Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Ric Roman Waugh
Met onder meer: Stephen Dorff, Val Kilmer en Harold Perrineau
Plot Felon
"No rule. No hope. No way out."
Een brave familievader met een veelbelovende toekomst verliest alles wat hij heeft, wanneer hij een inbreker in zijn huis per ongeluk doodmaakt. Veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, moet hij de komende drie jaar doorbrengen in een zwaarbewaakte gevangenis waar de regels van de normale maatschappij niet langer gelden.
Wade Porter
Maggie
Viper
Gordon
Michael Porter
Vermakelijke film, dat moet gezegd worden. Het verhaal is erg dun, barst van de cliché's en ook de afloop is behoorlijk voorspelbaar. De acteurs doen het echter niet slecht. Dorff zie ik eindelijk weer eens een aardige rol spelen en ook Kilmer, met zijn mooie zwarte baard, doet het gewoon goed. In de film zitten een hoop vermakelijke momenten, maar er gebeuren veel te veel ongeloofwaardige zaken om de film serieus te nemen. De personages blijven ondanks een enkele poging tot diepgang nogal oppervlakkig en spannend is het eigenlijk ook nooit. Echter wel behoorlijk vermakelijk en ik heb me dan eigenlijk ook geen moment verveeld.
3,0* voor een film die eigenlijk niemand serieus kan nemen.
NLbart
Erg goede film heb me geen moment verveeld.
Ik had niet verwacht dat deze zo goed was. alleen het einde is wel voorspelbaar dat hadde er al een paar gezegt maar het is zo. een erg mooie film daarom krijgt deze van mij een dikke 4.5
Skrean
Goede gevangenisfilm, hard, meedogenloos en met goed acteerwerk. Speelt goed in op het feit dat je pas een crimineel in de bajes wordt dan daar buiten. Aanrader als je van de discovery/National geographic docu 's houdt over gevangenissen.
Xen0n
Hele goede film moet ik zeggen. Ik heb hem gekeken op aanrading en becijfering van de mensen hier terwijl ik er niet zoveel van verwachtte ook omdat ik nog nooit van die acteurs gehoord had en ik moet zeggen dat ik me geen minuut verveelt heb en het boeide me ook zeker op dit voorspelbare einde na... maar toch zeker de moeite waard om te kijken! 3,5 sterren
badbull
Goeie gangster gevangenis actie misdaad gangster film. Een maat van mij heeft een tijdje in de bajes gezete en vond deze film realistisch. die neger cipier was echt irritant, wat een idioot, sommige cipiers zijn echt zo, ik geef de film 4 sterren
Livefree70
Was er op momenten even stil van. Als je bedenkt dat dit (weliswaar hoogst zelden) ook zomaar enig ander Amerikaan kan gebeuren, wordt de film nog indrukwekkender. Goed geacteerd, harde actie, soms verbijstering. Aanrader in zijn genre!
Baldur
Één van de betere films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Interessant onderwerp, geloofwaardig neergezet en sterk acteerwerk. De harde sfeer komt zeker over. Top!
Woltertjes
Erg goede film. Had ik van te voren niet verwacht dat ie zo goed zou zijn. Dacht dat het zo'n een standaardfilmpje zou zijn. Maar deze was wel duidelijk beter dan dat. Erg genoten van deze film. Vond de acteurs ook goed spelen. Vooral Val Kilmer zette een mooie rol neer.
timbo_
Dus in de Nederlandse gevangenissen gaat het er ook al zo aan toe? Of zat die in een Amerikaanse gevangenis.
usr14112
Goeie harde film. Kilmer en Dorff spelen zeer goed. Vond die zwarte hoofdbewaker iets over the top. Enige minpuntje.
Nasty
Goede film
Het verhaal is soms iets te veel van het goede , en komt daarom wat ongeloof waardig over .
Er word redelijk geacteerd maar ook hier weer sommige personage's iets over the top .
Het liefdes vehaal wat er naast loopt is mij te voorspelbaar .
Al met al een heel vermakelijke film , maar dat ik deze nu zo nodig nog eens moet gaan kijken ......nee dat nu ook weer niet .
Ik geef em 3,5 sterren
Thomdrumboy
Felon begint vreselijk traag en standaard, maar wordt naar mate steeds beter en beter... 4*
mvdb1982
Geweldig goede film. Heb vanaf de eerste tot de laatste minuut genoten.
Ben het wel met Nasty eens over het liefdesverhaal
Zeker de moeite waard...
J_Velsink
Heb de film net gezien en vond het een zeer vermakelijke film.
Ik vond alleen de rol van jackson slecht gespeeld, de acteur paste helemaal niet bij de rol naar mijn mening
miwaja
Vond het een goede film met een goed verhaal en goede geacteerd ,goeie actie heb van het begin tot het einde genoten van de film
eclipx
