Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee en Charlize Theron
Releasedatum: 18 maart 2010
Bekijk via CANAL+
Plot The Road
"In a moment the world changed forever."
Een man en zijn zoontje doorkruisen een verwoest Amerikaans landschap, bedekt met de as van een vergane wereld. De man kan zich de tijd ervoor nog herinneren, het jongetje kent alleen dit dode landschap. Het enige dat hen rest is te overleven en zich vast te houden aan de kostbare brokstukken van hun eigen menselijkheid.
Father
Bearded Man
Archer
orbit
- 12092 berichten
Ik snap wat je bedoelt.. maar toch vond ik dat jochie een wereldrol neerzetten! Zo makkelijk is die rol niet lijkt me, en dat voor zo'n klein ventje. Bovendien heeft palief hem wel hoogstpersoonlijk steeds uit de wind gehouden, meer dan dat andere mensen misschien hadden gedaan.
Dat kind hoefde enkel een keer of 20 'No papa', Te roepen. Gewoon een irritant zeurderig ventje. Weinig goeds aan.
Nomak
Inderdaad, een vreselijk irritant mannetje.
bollepeer
genoten van deze film. flashbacks hadden geen meerwaarde en dat ge''papa'' werd je niet goed van maar wel een uitstekende mortensen.
orbit
- 12092 berichten
Dan zal het wel persoonlijk zijn.. ik vond hem wel aardig. Hoeft niet altijd technisch perfect te zijn
N23
Loodzware apocalyptische film dit.. moest wel een traantje wegpinken op het einde. Duidelijke boodschap voor de mensheid ook, dit nooit. Stuk beter dan Book of Eli, I am legend of dergelijke. Maar leuk om te kijken is het allemaal niet.
Mooi gesproken.
dat ge papa werd tot vervelends toe herhaald en dat kost, en ik ben streng toch een halve ster. maar dat kunnen ze missen.
Stephan
Halverwege de film dacht ik... laat in Godsnaam iedereen dood gaan zeg. Mijn hemel.
Ja het is een mooie rol van Mortensen maar het totale gebrek aan humor, hoe subtiel ook, deed mij de das om. Dat jongetje speelde ook prima, maar het 'goede' in hem was wel erg naïef. De bad guys waren weer lekker cliché en inderdaad zaten er erg veel momenten in die ik eerder gezien heb.
Denoudezeurman
Na het fantastisch boek een zeer goede film.
Meesterwerk voor mij. Deze film laat door zijn grijsachtige en "killen" beeld/benamingen een mensenleven aanschouwen die nog erger is dan de dood. Door een onverklaarbaar verschijnsel zijn alle belangen van de mensheid terug gebracht naar de aard van de mens , de wil om te overleven. De drang is zo sterk dat de mens in alles tot staat is om in leven te blijven, terwijl zijn grootste angst niet sterven is , maar de gedachte dat het leven zo blijft. Prachtig acteerwerk van de acteurs , tevens laat deze film een echte boodschap achter zoals hierboven geschreven is.
5 Sterren, een film die een lot laat zien dat erger dan de dood is.
Mars4i
Tegenvaller. Ik hou meestal wel van dit soort films. Maar ik zou ook graag wat uitleg willen. Wat is er met de wereld aan de hand? Een paar mensen kunnen overleven, maar alle dieren zijn dood? Er groeit geen plantje meer? Zijn zoontje is niet alleen irritant vanwege zijn ge-papa maar doet in het algemeen vervelend. En het einde is weer op zijn Amerikaans. Ik had verwacht dat hij zelfmoord zou plegen, Want halverwege de film vraagt hij aan zijn vader wat hij zou doen als hij dood ging. En zijn vader zegt dan dat hij ook dood zou willen zijn zodat ze bij elkaar zouden kunnen zijn. Nu krijgt de film toch weer een soort happy ending
timburton
Waarom heeft men altijd drang naar een film met zoveel uitleg?
Zodat de film geloofwaardiger wordt.
Heeft niets met geloofwaardigheid te maken. De mens is altijd op zoek naar meer kennis. Daardoor zou je zaken beter in de context kunnen plaatsen. Maar vaak is het bij film juist veel leuker om je eigen fantasie en verstand te moeten inzetten. Je zou het dus eerder kunnen verklaren door te stellen dat het een hang naar houvast is, of een gebrek aan fantasie.
Redlop
Dat gaat je kennelijk beter af bij een film over smurfen op een planeet die verwoest wordt door boosaardige kolonisten die de grondstoffen willen afpakken. Als de metafoor er maar metersdik bovenop ligt zeg maar.
Alsof ik ooit ergens positief ben geweest over de manier waarop Avatar zijn boodschap brengt... Maar bij deze film wordt het inderdaad allemaal nog wat zwaarder aangedikt en door je strot geduwd, goh wat zijn ze hier toch zielig. Avatar is er niets bij.... No Papa, no papa, no papa, no papa, no papa, no papa, no papa, no papa.... Ja, nu weten we het wel.
Tsjah, qua persoonlijk drama ligt deze film natuurlijk veel dieper. Het gegeven wordt in the Road voor de verandering is een keer realistisch weergegeven. Kleine kinderen zijn in dat geval altijd vervelend Reinbo, ik neem aan dat je ze wel is hebt meegemaakt?
Persoonlijk drama werkt enkel als je iets voelt voor die persoon(en). Hier had ik helemaal niets met hen. Maar ik snap eigenlijk vooral niet waarom Redlop Avatar erbij haalt, terwijl ik gewoon een neutraal antwoord gaf op de vraag van Timburton. Ging ook totaal niet over hoe de boodschap gebracht werd.
Mars4i
