• 9.379.484 stemmen

Met onder meer: Tom Hanks, Tim Allen en Joan Cusack

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 juni 2010

Plot Toy Story 3

"No toy gets left behind."

Wanneer Andy gaat studeren en op kamers gaat, komen Woody, Buzz en de rest van hun speelgoedvrienden bij dagopvang Sunnyside terecht. Dit lijkt in eerste instantie een gezellige plek, onder leiding van de vriendelijke speelgoedbeer Lotso. Maar het dagverblijf blijkt helemaal niet zo prettig en dus willen Woody en de rest zo snel mogelijk weg. Dit schijnt echter nog niet zo eenvoudig te zijn...

Woody (stemrol)

Buzz Lightyear (stemrol)

Jessie (stemrol)

Mr. Potato Head (stemrol)

Rex (stemrol)

Hamm (stemrol)

Mrs. Potato Head (stemrol)

Slinky Dog (stemrol)

Aliens (stemrol)

Lotso (stemrol)

avatar van rep_robert

Tsjah, ik vraag me af of er echt iemand kan zijn die dit compleet kan afkraken. Juist vanwege wat je zegt, al dat herkenbare. Zo zit er voor jong en oud gewoon sublieme elementen in.

avatar van RooieBloemkool

RooieBloemkool

Toy Story 3

Heerlijk om een goede animatiefilm te zien die het niveau van Wall-e en Up haalt. Wat zeg ik? Overtreft! Dit deel van Toy Story is er een die van begin tot eind boeiend en spannend is. Bovenal een avonturenfilm gecombineerd met komedie, drama en actie.

Over elk stuk speelgoed in de film is goed nagedacht. Ieder stuk speelgoed voegt wat leuks toe aan de film. Hiermee laat Pixar de creativiteit zien waarmee Toy Story is gemaakt. Een ongelofelijk arsenaal aan speelgoed is uit de kast gehaald en toegepast op het plot en de verschillende scenes. Elk speelgoed wordt op basis van zijn functies en voorkomen verschillend gebruikt in scenes. Een leuk voorbeeld hierbij is de rijdende telefoon die communiceert door de telefoon over te laten gaan. Of de robot die zijn stemming kan veranderen door hard op zijn hoofd te slaan waardoor steeds een andere gezichtsuitdrukking verschijnt. Pixar maakt de vertaalslag van plastic speelgoed naar levende personages zo goed, dat je als kijker echt mee gaat leven met het verhaal en personages. Wellicht komt het woord personage daardoor ook beter tot zijn recht dan de benaming 'speelgoed'.

Een ander scene is de dinosaurus van het kleine meisje Bonnie die zijn chat gesprekken met een speelgoeddinosaurus een paar huizen verderop geheim wil houden. Helaas lukt dit niet doordat tijdens het opzoeken van een adres door Woody en de andere speelgoedpersonages van Bonnie, een pop-up chatscherm verschijnt van deze dinosaurus. Het klinkt waarschijnlijker minder leuk dan het is, maar deze scene laat zien dat Toy Story 3 goeie humor kent. Zo ook de twee nieuwe personages Barby en Ken, die voor erg leuke scenes zorgen. Het leukste moment van de film is by far het moment dat ze Buzz proberen te resetten en hij als een Spanjaard ontwaakt. Ik heb eventjes hard moeten lachen!

Heel positief bij animatiefilms van de afgelopen jaren is dat deze steeds 'volwassener' worden. Zo zagen we bij Up af en toe een sterke dramatische flow in de film, en ook bij Toy Story 3 is dit het geval (vooral het einde). Ik vind het erg mooi dat animatiefilms zo wat extra lading geven aan een film zodat je echt 'geraakt' wordt tijdens het kijken.

Herkenbaar, aangrijpend, spannend en vol met humor!

avatar van weaselweasel

weaselweasel

Beter dan deel 2, en dat is knap, want dat was een goeie sequel.

Heb de film gisteren voor de tweede maal bekeken, en wederom met volle teugen genoten.

Ik ben met name ondersteboven van het script. Niet zozeer de verhaallijn, maar alle kleine dingen. Conceptueel klopt het zo perfect, en alles is zo doordacht.

Hulde.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Ik ga deze vandaag zien ben erg benieuwd,ik vind deel 1 en 2 ook geweldig.

Toy Story is disney's beste product vind ik.

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

Voor mij de beste animatiefilm van Disney en Pixar !