Echt, vette, vette film. Ik herken het verhaal wel een beetje, want heb zelf in zo'n situatie gezeten, terwijl ik een vriendin heb.
Verschil van Amerikaanse & Belgische gevangenissen, zijn echt volledig anders!
Acteerpresaties zijn wel goed, heel goed. Wel vind ik het liefdesverhaal wel een beetje onrealistisch. Jaren geen (fysiek) contact met elkaar. Terwijl voor haar de tijd verderloopt, maar voor hem de tijd stilstaat. Je moet dan echt wel de love van je life vinden, die echt zo trouw wilt blijven. Wat je tegenwoordig niet meer veel vind
4,5
Kijzer
Vermakelijke film maar helaas is het verhaal niet voldoende uitgediept.
De personage's zijn inderdaad wel wat cliché, maar ik weet niet beter dat het er zo aan toe gaat in maximaal beveiligde gevangenissen in de States, wat het voor een leek wat betreft gevangenis-wezen, zeker niet ongeloofwaardig maakt. Doch vond ik de manier waardoor de hoofdrolspeler in de gevangenis belandt zeer twijfelachtig.
Het verhaal van het overleven in die gevangenis en daardoor verdere criminele activiteiten moet gaan gebruiken is een goed thema. Het is niet ondenkbaar dat je hierdoor in een vicieuze cirkel terecht komt.
Val Kilmer speelt goed Harold Perrineau bekend van het bleke acteer werk uit "Romeo and Juliet" en "Lost" vind ik juist wel geloofwaardig in deze film in tegenstelling tot wat andere zeggen.
Een 3,5
Mr Ed
Goede film. Vroeg me aan het begin nog wel af of het nog op gang zou komen maar eenmaal in het verhaal laat het je niet meer los.
Thomas
Eindelijk weer eens een film zonder de amerikaanse photoshop look.
Zo komt een film wat realistischer over...
goede film verder...
Jokerman
Weinig inspirerende film met een onherkenbare Kilmer in een bijrol naast de matige dorff. Climax van de film laat lang op zich wachten en als 'ie er dan eindelijk is, is'ie zo weer voorbij..
macc
Ik heb deze film ook net bekeken. Vond het een redelijk goede film, maar ik had er ook wel echt mixed feelings bij. Zo is het verhaal vaak zoals eerder gezegd echt te clichematig en vooral het einde was voor mij echt een grote afknapper. Een geforceerde happy ending die de film echt wel naar beneden haalde voor mij.
Ik vond Dorph en vooral Kilmer wel echt ijzersterk. De scenes met hun tweeen waren dan ook het beste. Dat had ook veel meer uitgediept mogen worden, er werd teveel gefocused op zijn vrouw en haar moeder, allemaal overbodig vond ik.
Wat betreft het realisme, natuurlijk is het naar het einde toe wel echt onrealistisch, maar de gedeeltes in de "yard" zijn realistisch. Iemand zei bv dat het in het echt veel groter is, maar dit is niet de "normale" afdeling van de gevangenis maar de "Chu", de gesloten afdeling waar je komt als je je misdragen hebt.
Ook de "Gladiator" gevechten zijn ook echt gebeurd en geen verzinsel. Maar het wordt helaas vaak wel over the top gebracht. Dorph is echt in no time opeens de bink (het valt op dat ie eigenlijk geen enkel gevecht verliest), terwijl ie in het echt zo in elkaar zou zijn getrimd.
In ieder geval mijn mening: een redelijke film met sterke momenten, maar vooral een gemiste kans.
PS als iemand nog een goede documentaire over Amerikaanse gevangenissen zoekt, moet je eens "Louis Theroux behind bars" van de BBC bekijken. Dan bezoekt hij San Quentin, staat ook op Youtube geloof ik.
grid8400
Standaard verhaal, maar toch ijzersterk door Kilmer en Dorph. Ruig en hard. dikke 4*
Ik ga hem zeker nog een keer kijken.
bartje30
Goede film die naar mijn mening toch wel de realiteit in sommige gevangenissen in America laat zien. Goed geacteerd door Dorff en Kilmer. De gevechten zijn erg mooi gefilmd.
kleez
Gisteren gezien! Erg goede speelfilm! Het verhaal is opzich niet heel bijzonder / diepgaand. Waarom dan toch een hoge score? Omdat deze film zorgde dat ik 'm beslist moest uitzien, ondanks ik vroeg op bed wou! Oplaatst was het 1 uur 's nachts, en nog wou ik de film uitkijken, terwijl ik de film dan vaak uitzet. De spanning / thriller vond ik erg goed!
EJV
Zeker geen slechte film. Totaal verassend! gewoon kijken deze. 3,5 punten.

Gevangenisfilm 'Felon' met mooie rol voor de overleden Val Kilmer verdwijnt binnenkort van Netflix

Deze vijf goed beoordeelde films zijn sinds kort te zien op Netflix

Vijf goed beoordeelde titels over het gevangenisleven

Bound by Honor

Hodejegerne
Thriller / Misdaad, 2011

Trade
Misdaad / Drama, 2007
tatoeërenneo-nazismgevangenisstrijdrechtbankmoordinmatebreak inprison riottear gassan quentinaryan