• 9.380.654 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Ric Roman Waugh

Met onder meer: Stephen Dorff, Val Kilmer en Harold Perrineau

Plot Felon

"No rule. No hope. No way out."

Een brave familievader met een veelbelovende toekomst verliest alles wat hij heeft, wanneer hij een inbreker in zijn huis per ongeluk doodmaakt. Veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, moet hij de komende drie jaar doorbrengen in een zwaarbewaakte gevangenis waar de regels van de normale maatschappij niet langer gelden.

avatar van gmx

gmx

timbo_ schreef:

Kon ik op de rest van je argmenten nog enigzins serieus ingaan hier houdt het wel een beetje op eigenlijk. Een hoofd van de bewaking en zijn maatjes die maar constant op zijn gevangenen liggen te schieten omdat ze daar plezier uithalen. Alsjeblieft zeg. Als ik dat geloofwaardig moet gaan vinden dan is het einde wel zoek.

Ten eerste: je hebt overduidelijk niet de moeite genomen om rond te kijken op de site die ik linkte. Hoeft verder ook niet, maar daar had je kunnen lezen hoe dit soort dingen gebeuren (of kijk anders de film die op dit experiment gebaseerd is: http://www.moviemeter.nl/film/2380). Ten tweede heb je blijkbaar onder een steen gelegen want er zijn ook zat praktijkvoorbeelden in het nieuws geweest de laatste tijd, zoals:

avatar van finaldestiny

finaldestiny

lijkt me wel een goede film

avatar van gmx

gmx

Prudh schreef:

Daar ben ik het natuurlijk niet mee eens. Als acteurs geen ruimte krijgen binnen een script kunnen ze nonverbaal nog zo sterk zijn, maar als ze daarbij ook nog eens debiele teksten moeten uitbraken lijkt het vooralsnog nergens meer op. Ik vind het zelf bij Felon wel meevallen hoor, maar niet noemenswaardig verder. Ik ben altijd wel fan van Harold Perrineau en ook hierin is hij aardig (ondanks het slechte script).

Mee eens dat het nergens op lijkt als in een film een script slecht is en de acteur daardooor ongeloofwaardig wordt (mooi voorbeeld is de rol van Pacino in '88 minutes') maar mijn punt was enkel dat je dat niet de acteur mag toerekenen. Ik zie acteerprestaties altijd los van een script.

avatar van Mondragon

Mondragon

Wat een gezeik hier zeg. Dit was gewoon een zeer toffe film om te zien. Zat goed in elkaar, aardig geacteerd en keek lekker weg.

avatar van v1ce

v1ce

Ik heb een musicvideo gemaakt van deze film:

(voor de mensen die de film nog niet gezien hebben zou dit een spoiler kunnen zijn. Dat jullie het alvast weten! )

avatar van timbo_

timbo_

gmx schreef:

Voor mij zijn de daden van een stel gefrusteerde militairen die in oorlog zijn en in een ver verlaten land zitten waar ze niet weten wat ze met hun vrije tijd aanmoeten totaal niet te vergelijken met een man die voor zijn beroep gevangenisbewaarder is.

Sowieso vind ik oorlogssituaties niet te vergelijken met de situatie zoals in deze film.

Wat Das Experiment betreft is het denk ik wederom een totaal andere situatie of je door middel van een selectieprocedure bent aangesteld als gevangenbewaarder of dat je gewoon van straat wordt geplukt voor een experiment.

avatar van Slynkin

Slynkin

Voordat ik deze film aanzette verwachtte ik een keiharde ripp off van Prison Break. De filmbeschrijving en vooral de cover zijn gewoon keiharde kopieën.

Het begin van de film vond ik tegenvallen. Vooral Stephen Dorff acteerde totaal niet overtuigend. Vanaf het moment dat hij Val Kilmer leerde kennen in de film, leek het alsof ie het licht zag. Hij begon ineens te acteren zoals hij dat nog nooit gedaan had. Wat volgde was een keiharde film die bleef verrassen.

