• 9.374.678 stemmen

Geregisseerd door: Antoine Fuqua

Met onder meer: Richard Gere, Don Cheadle en Ethan Hawke

Releasedatum: 29 juli 2010

Plot Brooklyn's Finest

"This is War. This is Brooklyn."

Nadat een jonge zwarte tiener wordt neergeschoten door de politie in de Newyorkse wijk Brooklyn, breekt de hel los. In deze moeilijke omstandigheden beleven drie doorwinterde agenten de donkerste jaren uit hun carrière: een uitgebluste wijkagent (Richard Gere) enkele dagen voor z’n pensioen, een corrupte narcotica-agent (Ethan Hawke) die moeilijk de eindjes aan elkaar kan knopen, en een undercoveragent (Don Cheadle) die moet kiezen tussen zijn loyaliteit aan het korps, en zijn vrienden uit de onderwereld… Drie ogenschijnlijk op zichzelf staande verhalen die toch met elkaar verbonden blijken te zijn.

Off. Eddie Dugan

Det. Ronny Rosario

Lt. Bill Hobarts

avatar van Nurhan Karadeniz

Nurhan Karadeniz

Ik het begin van de film vond ik het saai en boeide mij niet. Pas later in de film heeft het mij wel geraakt. De personages en de keuzes die zij maken, daar ging het over. Acteerwerk vind ik goed gedaan. Vooral dat ene poltie agent die armzalig bestaan heeft. Muziek van Alicia Keys past er goed in.

avatar van lloydbarker

lloydbarker

Jongens, lekker filmpie toch, oké Fuqua heeft zich flink laten inspireren door o.a. Falling Down en Taxi Driver maar beter goed gejat dan slecht bedacht kon deze wel waarderen 4 *

avatar van @quikfit

@quikfit

Kijkt prima weg.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede film, maar zeker geen topper.

Ik heb van de 4 hoofdrolspelers al betere dingen gezien.

Maar het verhaal in deze prent is niet slecht, het zit wel goed in elkaar.

avatar van 606

Niks op aan te merken, personages worden goed uitgediept en bepaalde scènes waren goed gedaan.

Einde was goed gevonden.

Acteurs waren ook gewoon prima in hun rol.

3,5 ster

avatar van nightbreed

nightbreed

Goede film met redelijk acteerwerk. Enige minpuntje: De geloofwaardigheid loopt een flinke deuk op door het geforceerd spannende einde.

avatar van david bohm

david bohm

Film die nogal traag op gang komt en die me pas later wist te pakken. Het is een keurige film, alles ziet er goed uit hoor, het acteerwerk en camerawerk is netjes maar vooral in het begin had ik ook doordat het een triptiek is het idee dat ik naar een aflevering van een politieserie zat te kijken. Deze laatste toch wel wat lange zin is een metafoor voor de film. Lang, maar niet met erg veel inhoud.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Best een goede film al met al.. hij bleef lang een beetje rommelig, maar uiteindelijk komt het toch goed bij elkaar, beetje overthetop einde inderdaad.

avatar van Mars4i

Mars4i

stefan dias schreef:

En dan nog het slordige, zwakke scenario. De verhaallijntjes lopen wel heel toevallig en makkelijk samen op het eind van de film. Zeker wat Gere betreft.

Helemaal mee eens. Ik had van te voren al gelezen dat het 3 verhaallijnen waren die elkaar kruizen. Dat vind ik meestal boeiende films (21 grams, babel) doordat ze laten zien hoe het lot het ene leven het andere leven kan beïnvloeden. Maar in deze film is dat zeer kunstmatig en alleen op het einde.

avatar van snake va

snake va

Matige film naar mijn mening.

Soms erg slordig en vooral erg traag.

Vond de rol van Snipes erg kort en ook de andere personages kwamen niet helemaal goed uit de verf. Toch wel helemaal afgekeken en er zaten zo nu en dan wel wat kleine piekjes in maar al met al een erg matige film.

avatar van Decec

Decec

Geen goede misdaadfilm...

Kan verhaal niet volgen...

Redelijk acteerwerk...

Zeker een beetje rommelig...

Geen topper...

