• 9.377.473 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Ric Roman Waugh

Met onder meer: Stephen Dorff, Val Kilmer en Harold Perrineau

Plot Felon

"No rule. No hope. No way out."

Een brave familievader met een veelbelovende toekomst verliest alles wat hij heeft, wanneer hij een inbreker in zijn huis per ongeluk doodmaakt. Veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, moet hij de komende drie jaar doorbrengen in een zwaarbewaakte gevangenis waar de regels van de normale maatschappij niet langer gelden.

avatar van Coelers

Coelers

Deze film pakte mij bij m'n keel.

Echt 1 van de betere films die ik de laatste tijd gekeken heb,

avatar van rtt

rtt

Goede film. Niets op aan te merken als je van dit genre houd.

Enige minpuntjes vond ik het te snel opgebouwde begin en ook het slot was naar mijn mening wat te snel achter elkaar gepropt.

Ik wist van te voren al een beetje waar de film over ging en verbaasde mij dat Stephen Dorff al na 6 minuten achter de tralies zat. Nogmaals de opbouw kon beter.

Maar algemeen een sterke film die een dikke 4 krijgt.

avatar van paulus6

paulus6

leuke harde film.. verveelt geen moment vind ik!

avatar van bleaching-bones

bleaching-bones

rtt schreef:

Goede film. Niets op aan te merken als je van dit genre houd.

Maar algemeen een sterke film die een dikke 4 krijgt.

Wat had je nog meer willen zien dan?

Het verhaal ging over het in jail zitten .

Hoe hij daar kwam is eigenlijk niet zo heel erg belangrijk.

het begin van de film is louter gebruikt op uit te leggen hoe hij er kwam.

avatar van drkoer

drkoer

vreselijk goede film!!

val kilmer in een glansrol!

vier dikke sterren.

Wow wat een topfilm. Sorry hoor maar deze film is 5 sterren waard. Je wilt het gewoon bijspringen en eind maken aan zoveel onrechtvaardigheid. grrrr

avatar van MovieMeteur

MovieMeteur

Ik verwachte op zich vrij weinig van deze film na het lezen van het de info over het verhaal dat hier bij de film staat , misschien daarom dat ik deze op zich niet super goede film toch aan het einde best kon waarderen.

Heb ook het idee dat harold perrineau iets te weinig of juist iets te veel zijn best deed, vind hem in de series OZ en LOST toch een stuk beter.

Hoe dan ook, vond het zeker het kijken waard! 3×*

avatar van Bullit

Bullit

Een leuke film om een keer te zien. Maar daar blijft het ook bij. Een beetje ongeloofwaardig.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Dankzij de goede berichten hier had ik mij veel voorgesteld van Felon en gelukkig werd de verwachting helemaal waargemaakt.

Zeer meeslepende, meelevende en keiharde actiefilm. Thug-groentje Dorff, die zich absoluut niet kan redden tussen het geboefte, aangezien hij daar waarschijnlijk een van de enige heeft om ergens naar uit te kijken.

Van het begin tot het einde leef je mee met Dorff, die zich van de ene in de andere penibele situatie verwikkeld. Dorff zet dan ook een zeer goede prestatie neer, in tegenstelling tot Kilmer, die niet echt overtuigend overkomt.

Het dubbele karakter van Perrineua komt ook goed tot zijn recht. Prima rol van deze gozer die in Lost ook erg overtuigend speelde.

Verder is de aktie zeer realistisch en keihard. Heerlijk rauw voer voor de liefhebber van de gevangenisfilms en Felon mag zich zeker tot de toppers in zijn genre rekenen.

avatar van Koerok

Koerok

Huh?? Ik vond Kilmer juist een gewelidge boef neerzetten!

Nou ja, smaken verschillen....

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Prachtige acteerprestatie van Val Kilmer en Stephen Dorff!!

