• 9.382.665 stemmen

Met onder meer: Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee en Charlize Theron

Releasedatum: 18 maart 2010

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Road

"In a moment the world changed forever."

Een man en zijn zoontje doorkruisen een verwoest Amerikaans landschap, bedekt met de as van een vergane wereld. De man kan zich de tijd ervoor nog herinneren, het jongetje kent alleen dit dode landschap. Het enige dat hen rest is te overleven en zich vast te houden aan de kostbare brokstukken van hun eigen menselijkheid.

avatar van TMP

TMP

Redelijke film.

De setting was prima en het acteerwerk van Mortensen ook. Het verhaal was echter vrij magertjes, er had toch wel wat meer mogen gebeuren onderweg. Al waren de kannibalen wel een toegevoegde waarde.

avatar van geoffreys

geoffreys

Algemene indruk van mij is, dat dit toch wel een knappe film betreft die je weet te pakken, steeds is er dreiging aanwezig. Tempo van de film is ook goed. Het hoe en waarom blijft onduidelijk, maar is ook niet echt belangrijk, daar gaat het in de film ook niet over. Net als de book of Eli sterk apocalyptisch gefilmd.

Goldenskull

Had hier een pak meer van verwacht.

De film ziet er wel fijn grauw uit, al is het vaak net wat te duidelijk computerwerk, maar het is vooral een seen before and moreover, seen better film. Daarnaast ben ik stiekem ook niet zo'n fan van Mortensen.

2* en dan ben ik nog best lief.

avatar van danuz

danuz

Benieuwd welke films dit better before deden.

Goldenskull

Laat ik het anders zeggen: ik vond het vooral een film van bij elkaar geraapte scènes uit verscheidene andere films, niet eens per se post-apocalyptische, maar ook horrorfilms (pissende man, liggend in berm; scène in het huis). Ik had erg veel déjà vu gevoelens bij het kijken van deze film. 28 Days Later, Carriers (oké, die komt ook uit 2009) bij het lopen over de weg bv.

Het was gewoon weinig speciaals in mijn ogen.

avatar van Prudh

Prudh

Carriers, The Road... Moeilijke keuze inderdaad... Of toch niet? 28 Days Later heeft verder een hele andere achtergond wegens horror/zombie. Dit is wat mij betreft thematisch gezien één van de beste post-apocalyptische films ooit. Lijkt nog het meest op Temps du Loup ipv die andere voorbeelden. Maar waar die vooral errug deprimerend is over de mensheid vind ik het hier allemaal behoorlijk realistisch. Zijn er maar weinig die het beter deden.

Goldenskull

Toch niet inderdaad. Geef mij maar Carriers.

avatar van Prudh

Prudh

Die is veel gelikter en geforceerder, zeker qua karakteruitwerking. De personages ontwikkelen zich daar heel braaf volgens het script, voor zover ze zich al ontwikkelen. Goed en slecht zijn in Carriers veel te gemakkelijk uiteengezet in twee personages.

avatar van scorsese

Prachtige en deprimerende roadmovie met een post-apocalyptisch toekomstbeeld. Een grauwe en kale wereld die bijna geen kleur of warmte kent. Ondanks het trage tempo en het ontbreken van een echt plot, zeker wel onderhoudend door de vele mooie momenten. Centraal staat de menselijkheid (of die bewaard blijft) en de vader-zoon relatie (goed neergezet door de twee hoofdrolspeler). De film kiest zeker niet voor de gemakkelijkste weg, en dat is een pluspunt op zich.

avatar van RJS

RJS

Gezellig film!!!

Prudh schreef:

Mee eens, in ieder geval voor mij de film van 2010. Duister metaforisch. Gruwelijk, tragisch en aangrijpend.

Filmkriebel

Toch geen plaatsje in je top 10 waard Redlop?

Filmkriebel schreef:

Toch geen plaatsje in je top 10 waard Redlop?

