Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Michael Bay
Met onder meer: Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 24 juni 2009
Plot Transformers: Revenge of the Fallen
"Revenge is coming."
De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.
Sam Witwicky
USAF Chief Master Sergeant Epps
Simmons
Leo Spitz
Ron Witwicky
Waar de eerste nog best aardig begn met het verhaal van een jongen en zijn vreemde auto, vergeet deze film totaal dat je een verhaal nodig hebt om de kijker erbij te betrekken. Wat je nu krijgt is anderhalf uur rommelige actie met daar tussen door flarden van iets wat een verhaal had moeten voorstellen. Flinke tegenvaller. Krappe 1,5*
Wat is die Michael Bay toch een raar figuur. Gister was ie weer lekker bezig met moddergooien naar Megan Fox. Ziet er naar uit dat als er een 3 komt, het zonder Fox zou zijn. Zielig mannetje
. To be continued.
Waarom? Ze kon niet acteren, ze was vervelend of hij vond dr tieten teveel afleiden?
Zonder MF wordt T3 minder aantrekkelijk denk ik zo. Of hij moet een nieuwe rondborstige vinden...
IcU
Fox vond dat acteer prestaties niet echt belangrijk waren in deze film. Bay vond dit onzin en verteld tegen iedereen die het horen wilt dat Fox maar wat roept en dat ze te jong is om serieus uitspraken te doen.
graafschap538
zeer goeie film,
zeker de moeite waard,
ik ben normaal ook iemand van een verhaal,
maar dat was absoluut niet nodig hier ik zat er helemaal in,
deze is echt 5 punten waard
hij is misschien nog wel beter als deel 1 en dat
komt volgens mij toch niet vaak voor,
op naar deel 3 kan niet wachten
Alsof er in LA geen rondborstige bimbo's te vinden zijn.....
Mr_White
- 2067 berichten
Fox bedoelde het niet eens echt negatief. Ze gaf zelf toe dat ze het jammer vond dat ze niet meer te doen kreeg maar gaf daarbij wel aan dat de film niet draait om acteren (wat anders is dan zeggen dat het niet belangrijk is) en benadrukte nog wel dat ze haar doorbraak wel aan Bay te danken heeft. Die daarop volkomen arrogant en uit de hoogte doet en lachwekkende dingen roept als dat hij de carrières van Nicolas Cage, Ben Affleck en Will Smith heeft gemaakt (terwijl de eerste twee allebei al een Oscar hadden voor hun samenwerking met Bay en Smith een razend populaire tv-serie).
Montorsi
Ja, maar daar tegenover staat dat Bay films maakt die de feeling hebben van Apocalypse Now én Ben Hur. Dan mag je ook een grote mond hebben
Pastichio Rocker
Had Apocalypse Now maar een paar Transformers.
Ik vind het merendeel van Bay's films prima, maar de verhelijking met AN is voor mij een raadsel. AN is poetisch dat kan nu niet bepaald gezegd worden over de films van Bay.
Daniel S.
. To be continued.
Heb je daar een link naar?
Montorsi
Ik vind ze allemaal (voor zover ik ze gezien heb) slecht tot beschamend. Armageddon vind ik nog zien minst slechte omdat Steve Buscemi je nog enigzins vermaakt. Deze laatste is eigenlijk nog wel de ergste van allemaal.
Arie18
Net terug van iMax.
Echt briljant deze film in zo'n zaal.
Gewoon verstand op nul en 150 min genieten van alle effecten.
deTuinman
The island dan?
The island dan?
Dat is er net een die ik nog niet gezien heb. Spreekt me misschien nog wel het meest aan, maar lijkt me alsnog niet veel.
Ceeda7
Geef mij maar The Rock. Blijft beste Bayfilm volgens mij.
Aapje81
In alle eerlijkheid vind ik de eerste Transformer film en The Island de enige goede producten van Bay. De rest was ik vrij snel weer vergeten.
wimnoot
Na alle discussies over deze film ben ik gisteren toch maar even naar de film geweest om hem te bekijken. Ik moet zeggen dat alle dingen waar mensen over klaagden mij niet zo erg stoorde. In tegenstelling tot veeel anderen vond ik de comische noot in de film erg leuk(met mij vele anderen in de zaal).Het verhaal is precies wat je kan verwachten bij een film als deze.Wel moet ik zeggen dat er na een uur een beetje een taai stuk kwam om iedereen in positie te brengen voor het finale gevecht, die overigens niet al te lang duurde.De special effect waren ongelooflijk goed, ik heb me de hele film verwondert over hoe ze dit allemaal voor elkaar krijgen. Ik hou er wel van als een film tot in de puntjes verzorgd is.Wat ook leuk was zijn de vele verwijzingen naar andere film. Ik heb elementen van Gremlins aliens en nog vele andere grote films voorbij zien komen.Conclusie, als je van bombastische science fiction films houdt met avontuur en een beetje romantiek, dan zit je bij transformers 2 aan het goede adres.
ik miste dat je het sarcastisch bedoelde, maar aan de andere kant is Bay wellicht de meest succesvolle actie regisseur van de laatste paar jaar, dus hij mag best wel een grote mond hebben. En who the hell is Megan Fox? (Al heeft ze wel een punt als ze zegt dat de film niet om acteren draait.)
paul83
Weer eentje die niet kan lezen. Bay heeft dat nooit gezegd voor de zoveelste keer.
Montorsi
Ik citeer Bay nergens, anders hadden er wel aanhalingstekens gestaan. Wel goed lezen hoor.
paul83
Maar wie heeft die vergelijking gemaakt en waarom zeg je het met sarcasme. Beetje jammer.
Montorsi
De vergelijking kwam uit een interview met Bay, en de reden dat ik sarcasme gebruikte is omdat ik een komische noot aan mijn reactie wilde toevoegen!
JacoBaco
Bron?
Bron?
Michael Bay is de bron. En je hoeft Michael Bay niet persoonlijk te kennen om te weten dat hij het er mee eens is.
paul83
Bullshit. Lees maar eens een paar pagina's terug dan zie je wie het zei. Ken je bronnen voordat je een punt probeert te maken. Daarom vind ik het sarcasme een beetje jammer.
Montorsi
Kan je allemaal jammer vinden, hij vergeleek een deel van de film (de decors en locaties) met Apocalypse Now en Ben Hur. Vast niet toevallig dat hij juist twee van zulke films liet vallen. Het blijft dhr. Bay.

Bumblebee

2011

Transformers
2007

Misdaadfilm 'Sleepers' met Brad Pitt en Robert De Niro keert terug naar Netflix

Nederlandse dramafilm 'En We Vliegen door de Dagen' nu gratis te zien op NPO Start

Oorlogsdrama 'The Boy in the Striped Pyjamas' verdwijnt binnenkort van Netflix

Rise of the Planet of the Apes
Actie / Avontuur, 2011

Das Verschwinden des Josef Mengele
Historisch / Drama, 2025
egyptesunchaossymbolwraakartifactbuitenaards wezenbased on toytransformerstankrobotimaxduringcreditsstingertransformers