Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Antoine Fuqua
Met onder meer: Richard Gere, Don Cheadle en Ethan Hawke
Releasedatum: 29 juli 2010
Plot Brooklyn's Finest
"This is War. This is Brooklyn."
Nadat een jonge zwarte tiener wordt neergeschoten door de politie in de Newyorkse wijk Brooklyn, breekt de hel los. In deze moeilijke omstandigheden beleven drie doorwinterde agenten de donkerste jaren uit hun carrière: een uitgebluste wijkagent (Richard Gere) enkele dagen voor z’n pensioen, een corrupte narcotica-agent (Ethan Hawke) die moeilijk de eindjes aan elkaar kan knopen, en een undercoveragent (Don Cheadle) die moet kiezen tussen zijn loyaliteit aan het korps, en zijn vrienden uit de onderwereld… Drie ogenschijnlijk op zichzelf staande verhalen die toch met elkaar verbonden blijken te zijn.
Off. Eddie Dugan
Chantel
Det. Ronny Rosario
Lt. Bill Hobarts
Layla!
Komt nu pas in de bios? Ik heb hem 4 maanden geleden met dvd qualiteit al gezien?
Al DeNiro
Aparte film; het einde is zo onsamenhangend dat ik er een onbevredigend gevoel aan over hou, dit in tegenstelling tot de rest van de film want die was zeker niet slecht!
Als het einde goed in elkaar had gezeten of een duidelijke boodschap had gebracht had ik 4 sterren gegeven.
Kan iemand me vertellen wat nu de clue van het verhaal is? 3 agenten waar er 1 verdiend-doodgaat omdat die random mensen vermoord om z'n eigen shit te redden, 1 die ongelukkig doodgaat maar eigenlijk ook "dirty" was omdat die z'n eigen hachie probeerde te redden door een vriend in een val te laten lopen..
En 1 die niet doodgaat maar zn hele leven al treurig is en uit eindelijk toch de held is op de avond van zn pension?
Het verhaal gaat over agenten die niet zwart-wit zijn en worstelen over hoe ze moeten handelen. Richard Gere grijpt zijn hele carriere niet in, om niet in problemen te geraken, maar op het einde toch wel. Ethan Hawke, die twijfelt of hij drugsgeld moet stelen om zijn gezin te onderhouden. En Don Cheadle die moet kiezen tussen carriere maken door zijn vriend te verraden of juist niet .
Gewoon weer een realistische en harde film van Fuqua over de wereld van agenten in een gewelddadige stad.
Raynay
Aardige film met realistische verhaallijnen. Hawke en Cheadle zetten een prima personage neer. Gere is minder overtuigend. Het einde waarbij alles samenkomt is m.i. gekunsteld.
notoirefilmhater
Uiterst trage moeizame en depressieve film en weinig origineel. Er zitten wel momentjes in, maar meer ook niet. 1,5*.
Svenster
Mijn verwachtingen waren niet hoog na het lezen van alle comments betreffende de saai- en traagheid van deze film. Op zich kon ik me in het begin best vinden in deze meningen, maar gedurende de film begon deze me steeds meer te boeien en werd ik benieuwd naar het eind. Uiteindelijk vond ik dit best een lekkere wegkijk film.
De goeie acteurs geven deze film natuurlijk wel een flinke boost. Alleen Snipes viel me wat tegen. Dat komt natuurlijk omdat je al snel anders van em gewend bent. 3*
Svenster
Mag ik jouw vriend zijn?
willemse81
De verhaallijn komt wat geforceerd over, maar als je deze film bekijkt als "enkele dagen uit het leven van een paar agenten" is het toch best een onderhoudend stuk te noemen. Het einde is helaas niet zoals ik had verwacht/gehoopt, maar ik kan niet zeggen dat de aftiteling op een ongewenst punt kwam.
Al met al een goede film, niet meer dan dat. 3,5*.
MovieHolic
Hij viel me flink tegen, misschien wat te hoge verwachtingen door de cast, hoe dan ook een warrig en onsamenhangend geheel.
Mevrouwtje04.
Om eerlijk te zijn, weet ik niet wat ik van deze film moet vinden, hij is wel te langdradig, maar ik kon het nog wel allemaal volgen, en het einde vond ik wel triest! Uiteindelijk wel een leuke wegkijkertje, dus 3*
mikeforever
de laatste 20 minuten was de film nog een soort van spannend...
alleen jammer van de eerste uur en 50 minuten
damn wat heb ik een geduld op moeten brengen om deze film af te kunnen kijken
het ontbreekt de film vooral aan spanning, aan het acteer werk lag het niet....
Macmanus
Fuqua's beste na Training Day.
Hoewel je moet houden van deze cop films, is dit weer een sterke film binnen dit sub-genre. Met Pride and Glory in je achterhoofd is dit een verademing.
