WALL·E (2008)
Met onder meer: Ben Burtt, Elissa Knight en Jeff Garlin
8,4 (1.304.238)
Releasedatum: 31 juli 2008
Plot WALL·E
"After 700 years of doing what he was built for, he'll discover what he was meant for."
Het is het jaar 2815. Terwijl de mensheid de planeet Aarde vanwege oververvuiling heeft moeten verlaten, is het kleine robotje WALL-E in zijn eentje nog steeds bezig met het schoonmaken van de verlaten planeet. Elke dag weer maakt hij van de grote bergen afval kleine pakketjes en neemt de unieke spullen die hij tegenkomt in het vuilnis mee naar huis. Op een dag wordt de robot EVE naar de planeet Aarde gestuurd om te onderzoeken of het leven op de planeet weer mogelijk is.
- WALL·E (MusicMeter)
John (stemrol)
Mary (stemrol)
Ship's Computer (stemrol)
roeman
We hebben hier met zijn alle van genoten, wat een heerljke film waar met weinig woorden toch heel veel wordt gezegd.
En nog steeds behoord Wall-E tot een van onze lievelingskarakters. Hij is zo vertederend en wint je hart door gewoon zijn werk te doen. En dat is niet vele mensen en of dingen gegeven.
Wall-E raakt je door alleen maar Eevea te zeggen, wow brok in mijn keel.
Nee echt een hele leuke film, voor jong en oud, die je raakt.

ArnoldusK
- 2059 stemmen
Prachtige animatie van Pixar. Veel dubbele interpretaties toepasbaar, van de luiheid en het zelfdestructieve van de mens tot aan de kleine verwijzingen naar Hal van 2001, daardoor uitermate geschikt voor zowel kind als ouder als alles daar tussenin. Ook de verzamelgekte van Wall-E en de symbolische hoop die op het plantje wordt gevestigd valt niet te ontkennen. Subtiele stijl van humor, dankzij de subtiele trekjes van de menselijke robots Wall-E en EVE; een "onhandig" koppel dat uiteindelijk zegeviert in deze ruimtelijke fantasy/actie. Tot slot geeft de aftiteling nog de nodige interpretaties m.b.t. het verdere verloop van het verhaal van 'Aarde 2.0', inclusief 64-bit animaties van de hoofdpersonages; uniek! Zeer prettige prent; dikke 4*.
RuudC
Wall-E is weer zo’n hartverwarmende animatie uit de Pixarstallen. Ik weet nog dat ik aanvankelijk wat teleurgesteld was door het tweede deel van deze film, maar met de herziening van afgelopen weekend, kon ik me daar weinig druk om maken. Dat geldt ook voor de ecoboodschappen. Die zie ik tegenwoordig zo vaak. Hoewel het hier een belangrijk thema is, wordt het niet door de strot geduwd.
Het beste deel is nog wel het begin met vrij indrukwekkende beelden van een sterk vervuilde aarde. Wall-E is een prachtig en uiterst knuffelbaar robotje dat zelfs met vrij simpele handelingen, toch erg leuk om te volgen is. Het is ook altijd wel mooi als films over hele kleine dingetjes gaat. De manier waarop Wall-E spulletjes verzameld is zowel grappig als ontroerend. Dat laatste geldt ook voor de relatie met Eve.
De scenes in het ruimteschip vond ik over het algemeen wel aardig. Daar merk ik dat ik zelf snel tevreden ben, wanneer men een beetje creatief omspringt met rare futuristische culturen. Wat dan absoluut een pluspunt is bij Wall-E, is dat het aantal vervelende karakters vrij minimaal is. Zo vond ik ook de verwijzing naar 2001: A Space Odyssey erg leuk. Verder is het een animatie die visueel dik in orde is. Alleen de mensen zien er voor mijn smaak te ‘nep’ uit.
