• 9.381.042 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Ric Roman Waugh

Met onder meer: Stephen Dorff, Val Kilmer en Harold Perrineau

Plot Felon

"No rule. No hope. No way out."

Een brave familievader met een veelbelovende toekomst verliest alles wat hij heeft, wanneer hij een inbreker in zijn huis per ongeluk doodmaakt. Veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, moet hij de komende drie jaar doorbrengen in een zwaarbewaakte gevangenis waar de regels van de normale maatschappij niet langer gelden.

avatar van kaann

kaann

mooie dramafilm en spanning zit er goed tussen

avatar van MrMitch

MrMitch

Goede film.

Goed acteer werk van Val en Stephan.

Leuk "Jail" verhaal.

Film die de moeite waard is..

avatar van kentaro

kentaro

zeer spannende en boeiende film! je moet wel van gevangenis films houden, om deze film leuk te vinden!

avatar van Asaharo

Asaharo

degoe schreef:

k snap ook echt niet waarom sommige mensen het over 'ongeloofwaardig' hebben, zonder er ook maar iets over toe te lichten. Dat is namelijk in het algemeen m'n grootste bezwaar bij dit genre. Ik vond dat dat bij Felon juist niet het geval is. Ik neem aan dat men doelt op het feit dat de gevangenisbewaarders doorslaan in hun regime. Ik kan me dat juist wel voorstellen. Lees bijvoorbeeld een wat over deze case study naar gedrag van gevangenbewaarders: http://www.prisonexp.org/

Helemaal mee eens, een ander voorbeeld waarbij je ziet dat de gevangenisbewaker niet zwart/wit is zie je in de supermarkt.
Rond het einde in het ziekenhuis zie je wel dat hij enkele trekjes ook meeneemt naar situaties buiten de gevangenis.
Deze film toont verder ook juist dat gevangenen meerdere kanten hebben en dus niet zwart/wit zijn. Mede daarom vond ik de toelichting van Timbo eigenlijk nergens op slaan.

hebben jullie allemaal zand in jullie ogen?

ik begrijp niet dat dit soort cliche films zo goed gewaardeerd worden op MM.
scenes van diepgang heb ik blijkbaar gemist, een gevangenisbewaker in een supermarkt die vriendelijk doet tegen een andere bewaker en diens vrouw is een makkelijke manier om te zeggen de film diepgaand is, de opgepompte dialogen zijn even ongeloofwaardig als de acteurs en qua psycholische spanningen die er zijn in de gevangenis heb ik er in deze film bijna niets van gemerkt.

Maar het tenenkrullende einde blijft de grootste fout Als die gevangenen allemaal achter onze held komen staan kon ik mij niet inhouden van lachen, zelfs als er samengespant word in de gevangenis bij een opstand zullen deze verschillende gangs helemaal niet samenwerken, dan worden er onmiddelijk plannen beraamt om leiders van gangs te elimineren, en komt de onderlinge oorlog opgang

ik vraag mij eigenlijk af of ik dezelfde film heb bekeken als jullie

Erwinner

De meeste filmfreaks moeten deze film nog zien. Daardoor gaat deze film op zeker nog zakken.

avatar van N811

N811

Erwinner schreef:

Alleen als mensen met smaak de film gaan bekijken.

avatar van vph1272qm

vph1272qm

ik vind niet gauw een film niet goed, maar deze heb ik niet uitgekeken.

verhaal niet helemaal ok, en ik werd helemaal kriegel van die bewegende camera ,zal wel modern wezen, maar ik vind het niks.

avatar van Abelone

Abelone

Wel aardig, niet super.

Je ziet alles ver van te voren aankomen.

Erwinner

Soms ook wel eens achterlangs...

avatar van OlafK

OlafK

Een hoog gemiddelde op MovieMeter, maar de recensies zijn tot dusver niet bijster hoog uitgevallen. En als je deze film op zeer rationele wijze bekijkt, kan ik me dat zelfs enorm goed voorstellen.

Ik heb me echter volledig laten meeslepen in dit verhaal. Geweldige acteerprestaties van met name Val Kilmer! En natuurlijk; een heleboel zaken zijn niet volledig realistisch. Asaharo wees er al op dat alle verschillende gangs bij lange na niet achter één persoon gaan staan, aan de andere kant werd hier wél een, misschien ietwat discutabele, verklaring op gegeven: gevangenen hebben aan 1 groep een nog grotere hekel; de bewakers.