En meteen ook de eerste die me aan het wenen bracht --> Het moment dat ze handjes geven wanneer ze afgaan op de verbrandingsoven

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

The One Ring schreef:

Toegegeven, er zit meer diepgang in de verhaallijnen van Toy Story dan je wellicht verwacht van een kinderfilm. Toen ik een aantal jaar geleden deel 2 herzag viel me op dat de film eigenlijk over het leven en de daarbij horende, onvermijdelijke dood. Voor een pop is het verlaten worden door zijn eigenaar op een bepaalde manier hetzelfde als de dood. Woody staat in deel 2 dan ook voor de volgende keuze: terug naar Andy (een tijdelijk, maar volledig gelukkig bestaan) of naar het museum (een oneindig leven met bewondering, maar wel lege bewondering). Bij Toy Story 3 is het moment dus aangebroken dat Andy het speelgoed moet verlaten en dat hun reden van bestaan ten einde is gekomen. Het enige verschil met mensen is dat speelgoed overnieuw kan beginnen als ze een nieuwe eigenaar krijgen, maar vind maar eens een geschikte. Toen we eenmaal aanbelanden bij de vuilverbrander was ik me erg bewust van de metafoor van je onwendbare dood. Gewoonlijk irriteren mij in Amerikaanse animatiefilms die moralen over familie en eeuwige trouw me, maar bij TS3 voelde het moment waarop ze elkaar handen vasthielden oprecht aan. Ik huil nooit bij films en ook hier niet, maar niettemin was ik ontroerd door de manier waarop ze hun onvermijdelijke dood moedig en gezamenlijk tegemoed zagen. Is het niet enigzins jammer voor de film dat ze gered worden? Ergens wel, maar wat verwacht je dan van een kinderfilm? Daarnaast redt Pixar zich er uitstekend uit door de bloedmooie scène waarin Andy zijn speelgoed afgeeft aan Bonny, een twist die ik al aan had zien komen, maar die toch goed werkte. Misschien is dit moment wat sentimenteel en lang, maar ik zat zo in de geest van de film dat het mij niets kon schelen.

De laatste twintig minuten waren voor mij de meest emotionele momenten uit de hele Pixarcollectie. Sorry eerste tien minuten van Up en sorry eerste helft van Wall-E. Het einde is zelfs zo sterk dat ik me nu niet meer kan voorstellen dat dit einde nog niet eens gepland was toen de eerste en tweede film gemaakt werden. Het is zo een natuurlijk onderdeel van de reeks dat ik alleen maar bewondering kan hebben voor hoe Pixar met hun vervolgen zijn omgesprongen. Alleen The Godfather Part II en Before Sunset hebben op een vergelijkbare manier een vervolg gemaakt die onverwacht essentieel voor deel 1 aanvoelt, zelfs al was dat oorspronkelijk niet gepland. Overigens moet Toy Story hier ook echt wel eindigen. Er kan niets met dit speelgoed gebeuren dat verder gaat dan de vuilverbrander. Gelukkig lijken de mannen van Pixar dit ook echt te zien als een afsluiter.

Prachtig gewoon hoe jij dit schrijft

avatar van DrMouse

DrMouse

Nostalgie naar de kindertijd met Toy Story 3. een mooie afsluiter van de beste films van Pixar!

avatar van Spetie

Beste deel van de trilogie!

Ik zal maar gelijk bekennen dat ik nooit een Toy Story fan was. Sterker nog ik heb deel 1 en 2 nog geen half jaar geleden pas voor het eerst gezien en vond beide films redelijk tot aardig, maar zeker niet heel goed. Per toeval kwam ik eigenlijk in de bios bij deze film terecht. Goed het derde deel uit de reeks dacht ik, we zien wel wat het wordt. Mijn verrassing was dan ook groot dat dit veruit het beste deel uit de reeks betrof, sterker nog ik heb er bij vlagen van genoten.

Het verhaal zit deze keer echt goed in elkaar, waarbij vooral goed is toegewerkt naar het geweldige einde, dat ook een behoorlijke diepgang bevat. Alles loopt op de een of andere manier zo natuurlijk in deze film. De eerste 45 minuten vond ik redelijk goed, maar het tweede gedeelte is echt zeer goed. Ik betrapte mezelf erop dat ik echt zat mee te leven met het speelgoed, zeker toen ze zo dicht bij de vuilverbrander zaten. De animatie is uiterst verzorgd en de humor was vaak subtiel uitgewerkt, zoals Buzz die tijdelijk Spaans praatte. Ook meende ik halverwege een keer Totoro te zien als speelgoed, erg leuk dat daar naar werd verwezen!

Wat mij betreft een waardige afsluiter van een trilogie, die alsmaar beter werd. Ik denk dat menigeen net als ik dat kleine meisje haar speelgoed gunde. En we zagen dat het goed was!

dikke 4,0*

avatar van Layla!

Layla!

Als kind was ik nooit een fan van Toy Story. Ik heb laatst Toy Story1 op dvd gekocht voor m'n zoontje en was nog steeds niet enthousiast over de film. Deel 2 kan ik mij eerlijk gezegd niet herinneren dus die ook maar even op dvd gaan zoeken. Mijn zoontje van 3 natuurlijk wel! Dus toen meneertje de reclame over Toy Story 3 zag moesten we daar absoluut heen.

Ik had volgens mij meer pret in de bioscoop dan mijn zoontje. Ik vond dit een geweldige film. Het verhaallijn ontroerend! De personages waren leuk, er waren geen overbodige personages. Verhaal was goed uitgewerkt en het 3D maakte het net af. We hebben genoten van de film, en dit is echt een aanrader, voor jong en oud.

Omdat ik er nooit iets mee had, en Toy Story3 mij van begin tot einde heeft weten te boeien een welverdiende 4,58*!

Ik heb hem net gekeken, erg leuke film.

avatar van Zinema

De minste van de 3.

Maar daarom nog geen slechte film, want deel 1 en 2 waren nu eenmaal erg sterk. Bij dit deel speelt men op safe door het voorspelbare plot simpel te houden en de personages te laten excellereren. Iets wat deels lukt, omdat Woody weinig nieuws onder te zon heeft te bieden. Dat geldt gelukkig niet voor Buzz die een Spaans alter-ego blijkt te hebben. De clown steelt in de enkele minuten screentijd misschien wel de show.

Het 3D effect is mooi, maar volledig overbodig. Iets wat we bij vrijwel elke 3D-release zien tegenwoordig. Het is in dit geval niets meer dan een gimmick, want in 2D zal de ervaring hoogstwaarschijnlijk hetzelfde zijn.

Het voorfilmpje van Toy Story 3D moet een van de slechtste uit de geschiedenis van Pixar zijn. Day & Night heeft echter wel de twijfelachtige eer de misschien wel eerste 2.5D-animatie te zijn.

Goed.

avatar van Spiekercoen

Spiekercoen

Wat een bult Hallelujah hier. Ik ben toch een stuk minder onder de indruk. Ik sta echt versteld van de algemene tendens hier, ik vraag me echt af wat er zo bijzonder aan Toy Story is.

Misschien de humor? Ik zag twee geslaagde grappen, toevallig de grappen die hier al aangehaald zijn, Buzz als Spanjaard en de tortilla. Misschien het bijzondere verhaal? Lijkt me niet, speelgoed spelen een standaard Hollywood-script na. De geweldige animaties? Zo bijzonder zien die er toch ook niet uit, degelijk hooguit. De 3d? Voegt mijns inziens niets toe.

Wat blijft over? Het toch nog wel bijzondere feit dat speelgoed toch leven komt, opnieuw knap gedaan. Het slotstuk is daarbij nog best spannend, daar houdt het toch wel mee op.

Tegenvaller dus!

avatar van rep_robert

Ach het is gewoon een erg leuke buddy movie, heel veel mensen zien herkenbare situaties uit hun eigen jeugd erin en de personages leven wat mij betreft ook echt. Zelden heb ik in een animatie zoveel empathie met personages gehad als met Toy Story. Overigens helpt het ook dat dit al het derde deel is, als je drie films met dezelfde sympathieke personages bekijkt dan leef je veel meer met ze mee dan een keertje 80 minuutjes.

Al vind ik de spoof op de vele gevangenis/ontsnapping films wel leuk gedaan.

avatar van hydraulix

hydraulix

Totoro in Toy Story 3; hoe vet is dat

avatar van Jonesy

Jonesy

Beter als deel 2, even goed als deel 1, ik weet niet welke de beste is maar hij is gewoon supergoed. Je gaat helemaal op in de personages en ik geloof dat de 3d je nog meer in de film zuigt. Misschien werkt dat juist wel goed bij films die er niet zo erg op focussen.

