Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Antoine Fuqua
Met onder meer: Richard Gere, Don Cheadle en Ethan Hawke
Releasedatum: 29 juli 2010
Plot Brooklyn's Finest
"This is War. This is Brooklyn."
Nadat een jonge zwarte tiener wordt neergeschoten door de politie in de Newyorkse wijk Brooklyn, breekt de hel los. In deze moeilijke omstandigheden beleven drie doorwinterde agenten de donkerste jaren uit hun carrière: een uitgebluste wijkagent (Richard Gere) enkele dagen voor z’n pensioen, een corrupte narcotica-agent (Ethan Hawke) die moeilijk de eindjes aan elkaar kan knopen, en een undercoveragent (Don Cheadle) die moet kiezen tussen zijn loyaliteit aan het korps, en zijn vrienden uit de onderwereld… Drie ogenschijnlijk op zichzelf staande verhalen die toch met elkaar verbonden blijken te zijn.
Off. Eddie Dugan
Chantel
Det. Ronny Rosario
Lt. Bill Hobarts
as
Doorwrocht misdaad drama dat een welkome verrassing was. Kijkend naar de rest van het werk van de regisseur denk je al snel, met uitzondering van het aardige Training Day, met het zoveelste prul van doen te hebben.
De drie losse verhalen, die soms in elkaar overlappen, werken wonderwel goed en geven een uitgesproken grootsheid aan het verhaal. Speelt wel veel leentjesbuur bij het betere werk van Scorsese en haalt dat mondjesmaat. Ook de muziek is wat verededelde formule werk maar dat neemt niet weg dat de gehele cast op dreef is (vooral Cheadle en een grommende Hawke zijn fantastich) met zelfs een sufkut als Gere die er wat van weet te maken.
Verder sfeervol en redelijk grauw drama dat genoeg in zich heeft voor een dikke 3,5 *en.
El ralpho
Redelijke titel
De film neemt uitgebreid de tijd om de levens van 3 Amerikaanse politieagenten uit te lichten die elk zo hun eigen soort problemen hebben.
Hierbij zijn de levens van Cheadle en Hawke eigenlijk het meest interessant.
De rol van Gere is standaard en weinig boeiend; doet het prima in zijn rol van de uitgebluste agent maar verwacht hier verder geen verassingen van.
De film brengt sowieso niet de verassing die het beloofd; de hel die losbreekt, blijft grotendeels uit. Natuurlijk is er wel een climax te bespeuren aan het einde van de prent, maar deze is ietwat tegenvallend.
Tevens komt het samenbrengen van de 3 losstaande verhalen van de personages die uiteindelijk op een locatie samenkomen niet bevredigend genoeg uit de verf.
Bij de titel 11:14 werd dit gegeven een stuk sterker gebracht (ook al hebben we hier van doen met een totaal ander genre) waar de verhalen al vanaf minuut 1 sterk met elkaar verweven waren, in deze titel gebeurt dit echter slechts minimaal en komt het vrij onbetekenend over. Het is allemaal meer toeval dan dat de gebeurtenissen meer dan een minimale rol zouden spelen.
Het harde leven van de straat wordt wel sterk weergegeven o.a. met een opvallend sterke rol van Snipes die ik wel wat groter had verwacht.
Al met al mag als kritiekpunt toegevoegd worden dat de film gewoon te lang duurt (2 uur was afdoende geweest) en is de climax teleurstellend waardoor mijn hoge verwachtingen tijdens het bekijken van de film wat naar beneden zijn gekelderd. Al dan niet houdt de film er nog steeds een nette 3 sterren aan over.
xitpo
Film blijft wel boeien, maar veel te langdraderig. Het zijn dan ook wel 3 verschillende verhalen, maar kom dan ook met een wow-einde.
Q Jones
Waarom moet je altijd een wow einde hebben, heel de film was vrij realistisch en grauw gefilmd daar past echt geen wow einde in. Het einde en net zoals heel de film is gewoon ijzer sterk
Child in time
Brooklyn's Finest had een soort The Wire in film vorm kunnen zijn. De problematiek is gelijkend, de verhaalvorming jammer genoeg van een ander niveau. Waar ik bij The Wire sterk meeleefde met elke pion in het spel, werd in Brooklyn's Finest te weinig de beweegreden van 'de dealende kant van de zaak' getoond om ten volle met de personages te kunnen meeleven. Het verhaal bleef derhalve een beetje hangen in zijn ambities en probeerde dit met rauwe cinematografische shots en duistere muziek op te lossen, maar ook dit werkte niet echt voor mij. Een half uur korter had misschien ook een oplossing geweest, omwille van de nogal langdradige aanloop.