Illum Sphere
Pixar mag zich met films als Wall-E zeker noemen als de hofleveranciers van de animatiefilms. Ondanks hun kinderlijk imago die de studio automatisch toegewezen krijgt weten ze keer op keer prachtige films af te leveren die vol zitten met subtiele boodschappen. Wall-E is dit gegeven maal tien. Ondanks de ietwat kinderachtig uiterlijk zit de film bomvol met melancholie, maatschappijkritiek (kijk bijvoorbeeld hoe de aardbewoners eruit zien en worden afgeschilderd) en ecologische boodschap. Doordat dergelijke zaken subtiel getoond worden (alhoewel het ecologische minder subtiel is), kunnen zowel de jonge kijkertjes als de volwassen kijken genieten zonder voor één van de twee publieken in te boeten.
Dh PING
Zeldzaam goeie film van Pixar.
Ik zie mezelf als een liefhebber van dit grootse film-productiebedrijf, maar met WALL-E maken ze weer eens echt een meesterwerk. Ja, ik vond Cars en Ratatouille leuk, maar echt zo goed als hun voorgangers nou ook weer niet.
Het eerste half uur van de film is schitterend. Die dystopische shots van de wereld en het afval dat overal ligt - -> het is toch wel duidelijke bitterheid tegen hoe wij onze wereld vervuilen. Het voelt zeer eenzaam allemaal en dat sfeertje waardeer ik. Maar buiten dat is het 1ste half uur ook een briljante karakterstudie van het robot-je Wall-E; we zien zijn dagelijkse gang van zaken - -> afval samenpersen, kleine spulletjes verzamelen die hem fascineren en zijn liefde voor zijn altijd-volgende kakkerlak. Ook de emotie die ze gewoon al uit dit 'dingetje' kunnen halen is zeldzaam sterk; je gaat er heel erg makkelijk in mee.
Daarna veranderd de film van richting. Het filmpje veranderd in een bizarre sci-fi trip. Maar wat voor een! Wall-E's fascinatie voor Eve is erg leuk gedaan, maar ook de originaliteit waardeer ik ten zeerste: al die mensen die genieten van letterlijk overbodige luxe en nauwelijks nog een stap kunnen zetten. Dit lijkt toch wel overduidelijk een aanklacht tegen secundaire behoeftes en onze consumptiemaatschappij. Tevens bevat de film een aantal briljante referenties naar 2001: A Space Odyssey: die boordcomputer Auto heeft wel erg veel van de robot Hal en het theme van de film wordt er zelfs bijgehaald. Allemaal briljant!
Het einde is weer een typische manier van hoe Pixar emotie weet te krijgen uit de karakters, zonder maar ook gezichtsuitdrukkingen te tonen. Hoewel dat bij deze film nog meer petje af is, aangezien Wall-E en Eve robots zijn. Je moet eigenlijk wel een traantje wegpinken.
Walt Disney/Pixar is terug!!
Absolute 5,0 sterren
John Lee Hooker
Een prima animatie die voor jong en oud in de smaak kan vallen. Wall-E zag er vanaf het begin al meteen een vrij zielig uit door die lichtelijk gespitste verrekijker. Hij maakt zijn ronde door het vuilnis, komt dan onverwachts een andere levensvorm tegen en dit blijkt zelfs een vrouw te zijn. Zijn dag kan niet meer stuk en bij haar vertrek laat hij het er niet zomaar bij zitten. In space beleven ze samen wilde avonturen en eigenlijk blijft het motief steeds het plantje in de ouwe schoen. Op een gegeven moment was ik daar wel een beetje klaar mee. Goed, nou moet er natuurlijk iets verzonnen worden om de boel aan de gang te houden maar dit leek me ook anders te kunnen. Ook dat insect wat hem continu bij staat irriteerde me een beetje. Dat soort mascottes kom je wel vaker tegen om de boel wat op te vrolijken net zoals die overbodige babyfee in Rise of the Guardians of zo'n klote elfje in Oz the Great and Powerful. Verder vond ik het iets te gemakkelijk hoe Wall-E de beveiliging van zo'n supersonisch voertuig kan omzeilen. Zo'n einde zal ook nooit naar mijn smaak zijn (ze maken het nog even extra treurig en dan wordt het wachten op zijn reactie: ''Eve?'' waarbij de parasol en zijn kameraden er nog achter staan). Ondanks dit alles zijn er veel scènes ontstaan die je bijblijven zoals de brandblusser-show, passagiers die naar beneden schuiven, de bewakers die 'Halt' roepen, de schoonmaker die alle sporen uit moet wissen en de kapitein met zijn miniatuur wereldbol. Deze laatste leek net echt, de camera stond er er op ingezoomd en ging toen naar achteren. Het geheel ziet het er leuk uit met alle technische aparaten en wie weet ontspant men wel echt op zo'n zwevende stoel aan het einde van dit millenium.
vantagev82
Geweldige film en zeker een beeld wat de toekomst ons kan brengen als we zo doorgaan
Pelagatti
WALL-E begint een beetje traag. Tenminste er wordt in het 1e gedeelte (vrijwel) niet gesproken, maar is uiteindelijk een geweldig, mooie en vermakelijke animatie film. Zeker leuk voor de SF liefhebber - maar ook voor de Pixar/Disney fans
DwarreI
Ontzettend geslaagde en vooral gelaagde Pixar-film. De aftiteling is de kers op de taart.
shrink
Leuke film, maar ik had hier eigenlijk meer van verwacht. Dat komt ook omdat er bijna niet gesproken wordt en het verhaal wel erg dun is.
horizons
Het niet gesproken gedeelte vind ik persoonlijk het allersterkste aan deze film en misschien wel het beste wat Pixar ooit gedaan het.
JeroenFR08
Leuke film, wall e is een leuk karaktertje.
Film is niet meer dan dat.
royals
Ik vind het zeker één van de mooist gemaakt animatiefilms, maar ik had er ook meer van verwacht. De enige woorden die je eigenlijk de hele film door hoort zijn 'Wall-e, Evaaa en foreign contaminated. En er wordt ook een cliche beeld van Amerikanen geschetst (dik, gulzig en materialistich). Goede boodschap,ik hoop alleen niet dat dit het toekomst beeld wordt
BjornV
Hartverwarmend stukje animatiefilm voor de hele familie.
Denk dat alle pro's en cons wel zijn behandeld in de commentaren, dus ik zal mij onthouden van verder commentaar.
Aanrader, Kijken!
Flat Eric
Ik was hem even vergeten, maar bij het herzien vanavond weer erg blij geworden van deze film.
Het roestige uiterlijk van Wall E en het blinkende Apple-achtige gelikte uiterlijk van Eve is prachtig gemaakt door Pixar.
Het is een lief verhaal met humor en spanning. Ik hou niet van robots maar deze film is meesterlijk.
Aanrader hoor.
gekwijfie
Voor het eerst gezien en kreeg er n brok van in mn keel! Je word er mee in gesleept! Aanrader!!!!
SandLover
Begin blijft leuk, maar overall is het toch niet geweldig. Ik verlaag naar 3*.
Richard_Voorhees
In de bioscoop gekeken toen deze draaide, weet eigenlijk niet meer hoe dat zo kwam (ik bekijk animatiefilms normaliter nooit in de bioscoop). Vanavond weer bekeken met irriterend veel reclameblokken tussendoor (SBS6...). Een aandoenlijk en geinig verhaaltje zorgt voor leuk en luchtig kijkplezier. De animaties zien er best tof uit en de film heeft over het algemeen een mooie, 'gepolijste' uitstraling.
Ted Kerkjes
Schitterende film!
Ongelooflijk hoe je binnen amper tien minuten meeleeft met een zwijgend robotje. Ik moest bijna janken toen-ie naar een televisie keek waar een verliefd koppel zingend elkaars hand vastpakte en hij dit bij zichzelf deed. Prachtig!!
Het verhaal komt niet lang hierna op gang als EVE ten tonele verschijnt. Het verhaal had voor mij nog lang niet op gang hoeven te komen; ik had uren naar WALL•E kunnen kijken.
Als WALL•E EVE achterna gaat, begint het avontuur.
Het verhaal is erg mooi. Het is een maatschappijkritisch, romantisch, komisch, drama. Voor kinderen, maar ook voor volwassenen.
Er wordt nauwelijks in gesproken, waardoor het soms -zeker voor kinderen- wat moeilijk kan zijn om de robots te begrijpen. Dat er weinig in gesproken wordt is eigenlijk ook wel de charme van de film.
Ook is het schitterend gemaakt allemaal! Maar dat zijn we gewend van PIXAR, nietwaar?
