• 9.374.502 stemmen

Geregisseerd door: Antoine Fuqua

Met onder meer: Richard Gere, Don Cheadle en Ethan Hawke

Releasedatum: 29 juli 2010

Plot Brooklyn's Finest

"This is War. This is Brooklyn."

Nadat een jonge zwarte tiener wordt neergeschoten door de politie in de Newyorkse wijk Brooklyn, breekt de hel los. In deze moeilijke omstandigheden beleven drie doorwinterde agenten de donkerste jaren uit hun carrière: een uitgebluste wijkagent (Richard Gere) enkele dagen voor z’n pensioen, een corrupte narcotica-agent (Ethan Hawke) die moeilijk de eindjes aan elkaar kan knopen, en een undercoveragent (Don Cheadle) die moet kiezen tussen zijn loyaliteit aan het korps, en zijn vrienden uit de onderwereld… Drie ogenschijnlijk op zichzelf staande verhalen die toch met elkaar verbonden blijken te zijn.

Off. Eddie Dugan

Det. Ronny Rosario

Lt. Bill Hobarts

avatar van Nancy1980

Nancy1980

langdradig, weinig actie, kon mij niet blijven boeien.

avatar van riesma

riesma

Een film die het gewoon net niet heeft. Het kwam mij allemaal erg pretentieus over: er werd te veel geforceerd om het interessant proberen te maken. Door bijvoorbeeld de verhaallijnen door elkaar te laten lopen, terwijl het kleine beetje raakvlak dat ze hebben niet voldoende is om de link acceptabel te maken. Daarbij zijn sommige scènes veel en veel te lang zonder boeiend te zijn. Fuqua gebruikt ellelange shots die niets te bieden hebben, qua verhaal of beeld.

Brooklyn's Finest lijkt mij te veel op een mislukte immitatie van Soderbergh's Traffic of Haggis' Crash.

avatar van Mondragon

Mondragon

Prima film. Waarom moeten mensen toch altijd alleen maar actie zien om een film goed te vinden ? Veel actie maakt een film al snel ongeloofwaardig , en dat was deze zeker niet.

avatar van Mood Indigo

Mood Indigo

prachtige kleurrijke film over t zwartwitte politiewerk in brooklyn.

richard gere iets afgezonken...

de actie zit in het camerawerk-werk

avatar van KeteltjeJB

KeteltjeJB

Een zeer gevoelige film over het reilen en zeilen van de politie.

Het camerawerk is uitstekend en juist door de lange shots wordt er een extra dimensie meegegeven waardoor je in het dagelijks leven van de hoofdrolspelers mee wordt gesleept

Voor mij een ruime 4 sterren

avatar van Norma

Norma

Ik was er niet zo van onder de indruk.

Gere, Cheadle en vooral Hawke zitten goed in hun rol, maar het thema is al zo vaak gebruikt en de film biedt dan ook geen enkele verrassing. Nou hoeft men natuurlijk niet altijd met iets nieuws te komen opdraven om een boeiende film te maken, alleen dan verwacht ik eigenlijk wel dat bijvoorbeeld de sfeerschets een echte uitschieter is en dat is hier ook niet het geval.

Er wordt flink de tijd genomen om het verhaal vertellen, té veel tijd als je het mij vraagt. Ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat de regisseur hiermee het idee wil geven dat hij diepgravend bezig is, maar het resultaat is eerder - mede door het gebrek aan sfeer en originaliteit- dat het geheel nogal langdradig overkomt.

Matige tot redelijke misdaadfilm, met uitzondering van de degelijke acteerprestaties kan ik er eigenlijk weinig lovends over zeggen.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

topper. goede verhaallijnen, goed acteerwerk en helaas te kort !!!

avatar van grandpa

grandpa

KeteltjeJB schreef:

Een zeer gevoelige film over het reilen en zeilen van de politie.

Deze film laat goed zien dat de politie ook gewone mensen zijn met hun allerdaagse problemen. Zeer goed neergezet door de hoofdrolspelers.De negatieve opmerkingen hierboven vind ik dan juist niet op zijn plaats. ......

Voor mij een ruime 4 sterren

Had mijn comment kunnen zijn allen 3.5* meer dan voldoende

avatar van tevelenco

tevelenco

Redelijk goede politiefilm.

Al vond ik hem wel wat aan de lange kant.

Dit komt omdat de film nogal erg veel tijd neemt om iedereen voor te stellen.

Dit had naar mijn idee veel korter gekund en maakt de film onnodig langdradig.

Verder wordt er redelijk goed geakteerd maar kent de film te weinig verrassingen om boven de middelmaat uit te stijgen.

Vandaar 3*.

avatar van IronHide

IronHide

Ben wel benieuwd hiernaar. Als deze uitkomt in Nederland is de film al ongeveer vergaan. Duurt allemaal veel te lang hier.

avatar van scorepio

scorepio

Langdradig , simpel en saai.

Een sterrencast maakt nog geen goede film ! Niet dat er slecht geacteerd werd , maar is was gewoon geen verhaal.

scorepio schreef:

Langdradig , simpel en saai.

Geen verhaal.. er zit een en al verhaal achter. zo'n 3 verschillende verhaallijnen. En deze film moet het vooral van de interessante verhaallijn hebben.

avatar van scorepio

scorepio

Actionfreak schreef:

Niet mee eens. De verhaallijnen zijn totaal niet uitgewerkt. Op het einde van de film verwachtte ik dat ze mooi(er) samen gingen komen en voor een spetterende climax gingen zorgen.

Deze bleef spijtig genoeg uit.

