• 9.377.249 stemmen

Terminator Salvation (2009)

Sciencefiction / Actie | 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Genre: Sciencefiction / Actie

Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië

Geregisseerd door: McG

Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 3 juni 2009

Plot Terminator Salvation

"The End Begins."

De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Ik mis Schwarzenegger nu al

avatar van IcU

IcU

Ik hoop op een verassing. Maar met een dikke Terminator soundtrack een een goed spelende Bale ben ik al snel tevreden. Ik weet toch nu al dat dit de eerste delen nooit gaat evenaren.

avatar van Phoenix

Phoenix

Jemig, die Bale weet wel van aanpakken. Hij neemt het ene na het andere (film)icoon voor zijn rekening.

McG vond ik altijd aardig regisseren in de Angels-films. Benieuwd of hij het écht grote werk aankan.

avatar van The Oceanic Six

Voor iemand als ik die Terminator 2 op nr 1 in zijn top 10 heeft staan is deze film er natuurlijk 1 waar ik in geinteresseerd ben. Maar....ik vind het bijna heiligschennis, Terminator zonder Schwarzenegger. De hoofdreden dat ik de tv serie ook niet wil zien.

Maar ik heb van T4 een teaser gezien, foto's gezien, verhalen gelezen en topper Christian Bale speelt mee dus ik heb wel hoop dat het toch een aardige film wordt. T2 en ook T1 zal geen nieuwe Terminator film ooit evenaren, laat staan verbeteren, maar ik ben wel bereid T4 een eerlijke kans te geven. Toch hoop ik stiekem dat ze Schwarzenegger erbij krijgen. Die kans is er uiteraard niet, maar toch.....

aryan schreef:

Ik snap niet precies jouw weerstand tegen deze film

Zoals ik al zei:

- een saaie voorstelling van de toekomst (kleurloze woestijnachtige vlakten, zoals al zo vaak gezien in SF-films). Je kan een (post) apocalyptische toekomst echt wel véél boeiender afbeelden.

- een saai onorigineel plot en dito personages (verzetsstrijders in de toekomst etc, zoals ook al zo vaak gezien in SF-films). Sluit misschien wel aan op het verhaal, maar dat was nu net één van de minst unieke aspecten om volledig uit te werken. Hoewel dit met een goeie aanpak (zie punt 1) geen probleem hoeft te zijn.

Verder:

- Waarschijnlijk té serieus opgenomen allemaal. Weg oneliners, weg knipoogjes, weg geinige toestanden... Al wat rest is -zo te zien aan de trailer- een droog staaltje superdure special FX. En nee, dat staat dus helemaal niet garant voor een hoog entertainment level. Een hoge amusementswaarde in deze soort heeft naast beestige effecten ook zelfrelativering, gevoel voor humor, creativiteit etc... nodig. Met dure sfx zonder een entertainend script ben je niks (zie bv Speed 2: Cruise Control).

Uberhaupt:

Is het bijna zo goed als onmogelijk om een geslaagd vervolg op Terminator te maken zonder Arnie en de klassieke Terminator-toestanden. Net zoals je zonder Bruce Willis als cynische John McClane en de nodige terroristen geen waardige Die Hard hebt, heb je zonder Arnie als tijdsreizende Terminator en bijhorende cheesy toestanden eigenlijk geen waardige Terminator, eerder een 13 in dozijn actieprent dat evengoed anders had kunnen heten.

wil je dat arnie terugkeert en Cameron in de directiestoel zit?
Dat zou pas weer een supervermakelijke film opleveren! Maar goed, dat is nu niet zo. Maar probeer er dan tenminste wel iets leuks van te maken. Wat ik zie in de trailer mist veel te veel fantasie.

The Oceanic Six schreef:

'I' ll be Back" zei hij toch wel steeds...

Een Terminatorfilm maken zonder Arnie is gewoon heiligschennis natuurlijk!

avatar van Knisper

Knisper

kos schreef:

Waar begint Bale toch aan...

Inderdaad, hij heeft toch keuze uit betere rollen neem ik aan.

JacoBaco

Die Bale heeft het maar druk, je zal die gast nog bijna zat worden. Hij laat nou bijna in iedere film zn kop zien. Hij heeft in 3 jaar tijd iets van 8 films gemaakt ofzo. Maarja ik vind het een bedreven en gedreven acteur.

