• 9.382.141 stemmen

Gesproken taal: Engels, Oekraïens, Frans, Russisch en Hongaars

Releasedatum: 12 februari 2009

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Transporter 3

"This time, the rules are the same. Except one."

Frank Martin, de chauffeur die zonder vragen pakketjes bezorgt, wordt wederom gevraagd een opdracht uit te voeren. Hij weigert echter en geeft de naam door van een andere bekwame chauffeur. Wanneer deze niet in zijn opdracht slaagt, wordt Frank alsnog gedwongen de rit verder voort te zetten. Op zijn tocht wordt hij vergezeld door een weinig spraakzame Oekraïense dame...

avatar van SPADE VI

SPADE VI

Bwah, vond het een kutdeel, maar toch keek ik hem en vond hem gewoon vermakelijk. Deel 1 was goed, maar twee idd toch het beste....Van mij mag er toch nog een 4de deel komen. Frank martin is gewoon easy to look at en een goed karakter. Ook de aktie in deel drie vond ik best te pruimen. Maar heb liever toch een film die ineen steekt zoals Transporter 2

avatar van Pimro

Pimro

Ik ga deze snel huren lijkt me wel mooi.

avatar van Rodger

Rodger

Lekker, en goed kijkend actie film..

mooi zonder na te denken...

avatar van N_SANE

N_SANE

Hele mooie film. Actie kon er ook prima mee door. Heb me vermaakt.

avatar van thehammers

thehammers

top actie film, vond het alleen van het begin al jammer dat dat irritante wijf er ook weer bij moet, dat moeten ze niet meer doen met dit soort films, hopelijk komt er een 4e deel ! grappig dat sem schilt er een mini rolletje in heeft gekregen top!

avatar van boez

boez

niet echt de moeite waard om te kijken.

Vermakelijk derde deel

Deze reeks is een typische Besson legacy. Wel aardig hoe elke regisseur toch z'n eigen draaitje aan de serie weet mee te geven zonder er telkens een echt andere film van te maken.

Heb er mij in ieder geval weer kostelijk mee vermaakt. Actiescenes, zeker in de eerst 75% van de film waren erg gaaf om volgen. Statham is inderdaad niet de meest creatieve vechten (of er moet iemand een leuk stuntje met props gedacht hebben), maar een eigen stijl heeft hij toch wel. Let maar eens op hoeveel hij wel niet achteruit leunt om met gestrekt been te trappen. Zie je hem doorheen z'n films volgens mij toch erg veel doen.

Bijrol van Rudakova was inderdaad niet te pruimen en ook het melige moment tussendoor leek echt nergens op. Daartegenover staat een fijne bad guy en een verhaaltje dat boeiend genoeg is om een film als deze te trekken. Voor zover dat al boeit.

Visueel een aantal zeer mooie scenes, ook de editing was best knap. Normaal hou ik absoluut niet van dit soort snel geëdite scenes, maar hier is duidelijk meer aandacht besteed aan de flow van een gevecht. Zo merk je dat dmv snelle cuts de ruwe vorm van bepaalde moves gevolgd wordt, geeft het toch iets extras mee.

Fijne actiefilm, toch vind ik dat het net iets te onnozel wordt op bepaalde momenten. Niks tegen over-the-top, maar als je iemand laat ontploffen doe het dan niet in hetzelfde treinwagonnetje. Heeft geen meerwaarde en ziet er alleen maar dom uit. Dan liever wat meer actie als in het begin van de film.

PS: en Statham is gewoon gemaakt voor een rol als deze.

avatar van aerts007

aerts007

Onderhond schreef:

Vermakelijk derde deel

. Actiescenes, zeker in de eerst 75% van de film waren erg gaaf om volgen.

3-D bril gehad bij deze film zeker?

Van de aktie was geen zak te zien! Het ging allemaal veel te snel.

Zoals ik al helemaal heb uitgelegd, de editing versterkt zelfs de scenes in dit geval.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Weer een leuke actie film uit een mooie reeks. Statham doet het geweldig

avatar van Smi

Smi

Ik vind 'm prima!