Als actie regisseur vind ik Fuqua minder sterk dan wanneer die werkt binnen dit genre. Hij kan zich hier echt meten met Spike Lee op momenten. Daar ligt de film ook dichter bij in de buurt. The Wire kan ook, maar nogal vreemd aangezien Training Day en een shitload aan Spike Lee NY films ervoor al zijn uitgekomen. Waar de film toch meer raakvlakken mee heeft. Ook is het een serie waar je natuurlijk altijd wat meer kan uitdiepen met meer tijd. Geen eerlijk vergelijking materiaal. Heb ook weinig aan te merken op de cast.
Camerawerk is netjes. Zitten wat boeiende shots en keuzes tussen. Shot wanneer Hawke op jacht gaat en het kader vast blijft werkte goed. Montage op het einde was ook erg sterk.
Film heeft wat tijd nodig om op gang te komen en biedt wellicht weinig nieuws. Maar blijft voor het sub-genre liefhebber de gehele speelduur overtuigen, met een erg sterk einde.
rkdev
Na drie kwartier gekweld te zijn wilde ik de film afzetten, maar de eerste aardige scène liet me toch nog even wachten. Daarna werd de film beter en ben ik uiteindelijk blijven kijken. Erg trage film, al wordt er met name door Cheadle en Hawke goed geacteerd. Maar ondanks de vele goede acteurs kon het verhaal me niet genoeg boeien. Ook het einde vond ik erg onbevredigend. Teleurstellende film.
Heb deze film 2 keer getracht om te bekijken maar steeds haak ik af na ongeveer 20 minuten. Het verhaal kan me totaal niet boeien en nog erger is dat ik van vrijwel alle hoofdrolspelers geen fan van ben vooral Don Cheadle en Ethan Hawke vind ik vreselijk slechte acteurs. Een derde keer waag ik me er niet meer aan.
Mensen die deze film gaan bekijken in de Bioscoop wens ik veel sterkte.
Rizz
De beste nieuwe film die ik dit jaar gezien heb, moet alleen Inception nog kijken
leucomelas
Wilde toch nog even kwijt, dat dit de meest veelbelovende, maar uiteindelijk de slechtste film is die ik dit jaar gezien heb.
Ik begrijp echt niets van de positieve reacties.
En hij had zo goed kunnen zijn ...
Oosie
ik heb wel genoten en aan t einde maakt v/h wachten alles goed .
van mij krijgt ie 3,5***
Toontje35
Er wordt goed geacteerd, het sfeertje is prima. De verhaallijnen beloven veel. Er zit ook veel in. Maar het komt er niet uit.
Dus zullen we niet lang napraten over deze film. En das jammer.
Het plot had beter gemoeten
Emiledj
Weet niet wat je hiermee wilt zeggen, maar er zijn ook gewoon mensen die even wachten totdat het legaal(!!) te zien is... Elke film is voor de release te downloaden, dus daar ben je echt niet zo bijzonder in. Ik ben blij voor je :s
Terug naar de film: onderhoudend, maar meer ook niet. Toen ik de cast zag, had ik er toch wat meer van verwacht...
Leland Palmer
Wat mij betreft een wat ondergewaardeerde film, deze Brooklyn's Finest. Erg sterk misdaad/drama. Vakkundig geregisseerd door Fuqua met een uitstekende cast.
Eigenlijk best wel een zeldzaam exemplaar deze film, vergeleken met veel andere films die we de afgelopen jaren binnen dit subgenre voorgeschoteld hebben gekregen. Regisseur Fuqua heeft de touwtjes (meer dan) goed in handen en zorgt - van het begin tot het eind - voor een sterk, meeslepend geheel - (kei)harde scénes en een aantal érg sterke (en stoere) shots. Was eigenlijk best verrast; had het minder verwacht.
Naast de sterke regie van Fuqua, heeft de beste man zelf natuurlijk ook een sterke cast onder zich. Don Cheadle is meestal gewoon érg goed, Richard Gere speelt z'n rol prima en Ethan Hawke scoort de meeste punten; een geweldig acteur en ook hier weer een sterke rol. Zijn dood in de film is behoorlijk indrukwekkend. Oké, de nodige genrecliché's komen bovendrijven, maar de voorspelbaarheid viel me toch mee. Zo'n twist wanneer Snipes (leuke rol ook) afgeknald wordt is een sterke (en verassende) keuze...
...en dat is nog maar een klein voorbeeld. Mijn medeleven met Hawke's karakter was tijdens het kijken erg groot. Hij zou en moest dat geld krijgen - heeft het bijna binnen en wordt doodgeschoten. Best wel even slikken geblazen. Sterk in beeld gebracht, net als het licht wat we op Cheadle af zien komen, wanneer die net is doodgeschoten. Inmiddels heeft Fuqua de verschillende verhaallijnen en personages leuk naar elkaar toe weten te werken.
De verhaallijn rond Gere's personage is ietwat cliché, maar dat is geen (groot) probleem. Ook zijn karakter is op zo'n manier uitgewerkt dat ik ook voor hem genoeg medeleven had om dit punt opzij te schuiven. Eigenlijk een beetje de strijd van een nare (gekwelde) man, naar de held, die dit uiteindelijk toch verdiend. Daarnaast ben ik van mening dat Fuqua wél een regisseur is die de (zwarte) gangsters + bende's (zonder het te overdrijven) op een geloofwaardige manier in beeld weet te brengen. Klasse.