Een aantal mensen hier hebben het over een typische clichéfilm, maar daar doe je de film tekort mee. Er blijven leuke twists komen in het verhaal die je blijven verrassen. De sentimentele moraal ga ik niet ontkennen, maar dat maakt de film ook alleen maar sterker vind ik. Absoluut een aanrader

avatar van Kevin13

Kevin13

ben wel benieuwd over deze nieuwe film van Harold Perrineau. heb er al veel goeds van gehoord en zal hem binnenkort bekijken.

was deze in de bios ?

avatar van vwtune

vwtune

Was gewoon een goede film!

avatar van The Ripper NL

The Ripper NL

Leuke film over o.a. een corrupte bewaker, keek lekker weg...

avatar van A.v.D.

A.v.D.

Gisteren avond deze film gekeken en ik moet zeggen ik vond hem heel erg indrukwekkend. Goed geacteerd .. super film!!!

avatar van pietpuk

pietpuk

Komt, vooral in het begin vrij minimalistisch over. Beetje dogma 95 achtig. Gaat naar het einde toe meer boeien.

avatar van Prudh

Prudh

pietpuk schreef:

Beetje dogma 95 achtig

Ehm... Nee.

Begint saai en voorspelbaar maar de film ontpopt zich tot ongekende hoogtes. Zeer goede film.

avatar van thysum

thysum

Haaaaaaaaaa...eindelijk weer s een lekkere film gezien!

Zo aan de waardering te zien ontpopt deze zich nu al tot n topper!! Gelukkig genoeg mensen met verstand van films!

avatar van Prudh

Prudh

Maar jammer genoeg te weinig mensen met verstand

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Goede acteerprestaties vond ik. Maar niet echt een goede film. De makers proberen de misstanden in het gevangenissysteem aan de kaak te stellen, maar het slaat wat mij betreft een beetje door. De cipiers gedroegen zich echt te onprofessioneel, het verhaal werd op een gegeven moment te ongeloofwaardig. Zelfs de zwaarste jongens kunnen nog altijd naar een binnenplaats die heel wat groter is dan in deze film. Ik miste ook diepgang. Het verhaal ging eigenlijk nergens naar toe, en de karakters werden niet nader uitgewerkt. De spanningen in de gevangenis hadden zo veel beter kunnen worden verfilmd. En wat een irritante manier van filmen met dat bibberende beeld. Ontzettend slechte actiescènes. Eindoordeel: Goed geprobeerd.

avatar van Mr. i-jen

Mr. i-jen

PaulieWalnuts schreef:

Kerel hoe weet jij nou hoe een gevangenis er werkelijk aan toe gaat, hoe cipiers zich werkelijk gedragen en hoe de binnenplaats in een speciale afdeling eruit ziet (en zelfs individueel zijn het ook nog variabelen). Dus ga eerst 2 jaar en elke amerikaanse gevangenis zitten of ga er geen film over afzeiken omdat je geen flauw idee hebt waar je over praat behalve wat je in het samengestelde/ bevoorrechte nieuws hebt gezien!! Het verhaal ging zeker ergens over, blijkbaar heb jij dat compleet over het hoofd gezien

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Mr. i-jen schreef:

Weet jij het wel dan? Ik heb wel een aantal docu's over gevangenissen gezien. Ik hoef niet alles wat ik een film zie te hoeven hebben meegemaakt om er wat van te vinden. Ik vond het verhaal gewoon op een gegeven moment niet meer boeien. Het draaide door. Klaar.

avatar van Mr. i-jen

Mr. i-jen

PaulieWalnuts schreef:

Nee maar ik beweer het ook niet te weten, ik vind gewoon dat je een film niet mag bekritiseren op iets waar je zelf niet eens de werkelijke feiten van weet. Uiteraard respecteer ik je mening als je de film niet mooi vind, alleen vond ik je argument niet terecht dus vandaar!

avatar van thysum

thysum

Prudh schreef:

Maar jammer genoeg te weinig mensen met verstand

Mensen met verstand hebben wel wat beters te doen dan om t uur naar Moviemeter te surfen

avatar van mrdig

mrdig

thysum schreef:

Haha

Dan over de film, heb me prima vermaakt. Ik lees hierboven allemaal voor en tegens over geloofwaardigheid, acteerprestaties en het script. Bij een film als deze is dat toch allemaal niet interessant. Kijkt gewoon lekker weg en verveelt niet. Dikke prima dus.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Opvallend en imo onterecht hoog gemiddelde heeft deze Felon. En dat voor een nogal simplistisch, clichématig knokfilmpje want eerlijk gezegd zie ik niet waar deze film nu zijn status vandaan haalt. Nergens stijgt het echt uit boven de gemiddelde B-film ook de originaliteit laat ver te wensen over.