Erg vermakelijke actiefilm, vind dat de score wat laag is ;< jammer.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Transporter 3 duikt ver weg van het realisme. Heel wat onmogelijkheden zitten in deze film verwerkt, soms zelfs lachwekkend.
Dan spreek ik over de scene waarbij Statham op de trein reedt.
Ook de gevechten zijn onmogelijk en super onrealistisch.
In het begin bijvoorbeeld maakt Statham misschien wel 10 mensen af, bovendien is de spanning er vanaf omdat je weet dat Statham zal winnen. Later in de film doet hij dat opnieuw en dat is ook een beetje vervelend.
Naast de vele onmogelijkheden zitten er ook heel wat onnodigheden in.
De moment waar Statham met dat meisje naar die gast gaat om die ring eraf te doen is trouwens een uitvlucht om wat actie in de film te creeëren en Statham nog maal te laten vechten. Ook waneer hij met dat meisje kust vind ik volkomen belachelijk.

Het verhaal is een enorm simpel, wat ik feitelijk wel verwacht had maar ik vind het feitelijk wel nog een tamelijk leuk consept met de armband. War ik dan weer beu vind zijn de onnodigheden dat ik vooraf al uitgelegd heb. Als je in deze film alleen het belangrijkste eruit haalt duurt deze film misschien 5 minuten bij manier van spreken. Ook vraag ik me een beetje af waarom heel het gedoe van die 'nieuwe chauffeur' dat Statham natuurlijk uit de auto schopt erbij zit. Later legt de oekraïnse dat dan uit maar who cares, is toch niet zo belangrijk bij het verhaal. Het einde van de film wordt vooraf aangekondigd door de oekraïnse. Hopelijk eind dit zoals in de film. Eind goed al goed en dat is ook zo waaraan ik me toch een beetje erger. Dus een nogal slap einde, zoals verwacht dus heel voorspelbaar. Deze film kent dan ook veel clichés.
Het verhaal is dus enorm eenvoudig, maar ik hou er wel van. Negatief is dan weer de onnodigheden, voorspelbaarheid en clichés, maar dat zijn veelvoorkomende problemen die ik ondertussen al gewend ben.

Dan hebben we het acteerwerk. Statham zoals hij in de andere rollen speelt. Hij wijkt dan ook niet af van zijn stijl, maar vreemd genoeg hou ik wel van zijn stijl. Ik zie hem wel graag spelen en dat is ook één van de redenen dat ik niet superslecht stem op deze prent. Natalya Rudakova (valentina), is heel wat minder. Haar acteerprestaties hebben me toch niet kunnen overtuigen. Dan hebben we François Berléand die me wel heeft kunnen overtuigen en waarvan de acteerprestaties dus erg goed waren. Robert Knepper , gekend van prison break en nu ook van Transporter 3 doet acteert erg goed.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

tal1b schreef:

waardeloze actie film, met ontzettende nep scenes.

bah

T zou vreend zijn als de scenes niet nep zijn hé

avatar van s0062423

s0062423

Amusant derde deel, dat het sterke tweede deel nooit evenaart.

De actiescènes zijn weliswaar nog sneller geëdit, maar sorteren nauwelijks effect. Bij de achtervolgingsscènes scoorde het echter wel. Jammer genoeg werden deze dan weer voorzien van een gruwelijk slechte soundtrack. Het verhaaltje brengt wederom nauwelijks iets nieuws, het faalt hier althans hopeloos in. De romantische verwikkelingen bijvoorbeeld riepen eerder ergernis op, waardoor ze er niet slaagden een nieuwe dimensie aan het verhaal toe te voegen. Volstrekt nutteloze scènes.

Hoofdreden hiertoe is toch voornamelijk Rudakova. Ik had het al niet zo op haar kopje, komt daarbij dat ze een ontzettend afstotelijk personage neerzet. Ze is het schoolvoorbeeld van een a-rationele, labiele aandachtshoer, die dringend gedresseerd zou moeten worden door de nodige opvoedkundige mokerslagen. Ik stel mij alvast kandidaat, uiteraard niet vrouwonvriendelijk bedoelt.