Ja, heb best genoten. Mooi geschoten, klasse monteerwerk en de mooie (érg aanwezige) score ondersteund alles uitstekend. Dikke voldoende voor deze film.
Ben de Hoog
Gewetenswroeging was een betere titel geweest. Het verhaal gaat heel traag, maar dat is in deze film geen nadeel. Toen ik aan het begin van de film keek naar de duur van de film verontrustte me dat. Maar die tijd is nodig. In het allereerste begin zoek je naar de draad, die wordt langzaam helder. Hoewel je zelf veel hints moet invullen. Ook wordt al snel duidelijk dat de drie verhaalslijnen elkaar gaan kruizen naar de climax van de film. Desalnietemin blijf je kijken. De muziek is in deze film heel belangrijk en heel nadrukkelijk aanwezig, de muziek doet zijn werk goed! Gewetenswroeging, ieder persoon van de drie vehaalslijnen doet iets waarvan hun hart zegt dat het fout is. En toch gaan ze door omdat ze niet anders kunnen. Sterke rollen. De naam “Richard Gere” is natuurlijk een publiciteitstrekker, maar welbeschouwt brengt hij niet meer in dan de anderen. En die anderen spelen oventuigender dan Gere. Boeiende film, ook al weet je waar het heen gaat. En ook al zijn de stoere gangsterakties al eens eerder getoond. Achteraf vind ik het bewonderswaardig dat ik bleef kijken naar een film die niets nieuws toont.
MrclS
Vermakelijke film, maar de ontknoping waarin iedereen opeens dicht bij elkaar komt en zelfs in één shot te zien zijn vind ik wel erg snel gaan in verhouding met de snelheid van de rest van de film.
John Lee Hooker
Knappe film en beter dan verwacht. Het moest me wel wat aan "No country for old man" doen denken. Ook hier zijn er drie verhalen die door elkaar lopen, drie personages met hun belevenissen in hetzelfde circuit. De trouwe politieman, ouwe rot in het vak die met pensioen is ( geen waardig afscheid krijgt op het bureau) en vervolgens niet weet wat hij met zijn leven aan moet. Hij zit aan de drank en lijkt geen uitweg meer te zien. Totdat hij het pad kruist van de undercover-operatie en daarbij de corrupte agent.
Sterk geacteerd over het algemeen, Don Cheadle vond ik wat tegenvallen maar hij zette zijn rol prima neer. Vooral Ethan Hawke verdient een extra pluim, fantastisch hoe hij hier weer speelt.
Erg spannend tot naar de climax toe, alhoewel je onzeker bent in het einde wat daadwerkelijk de happening word.
Mooi.
o0Timmy0o
Goeie film, ondanks het flinterdunne verhaal.
Het verbonden met elkaar zijn vind ik een beetje te makkelijk uitgewerkt in de film. Uiteindelijk hebben ze nog geen flikker met elkaar te maken behalve dat ze elkaar even tegenkomen en dat ze alle 3 van de politie zijn.
Als je dit al goed vond moet je No country for old men kijken. Veel beter.
De film moet het vooral hebben van zijn sterke personages en mooie scenes.
Q Jones
De film begint zomaar ineens, meteen verwoord de beste man die het loodje legt heel het thema van de film.
Dan begint hij pas echt, steeds meer kwam ik erachter dat ik naar een topfilm zat te kijken. Er wordt wat geduld en aandacht van je gevraagd, maar als je dat op kan brengen dan is het werkelijk waar genieten van de mooie film en de o zo mooie personages.
Het acteerwerk van de drie hoofdrol spelers is voortreffelijk, maar het is toch echt Snipes die de show steelt ( nooit gedacht dat ik dat ooit over hem zo zeggen), hij is zo goed en lekker op dreef dat je vergeet dat de beste man in een dozijn B films heeft gespeeld. In elke scene dat hij speelt viel mijn aandacht meteen op hem.
Het zijn drie losse verhaaltjes die niet echt naar elkaar toe groeien maar toch met elkaar te maken hebben. De kracht van de film is dan ook dat er niet naar een climax wordt gewerkt waar alle drie de individuen bij een komen. Nee ze laten ieder afzonderlijk hun weg gaan.
De sfeer die ze in dze film hebben geplaatst is echt zo meesterlijk, je wordt er als het ware gewoon in mee gezogen, en je leeft ook zo met de personages mee dat het gewoon eng is.
Kortom een top film waarvan ik eigenlijk helemaal niet snap waarom hij zo weining aandacht heeft gekregen. Ik heb er ook geen trailer van langs zien komen in de bios en bijna ook geen marketing, echt vreemd wat het is een echte must see
TrickySmalls
Daarbij is de grauwheid die in deze film aanwezig is, net zoals in Training Day, erg goed neergezet.
rkdev

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX