang, dit soort actie films kunnen ook in een minuut of 90, maar bijna tweeënhalf uur is te veel.
De humor was niet echt geslaagd, zeker het landen van Megan Fox vond ik enorm flauw, net als andere referenties naar sex. Niet alleen de honden vond ik stom, waarom 2 keer laten zien? Maar als ze hetzelfde trucje uithalen met een transformer voel ik me alsof ik kijk naar een 11 jarige (nog heel erg kindse) scriptschrijver zit te kijken. Die zal het grappig vinden, maar ik als 15 jarige ben wel over die fase heen, terwijl ik toch wel de doelgroep zal zijn. Een ander punt is het gescheld. De soldaten: Oke, kan ik inkomen, voelde natuurlijk. Maar bij de transformers voelde het nogal als dezelfde 11 jarige die net een nieuw scheldwoord had geleerd en dat de hele tijd maar op schreef omdat het zo grappig is. Leuk voor hem, maar het kan allemaal iets volwassener. En daarom is de vergelijking met Ben Hur en Apocalypse Now zo onzinnig. Dat zijn epische en films die zichzelf serieus nemen en serieus genomen worden. Dit voelde als een film die zich een groot gedeelte van de tijd serieus nam, maar dat niet was.
Het script sloeg nergens op, het was gewoon een excuus om actiescenes aan elkaar te breien. We moeten naar Egypte op een of andere manier, dus teleporteren we maar. Daar had toch wat meer tijd in gestopt kunnen worden.
Dan de special effects: Niks dan lof. Als de camera iets vaker stil hing om ze goed in beeld te brengen was het beter geweest, maar so be it. De actie was fijn hersenloos, ik had het grootste gedeelte van de tijd toch niet door wie nou tegen wie vocht, met al die spikes, grijze kleuren en de shaky cam. Maar toch niet verkeerd om naar te kijken. Heb me wel vermaakt, maar om nou te zeggen dat het een goede film is is totaal iets anders. Hoef hem nooit meer te zien, zal hem snel vergeten denk ik, maar toch vind ik hem 2.0 sterren waard.

Mee eens, Vooral bij de grotere gevechten, wist ik niet wie tegen wie vocht. Ijzer hier, ijzer daar. Mooi gemaakt dat zeker wel. Maar mij iets te chaotisch. Heb ervan genoten, maar dat kwam waarschijnlijk doordat ik hem gister in Pathé op IMAX kwaliteit heb gekeken. Na één keer kijken geen behoefte om hem ooit nog eens te kijken. Verhaal wel nieuw, maar onzin. Ze concentreren zich echt op de gevechten. Maar in die gevechten, kun je alleen Bumblebee ofzo, Prime Optimus, Megatron en The Fallen onderscheiden. Aangezien Bumblebee fel geel, PO fel rood en blauw is als hij neit half dood is en megatron en TF aan hun opvallende koppen. Verder herken je niemand.
Het is het geluid en beeldkwaliteit van IMAX en Megan Fox anders had ik de film een DURE flop gevonden...

Awake78

Nou gister voor de 2e keer naar de bioscoop geweest aangezien ik de eerste keer het eerste half uur (naar het bleek) en de laatste 10 minuten niet had gezien (en nog ergens in het midden 5 minuten gemist).

Vond hem dit keer aanmerkelijk beter! De spetterende beginscene bezorgde me al een vreemdsoortig kippenvel, gewoon geweldig! Verder kwam dit keer het verhaal beter tot z'n recht, waarvan het té makkelijk is om te zeggen dat het echt niets voorsteld. Voor zo'n film vind ik het op zich nog wel aardig.

De momenten wisselen zich goed af, dan weer actie, dan weer een tussenstukje, dan weer een grapje. Spectaculaire eindscene en de tijd vliegt voorbij. Ik verhoog m'n stem van 3,5 naar 4,0 met de optie om er naar verloop van tijd (als ik hem op dvd bekijk) nog een halfje bij op te tellen.

Poeh, wat kan zo'n 2e kijkbeurt toch voor wonderen zorgen.....

JacoBaco

Ik heb hem nu ook eindelijk gezien en ik geef hem zeker geen 4,0. Waarom niet? Dat lees je straks.

avatar van AHWA

AHWA

Na de reclame?

JacoBaco

Transformers: Revenge of the Fallen.

Het begint met een hele korte proloog die laat zien dat er heel vroeger ook al Transformers op aarde waren en we leren dat ze best veel met ons gemeen hebben. Met name op gebied van geweld. Echt spannend is dat niet en het is vooral erg afgeraffeld. We maken in elk geval wel meteen kennis met The Fallen. Het enige wat ik dacht was, nou er zit misschien nog een degelijke verhaallijn in deze film. Echter niets is minder waar. En ja, ondanks dat Popcorn vermaak waar iedereen het steeds over heeft, verlang ik toch naar een beetje verhaal.