Vond trouwens het begin minstens zo emotioneel als het einde.

avatar van RipCurl

RipCurl

Ik was bang dat na het rete saaie Up, Pixar het een beetje kwijt was. Ook was ik bang dat het niet zou kunnen tippen aan de eerste twee delen, maar dit was wederom briljant! Nu Cars 2 nog...

avatar van DavyJones

DavyJones

Hahaha! Geweldige film. Heb genoten .. en mooi 3D trouwens .. viel me mee! Het begin vond ik nice .. het uitbeelden van een kinderfantasie (al komt mijn fantasie in de buurt van deze) .. echt geweldig!

avatar van davidz352

davidz352

Voor kinderen is-ie nog best wel spannend! Spannender dan "Het regent gehaktballen"

avatar van soom

soom

Ik was vrij vroeg wakker op zondag, rond 7.30, geloof ik, en toen ging ik gewoon een beetje liggen doezelen. Nadenken over van alles en nog wat, over andere Moviemeter gebruikers, op m'n bed liggend, een paar al geziene filmpjes weer gezien, en ik was daarmee bezig tot ca. 12u. Want toen klopte huisgenote op m'n deur, met de vraag of ik zin had om naar de bios te gaan. Vraag dat aan mij, en ik zal meestal ja zeggen. Omdat ik al naar Shrek geweest was, en ik die niet noodzakelijkerwijs nog eens wilde zien, en Huisgenote Cats and Dogs 2 niet zo leuk er uit vond zien, gingen we naar Toy Story 3. Ik vreesde voor een niveau Shrek: Forever After, maar dat was het niet. Het was geweldig. Leuk voorfilmpje, leuk filmpje tijdens de eindcredits, en daartussen in nog een heel spannend stukje cinema, in de vuilstortplaats, als ze elkaar vastpakken en denken dat dat het einde gaat worden.
Ik vond het 2e deel wel grappiger dan deel 1, las ik zojuist weer even, maar toch gaf ik die maar 2,5*.

Dit eind deel krijgt een 4,5*. Het is mooi om te zien allemaal .

avatar van Timba69

Timba69

Erg geslaagd vervolg op de vorige delen. Het blijft een leuke film voor jong en oud en door de vele verschillende personages verveelt het geen moment. Juist door de meerdere delen worden de karakters herkenbaar en daardoor eigenlijk nog leuker.

Ik geef het een 4,5*.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Dit was een van de beste afsluiters die je kan hebben van zo'n film serie, toy story is nostalgie voor animatie films en dit is zo goed gemaakt.

Het verhaal is gewoon geweldig voor klein en groot, de humor zit er in de spanning de potato heads alles./

Geweldige afsluiter van deze serie.

avatar van Jesse93

Jesse93

Ze brengen het verhaal op een hele goede manier, waardoor je jezelf erg goed kan inleven. Ik verwachtte eigenlijk een kinderfilm, maar dit viel best mee. Het is lekker uitgewerkt waardoor het erg soepel overkomt. De spanning is er dan ook gedurende de hele film. Dit volgt dan weer in een mooi eind waarin alles natuurlijk weer goed komt. Ik vond de eerste delen al erg goed en deze kan daar zeker aan tippen. Het is wel een tijd geleden dat ik de andere twee heb gezien.

avatar van Wyverex

Wyverex

Toy Story 3 brengt mannen aan het huilen

Dat was bij mij toch het geval. Wat een film was dit toch . De mannen achter Pixar weten echt wel hoe de gevoelige snaar te raken bij kinderen én bij mannen...

En het vrouwelijke deel van ons gezin leest de Flair en dit stond er gelezen. Ben vergeten wie het geschreven had, en het is niet precies wat er stond maar het kwam hier op neer.

"Heb tegen mijn vriendin verteld dat ik naar The A-Team ging kijken. Maar ik ben naar Toy Story 3 geweest"

Prachtig eind aan wat een mooi Toy Story reis was! Trouwens, de stem van Andy wordt weer door John Morris gebracht, hetzelfde jochie van de twee vorige Toy Story films.

avatar van missl

missl

leuk hoor pixar, geslaagde grappen en veel spanning.

avatar van Big-T

Big-T

Een 4,09 gemiddeld

Big-T schreef:

Een 4,09 gemiddeld

Maar ik zie geen stem, dus ik ga er vanuit dat je 'm nog niet hebt gezien. Vanwaar de opmerking dan?

avatar van Big-T

Big-T

Je gaat me nou niet vertellen dat je deze film in de top 30 wilt zien?

Leland Palmer

Eh, nee. Maar als de film dat verdient, zie ik dat graag. Maar dat kunnen we pas weten als we 'm gezien hebben hé.

avatar van chevy93

chevy93

Ik vind het maar een dubieus artikel. Hoe kan men dat nou uitgezocht hebben als alle mannen hun emoties opkroppen? Volgens mij is het gewoon één iemand die zichzelf als representatief vindt voor de massa.

Leland Palmer

Voor jou geldt hetzelfde; eerst zien, dan oordelen.