Actionfreak

Oke, dan verschillen onze meningen. Traouwens misschien moet je hierboven wel spoiler haken gebruiken.

avatar van Paradise Boy

Paradise Boy

Naar mijn mening een zeer goed en spannend politiedrama met puik acteerwerk van de hoofdrolspelers. Voor mij persoonlijk was deze film de lange speelduur meer dan waard. De combinatie van drama, spanning en actie kwam erg goed tot uiting. Deze regisseur bewijst wederom een topper te zijn en ik ben dan ook zeer benieuwd naar hetgeen allemaal zal volgen. Deze film is voor mij dan ook zeker vier sterren waard.

Actionfreak

Nog steeds niet in de bios... deze was 2 Maart 2010 in USA al te zien.

Weer zo'n schandalig late NL release

avatar van Zinema

Clichématig vermaak.

Want ondanks de aanwezigheid van de sterrencast, gebeurt er niets nieuws onder de zon in dit onderhoudende misdaaddrama. Nu hoeft dat ook niet, maar omdat tevens het bekende thema van de ontmoetende verhaallijnen er aan is toegevoegd, wordt er een voorspelbaar pad gelopen. Ook wat meer uitdieping van Gere's character had kunnen helpen. Dankzij de goede acteerprestaties en een handjevol spanning vliegen de uurtjes echter voorbij.

Goed.

avatar van Mr.VS

Mr.VS

Sterke eerste amderhalf uur.

Het einde is gewoon niet goed uitgewerkt. Had verwacht dat alles nog samen zou komen, maar helaas.

Wel een film met een zeer hoog acteerniveau, Vooral Hawke vond ik positief opvallen

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Precies wat Mr.VS zegt, maar ik geef 2,5* omdat ik het af en toe niet al te impressive vond.

Iedere keer bloed uit die monden was me wat te veel, 2 keer vond ik nog wel te doen, maar 5 keer..

Voor de rest vond ik het verhaal niks speciaals, beetje jammer met zo'n acteurs.

avatar van sonyjh

sonyjh

geen superfilm ofzo, maar ik hield wel van de bedrukkende sfeer in de film.

vond btw wesley snipes verrassend goed

avatar van lau12345

lau12345

Saai en langdradigggggggggggggg .

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Inderdaad, saai en langdradig. Eind was ook compleet voorspelbaar. Niet barslecht geacteerd, maar gewoon een slecht script, slecht verhaal en slecht idee.

avatar van voomzap

voomzap

Verwacht hier geen actionflick met good guys en bad guys. Dit is een mistroostige, naargeestige film met een ironische titel. Geen winnaars maar enkel losers met fatalistische, oppervlakkige en uitzichtloze levens (Hier valt dus ook niets uit te diepen). Je moet er maar net zin in hebben dit te aanschouwen. Zeker niet slecht en weer eens wat anders dan het clichématig vermaak dat je vaak aantreft in Amerikaanse politiefilms. Helaas zijn de criminele afro-amerikanen niet om aan te zien zo clichématig. Die vormen de uitzondering op de regel in dit verder best goed geacteerde drama.

avatar van leucomelas

leucomelas

Echt een superslecht verhaal.

Toffe cast en goed geacteerd, maar echt de moeite van het kijken niet waard.

Zeer zeker GEEN aanrader !!!

avatar van voomzap

voomzap

Het leven is geen verhaal met een logisch plot. Het is een aaneenschakeling van vaak zeer onsamenhangende gebeurtenissen. In deze film gaat het ook niet om 'een verhaal', maar om de gebeurtenissen in het leven van een aantal tragische losers. Zeker geen sprookje dus.

avatar van 4Runner

4Runner

Vond het een mooie ingetogen politie film. Sterk acteerwerk. Om nu te gaan schreeuwen dat het geen aanrader is vind ik onzin, dat moet iedereen voor zich zelf bepalen me dunkt.

avatar van Xen0n

Xen0n

Het acteerwerk van onze hoofdrolspelers was inderdaad erg sterk. Het kwam hierdoor erg realistisch over. Wat jammer is aan deze film is dat ik me aan het einde af moet vragen, "wat gebeurde er nu eigenlijk?" "wat worden we hier wijzer van?"

En dan moet ik toch zeggen dat na die lange zit van 2uur er nog niks gebeurt is. Dit alles met uitzondering van het einde, het egt goede gedeelte van de film, de rest is maar zozo. Pas met het einde gebeurt er echt iets en daarom is dit te langdradig.

Naar mijn mening een hele matige poging om film als Crash neer te zetten, alleen het feit dat in dit geval het middenstuk veel te oninteressant was was fataal voor het slagen van de film. Crash daarentegen geweldig!

En of dit een aanrader is of niet, dat is natuurlijk ieder voor zich. Zeer zeker kun je nooit zeggen dat het een aanrader is ja of nee, maar ik denk dat je niets zult missen wanneer je deze film niet bekijkt. Weinig bijzonders.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Wel een aardig filmpje, maar echt boven de middelmaat uitsteken zit er niet bij voor Brooklyn's Finest.

Deed me eveneens wat denken aan Crash en ook de associatie met The Wire is vlug gelegd. Maar echt diep snijden doet deze prent niet, vind ik.

Het noodlottige sfeertje is best oké en ook de acteurs doen het prima, maar 't is eerder dégelijk dan indrukwekkend.

Schoolvoorbeeld van een 3* film: nergens gaat Brooklyn's Finest vervelen en de 140 minuten kijken vlot weg. Maar meer is het wat mij betreft niet.

avatar van _Casper_

_Casper_

Ik had best hoge verwachtingen toen ik deze film ging kijken, met al die top acteurs erin.. maar vond hem erg tegenvallen. vond het een beetje trage film en had geen idee waar ze nou eigenlijk heen wouden met het verhaal... er gebeurde gewoon niet echt veel

avatar van tinyrules1

tinyrules1

prima verhaal, prima film, niet te veel van verwachten. Leuke cast!