Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Ric Roman Waugh
Met onder meer: Stephen Dorff, Val Kilmer en Harold Perrineau
Plot Felon
"No rule. No hope. No way out."
Een brave familievader met een veelbelovende toekomst verliest alles wat hij heeft, wanneer hij een inbreker in zijn huis per ongeluk doodmaakt. Veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, moet hij de komende drie jaar doorbrengen in een zwaarbewaakte gevangenis waar de regels van de normale maatschappij niet langer gelden.
Wade Porter
Maggie
Viper
Gordon
Michael Porter
Felon is een bovengemiddelde gevangenisfilm. Het sterke spel van Kilmer trekt de film omhoog en Perrineau is tevens erg sterk. Dorff overtuigd niet helemaal en het verhaal is erg clichématig en voorspelbaar. Iets minder voorspelbaarheid was de film ten goede gekomen. Toch zeker de moeite waard.
Best wel een goede film met een aardig verhaal. Ik had alleen iets meer verwacht van de gevangenis. Want behalve de cel en de uitlaatplaats lieten ze niet veel zien.
Maar de film boeide wel van de eerste tot de laatste minuut. Mooie rol van Val Kilmer en Stephen Dorff.
Prudh
N811 slaat de spijker volkomen op zijn kop. Aangedikt en overgedramatiseerd stukje pulp, waarin de gevangenisscènes naast eentonig ook nog eens onrealistisch zijn (idd te kleine yard waarin het schijnbaar elke dag hetzelfd liedje is en waar een corrupte bewaker zijn massochistische lusten kan botvieren zonder dat iemand er iets aan kan doen, totdat de all-american huisvader onder vervelende omstandigheden in de bak komt alwaar hij marionet wordt in het spel van de o zo nare nukken van dat compleet karikaturale personage, waardoor de perfecte papa zijn liefelijke huisvrouwtje en koddige kindje lijdzaam moet achterlaten.Gnuf. Natuurlijk is dit Amerikaanse rolmodel degene die een einde maakt aan al die stoute capriolen!) Beetje knokken, opgedrongen sentiment: valkuilen.
timbo_
Wat een ongeloofelijk hoog gemiddelde voor zo'n slechte film. Er is eigenlijk niets wat de film nog overeindt houdt. Het acteerwerk is enorm triest al ligt dat niet echt aan de acteurs maar vooral aan het script. Werkelijk geen een personage heeft ook maar iets van diepgang. De karakters worden dan ook gedurende de film meer karikaturen dan wat anders. Wat dat betreft slaat die hoofd bewaker natuurlijk wel alles. Zelden zo'n ongeloofwaardig cliche bad guy gezien. Het gaat dan ook helemaal nergens over wat die kerel allemaal flikt. Ik zal verder niet zeggen dat ik me enorm verveeld heb daarvoor zat er wel genoeg vaart in de film maar dat maakt de film helaas nog niet goed. Waardeloos acteerwerk, schandalig script en een enorm ongeloofwaardig verhaal maken dat ik eigenlijk gewoon een 0,5 zou moeten geven. Maar omdat ik me niet verveeld heb krijgt hij een sterretje meer.
Leland Palmer
Met dat behoorlijke gemiddelde hier wou ik eigenlijk niet achterblijven om deze film te gaan zien. Hoge verwachtingen had ik zeker niet, want de trailer kon mij totaal niet overtuigen. De film is toch wel een beetje hoe ik het had gedacht van te voren. Een veels te hoog gemiddelde hier, maar toch wel een leuke film.