Geen aanrader...

avatar van MrLee

MrLee

Redelijk goede film, heb me prima vermaakt. Alleen had hij best een half uurtje korter kunnen zijn.

avatar van Soulistic

Soulistic

Erg goede film dit!

Heb me erg vermaakt bij het kijken van deze film.

Goed verhaal, goede acteurs, goede opbouw van spanning en een goede keuze qua muziek.

Deed me soms wat denken aan Donnie Brasco (Don Cheadle), The Departed & Righteous Kill.

Leuke mix dus.

3,5 ster van mijn kant.

avatar van Aapje81

Aapje81

Dit is absoluut niet mijn genre maar door het prima acteerwerk van de drie hoofdrolspelers heb ik hier toch met veel plezier naar gekeken. Vooral de rol van Richard Gere maakte erg veel indruk. Hij vertolke een mooi en ook erg interessant personage.

Ook Hawke en Cheadle waren behoorlijk overtuigend en Wesley Snipes deed het uitstekend in een prima bijrol. Ik schrok me alleen een ongeluk toen ik Ellen Barkin in beeld zag. Jeetje wat zag zij er verschrikkelijk uit. Met weemoed denk ik terug aan Sea of Love. Zij blijft overigens een prima actrice.

Enig klein nadeel is dat het scenario niet bijzonder was en de meeste personages ronduit vervelend waren maar de uitwerking was goed en dat is tegenwoordig al heel wat. Hulde aan Richard Gere.

Goed.

avatar van jipt

jipt

Vette politiefilm. Ik houd sowieso wel van dit soort misdaad dramatjes. Is natuurlijk allemaal al veel vaker gedaan maar de uitwerking blijft fijn om naar te kijken. Alles goed achter elkaar gemonteerd en visueel dik in orde. Acteerprestaties waren goed.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Spannende film. In het begin vond ik het allemaal een beetje te chaotisch waardoor je niet echt lekker in het verhaal kwam. Je vloog van het ene verhaal naar het andere waardoor de uitleg een beetje te minimaal bleef. HIerdoor duurde het onnodig langer voordat je de personage's en hun verhalen leerde kennen.

Vooral het middenstuk is erg spannend. Zodra de vaart een beetje uit het verhaal gaat en je de tijd gegunt word om wat meer mee te krijgen van het verhaal van de agenten dan ga je wat meer binding met het verhaal krijgen. Dat gebeurde voornamelijk op de helft van de film. Vooral het verhaal van het personage van Hawke sprak me erg aan. Je ziet de wanhoop ervan af stralen.

Qua acteerwerk vond ik Hawke erg zeker uit springen. Maar ik moet zeggen dat ik ook wel positief verrast was door Richard Gere. Het was de eerste keer dat ik een rol van hem zag die zich niet afspeelde in een romcom. En hij deed het nog goed ook.

Het einde vond ik dan wel weer een beetje erg heftig. Het kwam een beetje geforceerd over. Uiteindelijk worden ze neergeknald en dan .... dan is het gelijk over. Ik had graag willen zien of het gezin van die narcotica agent nu nog de uitkering van een ton kreeg waar ze het tijdens het kaartspelletje over hadden. Of wat gaat de gepensioneerde agent verder doen. Het was voor mij een beetje onbevredigend. Soms kan een einde wel abrupt zijn maar dan moet er wel stof tot nadenken ontstaan en dat had ik in dit geval niet.

avatar van Buske

Buske

Goede prent met drie verhaallijnen die niet botsen met elkaar. Goed acteerwerk, filmisch goed en een behoorlijke brok spanning. De film had kennelijk de pretentie om Training Day te evenaren maar dat wordt niet gehaald. Ethan Hawk en Richard Gere komen in deze prent als de beste acteurs naar voren. Ook zien we Wesley Snipes nog als gangsterbaasje. De film is in feite wel oppervlakkig maar door de snelheid en de actie best wel te vreten. Gewoon lekker voor gaan zitten, niet te veel nadenken en je hebt een leuke avond. Vandaar mijn toch hoge beoordeling.

avatar van mr_erp

mr_erp

Vond het einde een beetje tegenvallen. Erg abrubt en beetje onrealistisch.

