• 9.380.985 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Ric Roman Waugh

Met onder meer: Stephen Dorff, Val Kilmer en Harold Perrineau

Plot Felon

"No rule. No hope. No way out."

Een brave familievader met een veelbelovende toekomst verliest alles wat hij heeft, wanneer hij een inbreker in zijn huis per ongeluk doodmaakt. Veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, moet hij de komende drie jaar doorbrengen in een zwaarbewaakte gevangenis waar de regels van de normale maatschappij niet langer gelden.

avatar van Fryce

Fryce

Eindelijk weer een lekkere rol van Val Kilmer. De film zelf vond ik meer dan vermakelijk, af en toe voorspelbaar en af en toe dialogen die niet erg goed geacteerd op mij overkomen. Maar het verhaal boeide mij wel, en de actie vond ik lekker.

avatar van thijspsp

thijspsp

Zit een goed verhaal in en het was boeiend tot het end, al met al een 5*

avatar van mirella7

mirella7

Ik geef een 3,5, erg goede film, goede actie, goede afwisseling tussen mooi goed verhaal en actie. En interessant hoe mensen in bepaalde situaties op elkaar reageren. Iedereen overleeft op eigen manier. Wel erg dat dit soort dingen zomaar kunnen gebeuren. Heel erg voor dat gezin..Gelukkig loopt het goed af, daar hou ik wel van.

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Altijd spannend, gevangenisfilms..boeit mij altijd zeer!.Deze film vond ik ook weer de moeite waard.Continue aanwezige spanning, alleen ik vond het wel wat overdreven allemaal..Het gebeurt zeker wel hoor, dit soort criminele zaken in gevangenissen..maar in een film is het altijd wat opgeblazen.Ook loopt het allemaal wel ERG gesmeerd voor dorff op het einde..maar heb me zeker wel vermaakt met deze film.Prima film

avatar van hans2601

hans2601

super film goed verhaal en spannend

avatar van hein74

hein74

leuke film, die geen moment verveelde

avatar van kanjertje

kanjertje

Zware aangrijpende maar hele goeie film

avatar van Mcgyver2503

Mcgyver2503

Goeie spannende film die niet inzakt.

Het zal je maar overkomen.

avatar van lagaiske

lagaiske

Deze film moet je gewoon gezien hebben.

Aangrijpend verhaal over hoe een doodgewone man onterecht in jail beland nadat hij zijn gezin wou beschermen.

Hij geraakt verwikkeld in een macht spel tussen gedetineerden en corrupte cipiers.

Deze mag je gewoon niet aan je neus laten voorbij gaan.

avatar van scorpie-oentje

scorpie-oentje

harde film, goed acteerwerk, reaistisch en zeer zeker de moeite van het kijken waard!!

avatar van android325

android325

goed acteerwerk. soms wat overdreven maar ja daarom is het ook een film. een aanrader.

avatar van pillie55

pillie55

Een hele mooie ontroerende film.Staat bij mij op nummer 2

avatar van Asiandragon

Asiandragon

Zeer goede film. Sterke cast met Val Kilmer voorop!

Enige minpunt was het camerwerk. Erg rommelig en soms bijna amateuristisch om aan te zien.

Ik zat op 5 sterren maar vanwege het camerawerk ga ik terug naar 4.

avatar van Master1986

Master1986

Hele goede film. Voor mij was het een tijdje terug dat ik Val Kilmer in actie had gezien. Maar hij blijft goed. Tevens een interessante film. Het zal je maar gebeuren. Dat je als relatief brave burger moet overleven in een Amerikaanse gevangenis.

Vond het mooi om te zien hoe hij in het begin echt binnen kwam als "brookie" en later zich ontwikkelt tot een die hard gevangene.

Kortom 3 sterren voor deze film.

avatar van iGeO

iGeO

Aardige film met degelijk acteerwerk.

Het verhaal is niet echt sterk/origineel, maar de film keek wel goed weg.

3***

avatar van susanne123

susanne123

super film!!goed acteerwerk en een fantastisch verhaal echt 1 die je niet snel zult vergeten..

avatar van Ricochan38

Ricochan38

1 van de betere prison films, en val kilmer voor het eerst weer eens te pruimen in een film.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Zeer goeie film, had alleen een gevoel dat het wel erg 'film' was. Zonder dat had ik een 4,0 gegeven.

avatar van N811

N811

Een van de slechtste films ooit.

avatar van anco12

anco12

ik vindt dit een van de beste gevangenis film ooit.

zo iets kan dus echt gebeuren he!

supper film zeker kijken mensen

avatar van The Goss

The Goss

Sterke en beklemmende gevangenisfilm. Sterke rol van Kilmer. Zeker als je net daarvoor Conspiracy hebt gekeken, met een niet vergelijkbare Kilmer.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

uitspraken.

N811 schreef:

Een van de slechtste films ooit.

Dit vat ik dat niet he......

De film krijgt hier niet minder dan 3 sterren.....

en dan ineens dit..............

Waarom is het een van de slechtste films ooit?

avatar van timbo_

timbo_

Niet minder dan 3? Ik heb hem zelf al een 1,5 gegeven dus lijkt me sterk

Helaas is dit een harde werkelijkheid in veel gevangenissen, ook in Amerika. Corruptie, discriminatie en geweld..

avatar van 606

Getting Louder schreef:

precies en dat wordt in deze film uitstekend verfilmt en prachtige vertolkt.

4,5 ster

avatar van degoe

degoe

Deed me denken aan Shawshank Redemption

avatar van degoe

degoe

gmx schreef:

k snap ook echt niet waarom sommige mensen het over 'ongeloofwaardig' hebben, zonder er ook maar iets over toe te lichten. Dat is namelijk in het algemeen m'n grootste bezwaar bij dit genre. Ik vond dat dat bij Felon juist niet het geval is. Ik neem aan dat men doelt op het feit dat de gevangenisbewaarders doorslaan in hun regime. Ik kan me dat juist wel voorstellen. Lees bijvoorbeeld een wat over deze case study naar gedrag van gevangenbewaarders: http://www.prisonexp.org/

Helemaal mee eens, een ander voorbeeld waarbij je ziet dat de gevangenisbewaker niet zwart/wit is zie je in de supermarkt.
Rond het einde in het ziekenhuis zie je wel dat hij enkele trekjes ook meeneemt naar situaties buiten de gevangenis.
Deze film toont verder ook juist dat gevangenen meerdere kanten hebben en dus niet zwart/wit zijn. Mede daarom vond ik de toelichting van Timbo eigenlijk nergens op slaan.

avatar van Hanna01

Hanna01

Super

Goede film, goed verhaal, goede scenes. Zeker mooie film!

Aanrader!

avatar van Asaharo

Asaharo

het probleem van dit oppervlakkig filmpje is toch het feit dat het zichzelf steeds serieus neemt, stephen dorf kon mij op geen enkel moment beklijven en val kilmer lijkt ook te beseffen dat de dialogen eigenlijk pure shit zijn.