Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Ric Roman Waugh
Met onder meer: Stephen Dorff, Val Kilmer en Harold Perrineau
Plot Felon
"No rule. No hope. No way out."
Een brave familievader met een veelbelovende toekomst verliest alles wat hij heeft, wanneer hij een inbreker in zijn huis per ongeluk doodmaakt. Veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, moet hij de komende drie jaar doorbrengen in een zwaarbewaakte gevangenis waar de regels van de normale maatschappij niet langer gelden.
Wade Porter
Viper
Gordon
Michael Porter
Siorgi
Ga hem binnenkort bekijken want hoor echt bijna uitsluitend positieve commentaren. Al lijkt het verhaal al enkele keren te zijn voorgedaan, toch ben ik benieuwd.
Dutchmeister
Zeker wel een mooie film. Houd je de hele film goed erbij. Gewoon kijken!
slick_858
Wat een kanon van een film. Heb echt heerlijk op het puntje van de bank gezeten! Boven alle verwachtingen deze!
Lysje
5.0..
Hele sterke film! Heb veel gevangenis films gezien. Die spreken mij erg aan. Vanavond deze film gekeken.. Kon geen woord meer uitbrengen. Zeer goed gespeelt. Inderdaad wel herkenbaar bij andere films maar elke film heeft zo een zijn eigen "nieuwe" punt.
complimenten!
RealLife
Film liet een grote indruk op mij achter. Zoals iemand eerder zei: soms zou je gewoon tussenbeide willen springen en roepen: stop!
Ik lees veel reacties als "dit is al veel voorgedaan". Kan iemand wat titels geven van soortgelijke films? (ken the rock, the green mile, escape from alcatraz, papillon en the shawshank redemption al, allemaal ijzersterke films in mijn ogen)
override100
ben niet met jou eens,de film is toppie en toch anders
override100
Lysje Zeg:
complimenten!
ik sluit bij jou aan.
chillout
ongelofelijk goede film meteen spannend van minuut 1 tot de laatste minuut!!
het lijkt wel of hij maar 30 minuten duurt de hele film dat is een heel goed teken!!!
zeker 4-5* waard!
BlackBurn
Gisteren gekeken, erg goed weg te kijken.
Echter vond het af en toe wel een beetje van de hak op de tak springen en zaten er nog wel wat gaten in het verhaal. Toch zonde, want hiermee had de film mijn inziens veel beter kunnen scoren.
Toch erg vermakelijk en zeker boven de standaard gevangenisfilm.
Many
Ik had hoge verwachtingen en meestal valt een film dan zwaar tegen..... Deze gelukkig niet.
Zeer goede gevangenisfilm (ben een liefhebber van dit genre).
4* (zit toch ook aan 4,5* te denken)
Mutsaers78
Uitstekende gevangenisfilm. Goed geacteerd, goed drama-effect.
mrhanky
Gisteren de film gekeken na de vele goede reactie's hier op moviemeter. Erg goede film met sterke rollen van Val Kilmer en Harold Perrineau. De film grijpt je binnen 5min bij je keel en laat je vervolgens niet meer los.
De films die jij noemt vind ik nou net weer niet in het rijtje van Felon passen. Ik denk eerder aan Blood in Blood out en American Me
patrick17
Had eerlijk gezegd nog niet gehoord van deze film tot gisteravond. Toen ben ik deze film maar meteen is gaan halen.
De verwachting was erg hoog van me maar gaande de film kreeg ik een punt dat ik dacht dit is hem niet. Alleen op een gegeven moment werd de film erg sterk. Laat goed zien hoe corrupt Amerika is en in dit geval de cipiers. Ik vond Harold Perrineau een smerige rol spelen in deze film maar hij deed het niet verkeerd. Stephen Dorff komt me bekend voor maar zette ook een aardige tot goede rol neer. Val Kilmer ziet er in deze rol echt goed eruit. De bril, baard en zijn tatoeages zetten hem sterk in deze rol. Film komt allemaal goed over en het houdt je bezig. Sterke film.
4.0 * (Geef ik hem zelfs).
Imper
Goede film! echt top verhaal en goed gefilmd en goed acteer werk! een aanrader voor een zaterdag avondje te vullen!
JacoBaco
Net gekeken en het enige wat ik er op aan te merken heb, is eigenlijk het camerawerk af en toe. Maar dat hebben ze er waarschijnlijk om gedaan.
Meeslepende film waarin goed geacteerd word.
Ze laten niet alleen zien hoe vreselijk het is de gevangenis, maar ook een beetje de gevolgen. Met name zijn vrouw die het er erg moeilijk mee heeft.
boes69
op IMDB een 8......
Het zal wel aan mij liggen, maar deze film is zonde van de tijd. Het is dat Val Kilmer een redelijke rol neerzette.