Een beetje een goedkoop uiterlijk heeft deze film. Het camerawerk beviel me niet altijd goed en kwam soms nogal amateuristisch over. De acteerprestaties zijn opzich wel goed, maar het verhaal is flinterdun en voorspelbaar. Ondertussen gebeuren er genoeg interessante dingen die je aandacht op het scherm weten te houden en je weten te vermaken, maar dan worden we te vaak geconfronteerd met vreselijk ongeloofwaardige momenten. Eigenlijk is het één en al cliché in deze film. Van personages tot verhaal en het einde. Dat alle acteurs het goed doen is leuk, maar het zwakke script heeft hun daar niet echt bij geholpen. Daarnaast wist geen personage echt mijn medeleven te winnen en dat is wel een beetje de bedoeling in zo'n film denk ik.
Voor de rest is de film opzich leuk en wisten een aantal scenes behoorlijk te imponeren. Daarom kom ik nog op een voldoende voor deze film, maar dat gemiddelde hier is wat mij betreft behoorlijk overtrokken.
Madecineman (moderator films)
Opvallend en imo onterecht hoog gemiddelde heeft deze Felon. En dat voor een nogal simplistisch, clichématig knokfilmpje want eerlijk gezegd zie ik niet waar deze film nu zijn status vandaan haalt. Nergens stijgt het echt uit boven de gemiddelde B-film ook de originaliteit laat ver te wensen over.
Ik verwachte op hand van de positieve beoordeling eigenlijk eens een modern eigentijds gevangenisdrama, handelend over de misstanden binnen het Amerikaanse gevangenissysteem. Dat is de film die ik graag zou willen zien maar dat is niet de film die ik kreeg.
Veel verder dan een compleet ongeloofwaardig verhaal over een sadistische gevangenisbewaarder die zijn zwaar getatoeëerde en gespierde gevangene afkomstig uit verschillende etnische groepen onderling een robbertje laat vechten komt het niet. Die knokpartijen zijn ook nogal slecht en chaotisch in beeld gebracht mede door het ongepaste gebruik van een hypernerveuze camera.
Personages zijn daarnaast ook compleet oninteressant en te stereotype voor woorden. De sadistische gevangenisbewaarder is eendimensionaal en te lomp en te weinig intelligent om geloofwaardig met dergelijke praktijken weg te komen of om mij maar ook enigszins te kunnen boeien. Hetzelfde gaat op voor de "goodguys" in deze film. De brave "all american family man" is veel te makkelijk om sympathie bij de kijker op te wekken, bovendien zit er ook niet echt progressie in zijn karakter. Het lijkt of die hele gevangenis hem nauwelijks iets doet. Ook zijn vriendschap met mede gevangenen Smith verloopt veel te gladjes. Eigenlijk is het drama in deze film sowieso een drama, echt verder dan wat cliché gevangenis sentimentjes en tranentrekkerijtjes komt het niet echt. Die hele verhaallijn met zijn vrouw die op het laatst toch nog even de dag komt redden is ook al weinig origineel of sterk uitgewerkt. En dan heb ik het nog niet over al die gevangenen die zich op het einde als een man achter, nee voor, onze held scharen
Totaal ongepast en kritiekloos happy-end ook. Alsof je over "happy" kan spreken als je in Amerika totaal berooid uit de bak komt.
Film die graag wil doen een maatschappelijke relevantie te hebben maar dat nergens waar kan maken en blijft steken in makkelijke crowdpleasers en valse sentimenten. Te makkelijk... Veels te makkelijk...
Vermakelijke film, dat moet gezegd worden. Het verhaal is erg dun, barst van de cliché's en ook de afloop is behoorlijk voorspelbaar. De acteurs doen het echter niet slecht. Dorff zie ik eindelijk weer eens een aardige rol spelen en ook Kilmer, met zijn mooie zwarte baard, doet het gewoon goed. In de film zitten een hoop vermakelijke momenten, maar er gebeuren veel te veel ongeloofwaardige zaken om de film serieus te nemen. De personages blijven ondanks een enkele poging tot diepgang nogal oppervlakkig en spannend is het eigenlijk ook nooit. Echter wel behoorlijk vermakelijk en ik heb me dan eigenlijk ook geen moment verveeld.