Zeker als je dit soort prachtige films ziet, vraag je je toch af hoe ze op het stupide idee zijn gekomen om belachelijk slechte films als Frozen (2013) te maken.
Briljante film!!
Beertje45
Als ik de hoes bekeek had ik al een goed gevoel, al had ik al eerder heel goede kritiek gelezen en gehoord, maar WALL E deed me dadelijk denken aan Johnny 5, en de Shrot Circuit films én eerder vernoemde robot wisten destijds mijn hart te stelen.
Zolang de film zich op aarde afspeelde vond ik het erg leuk en met momenten heel grappig, helaas wordt het eens in de ruimte nogal chaotisch waarbij je dan ogen te kort komt, of ligt dat aan mij en de ouderdom? Desalnietemin heb ik me toch vermaakt.
woeler82
Gisteren pas voor het eerst gezien , terwijl ik hem al ruim 2 jaar bezit.
In begin vond ik hem een beetje langdradig omdat hij alleen op de aarde is maar dat veranderd na ongeveer 20 min , daar komt een nieuwe robot aan genaamd " EVE " en de film krijgt een andere wendig.
Er zit in de film zo'n soort liefdes verhaal in tussen EVE en Wall E en dat uit zich op de laatste 30 min van de film, wat ik best mooi en ontroerend vindt
Daniël44
Een goede animatie-film, maar toch ook wel een beetje saai: 3 sterren.
kimberlyVD
Na een derde kijkbeurt weet ik het zeker; beste animatiefilm die ik heb gezien.
M'n eerste kijkbeurt was in de cinema en raar maar waar, die viel me wat tegen.
Té weinig gepraat en het hele sfeertje kwam niet op me over. Ook de boodschap die hierin schuilt ging totaal aan me voorbij. Lag ik te slapen of was ik er niet helemaal bij? Ik begin het zo te denken.
De tweede kijkbeurt was dan al een heel stuk beter. Ik zag een verhaal, wauw, dat had ik de vorige keer precies over het hoofd gezien. Ook WALL-E begon ik schattig te vinden.
Enja, de derde kijkbeurt heeft me helemaal bij de strot gegrepen. Alles klopt.
De manier waarop WALL-E de toekomst in beeld brengt is fenomenaal.
Ik kan me perfect voorstellen in hoe de manier van 'leven' dan is geworden.
Nog zéér weinig zelf doen, passief, lui, ... Al hoop ik natuurlijk dat het niet die kant opgaat want dat zijn net de dingen waar ik een hekel aan heb. Maarja, door toename van elektronica, machines, robotica,... worden mensen gewoon steeds afhankelijker van al die technologieën. En ze lijken het nog leuk te vinden ook. (En ja, ik weet dat ik momenteel op mijn pc aan het tokkelen ben, maar dat neemt daarom nog niet mijn hele leven in beslag.
Verder is WALL-E ook gewoon het schattigste animatiefiguurtje dat ik ooit gezien heb. Die ogen, de manier waarop hij 'spreekt', zijn liefde voor EVE,... Ik zou hem zo in huis nemen.
Maar het belangrijkste is eigenlijk gewoon de hele sfeer die rond de film hangt.
De regisseur had gelijk... Woorden zijn er niet voor nodig om WALL-E te begrijpen.
rcuppen79
In mijn ogen nog altijd de minste film van Pixar (hoewel Cars 2 ook niet al te best is). Het tempo ligt tergend laag en na een uitstekend eerste uur, vond ik de film in het laatste half uur uitermate saai.
Het personage Wall-E vond ik dan wel weer geweldig, maar voor de rest was deze film niet aan mij besteed.
nakada
Grappig dat je het eerste uur uitstekend vindt, terwijl juist daar het tempo 'tergend' laag ligt.
Jo1990
Een soort karakterstudie van een robotje. Dat klopt voor mijn gevoel niet. Film viel tegen en het verhaal trok me niet echt aan.
Ted Kerkjes
Een soort karakterstudie van een robotje. Dat klopt voor mijn gevoel niet.

Vervangen door techniek: Deze prominente films tonen een grimmig beeld voor de mensheid

Intouchables
Komedie / Drama, 2011