Genre: Drama / Horror
Met onder meer: Morjana Alaoui, Mylène Jampanoï en Catherine Bégin
Gesproken taal: Frans
Releasedatum: 11 december 2008
Plot Martyrs
"They haven't finished being alive."
Frankrijk, begin jaren ’70. Als de 10-jarige Lucie na maanden spoorloos verdwenen te zijn geweest wordt teruggevonden, zit haar lichaam onder de wonden. Er is echter geen spoor van seksueel misbruik; waarom ze werd ontvoerd en door wie, is een raadsel. Vijftien jaar later, en geholpen door haar vriendin Anna, zoekt Lucie genoegdoening...
Anna Assaoui
Étienne
Young Lucie
Young Anna
Ralf81
Deze nog niet gezien maar ik denk dat een Guinea Pig en een Aftermath niet ver van de gruwelen in Martyrs zullen zitten.
Het gaat er om hoe de gruwelen worden gebracht; dat is mijns inziens de kern. Die hele Guinea Pig reeks is voor zover ik kan beoordelen gewoon duidelijk overdreven en met een knipoog te nemen. Hetzelfde geld voor Hostel, Saw, en Toxic Avenger, gewoon over de top. Martyrs is zo controversieel omdat alles zo 'echt' lijkt. Er zijn weinig films waarin de gruwelen zo serieus worden benaderd. Films van 'onder de toonbank', zoals aerts dit noemt, laat ik hierbij even buiten beschouwing; die worden ook niet veelvuldig verspreid en er is moeilijk aan te komen.
Blijft er niets recents over dat voor net zo'n breed publiek toegankelijk is als Martyrs.....
Vascago
ja oke paar letters verkeerd
Iig vind ik die een pak zieker nog dan dit.
Maar de ziekste films die ik ooit gezien heb zijn wel Violent Shit 1 + 2
dutchtuga
Dat meen je toch niet. Dat lollige studentenproject?
@Ralf81. Het feit dat dit allemaal zo echt lijkt is toch de hele bedoeling van zulke praktijken? Moeten we niet gruwelen van dergelijke martelingen dan? Lijkt me gezond. We kunnen wel alles steeds relativeren met horrorfilms met een knipoog, maar zo'n rauwe film op zijn tijd kan geen kwaad.
aerts007
Dat meen je toch niet. Dat lollige studentproject?
Lijkt me meer ziek dan gezond. Moesten mijn grootouders terugkomen en dit zien,...verdomme,...die mensen zouden niet weten wat ze zagen! En teruggaan vanwaar ze kwamen.
Ralf81
Natuurlijk moet je gruwelen van dergelijke martelingen, maar waarom zoek je deze dan actief op? Alsof je er plezier aan beleeft.........
Mensen die kijken om van deze martelingen te genieten (als entertainment) zijn wat mij betreft al aardig van het padje af. En ik kan me niet voorstellen dat mensen deze film kijken voor andere doelen dan vermaak. Voor diegenen die nog altijd in die waan zijn: Martyrs heeft geen educatieve bedoelingen
Denk dat niemand geniet van die martelingen, maar veel mensen worden er toch door geraakt. Waarom vinden mensen dramas leuk? Beetje naar een ander zijn ellende gaan kijken is toch ook niks om van te genieten?
dutchtuga
Genieten lijkt me toch wel het verkeerde woord. Het is meer het indrukwekkende wat je opzoekt.
Wat Onderhond zegt is treffend. Een drama waar iemand op een sterfbed ligt vind ik moeilijker te behappen dan dergelijke films.
Als ze dan ook even laten weten hoe het aan die andere kant is, weten we eindelijk wat ze tegen die oude vrouw zei.
aerts007
That's life...,en een normaal item dat in elk's leven gaat voorkomen.
By the way, drama's zijn niet aan mij besteed.
Wie maakt mee wat er in deze film gebeurt! Die hem bekijken.
En daar heb je mensen die dit fantastisch vinden,en mensen die er van walgen.
Niets of weinig aan te doen!
Waarom vind je The Descent dan wel goed. Dat is toch minstens even vreselijk wat de hoofdpersonen overkomt? En OUATIA is toch echt drama....
The Descent is ook wel erg serieus te nemen, die aardmannetjes onder de grond
-fal
- 2028 berichten
Je krijgt in de film aan feitelijk, actief martelen niet meer dan pak hem beet 4 minuten te zien verdeeld over 3-4 scenes en bestaat uit handelingen die je in bijna iedere Ki-Duk Kim te zien krijgt. Ik krijg af en toe de indruk dat mensen de titel foutief vertalen of associëren met "zij die martelen".
That's life...,en een normaal item dat in elk's leven gaat voorkomen.