Waarom niet eigenlijk? Zal het ernstig overwegen

avatar van The Postman

The Postman

De sterke post-apocalyptische setting in de film spreekt me erg aan, zeker als je dat vergelijkt met ' The Book of Eli die hetzelfde gegeven als uitgangspunt heeft maar dit minder beklemmend weet over te brengen. Viggo Mortensen speelde weer een sterke rol en ik kon mij inleven in zijn streven om koste wat kost zijn zoon te beschermen, als het enige goede wat over is in de wereld.

Wel vond ik de film op een gegeven moment erg traag worden en een herhaling van zetten. Dat de film je met veel vragen laat zitten (waarom naar het zuiden, open einde) aan het eind stemt je tot nadenken en maakt dat de film mij bijblijft.

avatar van M y r t h e

M y r t h e

Geweldige film! Je ziet heel goed alle emoties. Goed Acteerwerk!

avatar van starbright boy

Vreemde kritiek hier af en toe. Waarom die behoefte aan een film die totaal dichtgesmeerd is met antwoorden? Waarom naar het zuiden? Omdat daar hoop is. Misschien totaal nergens op gebaseerd, maar waar ga je anders op af dan op hoop in deze omstandigheden. Het is hoop of dood.

Fraaie film. Prettig ingetogen. Met soms een angstig moment of wat gepast sentiment. Maar erg gedoseerd, zonder schadende overdaad. Hetzelfde geldt voor de muziek. Zeer fraaie rol van Mortensen.

Een hoopvolle film ook. De hoop zit 'm met name in het personage van de zoon die een geweten blijft houden in de zeer extreme omstandigheden van de film. De film gelooft daarmee in onschuld en heeft een optimistischer wereldbeeld dan ikzelf vaak heb. Ergens noemt zijn vader hem zijn God en dat zit ook duidelijk in de film. Waar de vader niemand meer vertrouwt en zijn geweten langzaam an het verliezen is is de zoon de drager van zijn waarden.

Vooruit: De desolate landsschappen zijn soms zichbaar special effects en filters en de flashbacks werken niet helemaal, maar dat wordt zeer ruim gecompenseerd.

avatar van zodyak28

zodyak28

3,0

Aardige Film.

avatar van N23

N23

Een mooie 'realistische' film voor wanneer de wereld naar de klote is.

Het is geen actie film of een echte thriller. Het is een drama film in een post apocaliptische wereld. Gewoon een random film waar juist de setting tot prikkelen weet.

De vader-zoon band is mooi vertolkt, zeker te oneliner 'als God niet door hem gesproken heeft dan heeft Hij nooit gesproken'. De 'oude'wereld in de vader en de 'nieuwe' in de zoon. En hoe deze met elkaar omgaan is mooi gedaan.

De hopeloosheid van de vader en de hoopvolle zoon.

De film verteld het verhaal van mensen in de verloren wereld.

Het enige wat mij iriteerde aan de film was hoe het jongentje 'pappa' zei.. maar ach moet kunnen toch?

starbright boy schreef:

Precies. Waren ze naar het noorden getrokken, was de vraag geweest: Ja maar waarom naar het noorden?

En niet geheel onterecht.

Filmkriebel

Na de film had ik het gevoel dat ik misschien wel liever dood zou zijn samen met die miljoenen anderen dan te moeten doelloos (over)leven in zo'n omstandigheden zoals vader en zoon.

avatar van Olivia*

Olivia*

Filmkriebel schreef:

Dat gevoel had ik ook heel erg. Dat ik liever een gun zou pakken en.. jeweetwel, dan daar in angst rondblijven zwerven en iedere minuut over je schouders te moeten kijken of er geen kannibalen in de bosjes verstopt zitten.

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

starbright boy schreef:

De film hoeft niet alle antwoorden te geven, maar nu had ik het idee dat ze de grootste vraag zelf niet konden beantwoorden. Namelijk: Waarom? Zovan: We willen perse een post apocalyptische film maken, vervolgens met een script komen, en daarna het te moeilijk vinden om een rede te geven dat de wereld is vergaan, beetje makkelijk. Voor mij is het overigens wel belang waarom het zo is, omdat je dan een inschatting kan maken van de mogelijkheden die er zijn, en op basis daarvan kan beoordelen hoe uitzichtloos een situatie is, en of de personages goede of slechte keuzes maken. Voor de rest ben ik het wel met je recensie, maar ik vond het in dit geval toch echt irritant dat ik geen idee had wat er nou eigenlijk aan de hand was.