Goed, na die korte inleiding, word je vrijwel meteen in de actie gezet wat ook meteen 1 van de beste gedeeltes van de film is. Een spectaculair gevecht met een grote Decepticon midden in Shanghai. Maar je went er ook meteen alweer aan dat het er allemaal zo mooi uitziet waardoor het dus minder speciaal aanvoelt. Ook komt de verschrikkelijk flauwe humor alweer naar voren. Maar dat wist ik op voorhand al ja. Redelijk onoverzichtelijk, maar wel een prima scène.

Vervolgens gaan we over op Sam die lekker gaat studeren en heeft het daarbij helemaal gehad met de Transformers. Ze moeten eigenlijk gewoon weer opzouten vind hij. (Daar komt het op neer) Megan Fox is uiteraard ook weer van de partij en ze zullen elkaar missen. Sam vertrekt naar de campus, maar het blijkt dat Sam nog een stukje Kubus met zich meedraagt en zo schijnt er enigszins een verhaal in de film te komen. Als hij de Kubus heeft aangeraakt, krijgt hij af en toe speciale aanwijzingen door. Alleen owjee, wie is die chick op de campus? Vind ze Sam leuk en wil ze gewoon sex met hem of is er meer aan de hand? Nou, als er vervolgens iets is afgejat van Terminator 3 dan is dat het wel.

Na een oceaan van slechte humor, actie en helaas amper verhaal komen alle bekende weer bij elkaar. Zo komen we onze grote vriend van Sector 7 ook weer tegen. Megatron is inmiddels ook gelokaliseerd door Soundwave die zich ergens in de ruimte bevind als soort satelliet en ze brengen hem weer tot leven. De goodguys activeren een oude Decepticon genaamd Jetfire die vervolgens hulp biedt. Ze moeten naar Egypte, want daar ligt The Matrix of Leadership verborgen en de Fallen wil deze heel graag hebben anders kan hij de Machine niet gebruiken om zo onze planeet te kunnen vernietigen door onze Zon uit te schakelen. Pfff!

Dat is een beetje het verhaal voor zover dat er is. Nogmaals de humor is erg slecht. 1 op de 20 grappen is leuk. Dus na 120 grapjes, zitten er toch nog 6 leuke tussen. Sam's moeder per ongeluk aan de drugs bijvoorbeeld. Wat verschrikkelijk. Ze hadden haar wat mij betreft meteen ter plekke de elektrische stoel mogen geven. Dan heb je nog die 2 losers die zogenaamd 2 ghetto Transfomers moeten voorstellen ofzo. 1 heeft zelfs een gouden tand. En dan is het ook nog is auw auw that hurts. (??) Transformers voelen pijn of doen alsof? Ok, het zal wel.

Optimus Prime doet het wel goed in deze film vind ik. In deel 1 vind ik het best een mietje, maar hier niet. Verder zijn sommige dingen te triest voor woorden. Zoals Soundwave die Sam's ouders belt en dan vraagt waar Sam is. Achteraf kan ik er wel om lachen, maar wat is dit dom zeg. Devastator ziet er wel erg goed uit trouwens, maar het enige wat hij doet is een Pyramide slopen om die Machine tevoorschijn te halen. Ik had toch eigenlijk wel een episch gevecht verwacht tegen hem. Maar nee, hij loopt een beetje te rammen tegen een Pyramide. Dat ding komt over als een domme Gorilla man.
Deel 1 is minder slecht en weet je,…. ik heb niet eens meer zin om het over deze film te hebben!

Een magere 2,5*

avatar van dikkie76

dikkie76

Ik vond de film aardig beginnen. Afwisseling van actie, grappen en acteer stukjes was goed. Maar het begon bij mij te knagen toen ik het stukje op de campus zag met de rip off van de vrouwelijke T3. Daarna werd de actie ook nog eens steeds onduidelijker. Hoop staal gekletter, maar wie vecht er tegen wie??? Het acteer werk werd aan het einde ook nog eens tenen krommend. (ik weet dat dit soort films om de actie draait maar het verhaal lijntje aan het einde plus het acteren daarbij pff)

Gelukkig was er nog megan waar naar gekeken kon worden.

Conclusie: slecht vervolg!

avatar van Qwertary

Qwertary

Goede popcornfilm die je in de bios moet zien om hem tot zijn recht te laten komen. Moddervette actie, mooie vrouwen, aardig verhaal, prachtige beelden, goede effects.

film voor hetero-mannen

Of gay-vrouwen

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Waar waren jullie tijdens de eerste helft van de film????

Aan het fantaseren welk apparaat in jullie eigen keuken best wel eens een stomme decepticon kan zijn? MOET ELKE FILM DAN GELOOFWAARDIG ZIJN ?!!?