Rutte
Sterke film.
Het verhaal blijft je boeien van begin tot einde, ondanks dat ik het in 't begin ietwat ongelovig vond. Zouden er echt geen verzachtende omstandigheden zijn geweest? Ok, hij gaat de fout in door die inbreker buitenshuis neer te meppen, maar dan toch...( Inbraaksporen in de kinderkamer, zelfverdediging )
Verder puik acteerwerk, vooral van Dorff en z'n aanstaande vrouw.
De rol van Kilmer vond ik stukken minder, hij had sowieso al een niet erg grote rol, maar ook dat beetje kwam al niet altijd overtuigend over bij mij.
Wel vond ik die zwarte cipier erg goed.
Het is gewoon de goede uitwerking van 't verhaal zelf wat de film echt redt, er wordt met overtuiging getoond dat het toch nog steeds niet altijd overal pluis is in de gevangenissen wat de cipiers betreft.
Wel had ik 't allemaal nog wat aangrijpender verwacht, ik had 't idee dat vooral 't einde een klein beetje afgeraffeld werd om 't zo maar even te zeggen.
Dus al met al een goede film die je absoluut eens gezien mag hebben, maar die zeer zeker geen dermate grote impact zal veroorzaken als bijv. "The Shawshank Redemption", die dat wel lukte.
3,5 sterren
brucecampbell
Zonder veel verwachtingen deze film gezien en het is een enorme meevaller geworden doordat iedereen enorm goed in zijn rol zat, vooral Kilmer die hier toch één van zijn beste prestaties neerzet in jaren.
Jeffreybr
Geweldig goede film!
Alhoewel ik het begin erg snel vond gaan en een aantal dingen niet echt geloofwaardig vond, bijvoorbeeld de manier waarop hij die inbreker neer sloeg.
Maar toch een dikke 4!
Diesel
Dief breekt in, wordt opgemerkt, Stephen Dorff gaat de dief achterna maar kan hem niet bijhouden en haalt met zijn honkbalknuppel keihard uit. Voordat Dorff uithaalt beweegt de dief zijn bovenlichaam waardoor de klap terecht komt op zijn achterhoofd... en de dief sterft ter plekke.
Wat is daar zo ongeloofwaardig aan?
Siorgi
Snedige en sterke film! Val Kilmer verraste me echt in positieve zin.
Echt zo'n film waar je spijt van hebt dat hij voorbij is. 4*
DisPater
Hele goede film, een van de betere "gevangenisfilms" in mijn ogen.
Verhaal blijft boeien, en de hele setting, sfeer en het acteerwerk kom zeer overtuigend over.
Heel klein minpuntje is dat de film zichzelf een tikkeltje te serieus lijkt nemen, en dan bedoel ik met het overbrengen van een boodschap.....
Dat "het systeem" niet (altijd) werkt?
Of dat het recht uiteindelijk zal zegevieren?
Of dat het leven in de bajes zwaar is?
Dat het een corrupte bende is?
Gewoon een uitmuntende film, laat die boodschap maar achterwege.
N811
zo wat een hoog gemiddeld, ik heb een hele tijd zitten wachten op een gevangenisfil, hmmmm voor het begin is het gemiddelde wel okee, niet super. maar goed deze wil ik zien.
Diesel
Dat "het systeem" niet (altijd) werkt?
Of dat het recht uiteindelijk zal zegevieren?
Of dat het leven in de bajes zwaar is?
Dat het een corrupte bende is?
Waarom zou de film zichzelf niet serieus moeten nemen? het is een serieuze drama, niet een splatter horror o.i.d. En wat is er mis met het willen overbrengen van een boodschap? Felon heeft wellicht een simpele en voor de hand liggende boodschap maar wel mooi gebracht. De primaire boodschap van de film is dat je iets pas kunt waarderen wanneer je het niet meer hebt en de secundaire boodschap is dat shit happens and when it happens you have to deal with it.
Prudh
Geconstrueerd drama dat wegens de ééndimensionale personages verre van geloofwaardig is. Visueel erg lelijk en verhaaltechnisch voorspelbaar.
schaper
Het verhaal zelf is totaal niet geloofwaardig, maar de rollen werden heel goed neergezet, waardoor het je bleef boeien. Dorf en Kilmer zetten hier toch een hele goede rol neer. Zeker een aanrader! 4 sterren krijgt ie van mij.

Gevangenisfilm 'Felon' met mooie rol voor de overleden Val Kilmer verdwijnt binnenkort van Netflix

Deze vijf goed beoordeelde films zijn sinds kort te zien op Netflix

Vijf goed beoordeelde titels over het gevangenisleven

Bound by Honor

Hodejegerne
Thriller / Misdaad, 2011

Trade
Misdaad / Drama, 2007
tatoeërenneo-nazismgevangenisstrijdrechtbankmoordinmatebreak inprison riottear gassan quentinaryan