Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Michael Copon, Randy Couture en Karen David
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Scorpion King: Rise of a Warrior
"See how the legend of The Scorpion King began!"
De jonge Mathayus is getuige hoe koning Sargon zijn vader doodt. Hij besluit om wraak te nemen, maar daarvoor moet hij zich eerst transformeren tot een gevreesde vechter.
Mathayus
Baldo
Jesup
Young Noah
sofripa
Met angst en beven het schijffie in de player gestopt. En jawel een echte C-film. Maar gegeven het budget (4 euro) en beschikbare acteurs ( vers-afdeling van de Albert Heijn) niet compleet butt. Er zaten soms, ja ik durf het te schrijven, aardige stukjes in. 2*, in dit geval voor mijzelf, omdat ik de aftiteling heb gehaald!
Cashmyra
Wow mijn god; wat heeft iedereen tegen deze film?
Ik vond m best vet!
Het is gewoon precies mijn genre denk ik, en miss zijn het dan geen overbekende acteurs en zijn de special effects niet echt om verschrikkelijk verbaasd over te zijn, maar het verhaal en het idee vind ik gewoon gaaf!
Beetje gelul over mythes, enja; de Minotaur was nog lelijker dan die in de film 'Minotaur', maar goed. Dat is denk ik mijn grootste minpunt aan deze film.
Je moet denk ik idd wel van het genre houden, maar dat doe ik
blondegod8
Ben ik dan de enige die zich tijdens deze film wel vermaakt heeft? Spanning, actie, avontuur, etc waren aanwezig .... ook het landschap en settings waren schitterend. Hoofdrolspeler was aan de magere kant ... maar verder wel een aanrader 3,5 *
Noodless
Ik wou eens lekker genieten van een film met verstand op nul en van het avontuur. Ik moet zeggen dat dit wel heel dik tegen viel. Het verhaal is wel heel magertjes. De actiescènes vielen ook tegen en de effecten waren zwak. De hoofdrolspeler kwam totaal niet over. Jammer van de tijd en van mijn geld.
4/10
Portal
houterig, langdradig, slechte acteurs.. niet wat ik ervan verwachtte. Eerste deel naar mijn mening een stuk beter.
lordsnoopy
Niet zo leuk als deel 1, maar het is wel een leuke film om los te kijken.
Tarkus
Na het bekijken van het eerste deel had ik gezegd dat ik al uitkeek naar dit 2de deel.
Welnu, dat is wel een grote tegenvaller geworden.
Over de special effects en locaties heb ik niets dan lof, net als in het eerste deel trouwens.
Maar het scenario en de acteerprestaties zijn in dit deel wel veel minder, om niet te zeggen slecht.
Het verhaal kon me maar matig boeien en was bij momenten zeer saai, veel te veel dialoog en veel te weinig actie, in een film die toch als actiefilm geboekstaafd staat.
En Randy Couture is maar een schim van wat The Rock in het eerste deel was, en dat is dan ook al geen groot acteur.
Mocht er nog een vervolg komen op dit deel, dan kijk ik er zeker en van deze keer niet naar uit....
De 2 sterren zijn louter en alleen bedoeld op de goede special effects en decors.
mnrk
Tja....niet goed maar ook niet slecht.
De decor's van deze film waren wel prima en een groot pluspunt was toch wel Karen Shenaz David
En zoals veel al zeggen haalt Randy Couture het niet bij The Rock, maar echt slecht speelde hij ook weer niet.