Mits deze film je weet te raken, is het een pareltje. Bij mij wist Felon dit effect in ieder geval te bewerkstelligen en verdient daarom dan ook de volle 4*.

avatar van Chief

Chief

Goed verhaal en goed neergezet. Met name als je van Genre Gevangenis houdt, is dit een toppertje!

avatar van aburefan

aburefan

met moeite afgekeken, de manier waarop de bewakers met de gevangene omgaan vond ik vrij belachelijk en er was ook weinig diepgang of iets dergelijks te bekennen. het steeds terugkerende ''vechten'' op het zogenaamde buitenveld van 5 bij 5 meter vond ik vrij stupide. dan nog de ''meedogeloze'' Val kilmer die zonder reden beste vriendjes word met dorff vond ik ook niet echt realistisch, 2 sterren, en dat vind ik eigenlijk al bijna te veel

avatar van eppy

eppy

ik vond het een sterke film, zet aan tot nadenken over het amerikaanse gevangenis systeem

Ja, want in het Amerikaanse gevangenissysteem laten ze de gevangenen op een klein pleintje elkaar verrot slaan. .

avatar van Glacius

Glacius

Sterk geacteerde film. Het verhaal is inderdaad niet bijster bijzonder, maar toch meeslepend. Naar mate de film vordert daalt het niveau wel een tikkeltje en met name de happy hollywood scenes en ending hadden van mij niet gehoeven.
Desondanks een zeer aardige film.

avatar van DiStefanO

DiStefanO

Harde gevangenisfilm, lange tijd geleden dat ik zo sterk geacteerde actiefilm zag

avatar van Snatch1979

Snatch1979

kos schreef:

Ja, want jij hebt reeds meerdere Amerikaanse gevangenissen van binnen gezien?

avatar van Hans58

Hans58

Prima film, goed acteerwerk, hoewel de jailmovie al behoorlijk uitgemolken is, weet deze film je door goed montagewerk je op het puntje van de stoel te houden

avatar van skipy05

skipy05

goede film. een harde gevangenis film.

heel goed acteer werk

goed gefilmd.

avatar van MovieArt

MovieArt

Ik begrijp ook niet dat dit soort cliche films zo goed gewaardeerd worden.

Het is een realistischere variant op Death Race.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

?!

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

degoe schreef:

Deed me denken aan Shawshank Redemption

Dat meen je toch niet. Dat vind ik een belediging voor SR. Dit is zoveel oppervlakkiger. Beide films hebben overigens niks met elkaar van doen.

avatar van blaze2006

blaze2006

Aangrijpend en boeiend verhaal.

avatar van Dridge

Dridge

Mwaaa , niet geweldig hoor , als dit de realiteit zou kunnen zijn in een gevangenis hou ik het er nog geen uur vol.

Wat me een beetje tegenstond was het feit dat al die gevangenen ultieme badasses waren die voor niets en niemand terugdeinsden en dat er alleen maar haat en nijd was en verder geen sociale structuur.

avatar van mr. erik

mr. erik

Redelijke film, was niet echt onder de indruk. Ik dacht trouwens heel even dat mijn dvd speler kuren begon te vertonen door het irritante bewegende beeld, maar het was toch echt de film zelf!

Val Kilmer maakte nog wel enige indruk.

avatar van PiefPafPoef

PiefPafPoef

Wat een enorm vette film zeg! Ik heb deze gister met 5 vrienden gekeken, waaronder een paar zeer kritische, en we zaten de gehele film met veel "oehs" and "ahs" te kijken

Goed acteerwerk, goed plot een dikke vette 4 dus!

avatar van Sergio

Sergio

De beschrijving klopt niet helemaal, hij maakt de inbreker niet dood in zijn huis.

Dat gebeurt als de inbreker vlucht en een beweging maakt alsof hij iets wil pakken, waarop hij een ram met die knuppel krijgt, op dat moment is de inbreker al buiten.

Anders was het zelfverdediging geweest.

Erwinner

Grappig dat dit straks in de top250 komt...

avatar van Dawid127

Dawid127

Echt goede film!

avatar van Tima

Tima

Goeie film maar weinig verrassend. Val Kilmer speelt prima maar ik kan niet wennen aan Harold Perrineau (de bewaker). Zijn gedrag in de rol die hij in deze film speelt is nogal over de top. Toch geef ik een 3,5 want het kijkt lekker weg.