3,0* voor een film die eigenlijk niemand serieus kan nemen.
OlafK
Een hoog gemiddelde op MovieMeter, maar de recensies zijn tot dusver niet bijster hoog uitgevallen. En als je deze film op zeer rationele wijze bekijkt, kan ik me dat zelfs enorm goed voorstellen.
Ik heb me echter volledig laten meeslepen in dit verhaal. Geweldige acteerprestaties van met name Val Kilmer! En natuurlijk; een heleboel zaken zijn niet volledig realistisch. Asaharo wees er al op dat alle verschillende gangs bij lange na niet achter één persoon gaan staan, aan de andere kant werd hier wél een, misschien ietwat discutabele, verklaring op gegeven: gevangenen hebben aan 1 groep een nog grotere hekel; de bewakers.
Mits deze film je weet te raken, is het een pareltje. Bij mij wist Felon dit effect in ieder geval te bewerkstelligen en verdient daarom dan ook de volle 4*.
Metalfist
Felon
Ik had het hoge gemiddelde niet verwacht eigenlijk maar is wel verdiend.
Felon is een harde gevangenisfilm over hoe je door je gezin te beschermen zwaar in de problemen kan komen. De acteerprestaties zijn ook geweldig, met name Val Kilmer en Stephen Dorf. Het verhaal barst wel van de clichés maar dit stoort niet echt.
FillumGek
Overtuigende gevangenisfilm.
Ik had vrij hoge verwachtingen van deze film. In mijn nabije omgeving hoorde ik al mensen over hoe goed hij was en aan de 3,80 sterren hier denken jullie er net zo over. Daarnaast kan ik een goed gevangenisdrama - mits hard - altijd wel waarderen.
Het verhaal is kort. Bovenstaand plot zegt voldoende. Na zeven minuten film komt Dorff in de bajes terecht en dan volgt het bekende werk. Vechten, vrienden maken en vooral je eigen hachje proberen te redden. Natuurlijk komen er weer een hoop stereotypen voorbij zoals de onschuldige huisvader, een aantal levensgevaarlijke gangleiders en een doorgeslagen bewaker - waar ik me overigens aan ergerde - die aan de verkeerde kant van de tralies staat. Wel goed dat ze lieten zien dat hij in het dagelijks leven als een vriendelijke man overkomt, maar een beest wordt zodra hij naar zijn werk gaat. Ik verbaasde me over de rol van Kilmer - die het overigens goed doet - , ik had verwacht dat hij een echte badass zou spelen. Hij mag dan wel een seriemoordenaar zijn, maar diep in zichzelf schuilt een goed mens. Dorff speelde ook overtuigend en Nichols is ook hier weer een genot om naar te kijken.
Zoals dat gaat in gevangenisdrama's krijg je veel chaos en gevechten voor je kiezen om te kijken wie de sterkste is. Gelukkig zitten er soms lekkere rake klappen bij met hier en daar een open wond. Mede door het sterke acteerwerk van Kilmer en Dorff waren de conversaties in de cel ook boeiend om te volgen. Het einde was nogal over de top, maar daar heb ik me niet echt aan geërgerd. Ik had me er al op voorbereid, want ik had eigenlijk niks anders verwacht. Ook de hereniging van de familie is clichématig, maar het bezorgde me wel een kleine brok in m'n keel. Maar dat heb ik vaker bij dat soort scenes
Niks mis met dit filmpje. Misschien niet realistisch, maar wel overtuigend.
Elineloves
Ik ging er zonder verwachtingen in mee toen mijn vriend voorstelde deze film te kijken, maar ik geef toe, wát een verrassing!
Eindelijk weer eens een film waarvan ik kan zeggen dat hij de moeite waard is, dat zie je de laatste tijd helaas niet meer zovaak.
Het verhaal klopte, de acteurs deden hun dingetje, helemaal goed!
Respekked
Omdat de gevechten aan het begin nog wel leuk zijn, omdat de gemene gevangenis bewaarder aan het begin leuk contrasteert als liefhebbende vader en omdat Val Kilmer gewoon heftig is kom ik net uit op een 2,5*. Maar eigenlijk is dit echt een bijzonder matige en langdradige film. Terwijl het snelle begin nog wel redelijk veel beloofde.
Het hoge gemiddelde hoeft van mij niet.
mister blonde
Toch niet onaardig.
De stukken over het er bijhorende familiedrama waren te cliche voor woorden, maar bleven gelukkig beperkt tot een klein aantal minuten. Het punt dat dit iedereen kan overkomen wordt gelukkig niet te lang doorgevoerd.
In de gevangenis zijn er ook wel cliches zoals de slechte bewaker, maar die scenes kwamen zowaar behoorlijk realistisch (of toch in elk geval geloofwaardig) over.
Vind Kilmer en Dorf drollen van acteurs, maar Dorf is niet onaardig (ook al blijft het een beperkt acteur) en Kilmer speelt ronduit sterk.
Verder is het allemaal niet zo bijzonder (muziek, visueel plot etc). Het kijkt eenvoudigweg gemakkelijk weg. 3,5 sterren.
schram101
Mooie film dit! Het leven in de gevangenis gaat niet over rozen. Films over het leven in de bajes zijn vrijwel altijd interessant.
Het acteerwerk is van Dorff & Kilmer is goed. Ze weten hun personages overtuigend neer te zetten zonder ergens overacting hun personage weer te geven..
Het verhaal zit redelijk in elkaar. Alleen het einde had mij hier en daar wat beter uitgedacht mogen worden.
Brakeburner
Tijdens de eerste 10 minuten dacht ik in een zaterdagavond VIJFTV (belgische vrouwenzender
) -film terechtgekomen te zijn! Gelukkig ging het niveau hierna toch wat naar boven.
De schokkerige cameravoering, die men in deze film gebruikt, geeft goed de rauwe sfeer van de gevangenis weer. Kvond het bij momenten erg goed en stijlvol gedaan, gaat nergens echt storen.
Jammer genoeg is de verhaallijn zo goed als volledig te voorspellen...
wat niet wegneemt dat het nog wel een amusante kijkervaring wordt.
Er zijn nog wel enkele originele vondsten, maar ze zijn erg zeldzaam aanwezig (bijvoorbeeld contrast vriendelijke huisvader Jackson - Sadistische bewaker Jackson)
Deze film is een poging tot iets origineels, maar slaagt daar jammer genoeg niet geheel in.
Een beetje Prison Break zonder het uitbreken en met wat meer emotionele diepgang...
Richard1074
Ik vond dit een erg goeie film. Een van de beste die ik de afgelopen tijd heb gezien. Vooral de sfeer van het "rauwe" gevangenisleven wordt erg goed vertoont vind ik.
Acteurs doen het ook erg goed.
Absoluut een aanrader.
Niveath
Matige film.
Met de insteek van de onschuldige huisvader moet overleven verwacht je wel wat diepgang in de personages. Ik vond het allemaal nog lang niet goed genoeg uitgewerkt. Ik had graag meer willen weten over de situatie van zijn vrouw, zijn celgenoot en die Jackson. Maar ik kan me ook voorstellen dat het voor de doelgroep meer dan genoeg diepgang heeft.
Want die gaat voor de actiescènes en de heldendaden. Allemaal vrij goed gedaan maar nergens echt verrassend of vernieuwend.
Leuk, oppervlakkig tussendoortje. 2.5*
MNV2
- 1900 stemmen
The Gladiator meets Oz
Het verhaal gaat over een man die de 'american dream' beleeft, hij heeft een vrouw, een kind, trouwplannen, een huis, een droomjob,... maar als hij op een dag hetgene doet wat hij denkt gerechtigd te zijn, slaat het Amerikaanse rechtssysteem hard in zijn gezicht. Hij zal moeten leren te overleven in één van de meest beveiligde maar ook meest corrupte gevangenissen van Amerika...