Ik verwachte op hand van de positieve beoordeling eigenlijk eens een modern eigentijds gevangenisdrama, handelend over de misstanden binnen het Amerikaanse gevangenissysteem. Dat is de film die ik graag zou willen zien maar dat is niet de film die ik kreeg.

Veel verder dan een compleet ongeloofwaardig verhaal over een sadistische gevangenisbewaarder die zijn zwaar getatoeëerde en gespierde gevangene afkomstig uit verschillende etnische groepen onderling een robbertje laat vechten komt het niet. Die knokpartijen zijn ook nogal slecht en chaotisch in beeld gebracht mede door het ongepaste gebruik van een hypernerveuze camera.
Personages zijn daarnaast ook compleet oninteressant en te stereotype voor woorden. De sadistische gevangenisbewaarder is eendimensionaal en te lomp en te weinig intelligent om geloofwaardig met dergelijke praktijken weg te komen of om mij maar ook enigszins te kunnen boeien. Hetzelfde gaat op voor de "goodguys" in deze film. De brave "all american family man" is veel te makkelijk om sympathie bij de kijker op te wekken, bovendien zit er ook niet echt progressie in zijn karakter. Het lijkt of die hele gevangenis hem nauwelijks iets doet. Ook zijn vriendschap met mede gevangenen Smith verloopt veel te gladjes. Eigenlijk is het drama in deze film sowieso een drama, echt verder dan wat cliché gevangenis sentimentjes en tranentrekkerijtjes komt het niet echt. Die hele verhaallijn met zijn vrouw die op het laatst toch nog even de dag komt redden is ook al weinig origineel of sterk uitgewerkt. En dan heb ik het nog niet over al die gevangenen die zich op het einde als een man achter, nee voor, onze held scharen
Totaal ongepast en kritiekloos happy-end ook. Alsof je over "happy" kan spreken als je in Amerika totaal berooid uit de bak komt.

Film die graag wil doen een maatschappelijke relevantie te hebben maar dat nergens waar kan maken en blijft steken in makkelijke crowdpleasers en valse sentimenten. Te makkelijk... Veels te makkelijk...

avatar van opa_paul

opa_paul

En toch doet de film een hoop mensen iets he....

Zo slecht vind ik 'm echt niet! Het is een film die me aandacht vast hield tot het einde. Voor mij waren trouwens de personages wel interessant. Geen superfilm maar zeker wel een goede film voor een vrijdagavond!

Hilarisch dat mensen deze film kennelijk ook nog serieus nemen. Het is een geinige film die wel lekker wegkijkt, maar toch echt niets meer dan een standaard actiefilmpje vol rare personages en overdreven situaties.

avatar van tevelenco

tevelenco

Redelijk goede film die wel erg snel begon, want voor je het weet zit Wade al in de gevangenis.

De beelden van de gevangenis waren wat ongeloofwaardig en cliche, maar ondanks deze punten van kritiek wist de film me langzaam maar zeker steeds meer te boeien.

En heb ik hem met plezier uitgekeken.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Het is wat Kos zegt gewoon een gemiddeld actiefilmpje. Als dat je ding is, okay prima maar het is niet wat ik verwachte (oa op basis van de hoge score hier en de vele positieve commentaren).

Toch vind ik wel dat deze film doet alsof het ook nog iets belangrijks wil zeggen maar daar slaat het imo helemaal niet in.

avatar van MrEd

MrEd

kos schreef:

Dat is misschien ook de reden waarom deze film nu een hoge beoordeling heeft. Als ik naar mezelf kijk: The Departed bijvoorbeeld vinden veel stemmers een bijzondere film (film van 2007 zelfs geworden) maar vond ik niet te pruimen en dan krijgt hij een lage beoordeling van mij. Een niets meer dan een standaard actiefilm als Felon, die gewoon lekker weg kijkt krijgt een hoge waardering van mij.

Oke.....

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Owh, ja. Ik was de weg even kwijt, maar nu snap ik dat gemiddelde hier weer...