• 9.374.065 stemmen

Geregisseerd door: Antoine Fuqua

Met onder meer: Richard Gere, Don Cheadle en Ethan Hawke

Releasedatum: 29 juli 2010

Plot Brooklyn's Finest

"This is War. This is Brooklyn."

Nadat een jonge zwarte tiener wordt neergeschoten door de politie in de Newyorkse wijk Brooklyn, breekt de hel los. In deze moeilijke omstandigheden beleven drie doorwinterde agenten de donkerste jaren uit hun carrière: een uitgebluste wijkagent (Richard Gere) enkele dagen voor z’n pensioen, een corrupte narcotica-agent (Ethan Hawke) die moeilijk de eindjes aan elkaar kan knopen, en een undercoveragent (Don Cheadle) die moet kiezen tussen zijn loyaliteit aan het korps, en zijn vrienden uit de onderwereld… Drie ogenschijnlijk op zichzelf staande verhalen die toch met elkaar verbonden blijken te zijn.

Off. Eddie Dugan

Agent Smith

Det. Ronny Rosario

Lt. Bill Hobarts

ik zie alleen maar naakte wijven en lui die high zijn..

Had best wel hoge verwachitingen toen ik de trailer had gezien en zag welke acteurs erin spelen,maar denk niet dat ik deze film ooit ga afkijken..

avatar van kimbo1972

kimbo1972

ik zie alleen maar naakte wijven en lui die high zijn..

het zal de leeftijd dan wel zijn.

als het verhaal niet snapt moet je gewoon en domme actie films wilt zien kijk je toch gewoon naar een film van steven seagal.

genoeg actie in deze film en een goed verhaal.

3,5 sterren

kimbo1972 schreef:

het zal de leeftijd dan wel zijn.

genoeg actie in deze film en een goed verhaal.

3,5 sterren

Haha wat praat jij over leeftijd dan..weet jij hoe oud ik ben dan?

Heb ik ooit gezegd dat ik de film niet snap..NEE dus..ik zei dat ik de film saai vind, dat is mijn mening, daar hoef jij het niet mee eens te zijn, maar dan hoef je mijn mening nog niet belachelijk te maken!

En als je mij wil dissen, dan zou ik zeggen leer eerst eens normaal nederlands

Mja dat zal de leeftijd wel zijn van jou dan.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

en al helemaal onzin dat je Steven Seagal erbij betrekt natuurlijk.

avatar van Fortune

Fortune

ik zie alleen maar naakte wijven en lui die high zijn..

Tja dit is natuurlijk ook een bericht van niks.

Een bagger film kan je over elke film zeggen en nee deze film valt niet onder bagger.

Naakte wijven en lui die high zijn uhm nee er gebeurt veel meer kijk verder.

Hoge verwachtingen, deze film gaat juist veel verder dan alleen het standaard politie verhaaltje.

De acteurs met name Gere leveren juist een geweldige prestatie.

En een 1 stemmen terwijl je niet eens het geduld hebt om de film af te kijken want de film moet het juist van het einde hebben.

Daarom word de vergelijking gemaakt dat je een of andere actie film verwacht i.p.v een grimmige realistische politie film.

Met name een jonge leeftijd kan hier te maken hebben dat je de film een 1 geeft omdat je niet kan inleven.

avatar van hansbreda

hansbreda

Een moeizaam begin, maar met een sterk einde. Een verrassend sterke Don Cheadle naast de degelijke Richard Gere. Wesley Snipes was wederom niet overtuigend.\

Al met al 3.5*

avatar van papaEd

papaEd

Zoals Hansbreda al zegt inderdaad een héél moeizaam begin ik vond de film pas na een uurtje op gang komen. Ondanks de grote cast was het acteerwerk niet echt top. ondanks dat toch een 3 *

avatar van usr14112

usr14112

Redelijk goeie film. Sterk acteerwerk van Gere, Cheadle en Hawke. De film zet een grauw beeld neer van de misdaadbestrijding in Brooklyn. Wellicht wel iets te grauw want deze agenten krijgen door het werk stuk voor stuk problemen met zichzelf. De film had ook iets korter gekund denk ik. Hij kabbelt wat voort. Ik vond overigens het begin best goed. Dit was nodig om in de personages te komen. Het einde was ook sterk en wederom grauw.

avatar van Kristiaan

Kristiaan

Zeer meeslepend verhaal, maar het einde vond ik ergens teleurstellend. Ik had het graag anders gezien. Weet niet exact hoe, maar niet zo.. (

avatar van Dino_V

Dino_V

Aparte film; het einde is zo onsamenhangend dat ik er een onbevredigend gevoel aan over hou, dit in tegenstelling tot de rest van de film want die was zeker niet slecht!

Als het einde goed in elkaar had gezeten of een duidelijke boodschap had gebracht had ik 4 sterren gegeven.

Kan iemand me vertellen wat nu de clue van het verhaal is? 3 agenten waar er 1 verdiend-doodgaat omdat die random mensen vermoord om z'n eigen shit te redden, 1 die ongelukkig doodgaat maar eigenlijk ook "dirty" was omdat die z'n eigen hachie probeerde te redden door een vriend in een val te laten lopen..

En 1 die niet doodgaat maar zn hele leven al treurig is en uit eindelijk toch de held is op de avond van zn pension?

avatar van patmaniac

patmaniac

wat een draak van een film.....vraag me af of die acteurs uberhaupt ooit het eindresultaat terugzien....tijdens de (biecht)scene (die al veel te lang duurde kreeg ik het gevoel dat het een langdradige film zou worden) en helaas gelijk gekregen

halve ster voor de moeite die er in de aftiteling is gestopt

Fortune schreef:

Tja dit is natuurlijk ook een bericht van niks.