Lijkt me dan dat je beter je eigen drama kan afwachten ipv naar het drama van een fictief personage in een film te gaan staren, niet?
Het gaat er bij deze film niet om dat mensen de martelingen leuk vinden, wel dat ze er een gevoel aan overhouden dat ze niet uit hun dagelijks leven kennen (hopelijk). En zeker wanneer dat sterke gevoelens zijn lijkt me dat niet zo vreemd om daar dan een hoge score aan te koppelen.
Veel meer moet daar niet achter gezocht worden.
The Descent is ook wel erg serieus te nemen, die aardmannetjes onder de grond
Wie zegt dat je deze film wel serieus moet nemen?
brucecampbell
Ik begrijp nog steeds niet waarom sommigen problemen hebben met deze film. Het is toch fictie? Realistische fictie, maar FICTIE.
dutchtuga
Ik denk dat sommigen toch meer moeite hebben fictie van realiteit te onderscheiden.
Ik vind het niet eens realistisch, uitermate gestileerd juist.
Net of een film als Martyrs realistisch is....
De makers van Martyrs wilden vast ophef en discussie veroorzaken. Dat is ze tenminste gelukt, althans zeker hier op MM
brucecampbell
Met realistisch bedoel ik meer dat de pijn en het lijden realistischer overkomt dan in andere films. Ik denk dat dit een film wordt met de meeste berichten.
Pijn en lijden in The Descent is niet anders imo.
aerts007
In vergelijking is de Descent pure kolder tegenover deze!
Hoezo? Ik geef ze beide 5* Beide goede horror shockers met gillende vrouwen vol met snijwonden....
Vind The Descent toch ook niet te vergelijken met dit. Zit welgeteld één hard stukje in, helemaal in het begin. Maar nog niet half zo hard als de vader die meteen aan stukken geknald wordt in het begin van deze film. Da's toch echt een bitter moment wat maar in weinig horrors te zien is.
aerts007
Veel meer moet daar niet achter gezocht worden.
En kan je dit gevoel dat men niet kent dan goed praten met hem de hemel in te prijzen?En je eigen drama.....,dat wacht ieder van ons af,op z'n eigen manier welteverstaan.
Martys is wel zon beetje de meest realistische martelfilm die ik ken omdat het pijnlijk is om te zien en omdat het itt de andere martelhorror geen humor of amusementswaarde in de film heeft gestopt. Wat mij overigens beviel. Ik vind een Saw film meestal vooral grappig. Stel stomme tieners of irritante mensen die er lekker aan gaan, altijd geinig. Martyrs is anders. De enige film die in de buurt komt die ik heb gezien is The girl next door.
Ik moet zeggens, ik zal Martyrs niet snel herkijken maar ik vind het niet erg zoiets te zien. Een anderhalf uur shock-horror kijken is ook aardig. Niet echt als vermaak, meer om ook eens die emotie van afschuw weer te krijgen.
Ben het wel met Onderhond eens over zijn stuk over drama films. Die kijk je ook niet voor de lol.
Adrenal
...?
...?
Schijnbaar denk jij nu aan de komedie met de prostituee
Maar er is nog een Girl next door, net iets minder grappig....
Ralf81
Maar wat ik wil aantonen is dat de boze reacties niet zozeer voortkomen uit hetgeen er getoond wordt, maar vooral door de hoge mate waarmee dat gebeurd...
Hoe weet jij nu waaruit de boze reacties voortkomen, aangezien je zelf tot de voorstanders van de film behoort? Toch heb je ergens wel gelijk. Ik heb gisteren Borderland (2007) gekeken en vond dit wél een geslaagde film. Natuurlijk worden daar ook martelingen in vertoond, maar slechts beperkt. De film valt of staat er niet mee, wat bij Martyrs wel het geval is. Zonder de gruwel blijft er van Martyrs niet meer dan een flinterdun plotje over.
Apollinisch
Vind het in beide gevallen een enorm zwakke uitwerking hebben.
Chainsaw
Spoilers voor andere films + persoonlijk aanval verwijderd.
En nu graag weer terug naar Martyrs.

Vijf goede horrorfilms zonder paranormale aspecten

Vijf van de beste meest verontrustende films ooit gemaakt

De beste Franse films per genre, volgens MovieMeter

Angstaanjagende horrorfilms uit vijf verschillende landen

Threads

Låt den Rätte Komma In
Drama / Horror, 2008

Seul contre Tous
Drama / Thriller, 1998
kindermishandelingsufferingwraaktorture chambermartelencrueltybody horrormisbruiknew french extremismblood on bodydevastating