Waarom heeft men altijd drang naar een film met zoveel uitleg?
Waarschijnlijk is het mijn wetenschappelijke achtergrond. Maar zelfs met al mijn fantasie kan ik me niet voorstellen wat er gebeurd kan zijn, waardoor mensen wel overleven en alle planten en dieren niet.
Maar daar gaat het helemaal niet om. Het gaat erom dat die mensen rondlopen in een situatie waar alles kut is. That's all you need to know.
N23
Ik geef het gewoon een kans... wat dacht je van 'ze leefden in de stad, en doordat er al een hoop waren gestorven, aten ze de overgebleven snacks en dergelijk?
Oke best wel een dooddoener....
boozebelly
- 1908 stemmen
Maar wie zegt dat alle planten & dieren dood zijn? In de film wordt dat helemaal nergens beweerd. De locatie waar vader & zoon zich bevinden oogt dan wel behoorlijk levenloos, maar zal de hele wereld er dan zo uitzien? Ze gaan toch ook op zoek naar een beter heenkomen?
En als je even 'wetenschappelijk' nadenkt, dan weet je ook dat mensen beter in staat zijn om bijvoorbeeld schuilkelders te bouwen, voedsel te conserveren en zo langer te kunnen overleven bij een ramp in vergelijking met dieren & planten.
Davidus
Belooft een rauwe, realistische survival film te worden, maar ik heb me kapot geergerd aan het softe gedoe met dat kind en te veel dramatische momenten die de vaart uit het verhaal haalden.
In het begin denk je nog; leuk vader en zoon op stap als only survivors, maar gaandeweg ga je je steeds meer irriteren aan dat gejengel, ik weet zeker dat kinderen in zo'n situatie zich razendsnel aanpassen en niet die naieve en passieve houding van in de normale wereld blijven vasthouden. Wat hoopte ik dat die vader inderdaad een kogel door zn kop zou jagen.
Daarnaast miste ik de hele achtergrond van het verhaal. Alles en iedereen is weg, dood. Waarom zijn zij nou de enige (althans bijna enige) overlevenden? De rest pleegt zelfmoord? Hoezo? waarom?
En zo'n moeder ook al zo irritant; als moeder laat je nooit zo je gezin in de steek, dan vecht je tot jer bij neervalt. En ga zo maar door
Uitgangspunt van only survivors is altijd interessant en beelden zijn mooi grauw, echt schitterend beklemmend, maar dat kind....
N23
Volgens mij is het een rauwe film. En volgens mij is het ook een realistische film.
Daarbij kinderen jengelen sowieso wel, en dat kind is opgegroeid in de nieuwe wereld.
Omdat er bij een ramp altijd overlevers zijn. En de film volgt er hier vader en zoon. En er heeft een oorlog plaatsgevonden... En de reden dat iedereen zelfmoord heeft gepleegd is omdat ze niet in een verloren wereld wilde leven... leek mij logish...
En jouw moederbeeld is wel heel erg positief gestemd. Ik dacht overigens wel dat jij een groot fantasie had...
Threeohthree
Ook hier, logica heeft niks met irritatie te maken. Ook ik irriteerde mij mateloos aan dat jongetje, of zijn acties nu logisch waren of niet. Verder vond ik het rauwe wel meevallen, erg geromantiseerd als je het mij vraagt, bij rauw denk ik eerder aan valhalla rising and the like.
Redlop
...Maar ik snap eigenlijk vooral niet waarom Redlop Avatar erbij haalt, terwijl ik gewoon een neutraal antwoord gaf op de vraag van Timburton. Ging ook totaal niet over hoe de boodschap gebracht werd.
Maar je zei dat het bij film zo fijn was om je eigen fantasie te gebruiken. Daarom vergeleek ik The Road met Avatar want het lijkt me redelijk duidelijk dat je bij Avatar juist je verstand op nul kunt zetten en The Road veel overlaat aan je eigen interpretatie.
Davidus
De rol van dat kind is cruciaal voor je beleving van de film. Het gevoel van rauwheid en realisme lijden onder zijn rol.
En fantasie?
OK, zijn overigens weinig films waarbij mijn hersenactiviteit zo hoog was als bij Avatar. Kijken kost ook hersencapaciteit, zeker als het allemaal nieuwe indrukken zijn. Maar qua verhaal geeft Avatar idd weinig ruimte, maar daar kijk ik die film ook niet voor.
Redlop
Ik heb in 3D ook van Avatar genoten trouwens, maar ook de desolate uitstraling van The Road vind ik indrukwekkend.
Dat kan ik me ook wel voorstellen, maar als je niets hebt met de hoofdpersonen houdt dat snel op.
En fantasie?
De film lijdt zeker onder de rol van het kind. Maar persoonlijk begon het me pas op te vallen aan het eind? How about you?
Cupido
- 1911 stemmen
Vond dit werkelijk een fantastische film. Fijn dat de nadruk niet ligt op de ramp zelf of de oorzaak van de ramp, we moeten het doen met de catastrofale nasleep. Dit voorkomt onnodige uitleg en vertelseltjes die de sfeer waarschijnlijk tekort zouden doen. The Road is vooral een film over menselijkheid tijdens het wegvallen van de beschaving: er heerst pessimisme en achterdocht, maar ook hoop en naastenliefde.

'Fallout'-serie op Prime Video achter de rug? Ook in deze titels zijn de atoombommen gevallen

In de ban van 'The Last of Us' op HBO Max: Vijf films die je vast kunt waarderen

Vijf sterke dystopische films over een verdorven wereld | MovieMeter Toplijst

Netflix gaat relatief veel grote filmtitels verwijderen

The Stoning of Soraya M.
Drama, 2008