Verder wel een goed misdaadfilmpje.

Voordeel van de twijfel: toch 3,5*

avatar van scorsese

Uitstekende politiefilm waarin we drie agenten volgen: één corrupte, de tweede een undercover en de derde een week verwijderd van zijn pensioen. De drie aparte verhaaltjes zijn op een sterke manier door elkaar gemonteerd waardoor de spanning er goed inblijft (wat meteen het grootste pluspunt aan deze film is). De film ziet er verder ook goed uit en de cast levert ook goed werk af.

avatar van Kirth

Kirth

Decec schreef:

Geen goede misdaadfilm...

Kan verhaal niet volgen...

Redelijk acteerwerk...

Zeker een beetje rommelig...

Geen topper...

Geen aanrader...

En dit van iemand die The Marine 2 vijf sterren geeft. Jij hoort hier niet thuis op dit forum.

avatar van helleke

helleke

Goeie actiefilm die gemakkelijk wegkijkt.

De acteerprestaties waren ook in orde.

Een verdiende 3 sterren.

avatar van witboek

witboek

Zeker waardig om te zien, alleen vond ik hem nu niet echt origineel, maar ja tegenwoordig is bijna geen enkele film echt origineel.

avatar van lelici

lelici

Na 20 minuten afgezet. Ik haat het als films vrijwel helemaal in het donker zijn opgenomen, zodat je vaak maar moet raden wat er zich afspeelt.

avatar van Fortune

Fortune

Misschien je ogen laten controleren want je kan alles gewoon volgen hoor.

avatar van Rodger

Rodger

Goede film, begint wat traag, maar dan zit er ook helemaal in.. met een onverwacht einde...

3.5**

avatar van Keane1983

Keane1983

De film kende voor mij te weinig vaart om constand boeiend te blijven.

Acteerwerk was wel dik inorde en ook de verhaallijnen waren interesant.

Maar juist dat beetje meer vaart had van deze Drama net iets meer gemaakt.

In het midden is er weer een beetje vaart en wordt het ook wel spannend...het einde is echt niet iets te dramatisch!!! ai ai ai

Een langzame start, een onderhouden midde en het (voor mij) onbevredigde einde maken dit alles tot een 3.0*

IK vond het leuk om eens gezien te hebben, maar dat hoeft voor mij geen tweede keer.

avatar van eavymetal

eavymetal

Keane1983 schreef:

De film kende voor mij te weinig vaart om constand boeiend te blijven.

Acteerwerk was wel dik inorde en ook de verhaallijnen waren interesant.

Maar juist dat beetje meer vaart had van deze Drama net iets meer gemaakt.

De film heeft inderdaad niet veel vaart, maar ik vraag mij af of het voor een film als deze wel nodig is om er veel vaart in te stoppen. De acteerprestaties vind ik zeer goed, en daarom heb ik deze film vier sterren geven.

avatar van laawim

laawim

Leuke wegkijker, goede cast, realistische puinhopen van de getto's, het einde is anders dan de DVD cover doet vertellen. Toch lekker om te bekijken. Politiek gezien blijf ik me steeds verbazen over de ontkenning van het uitschot in rassen terwijl elke film het tegendeel bewijst? Maar gelukkig zijn we hier niet op een politiek forum maar op een FILM FORUM!

avatar van Guid0

Guid0

Deze film kon mij niet echt bekoren. Vaak ga ik 'in' een film zitten en leef ik erin mee. Dat was nu niet het geval en ik vond ook de samenhang van de personages aan het eind van de film heel geforceerd overkomen. Ook liep de film niet echt soepel naar mijn mening. Ik ben teleurgesteld in deze film, had hem beter verwacht. 2*

avatar van Krusty

Krusty

De eerste scene van de film met Richard Gere!!
(Wordt wakker, drinkt whiskey en zet pistool in zijn mond). Dacht gelijk van zo dit begint echt goed!
Dit is gewoon een lekkere actiefilm. Beetje foute agent, paar 'badass' gasten en een agent die bijna met pensioen gaat. Kan niet mis. Je heb wel eens van die films waarbij drie keer het plot veranderd. Hier niet, gewoon een leuke actiefilm met een normaal einde. 3,5*