Ik heb wat van Wikipedia gehaald. ''Toch is het waarschijnlijk dat Arnold Schwarzenegger wederom de rol van cyborg op zich zal nemen omdat hij volgens het contract dat hij voor Terminator 3 afsloot, akkoord zou zijn gegaan om een kleine rol te spelen in Terminator 4 en hij zich hieraan zal moeten houden, zo verklaart Harry Sloan van MGM.''

En in deel 3 zegt hij trouwens tegen het einde van de film zo'n beetje ''I'm back'' Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat stukje verschrikkelijk vond.

Deze film lijkt mij toch best goed te worden.

JacoBaco schreef:

Wikipedia is ook niet te vertrouwen. En dit is heel oud nieuws trouwens, want Schwarzenegger zijn vervanger is vorige week bekend geworden.

avatar van Knisper

Knisper

Leland Palmer schreef:

Wikipedia is ook niet te vertrouwen.

Inderdaad. Ik luisterde gisteren naar BBC Radio 1 waar een DJ zijn eigen wikipedia-pagina aan het doornemen was. Er stond dat ze tweede naam Harold was, maar hij had helemaal geen tweede naam en volgens wiki was waterpolo zijn favoriete sport, ook nonsens.

HarmJanStegenga schreef:

Ja Wikipedia is een beetje onbetrouwbaar wat dat betreft.

Je hebt gelijk, Roland Kickinger wordt die nieuwe Schwarzenegger Cyborg.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

kos schreef:

Waar begint Bale toch aan...

hij is denk ik 1 van de weinige die dit nog tot een succes zou kunnen maken, zou top zijn als Norton een terminator voor zijn rekening zou nemen.

http://www.filmfocus.nl/tra...nu al heerlijk, en dan is dit alleen maar een teaser.

avatar van Remi

Remi

Dat er weer een Terminator komt, zakt m'n broek echt van af...

Ik denk dat ik 'm alleen ga kijken vanwege Bale.

avatar van Skrean

Skrean

Met de nieuwe blockbuster american psycho held Bale is deze film volgens mij een schot op open doel wat natuurlijk niet te missen is. Bale als Connor geeft hem eindelijk dat meer diepgang waar ik al tijden op wacht. De teaser geeft aan dat het ook met de special effects wel goed zit. En wel te verstaan: de film komt pas in 2009 uit, ze zijn nog aan het filmen, en er is een teaser uitgekomen en geen trailer, is groot verschil. Deze film wordt minimaal 4 sterren.

avatar van aryan

aryan

djelle schreef:

Zoals ik al zei:

Maar is het dan nog realistisch in het verhaal? Als je een aantal kernbommen lostlaat op de aarde dat blijft er niks overeind. Verder zie ik in de teaserbomen en hier heb ik nog een mooi concept art gevonden:

is dit wat je bedoeld?

Het plot lijkt me zoals deze op IMDB staat ook niet heel interessant, maar saai kan je het niet noemen, omdat je de film niet hebt gezien. Een oninteressant plot van een paar regels kan heel boeiend worden uitgewerkt (zie bijv. shawshank redemption)

Juist een serieuze benadering kan deze film interessant maken. Als ik bijvoorbeeld de eerste batman films zie en dan de laatste twee, zoveel beter en boeiender.

Speed 2 was zoals ik me het herinner ook weinig gepromoot. Terminator 4 heeft de gehele terminator trilogy en een tv serie achter zich, daar komt zeker nog veel reclame bij en dan zal het veel mensen trekken.

En dat vind ik juist niet. Terminator was inderdaad Schwarznegger, maar Terminator was ook T1000 (briljante rol van Robert Patrick). In de toekomst zijn er duizenden "terminators" en het verhaal gaat nu rond John Connor draaien en niet een robot die john connor moet vermoorden

aryan schreef:

is dit wat je bedoeld?