De acteer prestaties waren dan wel weer op niveau. De sterke Ethan Hawke en Don Cheadle maakten veel goed, en zelfs Richard Gere en Wesley Snipes waren niet te storend in hun rol. (Verschillende acteurs van The Wire waaronder de flamboyante Michael K. Williams, Hassan Johnson en Isiah Whitlock Jr. werden gevraagd om een bijrol in deze prent, met de hoop om B.Finest naar hetzelfde eenzame niveau te tillen?)
Buiten het sterke einde kan Brooklyn's Finest zijn ambities nergens waar maken. Een gemiste kans.
Partyboooi
Besloten om de film nog een kans te geven en opnieuw aangezet, maar het is gewoon een erg matige prent. De verhaallijnen worden te weinig uitgewerkt vind ik, er zijn teveel losse gebeurtenissen en te weinig diepgang. Dit maakt dat BF ook lastig wegkijkt met een kleine 2 uur. Een simpel verhaaltje met goeie acteurs en daardoor 2 sterretjes puur voor het acteerwerk. Rest is erg matig.
vantagev82
In tegenstelling van sommige anderen is het naar mijn mening een heerlijke film. Lekker donker, rauwe politie uit Brooklyn en een divers verhaal. Erg goede acteurs die allen geloofwaardig zijn in hun rol. Erg goede film om eens lekker vor te gaan zitten.
evervaet
Harde realistische politie film met goed acteerwerk en en een goed plot. Verbaas mij over de lage beoordeling.
Saaimen
Heerlijk rauwe film met een geweldige cast.3 personages worden schitterend neergezet en ook de meeste bijrollen zijn geweldig... Eerste scene en het verhaal daarna zijn magistraal in elkaar verwikkeld!!! Enige nadeel dat het soms wat langzaam ging, en dat sommige dingen wel onrealistisch waren... vandaar 3,5 ster
Fryce
Heerlijke ruwe spannende film met een lekkere opbouw. Zo wil ik er graag meer zien.
mnrk
Sluit ik me helemaal bij aan....deze film heeft ook niet veel aandacht gekregen volgens mij.
Zoals andere al hadden genoemd was er ook wel goed gekeken naar de serie "The Wire" (aanrader trouwens)...en naar andere meesterwerken ( The Departed). Maar dat komt deze film allemaal ten goede.
Maar ik heb zeker genoten van deze film....
stefan dias
Tegenvaller.
Nadat ik vorig jaar in september, toen het er net filmfestival was, in Venetië 's avonds op een gezellig terras van een heel doorsnee, maar wel lekker restaurantje aan een tafeltje zat op 2 meter van de heren Fuqua, Snipes en Hawke, keek ik reikhalzend uit naar deze film.
Wat een tegenvaller zeg. De clichés scheren je om de oren en er wordt heel weinig moeite gedaan om iets extra te doen. De undercover flik die half schizofreen aan het worden is, de oudere flik die uitgeblust zijn pensioen tegemoet gaat en toch nog een laatste heldendaad wil stellen en zijn oversten wil stangen, hoe vaak gaan we dat nog moeten zien?
En dan nog het slordige, zwakke scenario. De verhaallijntjes lopen wel heel toevallig en makkelijk samen op het eind van de film. Zeker wat Gere betreft.
Verder vraag je je af wat Snipes nu eigenlijk in die film komt uitvreten. Een toevallige passant die heel snel afgeserveerd wordt. Snipes heeft niet eens de gelegenheid gehad om iets indrukwekkends met zijn rolletje te doen. Mager, mager, mager.
En Gere die een gouden horloge cadeau krijgt van zijn hoer???
Het was mooi in beeld gebracht, de kleuren zijn zijn echt heel bijzonder, maar voor de rest was het déjà vu en té mager.
willemfilm
Meevaller.
Ik vond het een spannende film. Beetje over de top maar dat zijn veel actiefilms. Gere heeft wel een ouwe kop gekregen. Lekkere film waar het altijd een raadsel bleef hoe het verhaal zou eindigen. Snipes had een grappige bijrol.
ruud_sengers93
Lekker wegkijkertje, met toch een aantal aparte verhaallijnen
B.A.
Viel tegen: wat langdradig en op het eind gaat iedereen dood. Tussendoor ook trouwens. Wel mooie opnames hier en daar.
Zeker bij lange na niet zo goed als the Wire bijvoorbeeld, een serie die hieronder nog wel eens genoemd wordt, maar dat is geen schande. Er zijn betere genrefilms.
