Slumdog Millionaire (2008)

Drama / Misdaad
120 minuten

geregisseerd door Danny Boyle en Loveleen Tandan
met Dev Patel, Freida Pinto en Anil Kapoor

Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer negentig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2010, 22:35 uur
Erg goeie film, vond alleen een vergelijkbare film Cidade de Deus (City of God) veel beter. Maar ik snap wel de verschillende nominaties en prijzen van deze film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2010, 5:15 uur
Ik vind dit absoluut geen feel good movie zoals ik een paar keer hierboven heb gelezen. Ik vond het een behoorlijk heftige film, dagen na het zien van de film ben ik er nog mee bezig geweest.

Het enige "feel good" aan deze film is het dansje op het einde (wat er uiteraard uit had gemogen, maar ach.. daar kan ik wel mee leven).

Deze film heeft een grote impact op mij achter gelaten.

8 Oscars weet ik niet, maar zeker een goede film.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2010, 17:12 uur
boomboompow schreef:
mooie film, maar of het 8 oscars verdient,, dacht het niet... the dark knight was de film van het jaar
Beide films verdienen geen oscars. Dan kan ik mijn vakantiefilms ook wel in gaan sturen...

Madecineman
(moderator)
avatar van Madecineman
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2010, 18:32 uur
Off-topic berichten verwijderd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2010, 16:23 uur
Dit is nu typisch zo'n "Feel-good-movie". Heb hem net gisteren gezien, en hij begint wat te vervelen na het eerste uur. Er wordt hier niet altijd rekening gehouden met kleine details, die soms heel belangrijk zijn; zeker in de ogen van een recencist. Bv.: Waarom praten ze zoveel engels in India ? En ook : Waarom is de presentator een Amerikaan. En hoe kan het in hemels naam dat al die Indi's engels verstaan en vlot kunnen spreken ??

-Casting : 4,0
De kinderen die de kinderen in de flashbacks spelen zijn echt slumdog-kinderen, vind ik wel intressant om te weten. Tevens ook mooi geacteerd van hen. Aan de rest van de cast was niets speciaal. Redelijk acteerwerk.

-Verhaal : 3,0
Zoals ik al zei: het is een feel-good-movie die zich niet al te veel zorgen maakt om details. Maar het blijft toch een mooi verhaal.

-Tijdsduur : 2,5
Zoals eerder vermeld, begon de film me te vervelen na het eerste uur. Hij werd soms ook wat langdradig.

-Idee van de film : 3,5
Het was een mooi idee, de film op te delen in flashbacks - politie kantoor - spelshow.

- Plot : 3,0
Soms raakte ik wat de draad kwijt, maar alles viel uiteindelijk op zijn plaats. Ik vond het ietwat vervelend dat hij wint. Ik had liever gezien dat hij stopte of verloor. Ja ik weet het ik klink grof. Maar toch hou ik niet zo van feel-good-movies.

-Conclusie
Uiteindelijk is het een goede film. Maar verdiend volgens mij toch iets minder oscars. ;)

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2010, 10:02 uur
Bleh. Vreselijke film zonder enige spanning of een andere vorm van vermaak. Dat melodietje van "He-Hoh" de gehele tijd, je wordt er toch een partij moe van!

Als je je maar lang genoeg voor houdt dat deze film goed is, ga je het vanzelf geloven. Ook die triljoen oscars voor SM laten je dat uiteindelijk misschien zelf geloven.

Most overrated and boring movie of 2008.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2010, 18:05 uur
elmo4ever schreef:
Waarom is deze film zo gaaf?

A: Het staat geschreven. C: omdat er goeie acteurs zijn.

B: Omdat er veel voor betaald is. D: De film zet je aan het denken.

nr.1 film ooit gemaakt, film 00, film 2009!
Ik heb er van genoten!

Ik denk A Elmo! Als je maar genoeg aandacht aan iets besteedt in de media, wordt je vanzelf gepropgandaat!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2010, 6:18 uur
deze laat je zien dat je met levens ervaring genoegen kan nemen
zeer intressante film alleen vind jammer dat ze slumdog als idioot neerzetten maarje een goei film blift goeie film

mijn mening enige wat telt HA!
4^

niet ingelogd

106.765 gebruikers | 63.880 films | 23.735 regisseurs | 2.462.200 berichten | 3.457.182 stemmen