Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Ric Roman Waugh
Met onder meer: Stephen Dorff, Val Kilmer en Harold Perrineau
Plot Felon
"No rule. No hope. No way out."
Een brave familievader met een veelbelovende toekomst verliest alles wat hij heeft, wanneer hij een inbreker in zijn huis per ongeluk doodmaakt. Veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, moet hij de komende drie jaar doorbrengen in een zwaarbewaakte gevangenis waar de regels van de normale maatschappij niet langer gelden.
Wade Porter
Viper
Gordon
Michael Porter
mr. white
Niet best, deze gevangenisfilm. Ongeloofwaardig en sentimenteel verhaal en slecht acteerwerk van Stephen Dorff.
1,5 ster doet recht aan deze film
fohfreak
niet dat deze film altijd even realistisch is, maar dat hoeft voor mij ook niet!
Ik heb hem net gekeken en geen moment verveelt.
Vette film, soms wat veel van hetzelfde en een over the top einde..
maar dat neem ik op de koop toe, want voor mij blijft het toch een goede film!
dave_movie
Een zeer goede tot uitstekende jail movie met toch wel
2 zeer uitstekende acteurs namens val kilmer en stephen dorff
Een heel groot verhaal was het idd niet maar het kwam heel geloofwaardig over en ook zeker de extra's bekijken die erbij zitten...zeker de moeite
ik zat al een heel tijdje op mijn honger om een echte goeie film en deze maakt het echt wel in zijn genre..
dus een dikke 4.5
grtz
joko16
Uiterst matig verhaaltje en nog ongeloofwaardig ook ( gelukkig maar!).
Acteerprestaties zijn wel bovengemiddeld.
Op die maffe geflipte cipier na dan.
Ook leuk voor tatoolovers deze film.
kapteyn
Uiterst matig verhaaltje en nog ongeloofwaardig ook ( gelukkig maar!)..
waarom is dit ongeloofwaardig dan?
check onderstaande filmpje en dan ff kijken hoe je nog denkt over de ongeloofwaardigheid van de film
Dridge
Okay , het gebeurd ook allemaal in het echt maar volgens het commentaar in deze serie komen alleen de zwaarste criminelen naar dergelijke gevangenissen (dan ben je helemaal "the Man") , Dorff is een brave hardwerkende burger zonder strafblad uiteraard. Hoe komt het dan dat hij toch naar zo'n soort gevangenis wordt gestuurd?
kapteyn
@dridge, daar heb je helemaal gelijk in!
maar zou het niet kunnen dat een hoofdguard kan bepalen waar iemand heen gaat die hij niet mag? of is dit iets te naief?
Mark010
Een geweldig spannende film. Als je OZ een spannende serie vond en dacht het niet erger kon, dan moet je zeker deze film zien. Ik vond hem zeker wel geloofwaardig. Het enige minpunt wat ik kan bedenken is dat het eind wel weer typisch Amerikaans is en nogal abrupt. Maar verder in tijden niet zo'n indrukwekkende film gezien. Ik vond Stephen Dorff erg goed en overtuigend.
Hectometersnor
Een aardige film, niet fantastisch maar ook zeker niet slecht.
Stephen Dorf speelt wederom zichzelf, heb hem zelden een andere rol zien spelen eigenlijk. Val Kilmer speelt verassend, of het goed is weet ik nog niet maar hij zet wel iets neer wat ik nog niet van hem kende en dat is wel prettig. Harold Perrineau speelt een standaard rol van een gewetensloze gevangenis cipier. Het prototype word tot in de puntjes uitgewerkt door hem maar hij irriteert mij wel mateloos omdat het allemaal zo voor de hand liggend is met dit soort karakters. Dat geld ook voor de cipier die wel een gewetenskwestie heeft. Ook die ontbreken nooit.
De film zelf begint netjes en het middenstuk is ook goed onderhouden. Je leert de karakters goed kennen en ondanks dat het verhaal wat rommelig is blijft het wel boeiend om te zien wat het einde gaat brengen.
Het einde gaat mij iets te snel en daar had meer mee gedaan kunnen worden. Het patriotische straalt er ook iets te veel vanaf en dat is ook weer zoiets waarvoor je vreest dat het gaat gebeuren.
Misschien zit de kracht in de film dan toch wel in Val Kilmer en Stephen Dorf die samen een goede chemie hebben en de film de juiste zet geven.
Metalfist
Felon
Ik had het hoge gemiddelde niet verwacht eigenlijk maar is wel verdiend.
Felon is een harde gevangenisfilm over hoe je door je gezin te beschermen zwaar in de problemen kan komen. De acteerprestaties zijn ook geweldig, met name Val Kilmer en Stephen Dorf. Het verhaal barst wel van de clichés maar dit stoort niet echt.
Hankieh
Felon, ik had hem op mijn lijst staan van film die ik nog wou zien. Ik had er dus ook hoge verwachtingen van, geen top 10 film verwachtte ik maar wel een erg goede film.
Mijn gedachten liet mij ook niet in de steek en Felon bleek gewoon een erg goede film te zijn.
Soms wat stoorde ik me aan wat kleine dingetjes in het begin van zijn gevangenis periode. Maar over het algemeen kwam het goed over.
Toevallig zag ik gister ook een documentaire over het gevangenis leven, met opgenomen beelden uit die gevangenis, daar zag je ook ineens uit het niets een flinke rel tussen verschillende rassen los barsten. Hier was dat ook wel maar hier was het non-stop. Daar was het waar ik wat minder in geloofde.
Alhoewel natuurlijk wel hij in de ruimte met de meest gevaarlijke mensen zat, daar zal het vast erger zijn in het echt maar verwacht niet zo erg als ze hier lieten zien.
De acteer prestaties waren erg goed ondanks dat ik over het algemeen niet zo heel erg blij ben met Stephen Dorff als acteur. Deze keer heeft hij mij gelukkig niet teleur gesteld!
Val Kilmer was eveneens goed!
4 *ren
sorbonne
val kilmer hier terug op zijn best
stephen dorff was goed maar kon eigenlijk beter
toch 3.5 waard
Reinn
Slecht camerawerk, en een ongeloofwaardig/overdreven verhaal omtrent het gevangenis leven. Verder wel een hele goede rol van Marisol Nichols. Al met al een 2.5
annakin
leuk weg kijk filmpje als je niets te doen hebt, maar niet meer dan dat... vondt het toch allemaal veel te ongeloofwaardig overkomen...en die gevangenis, die luchtplaats... kom op zeg
dielis
geweldige film, ik hou van gevangenisfilms. Die weet er nog meer zoals The Shawshank Redemption, the green mile. Iemand nog gevangenisfilms? alvast bedankt!!
bugbig
Ik vraag me toch af, als jij een en ander ongeloofwaardig vond, komt dat dan omdat je uit ervaring spreekt?.....
Uitstekende onderhoudende film, zeker een aanrader!
magic32
Niet echt mijn ding, maar heb er zeker van genoten!!
3.5* net te weinig 4* net teveel!
Geen prettig leven in de gevangenis , dus allemaal braaf zijn op kerstavond!!
Dit is een grapje hoop ik.
[quote="bugbig"
Dit is een grapje hoop ik.
Dit is inderdaad niet gemeend, maar een grapje zou ik het zeker niet willen noemen, want ik vind dat mensen zich geen dingen moeten aanmatigen waar ze waarschijnlijk niks van weten.
PaulieWalnuts
En dus wel dingen klakkeloos geloven als je er geen weet van hebt? Vreemde logica. De ongeloofwaardigheid steekt hem niet alleen in de set maar ook in het hele verhaal wat mij betreft.
bugbig
Klakkeloos? Ik heb het hier over "waarschijnlijk" en over "aanmatigend". Ik ben het inderdaad met je eens dat het verhaal -en overigens niet de set- ongeloofwaardig overkomt, maar dat zoiets werkelijk kan gebeuren: geloof dat dan maar van mij.
Poppe
Waarom moet een film persé logisch zijn? Heb me enorm vermaakt tijdens deze film... Val Kilmer op z'n best....
FillumGek
Overtuigende gevangenisfilm.
Ik had vrij hoge verwachtingen van deze film. In mijn nabije omgeving hoorde ik al mensen over hoe goed hij was en aan de 3,80 sterren hier denken jullie er net zo over. Daarnaast kan ik een goed gevangenisdrama - mits hard - altijd wel waarderen.
Het verhaal is kort. Bovenstaand plot zegt voldoende. Na zeven minuten film komt Dorff in de bajes terecht en dan volgt het bekende werk. Vechten, vrienden maken en vooral je eigen hachje proberen te redden. Natuurlijk komen er weer een hoop stereotypen voorbij zoals de onschuldige huisvader, een aantal levensgevaarlijke gangleiders en een doorgeslagen bewaker - waar ik me overigens aan ergerde - die aan de verkeerde kant van de tralies staat. Wel goed dat ze lieten zien dat hij in het dagelijks leven als een vriendelijke man overkomt, maar een beest wordt zodra hij naar zijn werk gaat. Ik verbaasde me over de rol van Kilmer - die het overigens goed doet - , ik had verwacht dat hij een echte badass zou spelen. Hij mag dan wel een seriemoordenaar zijn, maar diep in zichzelf schuilt een goed mens. Dorff speelde ook overtuigend en Nichols is ook hier weer een genot om naar te kijken.
Zoals dat gaat in gevangenisdrama's krijg je veel chaos en gevechten voor je kiezen om te kijken wie de sterkste is. Gelukkig zitten er soms lekkere rake klappen bij met hier en daar een open wond. Mede door het sterke acteerwerk van Kilmer en Dorff waren de conversaties in de cel ook boeiend om te volgen. Het einde was nogal over de top, maar daar heb ik me niet echt aan geërgerd. Ik had me er al op voorbereid, want ik had eigenlijk niks anders verwacht. Ook de hereniging van de familie is clichématig, maar het bezorgde me wel een kleine brok in m'n keel. Maar dat heb ik vaker bij dat soort scenes
Niks mis met dit filmpje. Misschien niet realistisch, maar wel overtuigend.
Rulo
Goede, boeiende film met veel actie, wel een btj cliche, maar niet storend...
Goed geacteerd en leuk plot

Gevangenisfilm 'Felon' met mooie rol voor de overleden Val Kilmer verdwijnt binnenkort van Netflix

Deze vijf goed beoordeelde films zijn sinds kort te zien op Netflix

Vijf goed beoordeelde titels over het gevangenisleven

Bound by Honor

Hodejegerne
Thriller / Misdaad, 2011

Trade
Misdaad / Drama, 2007
tatoeërenneo-nazismgevangenisstrijdrechtbankmoordinmatebreak inprison riottear gassan quentinaryan