Dit was een leuk filmpje voor tussendoor te kijken met het verstand op nul en helemaal geen verwachtingen erbij.
funland
Wow! Ik vond hem best aardig en was verrast
na al deze slechte commentaren had ik de film veel slechter verwacht
en aangezien dingen zoals de minotaurus en de onderwereld echt iets voor mij zijn krijgt deze film 4 *
REGI
Goede regi! Het verhaal was soms wat vaag maar er zaten heel goede stukjes in soms! Maar Resident Evil: Extinction was toch beter... 3,5 *
SCRIPT
Zoals ik eerder zei bij de regi en bij de intro van deze comment is het verhaal echt iets voor mij!!! 4 *
ACTEURS
Eerlijk zijn vond ik het acteerwerk in het begin maar saai maar naarmate het verhaal vorderde kwamen de acteurs steeds meer overweg met hun prestaties.. 2,5 *
SPECIAL EFFECTS/ ANIMATIE
Sommige special effects waren echt gaaf maar sommige trokken op niks zoals het bos dat steeds meer groeide dat was rampzalig en net zoals de schorpioen.. Toen de koning ( schorpioen ) gedood werd zag het er rampzalig uit.. 2 *
DECOR/SETS
Dit was echt een goed punt aan de film: De sets en decors
Het bos met alle doden was echt mooi gemaakt net als alle decors en sets.. Hiervoor kan ik niet anders dan 5 * geven
CAMERA
Het camera werk was uitstekend alleen de scene van de minotaurus was het camerawerk gewoonweg SLECHT!!!!
voor de rest heb ik me niet geirriteerd aan de camera.. normaal let ik er niet veel op maar sinds ik AVP 2 heb gezien besef ik eindelijk hoe belangrijk het camerawerk is!!! 4 *
GEMIDDELDE
En alles bij elkaar vind ik de film zeker 4 * waard
Allesinds is deze beter dan de eerste Scorpion King
Van mij mogen ze gerust en derde maken maar een vierde mag er niet komen.. vanaf dan beginnen ze het te rekken! Zoals ze dat in veel films doen ( Nightmare on Elm Street, Friday the 13th )
Een derde deel mag er dus zeker komen!!!
medansavamhel
Ahh wat een gemiste kans. Het begon prima, maar naarmate de film vorderde kwamen er genoeg beelden voorbij die mij mateloos irriteerden. Ten eerste begrijp ik niet waarom er Griekse mythologie in de film verwerkt moest worden. Het heeft totaal geen relatie met de kern van de film. Ook irriteerde ik mij aan die godin van liefde en dood. Ze kwam over als een vrouwelijk jaloers kreng inplaats van een godheid.
Hoe de schorpioen aan zijn einde kwam was al helemaal een anti-climax. Die Mathayus lag op de grond met zijn zwaard en dat beest rent er gewoon in. Bijna niets is teleurstellender dan dat.
Sommige animaties vond ik overigens redelijk bedroevend.
Ik moet toegeven dat de film mij amuseerde, maar een hoge score verdiend het zeker niet.
Poebie
een 1 voor dank. Na deel 1 te hebben gezien vond ik dit echt een rotfilm. Ik was zeer te spreken over deel 1. dit is echt een afgang helaas. Jammer dat ze niet verder zijn gegaan zoals deel 1 eindigde. Wel mooie acteurs/actrice(s).
Sh0cK
sow wat een negatieve commentaar allemaal^^
geef toe, was geen geweldige film met uitblinkende acteerprestaties ofzo of een heel goed en origineel verhaal maar het keek heel makkelijk weg en vond het zeer vermakkelijk.
Bovendien was die Karen leuk om naar te kijken =)
Kr!kke
je ziet duidelijk dat het niet de beste acteurs zijn... Ook het verhaal was niet echt om je duimen en vingers van af te likken (maar ja dat had ik bij de eerste film en de mummy films ook). Desondanks al deze negatieve dingen vond ik het tog nog een redelijke film, ik heb me tog geen minuut verveeld
DVD-T
Vervelend en overbodig vervolg.