Felon geeft een verhaal weer dat waargebeurd zou kunnen zijn, de film laat althans uitschijnen dat het draait om een harde realiteit, corruptie en rivaliteit zijn dan ook twee begrippen waar het gevangenisleven omdraait. Dat verhaaltje is dan ook nog eens verpakt in een film met overtuigend acteerwerk en aardige camerabewegingen. De (voor mij) onbekende Stephen Dorff wist Wade Porter acceptabel neer te zetten, maar zette ook geen hoogstaande acteerprestatie neer, die credits gaan naar Val Kilmer, die duidelijk perfect gecast was voor zijn rol. Enig minpunt is de soundtrack die ik nogal weinig memorabel en dus wat aan de saaie kant vond, verder had ik het gevoel dat er toch nog meer in het einde zat.
Al bij al een verrassende film en (naar mijn mening) een betere gevangenisfilm dan The Shawshank Redemption. Het verhaal kwam althans realistischer en harder over.
3.5 sterren
Verrassend sterk, meeslepend gevangenisdrama, goed gemaakt en uitstekend gespeeld. Dorff en Kilmer zijn prima in de hoofdrollen. Het spannende script bevat enige diepgang en weet de meeste cliché's te vermijden. Het vlotte, rauwe camerawerk en de sfeervolle score dragen bij aan precies de juiste sfeer. Een dikke aanrader binnen het genre.
Tonypulp
Zeer aangrijpende film.
Erg sterk en meeslepend verhaal, gebracht door een paar top acteurs gepaard met de nodige drama, die nergens echt cliché word..en dat is een prestatie.
Flitsend en rommelig camera werk zorgt voor sfeer, de gevechten voor de nodige impact en de drama voor het gevoel dat je erbij moet krijgen, dit gaat allemaal goed gepaard.
Echt een verassing
CRu
Gezien jouw top 10 kan ik dit begrijpen.
White Trash's comment ben ik het niet zo mee eens, maar met z'n top 10 toch meer dan met die van Gert P...
Titanic!!?
DonOswaldo
- 1931 stemmen
heerlijk verhaal, heerlijke verfilming, heerlijke sfeer en heerlijk acteerwerk, kortom zeer vermakelijke film
elmo4ever
echt goeie film!
goeie acteurs goed verhaal alleen soms wat traag!!!
Captain Pervert
Ik kan meegaan met de mensen die deze film goed vinden, want vermakelijk is hij zeker, en bij vlagen ook wel spannend. Maar ik begrijp de mensen die de film afkraken ook volkomen. Misschien nog wel meer.
Het is allemaal heel degelijk. Acteerwerk, spanning, prima. Maar de film probeert op geen enkel vlak iets nieuws. Ik durf zelfs wel te stellen dat gevangenisdrama's het meest afgebakende genre is, en derhalve ook de meest clichématige films zijn die bestaan.
Bij deze film lijkt het alsof men niet meer heeft gekeken naar de realiteit in gevangenissen, maar naar andere films die over gevangenissen gaan. Het is dan ook een karikatuur van het genre waarin alle clichés aan bod komen, van sadistische bewakers tot gangs tot verborgen wapens tot een moeizame relatie met het thuisfront.
Ik miste er alleen nog twee (de toestanden rondom vallende zeepjes, en "the guy that can get things" voor geld).
Wat moet je geven aan een film die prima entertainment biedt, maar na 24 uur alweer uit je geheugen is verdwenen?
Ik houd het maar op 2,5 sterren.
Jesse93
Na de eerste 5 minuten zit je al meteen in de film en is er ook al iets spannends gebeurd. In de film wordt alles erg goed ingeleid, dus je weet precies wat er gaande is. In een film als deze zit je natuurlijk weer met allerlei dilemma's, mag je bijvoorbeeld iemand achterna gaan die je net heeft beroofd, maar die worden niet verder uitgewerkt.