Nog niet echt, komt in de buurt maar mist nog creativiteit, speling met licht, herkenbare objecten, kleuren en filters etc). Het is moeilijk om plaatjes te vinden die tonen wat ik precies bedoel, maar deze geven al een heel klein beetje te juiste richting aan:

Voorbeeld 1

Voorbeeld 2

Voorbeeld 3

Voorbeeld 4

(de eerste 2 iets in een iets meer verwoeste toestand uiteraard)

Juist een serieuze benadering kan deze film interessant maken.
Welnee. Ik haat het wanneer films als dit zichzelf hopeloos serieus nemen. Bovendien wordt het dan een loutere verhaaltjesfilm (halen ze of halen ze het niet) en meer niet. Entertainment is dat verre van.

Ik ga binnenkort de reeks eens herbekijken (laatste twee nog nooit gezien zelfs), misschien kan ik me dan beter voorstellen of dat inderdaad klopt of niet. Al mijn ervaringen met onzin die het serieus gaat menen (bv Deja Vu) draaiden in elk geval steeds uit op een fiasco voor mij. Kan me dus allesbehalve voorstellen dat uitgerekend 'Batman' daar een uitzondering op gaat zijn.

...Waarmee alle fun en eigenheid van de Terminator-reeks wegvalt. "Een vent die de kopman speelt in een strijd tegen mensbedreigende vijanden". Origineel is anders. Als dat dan ook nog eens op alle vlakken clichématig, fantasieloos, relativatie- en humorloos uitgewerkt wordt is dat voor mij niks waard. Nu ja, we zullen zien. Maar de trailer en alle voorinformatie voorspellen alleszins niks goeds.

avatar van The Cube

The Cube

combi schreef:

Ik dacht juist als John Connor. Norton als T-101 model zou ik niet geschikt vinden, want de T-101 is een klerekast. Als een T-1000 model zou hij wel geschikt zijn, want die zijn slanker, kleiner en op z'n Engels gezegd more sophisticated of andvanced, whatever. Ik wil Salvation zeker wel zien! Jammer dat Cameron deel 3 en NU deel 4 (!) niet heeft gedaan.

avatar van Lad

Lad

Leuk! Ik kijk al naar deze film uit!

avatar van Yvo1983

Yvo1983

• 1920 stemmen

Neje neje dees komt ni goe, da weetk nu al.

Wordt een standaard kinderfilmpje,omdat deze KT zal zijn in de bios...

En alsof die pummel van ne Roland Kickinger ooit maar aan de knieen van the one and only Terminator kan rijken!!!

ARNIE for PRESIDENT!!

avatar van ace leader

ace leader

zucht alweer bale? ook al batman nu weer john connor...begint irritant te worden...

avatar van thunderball

thunderball

De ENIGE reden dat je naar een Terminatorfilm gaat is toch Schwarzenegger, zonder hem lijkt me er geen bal aan.

En ik vind McG nou niet bepaald een goede regisseur. Die Angelsfilms (vooral de tweede) waren zo in een videoclipstijl gefilmd en gemonteerd dat het kijkplezier mij wel snel verging. Zat totaal geen spanningsopbouw in.

avatar van gotti

ace leader schreef:

Wat heeft iedereen toch tegen Bale? Alleen omdat ie in enkele grote blockbusters zit begint iedereen opeens te miepen.

Leland Palmer

Sowieso een stomzinnige opmerking. Bale begint irritant te worden omdat hij als klasse acteur veel rollen aangeboden krijgt?

gotti schreef:

Moet je Newsies een keer gaan kijken

Anyway, ziet er leuk uit op basis van de teaser, al denk ik niet dat de stijgende lijn van de serie voortgezet zal worden.

avatar van De Mees

De Mees

Yvo1983 schreef:

Neje neje dees komt ni goe, da weetk nu al.

Wordt een standaard kinderfilmpje,omdat deze KT zal zijn in de bios...

ARNIE for PRESIDENT!!

Dat zal hij nooit worden nl. hij is niet in de USA geboren.

Leland Palmer

Eerste teaser poster doorgevoerd. Ziet er bruut uit

avatar van Spetie

Het ziet er wel goed uit, maar toch zijn mijn verwachtingen laag.

avatar van gotti

Ik iwst niet dat Harvey Dent hier ook meespeelde?

JacoBaco

Ik ook niet, ik denk omdat hij er niet inspeeld.

Harvey Dent oftewel Aaron Eckhart doet niet mee.