De decors zien er mooi vorgegeven uit, daar heb ik verder niets op aan te merken.Ook de effecten zien er voor een film met dit budget tegen het redelijke uit. Helaas gaat deze film een hele andere kant uit dan het toch wel leuke eerste deel. Een hele verkeerde kant is dat geworden. Af en toe had ik het idee naar een aflevering van Hercules(met Kevin Sorbo) te kijken.De dialogen zijn saai, en de poging tot humor is totaal mislukt. De actie, die overgens erg weinig aanwezig is, zag er ook niet erg goed uit. Dat komt ook doordat deze film veel te serieus gebracht is.Terwijl dat in het grootste gedeelte van de eerste film niet zo was, en dat is wat die film juist zo genietbaar maakt. En die kale vent hadden ze beter geen dialoog kunnen geven, klonk helemaal nergens naar.
Een film om snel weer te vergeten.
Xx_se7en_xX
sow wat een negatieve commentaar allemaal^^
Bovendien was die Karen leuk om naar te kijken =)
Ja, maar om gelijk daardoor een 7 te geven als cijfer.
skipy05
geen heel slechte film. Valt wel mee. Deel 1 is mss nog iets beter. DE acteurs stoorde mij niet. Ze deden het niet slecht. Karen Shenaz David is wel leuk om te zien spelen.
Martijnnn
Oh het hoogtepunt van deze film is nog wel het gevecht met een onzichtbare schorpioen alsof er geen geld meer was om een zichtbare neer te zetten
mnrk
Tja....niet goed maar ook niet slecht.
Half strafpunt voor het beroerde einde van deze film...
Als de gehele film redelijk is moet je niet zo'n einde maken
!!
R.Scheijen
What a Waste!
Na Scorpion King 1 had ik redelijke verwachtingen van het 2e deel. Ik hield er rekening mee dat het minder zou zijn als deel 1, maar dit slaat echt alles.
Volgens mij is het gemaakt door kinderen van een jaar of 13 / 14. DIt baseer ik niet op de acteurs of de sets, maar op het verhaal en de teksten die gesproken werden. Zo slecht, kan me niet voorstellen dat dit de titel: Scorpion King 2 mag hebben.
Te voorspelbaar, hele slechte special effects, waar je duidelijk ziet dat het met de computer gemaakt is. Uitwerking van het verhaal is heel dramatisch. Ik kan doorblijven gaan over deze film, maar dan ben ik morgen nog niet klaar.
SpikeR
Na scopion king 1 en een mindere deel 2 had ik niet echt veel goede hoop.
Slechte verhaal, de computer animatie waren niet om aan te zien
taalgebruik voor die tijd sloeg helemaal nergens op "jackass" wtf :S
een vervelende B film die moeite kost om hem uit te kijken
Vrij aardig maar niet hoogstaand
Leuke actie maar slecht acteerwerk.
2,5 ster
Al DeNiro
Wat kunnen jullie weer vreselijk overdrijven.
Dit is toch een prima avonturenfilm voor een avondje tv.
Er is genoeg actie en mooie locaties.
Het is ook leuk bedacht, om verschillende personages uit mythologieen rond dat gebied, in het verhaal te betrekken.
alexito412
slecht acteerwerk! en het verhaal slaat nergens op.. maar dat is eigenlijk best wel vermakelijk op op de een of andere manier
de film kijkt verder wel lekker weg.. 1.5 ster
tijn79
Als losse film is ie niet verkeerd, maar als voorloper van Scorpion King is het maar een slap filmpje.
De special effects zijn relatief goedkoop (2012 ziet er zowaar realistisch uit hiernaast
) en de film doet wat kinderlijk aan.
Al met al dus niet verkeerd, maar dus ook niet goed...
Minotaures
Layla
Die Minotaur en onzichtbare Schorpioen hebben de film toch een beetje verneukt, vindt ik.
emieljansen50
soms waren dingen ver gezocht zoals die schorpioen in het einde.
Maar er zaten ook zeker goede punten aan deze film zoals het stuk in de onderwereld en het colloseum waar ze met olie iedereen willen verbranden (daar was ik nooit op gekomen om te verzinnen)
ik hou het op 3.5*

The Scorpion King: Book of Souls