Film Fan
Ik had meer van deze film verwacht. Als je de cast ziet mag je dit ook verwachten maar de film was niet af. De beelden waren sfeervol en vooral Hawke speelde een geweldige rol. Hoewel de karakters goed vorm werd gegeven in het verhaal en de acteurs het prima over wisten te brengen naar het witte doek bleef het verhaal toch hangen in teveel dramatiek en te weinig spanning. Hier en daar was het verhaal ook ongeloofwaardig en da's jammer. Er had iets meer spanning in de film moeten zitten.
lexiepexie
2 keer aan begonnen en in slaap gevallen, maar, vandag dan de 3e keer en boeide me tot het einde van de film. de eerste keer dat ik richard gere een goede rol zie spelen
stefan dias
Dan moet je dringend 'Internal Affairs' bekijken. Daar is hij een van de griezeligste 'slechteriken' uit de geschiedenis van de film. Briljant gewoon.
Bruens
goede film met goed acteerwerk. Lees hierboven enkele reacties waar wordt gezegd dat Gere het een beetje verziekt met zijn matige rol, Zoals ik het zie doet Gere wat van hem wordt gevraagd en speelt hij zijn rol als laffe gepensioneerde cop erg goed. Mensen kijken teveel naar Gere dan de rol die hij speelt. Verder goed in elkaar gestoken stuk waarbij 3 verschillende soorten agenten hun rol goed en geloofwaardig spelen.
my humble opinion
KillahHillah
Schiedammer
Hierbij zijn de levens van Cheadle en Hawke eigenlijk het meest interessant.
Hier ben ik het helemaal mee eens al scoort de film bij mij een half puntje hoger!!
De bluy-ray uitgave van deze film is wel een plaatje met een super beeld en geluid. Kortom ik heb genoten.
Jackyboy
Een film die niet echt op gang komt. Werd er bijna depressief van zo weinig vaart zit in de film.
Goldenskull
Best goed gemaakt.
Fuqua's Shooter vond ik een erg sterke film. Deze haalt nergens dat niveau, het is meer een Training Day; ook een goed gemaakte film. Brooklyn's Finest is een film van clichés met een échte B-cast (2e-rang bekende acteurs). Hawke, Snipes en Gere. Sowieso had die hele verhaallijn met Gere er tussenuit gemoeten.
Alle drie de verhalen verlopen erg standaard, maar zoals gezegd: goed gemaakt. 3*
gauke
Een onderhoudend misdaaddrama, vol actie en grof geweld, een beetje in de stijl van Departed en American Gangster met vooral Ethan Hawke in een glansrol. Hetzelfde geldt voor de bijrollen van Ellen Barkin en Wesley Snipes.
Naomi Watts
Qua concept inderdaad vergelijkbaar met The Wire, maar haalt dat niveau echt nergens. Best fijn filmpje overigens, vooral voor Fuqua maatstaven. Fijne cast ook, Gere en Hawke vind ik altijd 'voldoende' spelen, Cheadle vind ik een sterk acteur al speelt ie vaak dezelfde rollen, en leuk om Snipes weer te zien. Toch wel één van mijn favoriete acteurs toen ik kind was. Boeiende verhaallijnen, mede door het sterke acteerwerk, want boeiende ontwikkelingen zijn er op het einde na allerminst. Ik vond de verhaallijn van Gere nog wel het fijnst denk ik.
Maar de uitdieping is wel vlak. En laat Fuqua dit nou presenteren als een acteerfilm met diepgang in zijn personages, jammer dat ie dan niet meer aandacht besteedt aan de character development. Voor de rest gewoon een clichematige actiefilm die de weg bewandelt zoals Fuqua dat in elk van zijn vergelijkbare films doet. Kijkt lekker weg, maar had meer mee gedaan kunnen worden. Fijn tussendoortje, dat wel.
Minotaures
Het was een tijdje geleden sinds ik zo'n goed politiefilm heb gezien. Vooral over corruptie.
Hierin volg je voornamelijk 3 agenten en soms hun levensgevaarlijke missies tijdens werk. Zo heb je de personage van Hawke (corrupt en probeert zijn gezin te voeden en schulden te betalen), Cheadle (undercover als misdadiger, die zo een hele lastig keuze moet nemen om wiens zijde die moet kiezen) en Gere (een oud-gediende, hij probeert z'n hoofd koel te houden voordat die met pensioen gaat, ook moet die voor z'n laatste dag voordat die met pensioen gaat, babysitter op jonge agenten spelen).
Ook mooi uitgewerkt hoe elke personage elkaar tegenkomen. Jammer dat het voor sommige fataal af moest lopen. Dat is natuurlijk de risico van je vak.
Goed verhaal, acteerwerk was uitstekend en een top in z'n genre. Tevens een dikke aanrader voor liefhebbers.

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix