• 9.377.044 stemmen

Genre: Animatie / Sciencefiction

Alternatieve titel: Wall-E

Geregisseerd door: Andrew Stanton

Met onder meer: Ben Burtt, Elissa Knight en Jeff Garlin

IMDb beoordeling: 8,4 (1.305.245)

Releasedatum: 31 juli 2008

Plot WALL·E

"After 700 years of doing what he was built for, he'll discover what he was meant for."

Het is het jaar 2815. Terwijl de mensheid de planeet Aarde vanwege oververvuiling heeft moeten verlaten, is het kleine robotje WALL-E in zijn eentje nog steeds bezig met het schoonmaken van de verlaten planeet. Elke dag weer maakt hij van de grote bergen afval kleine pakketjes en neemt de unieke spullen die hij tegenkomt in het vuilnis mee naar huis. Op een dag wordt de robot EVE naar de planeet Aarde gestuurd om te onderzoeken of het leven op de planeet weer mogelijk is.

WALL·E / M-O (stemrol)

EVE (stemrol)

Captain (stemrol)

Shelby Forthright, BnL CEO

John (stemrol)

Mary (stemrol)

Ship's Computer (stemrol)

serpico

Aan de ene kant vind ik het cool dat Pixar zichzelf blijft vernieuwen, ook deze film klinkt weer 100% anders dan de vorige, maar kunnen ze dit wel aan? Ze gaan de toekomst in en alle mensen zijn van de aarde vertrokken, dan wordt ik meteen filosofisch. Is het dit keer niet een beetje té? Te hoog gegrepen, te moeilijk te bevatten, te weird voor een Pixar?

Ik ben desondanks benieuwd, het blijft natuurlijk wel Pixar.

Angrod_Pallanén

Wall-E behoort tot de oude ideeën van Pixar, dus een andere richting dan ze voorheen hadden is het niet. En Pixar kennende is er een juiste dosis filosofie over de toekomst en nog meer ruimte voor humor, drama en al het andere dat de geniën van Pixar hebben verzonnen.

avatar van Esteban

Esteban

Naar aaleiding van Scerpico;

Te weird voor Pixar? Wacht dan maar tot na "UP!" (coming of old age story) en "Toy Story 3", wanneer Pixar de boekenreeks "John Carter of Mars" als trilogie naar het scherm zal brengen. Deze films zullen namelijk half animatie, half live-action worden.

Serpico

Ja, die nieuwe projecten klinken ook wat ... vaag! Ik blijf toch wat sceptisch hoor. Maar dat was ik ook bij pareltje Ratatouille, dus hopelijk (waarschijnlijk ) komt het allemaal wel goed. Toch zeker een titel die ik móet gaan zien.

@ Angrod_Pallanén:

Ik weet dat het al een oud idee is, maar het klinkt toch wel erg anders dan voorheen, niet? Bovendien updaten ze die ideeën ook nog mateloos, dus het zou best hemelsbreed van andere projecten kunnen verschillen. Ik ben benieuwd

Angrod_Pallanén

Ik hoop het eigenlijk wel, Pixar is altijd vernieuwend en origineel, maar toch heb ik continu het idee dat ik naar echte familiefilms zit te kijken, is het geen pratende speelgoedbende dan zijn het wel pratende auto's, ratten die kunnen koken of monsters die bang zijn voor kinderen. Ik twijfel er niet aan dat Wall-E vooral inspeelt op de schattigheid van de hoofdpersoon en natuurlijk, Pixar moet familiefilms blijven maken, maar ja, ik ben het met je eens dat Wall-E iets anders over zich heeft.

avatar van timburton

timburton

Angrod_Pallanén schreef:

Precies! Leuke mix. Voor mensen als mij een heel goed verhaal, en voor mensen als mijn broertje geweldige humor. En zo fylosofish & surealistisch is dit niet voor Disney, hoor. Bekijk "Fantasy" & "Fantasy 2000". Man, Disney & Dali waren niet voor niets beste vrienden!

Angrod_Pallanén

Je bedoelt Fantasia, maar idd, een futuristische robot is echt niet het diepzinnigste wat Disney geproduceerd heeft.

wall-e

He een nieuwe poster en een nieuwe trailer die er goed uit ziet.

wall-e

Nieuwe poster en trailer.

avatar van Beitel

Beitel

De animatie in de trailer is werkelijk fantastisch. Pixar is werkelijk iets speciaals, dit behoort tot de beste animatie ooit gemaakt.

wall-e

De pixarfilm die na wall-e volgt is up. De film staat al op de site met het jaartal 2009.

avatar van Beitel

Beitel

Roger Deakins, die director of photography was voor onder andere No Country For Old Men en The Assassination of Jesse James werkt ook mee aan deze film. De manier waarop er gespeeld wordt met de animatie van de karakters is verbluffend, het heeft een magische, vertederende sfeer over zich heen. Natuurlijk kan het verhaaltje uiteindelijk toch te zoet uitpakken, maar het ziet er naar uit dat dit een mooie zomer wordt qua animatie (Kung Fu Panda krijgt ook nog eens opvallend goede kritieken).

avatar van Jordy

Jordy

Reacties na een vroege screening, in de trant van "meesterwerk", "geniaal", "veruit de beste Pixar" etc . Lijkt zowel als familiefilm als ook als hardcore sci-fi te werken

The One Ring

Ik heb zelf zo'n gevoel dat Pixar hier meer van zijn gebruikelijke formule afwijkt. Wellicht blijkt dat mee te vallen, maar het zou wel interessant zijn.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Mwah, nieuwe trailer weer 's gezien. Lijkt me toch zeker een leuke film, maar wel heel wat anders dan we van Pixar gewend zijn idd.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Deze lijkt me echt véél kinderlijker. Het is bij mij wisselend. Naar Ratatouille ging ik (naar de bios) naar deze zou ik voor géén prijs gaan. Ik vind het een beetje kinderlijk, dat vond ik ook van Cars overigens...

The One Ring

Dat is allemaal wel erg bevooroordeelt, JohnWilliams. Volgens mij gaat dit iets heel anders worden dan Cars. Cars vind ik de minste Pixar en was bijna 100% formulewerk, maar Wall-E lijkt de minst formule-achtige Pixar te worden en dat spreekt me zeer aan. Kinderlijk zal het ongetwijfeld worden, maar ik vermoed niet op een storende manier.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik denk ook niet dat het op een storende manier zal zijn hoor maar Ratatouille...daar keek ik toch nog wel een beetje naar uit.

serpico

Het knappe aan Pixar vind ik juist dat ze kinderlijk en volwassen zo briljant weten te vermengen. Hebben ze sinds Toy Story nog nooit nagelaten in een film die ik van hen gezien heb.

serpico schreef:

In A Bugs Life en Cars vond ik het niet zo in balans, maar in de andere films lukt het perfect.

In A Bugs Life was het uitstekend in balans.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Pixar behaalde in 2003 succes met Finding Nemo en ze dachten: Gôh, laten we nog een dozijn van dit soort filmpjes maken (allen met dezelfde structuur/opbouw uiteraard). De verhalen zijn meestal belachelijk. Misschien weten ze het met dit deel goed te maken, want na Ratatouille ben ik mijn vertrouwen in Pixar helemaal verloren. Romantische komedies zijn nog verassender en minder voorspelbaar.

Maargoed, het verhaal ziet er al beter uit dan alle Pixar films na Finding Nemo.

avatar van The Oceanic Six

Ratatouille was geweldig, grafisch een lust voor het oog en ook erg amusant.

avatar van titia

titia

Voorfilmpje is ontzettend grappig!

Wall E is heel mooi gemaakt, maar ik vond 'm saai!

avatar van mister blonde

mister blonde

Misschien leuk om er wat meer over te vertellen, aangezien je de enige bent die hem tot nog toe gezien hebt...

Angrod_Pallanén

Ik wou net zeggen, please vertel me meer!

avatar van klute89

klute89

titia schreef:

Voorfilmpje is ontzettend grappig!

Wall E is heel mooi gemaakt, maar ik vond 'm saai!

Of zit hier iemand uit z'n nek te lullen??

avatar van mister blonde

mister blonde

Nee, Titia zit vaker bij pers releases dacht ik...

avatar van klute89

klute89

mister blonde schreef:

Nee, Titia zit vaker bij pers releases dacht ik...

Nah ja, dan kan het wel.