• 9.377.044 stemmen

The Scorpion King: Rise of a Warrior (2008)

Actie / Avontuur | 109 minuten

Met onder meer: Michael Copon, Randy Couture en Karen David

Gesproken taal: Engels en Italiaans

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Scorpion King: Rise of a Warrior

"See how the legend of The Scorpion King began!"

De jonge Mathayus is getuige hoe koning Sargon zijn vader doodt. Hij besluit om wraak te nemen, maar daarvoor moet hij zich eerst transformeren tot een gevreesde vechter.

avatar van Theunissen

Jezus wat een bagger film is dit. Het eerste deel vond ik best nog aardig maar dit deel is toch echt een aanfluiting. De mannelijke hoofdrolspeler in deze film "Michael Copon" was een drama om te zien zo slecht was hij. Het verhaal stelde bitter weinig voor en was ook niet boeiend en zeker niet spannend. De special effecten waren zeer matig, vooral de schorpioen op het einde was meer lachwekkend dan dat hij echt moest voorstellen. Met pijn en moeite heb ik deze film nog net kunnen uitkijken.

avatar van DVD-T

DVD-T

Vervelend en overbodig vervolg.

De decors zien er mooi vorgegeven uit, daar heb ik verder niets op aan te merken.Ook de effecten zien er voor een film met dit budget tegen het redelijke uit. Helaas gaat deze film een hele andere kant uit dan het toch wel leuke eerste deel. Een hele verkeerde kant is dat geworden. Af en toe had ik het idee naar een aflevering van Hercules(met Kevin Sorbo) te kijken.De dialogen zijn saai, en de poging tot humor is totaal mislukt. De actie, die overgens erg weinig aanwezig is, zag er ook niet erg goed uit. Dat komt ook doordat deze film veel te serieus gebracht is.Terwijl dat in het grootste gedeelte van de eerste film niet zo was, en dat is wat die film juist zo genietbaar maakt. En die kale vent hadden ze beter geen dialoog kunnen geven, klonk helemaal nergens naar.

Een film om snel weer te vergeten.

avatar van 606

Vrij aardig maar niet hoogstaand

Leuke actie maar slecht acteerwerk.

2,5 ster

avatar van Frenetic

Frenetic

Het begin was inderdaad redelijk, maar daarna werd deze film steeds gekker en gekker , de slowmotions tijdens de gevechtscénes werden een beetje eentonig, slecht acteerwerk, de special effects waren al helemaal slecht. die minotaurus was net zo slecht als die van de Minotaur . En hoe ze in de onderwereld kwamen met dat stuk rots sloeg ook nergens op.

Het stukje met die godin was irritant en het slot was al helemaal slecht, die schorpioen leek nergens op

avatar van aburex

aburex

RuudC schreef:

Ik snap de kritieken niet. De film heb ik probleemloos uitgekeken en ik heb me er zowaar nog goed mee vermaakt ook. Op twee vlakken ben ik het eens en dat is dat deze film minder goed is dan de eerste en dat ook ik liever Dwayne Johnson op het scherm zie. Andere kritieken, zeker die met betrekking op de special effects vind ik klinkkare onzin. Haters moeten blijkbaar echt wat te zeuren hebben. Sommige effecten komen duidelijk uit een computer, maar voor een film uit 2008 met een klein budget ziet het er heel behoorlijk uit. Zeker de bostransformatiescene ziet er zelfs heel netjes uit.

Waar ik zelf eigenlijk moeite mee had was de connectie met de eerste film. Ik kwam er later pas achter dat het geen sequel, maar een prequel betreft. Ik kon geen verbanden leggen. Het leek me allemaal eerder een film in de lijn van Minotaurus (nog zo’n onderschat fantasyfilmpje). Dat vijf minuten later de minotaurus ook echt z’n intrede doet, vond ik wel komisch.

Wat rest is een heel vermakelijk fantasy avontuur met historische elementen. Wie een historisch correct verhaal verwacht, zit hier overduidelijk verkeerd. Van originaliteit is evenmin weinig sprake. Michael Copon zet op heel leuke wijze de nog jonge Mathayus neer. Randy Couture doet het wat minder als badguy. Net als in de vorige film voert het verhaal ons langs mythische locaties. Ditmaal geen Sodom en Gomorra, maar wel onder het doolhof van de Minotaurus op Kreta. Het verhaal is in zijn opzet best leuk. Hier en daar is er leuke actie te zien. Afwisseling is er meer dan voldoende. De confrontaties met gewone mensen en goden zijn helemaal niet onaardig en doen denken aan de klassieke fantasy en historische avonturenfilms. Het is geen topfilm, maar met een prima cast als deze best leuk om eens gezien te hebben.

avatar van Niekjeh

Niekjeh

Omg... Ik ben halverwege gestopt met kijken!en dat terwijl ik best zin had in een avondje film kijken:( echt een teleurstellende film. De trailer ervan is spannender,daar had ik t bij moeten laten...helaas

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Een prequel op een spin-off van een vervolg, daar situeert deze 'Ride of a Warrior' zich ongeveer. Geen Dwayne Johnson meer dit keer, en zijn vervanger was iets minder goed gecast. Ook de rest was iets minder dan 'The Scorpion King', wat op zich ook al geen fantastische film was. De beelden en setting waren nochtans mooi, het verhaal avontuurlijk en zelfs sommige special effects vielen op. Andere waren dan weer vreemd genoeg een stuk minder. Uiteindelijk duurde de film ook iets te lang, waardoor het gemis aan kwaliteit ook wat meer opviel.