Filmkriebel

Gebruik toch eens je verbeelding 83Utreg. Je hoeft die verklaring toch niet te hebben om een inschatting te kunnen maken? De wereld is om zeep, er is niks meer. Dat is het uitgangspunt. Geef zelf de verklaring die je wilt, ze is altijd goed.

Daarom is de oorzaak van die ramp ook niet belangrijk. Het is gewoon gebeurd. De enige optie is : overleven van dag op dag, aan eten raken, uit handen van kannibalen blijven, zin proberen te vinden in het leven enz. enz. De film gaat over mensen en gevoelens.

avatar van N23

N23

83Utreg! schreef:

De film hoeft niet alle antwoorden te geven, maar nu had ik het idee dat ze de grootste vraag zelf niet konden beantwoorden. Namelijk: Waarom? (...). Voor de rest ben ik het wel met je recensie, maar ik vond het in dit geval toch echt irritant dat ik geen idee had wat er nou eigenlijk aan de hand was.

In de film wordt kort terug gekeken naar hoe het beon Namelijk de raketaanvallen, van (maar dat weet ik niet zeker) een vijandig land van de USA in een oorlog Toegegeven dat het in de film heel weinig naar voren komt. daarbij kon er niet meer geoost worden doordie raketaanvallen en liep de wereld langzaam uit haar voedsel

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Ruime voldoende

Mooi gefilmde en gemonteerde prent.

Doch her en der afwisselend spannend en langzaam tot langdradig.

Acteerwerk is prima in orde door de acteurs die een eigenlijk saai plot netjes neerzetten.

Film draagt een beetje het idee/sfeer van 'into the wild' met zich mee vind ik, maar daar kan deze toch weer niet aan tippen.

Verder een prima exemplaar voor een mooie filmavond

avatar van mrmojorisin123

mrmojorisin123

Wanneer er een wereldramp zich voordoet, blijven er nauwelijks nog mensen over op Aarde. Vader en zoon proberen te overleven in deze harde en demoraliserende wereld, ze zijn op zoek naar eten en warmte. In hun tocht naar het zuiden moeten ze waken voor andere mensen want sommigen zien kannibalisme als de enige oplossing om te overleven.

Viggo Mortensen speelt zijn rol als zieke vader, die alles zou doen voor zijn zoon en zelfs zijn laatste kogel zou gebruiken om zijn kleine neer te schieten vooraleer de kannibalen hem in handen krijgen, erg goed.

De zeer realistische beelden, de spanning en elk klein beetje hoop maken van dit verhaal een zeer meeslepende film.

avatar van rotjuh

rotjuh

Ik heb hem afgekeken... maar damn wat komt deze film langzaam op gang en als hij een beetje loopt is het afgelopen.

De hele film heeft een depressieve sfeer(lijkt me ook wel logisch gezien het verhaal)

Kon me niet boeien, the book of eli had een gelijkenis vind ik alleen beter.

Trok uiteindelijk nog wel een traantje op het eind...

2 sterren van mij

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Loodzware apocalyptische film dit.. moest wel een traantje wegpinken op het einde. Duidelijke boodschap voor de mensheid ook, dit nooit. Stuk beter dan Book of Eli, I am legend of dergelijke. Maar leuk om te kijken is het allemaal niet.

avatar van nightbreed

nightbreed

Eindelijk eens een niet standaard post apocalyptische film. Het enige was me af en toe niet aanstond was dat kind. Het karakter van dat kind (een soort van Jezus) sloeg nergens op gezien de bittere omstandigheden waarin hij is opgegroeid. Door dat kind geen 4 maar een 3,5.