Personages waren erg goed neergezet en het camerawerk was ook uitstekend. De spanning zat er voor mij een paar keer goed in. Val Kilmer is erg goed gekozen voor zijn rol en weet je echt te overtuigen. Hij heeft in deze film alleen wel een wat dikkere kop en brede schouders waardoor hij nog beter overkomt.
Het verhaal ging voor mij wel een beetje te snel. Ze sprongen steeds wel erg snel in de tijd waardoor je niet heel goed zijn ontwikkeling kon doormaken, want al snel is de hoofdpersoon al helemaal in 'het gevangenis leven' gegroeid. Zitten ook nog een paar leuke vechtscene's bij.
Je kunt erg goed aan de bewakers zien dat ze niet echt blij zijn met wat hun baas allemaal doet. Hier gaan ze dan later ook wat aan doen.Voor mij lag deze expressie er soms wel erg dik bovenop en vond het dan ook raar dat de baas van die afdeling niet eerder had opgemerkt dat zijn medewerkers niet echt blij zijn waar hij mee bezig is. Dus deze emotie hadden ze misschien wat meer kunnen verbergen.
Ze hadden dus op een aantal dingen wel wat dieper in mogen gaan. Dit had het verhaal waarschijnlijk wat verbetert, maar de spanning zat er zeker goed in bij mij en dat is dan ook wat ik zoek in een film als deze.
Justinw
Felon
Ja, eerste keer toen ik hem zag vond ik hem al erg goed. En toen ik hem keek herinnerde ik me toch verrassend veel details. Wat een goed teken is. Felon weet met een laag budget toch een sterke film neer te zetten. Hij is erg realistisch.( Dan doel ik vooral op momenten wanneer we zien hoe Porter grondig wordt onderzocht naar wapens en vervolgens boeien om, boeien af etc. krijgen te zien.) Het "bewaker laat gevangenen vechten" is misschien wat minder geloofwaardig maar geeft wel de lekkere energie aan de film.
Waugh heeft een uistekende film gemaakt met weinig budget(heb aardig gezocht maar kan geen bedrag vinden) en een uitstekende balans tussen wat drama en actie.
Het feit dat ze ex-gevangen/bendeleden hebben gebruikt is goedkoop en werkt goed, want de tatoo's en gevaarlijke gangsters pakt goed uit. De echte acteurs, met een onherkenbare Val Kilmer met een baard en flink wat kilo's eraan doen het ook goed. Eigenlijk heb ik vrij weinig films met Val Kilmer gezien(Spartan gekocht dus das weer eentje erbij). Terug naar deze film, komt Val erg geloofwaardig over als filosofische steenkoude' inmate'.
Dan Stephen Dorff die we toch aardig veel in B-Films zien opduiken krijgt hier misschien een carrière boost. Aangezien zijn rolletje in Public Enemies en zijn hoofdrol in de nieuwe film van Sofia Coppola!
En dat is verdiend want hij acteer goed in Felon. De overgang van drama naar actie is erg degelijk en wekt geen irritatie op.
Decor's zien er leuk uit, het gevangenis blokje. En de wat intimiderende luchtplaats. Moet ik ook wel want hier speelt 80% van de film zich ook af. Waugh heeft soms iets teveel Shaky-camera's en ook had ik wat andere filters gebruikt. Oogt soms wat te B-Achtig.
Ik heb me prima vermaakt met deze sterke gevangenis film, die misschien niet helemaal origineel is maar wel het beste van verscheidene andere films heeft gecombineerd.