Naakte wijven en lui die high zijn uhm nee er gebeurt veel meer kijk verder.

De acteurs met name Gere leveren juist een geweldige prestatie.

ik heb de film afgekeken maar ik snap niet wat je zo goed vindt aan het einde..

ik vind het einde juist erg slecht en me mening blijft hetzelfde..

blijf de film slecht vinden..de beelden zijn mooi maar het is allemaal langzaam en er gebeurt naar mijn mening niks..

avatar van ASroma

ASroma

wat eerder al werd gezegd een beetje een onsamenhangend verhaal, snap niet goed wat ik ermee aan moet.

avatar van jansma

jansma

ik zie alleen maar naakte wijven en lui die high zijn..

Ik zag in scarfase ook alleen maar hoeren en witte poeder.. what's your point?

avatar van megagijs

megagijs

Goede maar wel redelijk deprimerende film

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Hoogdravende thriller met een veel te lange speelduur.

Het sfeertje in de film is nog wel goed (doet erg aan Training Day en Crash denken) maaar de uitwerking is matig. Cliché wordt op cliché gestapeld en de film duurt echt veel te lang. Toch wordt er redelijk geacteerd (ik vond Hawke voor de verandering eens niet vervelend) en is de actie soms best bruut. Maar zeker de laatste drie kwartier had ik echt moeite om mijn aandacht er bij te houden. Schaamteloos laatste shot doet lijken alsof het hier om een geweldig epos zou gaan. Wat mij betreft zeker niet het geval.

2,5

avatar van hendriks

hendriks

om eenmaal te zien en te vergeten

avatar van DeGier

DeGier

Geen standaard happy end is voor mij altijd +1 erbij. Verder geen super film maar wel ok. Zijn echt wel veel slechtere actiefilms te vinden..

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Ik vond het ook niet veel, heb hem (nog) niet afgekeken want kon mij niet boeien na een dik uur. Binnenkort maar es het einde kijken als ik echt niks anders heb liggen. Jammer, want er doen genoeg goeie acteurs aan mee.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Als je hem niet heb afgekeken zijn jouw gegeven sterren ook niet echt betrouwbaar.

avatar van dwid

dwid

Toppertje, erg vermakelijke film met een goed verhaal en over het algemeen goed acteerwerk. (Wesley S. had beter thuis kunnen blijven, niet echt geknipt voor deze rol)

Ik kan me voorstellen dat sommige mensen hem een beetje traag vinden, maar dat vind ik in dit verhaal juist goed passen. En het einde klopt ook gewoon, je voelt dat het niet helemaal goed gaat komen.

Al met al een ruim voldoende...

avatar van andrehoek

andrehoek

Antione Fuqua doet het weer net niet. Een zoveelste politiefilm waar een paar verhaallijnen aan het eind zo toevallig samen moeten vallen. Als er dan aan zo'n gegeven niks nieuws wordt toegevoegd en de verhalen er niet uitspringen dan is het eindresultaat alles behalve goed te noemen. Vond ook dat er van elke scene wel een minuut afgehaald kon worden. Eigenlijk zijn de acteurs de enige reden om deze film te gaan zien...

avatar van NoSleep

NoSleep

Ik vond deze film zeker niet slecht en zeker niet zo langdradig zoals een aantal voor mij dat vonden. Sommige mensen hebben het geduld of de concentratie niet om een film de kans te geven, dat betekent gelukkig nog niet meteen dat een film slecht is. Buiten dat was het verhaal inderdaad als zovele maar daar door (voor mij) niet minder boeiend.

avatar van godhand1978

godhand1978

Psychologisch Politie drama is de beste manier om deze film te omschrijven

Antoine Fuqua doet waar hij goed in is, een rauwe, dreigende in realiteit gezette film maken met de nodige kritiek op de hedendaagse maatschappij.

Ethan hawke is weer schitterend net zoals Don Cheadle en Richard Gere.

Geniet ook ff van Wesley Snipes die hier een van de beste rollen van zijn Carriere aan't spelen is. Nino Brown is terug, tot over 3 jaar Wesley.

Niet naar deze film kijken als je een actiefilm pur sang verwacht.

Training Day was beter maar deze is zeker de moeite waard.

avatar van cm_punk

cm_punk

Iron Maiden schreef:

en al helemaal onzin dat je Steven Seagal erbij betrekt natuurlijk.

Niet als je ziet wat voor troep ie allemaal aflevert:P

Na Glimmerman was alleen Exit Wounds nog te pruimen.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

over segal heeft bovenstaande gelijk, segal heeft enkel exit wounds en hard to kill als goede films. de rest is nog te slecht voor de prullebak. maar dat terzijde. brooklyn finest heeft geen spanning geen goed verhaal en ondanks de goede cast blijft het allemaal maar oppvervlakkig. niet de moeite waard tenzij je moeite hebt om in slaap te komen. in dat laatste geval kan deze film je misschien helpen.

avatar van Mevrouwtje04.

Mevrouwtje04.

ik ga de film vanavond maar even kijken, ik weet niet wat ik kan verwachten, maar ik hoop dat hij toch wel de moeite waard is!

avatar van M>G

M>G

Goede film!!

die ga ik over een tijdje zeker nog eens kijken.

avatar van SiD3Sp|N

SiD3Sp|N

jansma schreef:

Ik zag in scarfase ook alleen maar hoeren en witte poeder.. what's your point?

Ja maar die heeft zij toch niet gezien daar is ze toch te jong voor

Ojee nou ben ik me er toch weer mee aan het bemoeien en ik heb de film niet eens gezien haha, moet ik ook niet doen eigenlijk he

Nah ik ga 'm zeker kijken iig hij lijkt me wel goed

avatar van Rizz

Rizz

Geweldige film, had van mij nog wel een uurtje langer mogen duren