Statham is daarentegen weer interessant genoeg om de gehele film door te blijven boeien en Knepper herspeelt eigenlijk gewoon z'n rol van Prison Break, wat hij zeer goed doet.

avatar van willemfilm

willemfilm

Geen ingewikkeld verhaal. Snelle overdreven actiefilm. Jason Statham is vermakelijk om naar te kijken.

avatar van Baldur

Baldur

De actie die er in zat was zeker vet, lekker over-the-top ook. Het eerste deel is dan ook erg tof, het tweede deel verpest de film een beetje door die romance en te weinig actie. Had liever wat meer actie gezien en minder gezeik. Al bij al zit het een beetje tussen 2.5* en 3.0* in.

avatar van tijn79

tijn79

Een lekkere, stoere, vette actiefilm, met de juiste dosis humor.

Maar dit is wel een redelijke stap terug t.o.v. zijn voorgangers

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Goede actiefilm met Jason Statham. Ik heb deel 1 en 2 niet gezien, dus van het verhaal begreep ik vrij weinig. Toch vond ik het acteerwerk prima.

avatar van Respekked

Respekked

Makkelijker verhaal dan die van de Transporters kun je ongeveer niet krijgen. Ook al ken je deel 1 en 2 niet.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Inderdaad, een enorm makkelijk verhaal. Desondanks toch zeker genietbaar en makkelijk volgbaar. Het plot was interessant.

Alleen jammer dat er toch zoveel onrealistisch scènes inzitten, iets wat bij de eerste Transporter nog goed binnen de perken bleef. De editing bij sommige scènes was vreselijk. Alles zo snel en hersenloos in elkaar geflatst.

Een hersenloos vermaak deze actiefilm, maar we leuk voor een avondje.

avatar van krc 4ever

krc 4ever

zal wel goeie film zijn, maar ze moeten stoppen met het uitmelken na deze,

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

krc 4ever schreef:

zal wel goeie film zijn, maar ze moeten stoppen met het uitmelken na deze,

Opzich melken ze het niet echt uit. Er valt genoeg uit te halen zonder dat het een cliché word.

avatar van Le Bon

Le Bon

Wel een leuke film alleen is dat kut wijf wel zeer irritant

avatar van bild

bild

Jason Statham nog maar eens op zijn automatische piloot net zoals in het eerste deel, maar goed ik hou wel van zijn acteerstijl. Het script is enorm slecht, nog niet te spreken van de romance met Valentina. Heel wat onnodigheden en boordevol clichés.

avatar van Kilii

Kilii

Veel onrealistische gebeurtenissen, maar oke het blijft ten slotte wel een film natuurlijk. Ietwat slechte acteerprestatie van Statham. Maar die van Knepper maakt dat de film toch niet helemaal tijdverlies was.

2,5 *

avatar van Niino

Niino

In tegenstelling tot de 2 vorige transporters, vond ik deze veel minder goed. De actiescenes waren versneld in beeld gebracht, en het verhaal sprak me niet echt aan.

avatar van Penrue

Penrue

Vond het een zeer leuke film, lekker van die onmogelijke actie waar je niet te veel bij moet nadenken. Ik zal eerlijk bekennen dat ik 1 en 2 nog nooit heb gezien en die staan bij deze dus ook op mijn To-Get lijstje.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

de beste uit de triology.

avatar van m1701

m1701

Ik vond dit deel veel minder dan deel 1 (deel 2 nog niet gezien)

Vond het erg jammer dat het om een vrouw ging en dat er (natuurlijk) weer een romantische scene in moest. Dat haalde de film erg naar beneden!

Actie viel ook een beetje tegen. Beetje standaard, was niet meer speciaal

avatar van Movie Jim

Movie Jim

De trein die ze kapen aan het einde is heel erg leuk. Jason Statham zijn films hebben me tot nu toe erg goed kunnen vermaken . Daarbij is ook de actie weer erg goed.