JacoBaco

Nee, maar af en toe gaan ze gewoon te ver. Neem nou deel 1. Op het laatst dat gevecht waar echt honderde mensen bij betrokken zijn. In deel 2 hebben dat even in de doofpot weten te stoppen zodat niemand er vanaf weet.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

JacoBaco schreef:

Ze hadden natuurlijk net zo'n flitsapparaatje als in Men In Black, vandaar

JacoBaco

Owja stom van mij, dat was ik inderdaad even vergeten.

avatar van b4s1986

b4s1986

Ik hoef deze film niet eens te zien.. dan maar niet open-minded wat betreft deze transfomers, ik had deel 1 gezien maar die vond ik ook niet te bijzonder, allemaal veel te kollosaal, zelfs in de metropolis (een van de grootste bios in de Benelux)

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Gewoon een hele vette film.

Je kan zeggen dat ROF geen verhaal of diepgang heeft, maar daar draait het toch helemaal niet om.

(vind trouwens dat de film wel een goed verhaal heeft, maar dat terzijde)

Het gaat om de spektakel, robots en muziek.

En daar is gewoon niks op aan te merken.

avatar van Esteban

Esteban

Eigenlijk werd alles in de bovenstaande commentaren al gezegd. Wat mij betreft een verrassend leuke eerste helft. Echt wel, stiekem zelfs een tikkeltje beter bevonden dan 'Transformers', the first. Helaas, er was ook nog een tweede helft. Plots neemt de idiote humor de bovenhand (blote konten, stalen kloten en compleet idiote autobots met een fout accent), duikt het verhaal volledig in elkaar (Egypte was de doodsteek op dat vlak) en begint de eeuwig durende actie ronduit vervelend te worden. Daarbovenop worden sommige personages plots volledig naar de achtergrond verdreven en komt onvermijdelijk de vraag boven drijven wat nu eigenlijk hun rol was in dit hele gebeuren. Een geluk dat Shia nog voor enige menselijkheid zorgde. Michael Bay weet uiteindelijk niet meer van welk hout pijlen te maken en de hele film zakt onvermijdelijk in. Jammer, zeker na die bevredigende start. Moeilijk te geloven dat dit dezelfde man is die ons 'The Rock' voorschotelde.

2,5 * (dankzij de eerste helft)

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Michael Bay zet hier weer een sterke transformers film neer. Hij is duidelijk een Amerikaanse patriot, maar het stoort me niet echt. Het is precies alsof hij met de actiefiguren in zijn handen aan het spelen is, zo fel amuseert hij zich. Alleen vergeet hij ons soms mee te laten spelen in de vele spectakelscènes. De film is perfect gemaakt op dat gebied. De robots, alle vernietigende explosies. Een prachtig voorbeeld hiervan is het zinkende vliegdekschip, echt prachtig gedaan. Het verhaal is echt het grootste dieptepunt, het doel van de film of hoe dat ze aan dat doel komen blijf echt heel erg vaag. Ok, je hebt de machine die de zon verduistert dat de autobots willen tegenhouden voor de mensheid te redden enz. , maar ik snap de rest van het verhaal niet echt. De humor is de ene keer grappig en de andere keer is het echt storend. vb. Als die twee honden op elkaar liggen int begin, vind ik echt niet grappig, dat die dwaas z'n eigen stungunned, dat vond ik dan weer wel leuk.

Shia verrast mij echt in deze film, hij gaat er echt op voorruit en ja over Megan Fox kunnen we weinig meer zeggen dan dat ze gewoon een lustobject is. Oh, voor ik het vergeet te zeggen, WTF doen die rotouders van Shia overal tussen, ze zijn totaal niet grappig, helemaal niet interessant en toch komen ze zo nu en dan heel vaag er even tussen wat wiet 'eten?' en komen ze even gillend voorbij rennen in de woestijn in Egypte??? Zomaar ineens?

Op dat gebied was de film redelijk vaag en vind ik hem slechter dan zijn voorganger. Het einde toont ook wel aan dat er een derde deel mogelijk zal zijn, hopelijk regelt Bay dan iets betere scriptschrijvers.

Nu ondanks de negatieve dingen vond ik de film best wel geslaagd. Op de big screen oogt alles fantastisch cool en je zwengelt zo van de ene actiescène in de andere. Ik had eigenlijk ook geen problemen met de duur van de film want je werd echt letterlijk in de film gesleept alsof je er bijstond. Ik geef hem een 3.5, maar ik moet hem voor 2011 niet meer zien want op mijn kleine, ruisende buis ga ik hem helemaal niet goed vinden

Actionfreak schreef:

MOET ELKE FILM DAN GELOOFWAARDIG ZIJN ?!!?

Jazeker! Alleen niet per se realistisch.

avatar van Mister Onserious

Mister Onserious

ik snap echt niet dat mensen dit een slechte film vinden kom op he deze film heeft alles maar ja iedereen heeft z'n eigen mening