* * * *
Film Fan
Kilmer heeft mij verrast met deze film. Hij zette met overtuiging een voor meervoudige moord levenslang veroordeelde gevangene neer. Ook Dorff wist te overtuigen. Hoewel het verhaal niet bijster origineel is (onschuldig gevangen) bleef er tot bijna het einde aan toe een spanning in de film zitten. Karakters hadden wat mij betreft iets beter uitgewerkt mogen worden en het einde zag je aankomen en eigenlijk deze film onwaardig. Niet een film om meerdere keren te zien maar voor één keer wel aardig.
chevy93
Felon is een film die bewijst dat clichés niet per se storend hoeven te zijn. Mits met zorgvuldigheid gebruikt, wat ook gedaan is, valt er weinig op aan te merken. Een nadeel van clichés is dan weer wel dat het niet overdonderend is in 9 van de 10 gevallen. Zo ook bij Felon. De volledige speelduur spannend en eigenlijk weinig negatieve punten. Maar aan het einde blijf je toch een beetje met een leeg gevoel zitten. "Maar dit heb ik al vaker gezien".
Naja, kijkt lekker weg, zakt geen moment in en nog een bonuspunt voor de geweldige cast en een geweldig personage (John
El ralpho
Herziening.
Ook tijdens het bekijken van de 2e keer vond ik Felon nog steeds een sterke film.
De film weet een onherroepelijke sterke sfeer op te roepen die net zo fenomenaal wordt weergeven als het gevangenis leven van Prison break in zijn eerste seizoen.
Je gaat met de hoofdrolspeler meeleven en kan zijn pijn en frustratie bijna voelen. De mens is met handen en voeten aan de wet gebonden wat deze film pijnlijk laat zien..Ergens wordt een wettelijke lijn getrokken die het personage van Stephen Dorf overschrijdt om zijn familie te beschermen..Hoewel het om bescherming ging en niet om een zelfverdediging binnen het huis, vindt ik de gevangenneming van Wade Porter nog steeds een punt wat ter discussie te stellen valt.
maar dat heeft verder weinig met de film te maken
Dit soort zaken komen vaker voor en maken de situatie des te pijnlijker om te aanschouwen.
Dit is de kracht van de film. De situatie waardoor de hoofdpersoon in de gevangenis terechtkomt is realistisch en zal door velen bestempeld worden als onterecht.
Dit zorgt echter voor een goede opzet en medeleven.
Het verder verloop van de film is tevens erg sterk. De film bevat een aantal sterk neergezette personages en pakt de thema's van verschillende bendes en corrupte politie goed aan. Ook al wordt deze laatste wel wat te overdreven aangezet. (waarom worden dit soort praktijken zo lang door de andere bewakers getolereerd?) Echter is dit een kleine smet, en is het allemaal nog redelijk aannemelijk.
Petje af voor Felon, en voor mij één van de sterkere gevangenis films
Bikkelharde en realistisch ogende gevangenisfilm waarin een average Joe min of meer buiten zijn schuld om in de gevangenis beland waar de gevangenisbewaarders ook nog eens corrupt blijjken te zijn. Zowel de situatie van de gevangenen, de bewakers en de thuisblijvers wordt goed belicht. De film kent een aantal harde vuistgevechten en is zowel spannend als aangrijpend. Ook het acteerwerk is verrassend goed, waarbij Val Kilmer een imposant personage neerzet. Na herziening cijfer verhoogd naar 4.5, vooral ook omdat de film een goed beeld weergeeft hoe uitzichtloos het bestaan van een gevangene kan zijn.

Gevangenisfilm 'Felon' met mooie rol voor de overleden Val Kilmer verdwijnt binnenkort van Netflix

Deze vijf goed beoordeelde films zijn sinds kort te zien op Netflix

Vijf goed beoordeelde titels over het gevangenisleven

Bound by Honor

Hodejegerne
Thriller / Misdaad, 2011

Trade
Misdaad / Drama, 2007
tatoeërenneo-nazismgevangenisstrijdrechtbankmoordinmatebreak inprison riottear gassan quentinaryan