• 9.401.705 stemmen

Genre: Animatie / Sciencefiction

Alternatieve titel: Wall-E

Geregisseerd door: Andrew Stanton

Met onder meer: Ben Burtt, Elissa Knight en Jeff Garlin

IMDb beoordeling: 8,4 (1.311.690)

Releasedatum: 31 juli 2008

Plot WALL·E

"After 700 years of doing what he was built for, he'll discover what he was meant for."

Het is het jaar 2815. Terwijl de mensheid de planeet Aarde vanwege oververvuiling heeft moeten verlaten, is het kleine robotje WALL-E in zijn eentje nog steeds bezig met het schoonmaken van de verlaten planeet. Elke dag weer maakt hij van de grote bergen afval kleine pakketjes en neemt de unieke spullen die hij tegenkomt in het vuilnis mee naar huis. Op een dag wordt de robot EVE naar de planeet Aarde gestuurd om te onderzoeken of het leven op de planeet weer mogelijk is.

WALL·E / M-O (stemrol)

Mary (stemrol)

Ship's Computer (stemrol)

avatar van Flavio

Flavio

Herziening. De thema's zijn 15 jaar later niet minder relevant geworden, integendeel: de toenemende onleefbaarheid van de Aarde, gadgetverslaving en onbetrouwbare A.I. zijn alleen maar hoger op de agenda geklommen. Het deel op Aarde, waarbij WALL-E alle troep verpakt (en af en toe een schat bewaart) blijft toch het beste, en zou eigenlijk wat langer mogen duren. Ik vind het deel in de Axiom een stuk minder boeiend, de vele 2001 verwijzingen ten spijt. De wat experimentele toon van de eerste 30 minuten wordt ingeruild voor het bekende Pixar-formulewerk, niet onaardig, maar ook niet heel bijzonder.

avatar van Hanszel de P.

Hanszel de P.

Hou wel van wat eind-van-de-wereld-negativiteit op zijn tijd.

Met inmiddels twee kinderen is mijn totale destruction wish niet meer zo actueel maar er waren tijden dat ik dacht "sterf toch allemaal jullie mensen. Je maakt er een potje van en hebt het niet eens in de gaten". Zojuist de film gekeken met de twee jongens en het is een leuke combinatie van zowel post apocalyptische ellende en humor. Misschien zelfs wat romantiek tussen WALL-E en EVE maar ik vond vooral het gegeven dat er weer 'leven' op aarde mogelijk was na al die jaren troep dumpen wel prettig.

Deze opmerking is wel treffend:

blurp194 schreef:

Visuele krachttoer.

En daar leren we vervolgens zo ongeveer niets van, dat is het jammere. In een land volgeperst met bollenvelden en vliegvelden zitten we niet zo heel ver meer af van de dode wereld van het dappere robotje. Maar dat willen we niet horen.

En dat was vijf jaar geleden. Gelukkig worden mensen langzaamaan wakker en hebben ze door dat bloemen en vliegtuigen de wereld niet gaan redden. Kunst en cultuur wel. Meer van dit soort mooie films met een nuttige boodschap graag.

avatar van teigertje

teigertje

• 2078 stemmen

Dit blijft een prachtige en aandoenlijke animatie.

En in wezen met realiteit erin, gezien het gegeven in deze film.

Maar er is altijd hoop en het tij kan altijd keren, maar dat is aan moeder Aarde.

Knap gemaakte animatie en ook het verhaal.

Wall-E en Eve stelen de show.

Robotjes met emoties.

Vertederend en een ijzersterke animatie.

Met een boodschap.

Weer van genoten.

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Ik heb deze sinds mega lange tijd weer eens gekeken en hij blijft geweldig vind ik. Ze weten gewoon volop emoties te brengen met een robotje en zijn kameraadje wat een kakkerlak is, prachtig.

En de boodschap/het verhaal is echt sterk ook, al die mensen op dat schip die aan obesitas lijden en de reden waarom, sterk! Pixar doet zulke dingen niet meer vandaag de dag. Ze brengen nog echt wel leuke films, maar niet van dit niveau.

Apart dat deze site zegt dat het niet op Disney staat, het staat er wel degelijk op.