Stel je voor dat dit je zou overkomen

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Hoog gemiddelde, maar wel een erg slechte poster. Het script is ook niet bijster origineel... Toch maar eens kijken.

avatar van De Meester

De Meester

Zoals door de meesten al aangegeven.. prima film! Soms harde gevangenis film met veel vechtscenes erin. Het verhaal is echter vrij sterk gedaan, hoewel ik de uiteindelijke manier van vrijkomen iets te makkelijk en te snel gaan. Maar de 4 sterren zijn dik verdiend!

avatar van Cure666

Cure666

Geweldige film. Van begin tot eind. Een dikke 5

avatar van Naduah

Naduah

Superfilm!....verder geen commentaar, want dat wordt toch steeds verwijderd.

avatar van derenzo

derenzo

geweldige film. deze film doet niet te min aan shawshank redemption en de green mile.

verdiende 5*

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

ben gek op gevangenisfilms en deze was wel een van de betere die ik gezien heb

erg goed

avatar van rtt

rtt

bleaching-bones schreef:

Wat had je nog meer willen zien dan?

Het verhaal ging over het in jail zitten .

Hoe hij daar kwam is eigenlijk niet zo heel erg belangrijk.

het begin van de film is louter gebruikt op uit te leggen hoe hij er kwam.

Ik mag toch wel een mening hebben ?

Zeur niet zo man.

avatar van eduard

eduard

Deze film heeft grote indruk op me gemaakt toen ik hem zag. Maar als je het laat bezinken kom je toch tot de slotsom dat het eigenlijk over niets ging dan het bekende verhaal. Toch krijgt deze een dikke 4 en dat is voor mijn doen heel veel. Zeer zeker de moeite meer dan waard om te kijken dus.

avatar van mattjo

mattjo

harde bajesfilm waar de bewaarders de badguy rol krijgen toebedeeld weer eens wat anders ,film kijkt lekker weg zeker dikke 4 waard

avatar van Erwinner

Erwinner

Waar draait deze film dan?

avatar van Mondragon

Mondragon

Een geweldige film vond ik dit. Werdt gegrepen van begin tot eind.

4 sterren !

avatar van aerts007

aerts007

rtt schreef:

Ik mag toch wel een mening hebben ?

Zeur niet zo man.

Bij sommige gebruikers van deze site mag je inderdaad geen eigen mening hebben!

En allen maar lullen over verdraagzaamheid tegenover anderen!

avatar van Jaap885

Jaap885

Heerlijke aangrijpende film, een aanrader

avatar van -P-

-P-

Fantastische film. De laatste films die ik gezien heb van Kilmer waren waardeloos, maar deze abslouut niet. Goede gevangenisfilm.

avatar van Betamax

Betamax

Super ongeloofwaardig verhaal......maar wel super spannend.

Prachtig geacteerd.

Waar halen ze al die criminele koppen vandaan.

Kilmer speelt een pracht rol.

avatar van madmax8

madmax8

leuk om een keer te zien en aardig geacteerd. Beetje standaard gevangenis verhaal niets speciaals. 3,5 ster is ie wel waard.

avatar van Waku

Waku

Keihard en uiterst gewelddadig gevangenis drama.

Maar ook eentje die indanks het fysieke geweld overreind blijft staan door puik acteerwerk.

Bovendien verliest nergens het verhaal zijn geloofwaardigheid.

Val Kilmer ( wat is die man dik geworden) zet een prima rol neer als norse en doorgewinterde medegevangene terwijl Stephen Dorff

eveneens overtuigt als gevangene die dieper en dieper in de problemen raakt buiten zijn schuld om.

De wanhoop en onbegrip van zijn verloofde maakt zijn verblijf in de gevangenis enkel moeilijker

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Betamax schreef:

Waar halen ze al die criminele koppen vandaan.

Volgens mij spelen deze criminele koppen ook echt vaak in verschillende jail-flicks mee. Gezichten komen mij vaak bekend voor van andere films en ik neem aan dat ze geen fietsstalling-houders spelen in die andere films.

avatar van Mattlez

Mattlez

Eindelijk weer eens een boeiend verhaal in een Film...

Goed acteerwerk...

Verder commentaar overbodig lijkt me...